Ne găsiți și pe:

Locale

Soldat angajat la ISU Banat, salavator pentru mai multe persoane implicate într-un accident

Publicat

pe

Un tânăr de 20 de ani, angajat, de curând, ca soldat profesionist în cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Timișoara, a intervenit prompt, la un accident rutier, chiar dacă se afla în timpul liber.

În timp ce se întorcea din Severin spre Timișoara, Daniel a fost martor la un grav accident rutier pe raza localității Plugova din județul Caraș-Severin.

„Eram după un tir și în fața noastră era o coloană de mașini. La un moment dat, tirul din fața mea s-a oprit brusc și am văzut zburând bucăți de plastic pe asfalt. Fără să stau pe gânduri, am pus mașina pe avarii și am tras pe dreapta ca să văd ce s-a întâmplat. Nu vedeam nimic în față, așa că am urcat pe plafonul mașinii și atunci mi-am dat seama de tragedia care s-a produs.

Eu nu am apucat să particip încă la nicio intervenție la accidente rutiere, însă am finalizat cursul de prim-ajutor și descarcerare și am zis că poate pot ajuta cu ceva.

Când m-am apropiat, am văzut că în accident erau implicate un tir și două mașini. În una din mașini era o doamnă cu un copil de vreo 5 ani, ei păreau să fie bine. Erau speriați și aveau câteva traumatisme ușoare. Însă, în cealaltă mașină, situația era destul de gravă. Șoferul era conștient, dar blocat în interiorul mașinii, iar pasagerul din dreapta era încarcerat și sângera destul de abundent.

Am sunat la 112 și am solicitat sprijinul colegilor din Caraș. Alături de alți participanți la trafic, am forțat ușa șoferului și am reușit să-l scoatem cu bine. Ca să nu provocăm alte leziuni victimei încarcerate, am rugat pe cineva să-i fixeze bine capul și i-am monitorizat funcțiile vitale până au ajuns colegii cu echipamentele de descarcerare. Când au ajuns echipajele de intervenție, am încercat să mă fac util cu tot ce am putut.

Nu a fost deloc ușor. Fiind primul accident la care am intervenit și mai ales că eram singur, nu aveam colegii care să mă ajute, a fost destul de greu să îmi păstrez calmul și să acționez prompt. Dar acum, sunt mai convins ca niciodată că am făcut cea mai bună alegere atunci când am decis să devin pompier”, a povestit Daniel, vizibil emoționat.

Locale

Wedding Days. Primul târg de nunti al sezonului 2023, la Timişoara

Publicat

pe

În perioada 14 – 16 octombrie 2022, se va desfăşura primul târg de nunți destinat sezonului 2023, Wedding Days.

Gazda evenimentului va fi Colosseum Timişoara Ballroom (Complex Totalco, strada Calea Timișoarei, nr. 6, Giroc ), un complex de 2 săli de evenimente, foarte elegante și foarte bine cunoscute în domeniul organizărilor de evenimente din Timișoara.

Vizitatorii vor putea să vadă ultimele tendințe în materie de nunți şi botezuri şi îşi vor putea alege furnizori din domeniul destinat evenimentelor: flori, decor de vis, invitații, muzică, foto-video etc.

De asemenea, saloanele de rochii de mireasă vor prezenta oferte speciale, fie că va fi vorba de reducerile toamnei fie de cele mai noi tendințe pentru anul 2023.

Punctul forte al evenimentului va fi prezentarea noilor modele de rochii de mireasă care se vor putea achiziționa la prețuri foarte bune numai în perioada târgului. În cadrul târgului va fi organizată și ziua marilor reduceri, White Friday Sale, când unii furnizor de servicii vor prezenta oferte de nerefuzat la prețuri reduse.

De asemenea, printre expozanți se vor regăsi cofetării cu cele mai atractive oferte de torturi, magazine de verighete, cabina foto, servicii de make-up și hair styling.

Programul de vizitare va fi:

Vineri, 14 septembrie 2022, între orele 14.00 – 20.00

Sâmbătă, 15 septembrie 2022, între orele 10.00 – 20.00

Duminică, 16 septembrie 2022, între orele 10.00 – 17.00

Biletul de intrare costă 10 lei/persoană.

Citeste mai mult

Locale

Polițist local reținut după ce a fost prins că falsifica amenzi

Publicat

pe

Un poliţist local din localitatea Dumbrăviţa de lângă Timişoara a fost reținut pentru 24 de ore după ce în urma unei percheziţii făcută de IPJ Timiş, a fost acuzat că falsifica amenzi şi în acest fel aduna bani la bugetul local.

Bărbatul întocmea procesele verbale de amendă şi le semna, deşi oamenii nu au încălcat legea.

Agentul de Poliţie Locală Richard Meleşcanu a fost reţinut pentru 24 de ore şi este cercetat pentru abuz în serviciu, fals şi uz de fals, după ce a fost depistat că obişnuia să falsifice amenzi.

Agentul întocmea procese verbale de amendă şi le semna în locul celor pe care îi ”amenda”. La un moment dat, aceştia aflau că au de plătit amenzi. Cei mai mulţi achitau sumele, banii intrând în bugetul local.
Poliţiştii de la IPJ Timiş au făcut, miercuri, o percheziţie la sediul Poliţiei Locale Dumbrăviţa şi au ridicat mai multe documente, dar şi pe poliţistul local. Acesta a fost dus la audieri, apoi a fost reţinut.
Reprezentanţii Primăriei Dumbrăviţa au transmis un comunicat de presă, joi, în care au precizat  că instituţia colaborează cu anchetatorii.
„Miercuri, 28 septembrie 2022, IPJ Timiş, Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, a efectuat o percheziţie la sediul Poliţiei Locale Dumbrăviţa, percheziţie care viza ridicarea unor documente. Instituţia colaborează cu organele de urmărire penală în vederea respectării principiului aflării adevărului. Precizăm că pe perioada desfăşurării anchetei nu pot fi divulgate date şi informaţii privitoare la caz, pentru a nu influenţa rezultatul anchetei”, transmite Primăria Dumbrăviţa.

Citeste mai mult

Locale

Medic cardiolog reținut pentru luare de mită. Pretindea între 100 și 2.000 de euro de la bolnavi

Publicat

pe

Un medic cardiolog din Timișoara a fost reținut, luni, pentru luare de mită în formă continuată (6 acte materiale), prevăzută de art.289 alin.1 C.pen. raportat la art.6 din Legea nr.78/2000, cu aplicarea art.35 alin.1 C.pen.

Conform anchetatorilor, în perioada 19 septembrie  – 26 septembrie 2022, Marian Gașpar, în calitate de medic – şef Secţie Cardiologie, în cadrul Institutului de Boli Cardio-Vasculare din municipiul Timișoara, în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul ar fi pretins, indirect şi primit, de la șase pacienți sau de la aparținători ai acestora, sume de bani, în lei sau în valută, cuprinse între 100 euro și 2000 euro, în legătură cu activitatea desfăşurarea conform atribuţiilor de serviciu.

Procurorii au dispus, prin ordonanță, reținerea inculpatului pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat cu propunere de arestare preventivă, judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș.

Pe parcursul efectuării actelor de urmărire penală, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au beneficiat de sprijinul ofițerilor din cadrul D.G.A. – Structura Centrală, S.J.A. Arad, S.J.A. Timiș și a serviciilor de specialitate din cadrul D.G.A..

Cercetările continuă, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor comiterii faptelor.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite