Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Locale

Târgul de Crăciun din Timișoara se deschide de Ziua Națională. PROGRAMUL COMPLET

Publicat

pe

Târgul de Crăciun din Timişoara vine, în acest an, cu un amplu program artistic ce se va desfăşura pe durata a 22 de zile de concerte, dar şi  cu numeroase modalităţi de divertisment şi cu o largă paleta a produselor gastronomice.

Astfel, Piaţa Libertăţii găzduieşte patinoarul, având o suprafaţă mult mai mare decât în 2018 (1000 mp), dar şi “Căsuţa lui Moş Crăciun” cu ateliere pentru copii, căsuţele meşterilor populari, carusel, maşinuţe şi diverse jocuri pentru copii.

În plus, în weekend, între orele 14.00 – 17.00, pe întreaga durată a târgului, Direcţia de Mediu a Primăriei Timişoara va asigura plimbări gratuite cu trenuleţul, pentru copii,  în Piaţa Libertăţii şi Piaţa Victoriei. Patinoarul va respecta orarul de funcţionare al Târgului de Crăciun (10.00- 22.00) şi va asigura accesul pe durata unei zile întregi pe baza unui bilet de intrare.

Cât priveşte zona comercială, în Piaţa Victoriei şi în parcarea Modex vor fi amenajate nu mai puţin de 100 de căsuţe în care se vor comercializa produse gastronomice tradiţionale, decoraţiuni specifice Crăciunului, obiecte personalizate ce pot fi dăruite cu titlu de cadou. Dacă zona produselor gastronomice din Piaţa Huniade va fi accesibilă până în 5 ianuarie, în Piaţa Victoriei căsuţele vor rămâne deschise până în 12 ianuarie 2020.

Referitor la programul artistic, acesta va îmbina concertele de colinde cu momentele artistice dedicate Revoluţiei din Decembrie 1989. În acest an ne bucurăm de prezenţa unor trupe şi artişti consacraţi precum: Cargo, Pro Musica, Rezident Ex, Phoenix, Mircea Vintilă, Mircea Baniciu, Ducu Bertzi, Mircea Rusu Band, Mihai Trăistariu, Ami, Andreea Bănică, Florentina şi Petre Giurgi, Adrian Stanca, corala Contrast şi Petrică Moise. De asemenea, onorează Târgul de Crăciun prin prezenţa lor numeroase trupe şi artişti locali precum: Maryliss, Amalia Gaită, Skywalkers, SuddenFeel, Epoka, Box Office, Pastiche, Trupa Vest, Peregrinii, Skywalkers, Remember, Pseudonym.

Am dezvoltat  şi parteneriate  în cadrul târgului cu Mitropolia Banatului,  Facultatea de Muzică, Palatul Copiilor, Şcoala de Arte din Reşiţa, Liceul de Muzică ,”Ion Vidu”, cu nu  mai puţin de 9 şcoli private de muzică şi arte(Incubatorul de Artă, Pro Muzica,  Cantodena, Denisse,  Artsoma, Cromatik Voice, Fabrică de Arte, Livemuseart, Generaţia Muzicii).

O largă participare vor avea artiştii din judeţul Timiş, nu mai puţin de 12 comune şi oraşe timişene urmând a fi reprezentate la Târgul de Crăciun (Gătaia, Deta, Giroc, Ghiroda, Tomeşti, Voiteg, Banloc, Niţchidorf, Giarmata, Pişchia, Giera, Birda). Aceştia se vor alătura Ansamblului ,”Timişul” şi Ansamblului ”Pusta Banatului” din Timişoara.

Dacă Moş Nicolae le prilejuieşte tinerilor  timişoreni o întâlnire mult aşteptată cu Andra Gogan, în 6 decembrie, Compania Phantasia va aduce pe scenă, în data de 19 decembrie,  un spectacol de excepţie semnat de cunoscuta Eva Labadi: ”Atenţie ! Moş Crăciun există!’’, spectacol realizat în colaborare cu Teatrul pe Roţi Arad, Trupa Thespis Timişoara, Trupa Rhythmic Dance Dumbrăviţa,  Piti Radio Timişoara şi care va prefaţa apariţia lui Moş Crăciun în Piaţa Victoriei.

Vă reamintim că deschiderea târgului din acest an va avea loc tot în data de 1 decembrie, însă aprinderea iluminatului festiv este programată de această dată la ora 18.00. Cu siguranţă noul decor pregătit de organizatori va oferi publicului larg o imagine feerică a Târgului de  Crăciun din Timişoara.

Program-Piaţa Victoriei
1 decembrie “La mulţi ani, România”
16.00-22.30 –  Holograf, Mira, Dragoş Moldovan, Ansamblul ,”Timişul” şi Olguţa Berbec, Robert Tărnaveanu, Petrică Miulescu Irimică, Stana Stepanescu, Doriana Talpeş, Dumitru Stoicănescu, Ansamblul ,”Ghiocelul” din Giroc şi  Mariana Zota, Mona-Lisa şi Radu Sufan, Bogdan Firu şi Loredana Sur.

2 decembrie

17:00 Incubatorul de Arte
18:00 Gheorghe Iovu

3 decembrie
17:00 Valeriu Iocsa – nostalgii folk
17:30 Anthony& Livemuseart
18.00 Big Band

4 decembrie

17:00 Fabrica de Arte
17:30 Şcoala Pro Muzica
19:00 Ansamblul ”Timişul” Tineret

5 decembrie
17: 00 Cromatick Voice şi Liceul ,,Gerhardinum” – concert pop
18:30 Liceul de Muzică,, Ion Vidu”
19:00 Parada lui Krampus, organizată de Produrabil

6 decembrie
17:00 Piti – emisiune interactivă cu şi pentru copii
18.00 Şcoala de Arte din Caransebeş
18:20 Şcoala “Denisse”
18:30 ”Timişoara cântă!”
19:00 SuddenFeel
20 :00 Andra Gogan

7 decembrie ”Noi umblăm să colindăm”
17:00 Florentina şi Petre Giurgi(Maramureş),  Adrian Stanca, Raluca şi Oana Stanca, Cătălin Maximuc(Moldova), Ansamblul ,,Pusta Banatului’’

8 decembrie
17:00 Colindători din Voiteg, Banloc, Gătaia, Nitchidorf
18.30  Maryliss
19:30 Mihai Trăistariu

9 decembrie
17:00 Colindători din Deta, Giera şi Birda
17:30 Colinde cu Cromatick Voice
18.30 Epoka

10 decembrie
17: 00 Generaţia Muzicii
18 :30 Şcoala  Populară de Artă ”Ion Românu” Reşiţa şi soliştii Ionela Badalan, Maria Csychy , Consuela Grigoriu, Ana Parvulescu Cega, Cristina Rotariu

11 decembrie
17 :00 Palatul Copiilor Timişoara
18:30 Ansamblurile”Cununa Timişului” şi ”Datina” din Ghiroda, “Flori din câmpie” din Giarmata Vii

12 decembrie
17:00 Piti – emisiune interactiva cu și pentru copii
18:00 Big Band
19:00 Colinde  – Incubatorul de Arte
19:00  Spectacolul anual al Ansamblul Timişul- sala Capitol

13 decembrie
17: 00 Vest
18: 00 Pastiche
19: 00 Box Office
20: 00 Andreea Bănică

14 decembrie
17.00 Cantodena- colinde
17.30 Asociaţia pentru Promovarea Tradiţiilor
18.30 ”Timişoara cânta!”
19.30  Amalia Gaiţă
20.30 AMI

15 decembrie
18.00 Festivalul Coral ”Leru-i, Doamne, Ler”- parteneriat cu Mitropolia Banatului
19.00 ”Casa Familiei Reunite colindă frumos româneşte”: Mariana Anghel, Marcel Anghel, grupul ”Folcloriştii” şi grupul cameral-instrumental ”Cantores”, organizat de către Casa Familiei Reunite.

16 decembrie

17: 00 Concert de muzică folk dedicat  Revoluţiei Române din Decembrie 1989:  Mircea Vintilă, Mircea Baniciu şi Ducu Bertzi

18 decembrie
17:00  Corul Catedralei ,,Invierea Domnului’’ din Caransebeș
17: 30 TmHarmony
18: 30  Şcoala de Muzică şi Artă ,,Artsoma”
19: 00 Facultatea de Muzică şi Teatru Timişoara– concert
20: 00 Crăciun Medieval – Peregrinii&Deep6 Project

19 decembrie
17: 00 # Atenţie ! Moș Crăciun există ! producţie a Companiei ,,Phantasia”, în colaborare cu Teatrul pe Roţi Arad, Trupa Thespis Timişoara, Trupa Rhythmic Dance Dumbrăviţa,  Piti Radio Timişoara

20 decembrie
18: 00 Rock for Revolution : Cargo,  Phoenix, Pro Musica, Sonatic

21 decembrie
17: 00  ,”Vin colindătorii cum veneau odată..”: Corala ,,Contrast” şi Petrică Moise, colindători din Giarmata şi Pischia, Chevereşu Mare şi Carani, Maria Petchescu, Maria Florea, Mariana Susca, Cosmina Bradean, Adrian Petcu, Felicia Costa s.a.
19: 30  Alexandra Cancel & Sebastian Dragomir
20:00  Mircea Rusu Band

28 decembrie ,,Timişoara cânta!”
19: 00 Pseudonym
20: 00 Rezident EX

29 decembrie “Timişoara cântă!”
18: 00 Skywalkers
19: 00 Remember

Locale

Serviciu Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor, la Peciu Nou

Publicat

pe

Începând de miercuri, 15 ianuarie 2025, Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Peciu Nou își va începe efectiv activitatea.

Astfel, cetățenii care au domiciliul pe raza de competență a comunei Peciu Nou (Peciu Nou, Diniaș și Sânmartinu Sârbesc) se vor adresa Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Peciu Nou începând cu data mai sus menționată.

Serviciul Evidența Persoanei Timișoara deservește în continuare următoarele comune arondate:

1. Com. Becicherecu Mic

2. Com. Bogda

3. Com. Bucovăț

4. Com. Cenei

5. Com. Fibiș

6. Com. Ghiroda

7. Com. Giarmata

8. Com. Giulvăz

9. Com. Mașloc

10. Com. Orțișoara

11. Com. Parța

12. Com. Pișchia

13. Com. Remetea Mare

14. Com. Sânandrei

15. Com. Sânmihaiu Român

16. Com. Șag

Citeste mai mult

Locale

Barometrul Calitatea Vieții în Timișoara. Cum puteți să vă exprimați părerea

Publicat

pe

„Barometrul Calitatea Vieții în Timișoara”, realizat de Primăria Municipiului Timișoara, în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timișoara este încă disponibil pentru completare on-line. Sondajul sociologic reflectă calitatea vieții în Timișoara și acoperă toate ariile vieții în oraș iar completarea lui nu durează mai mult de 10 minute.

Ancheta sociologică este concepută de Facultatea de Sociologie și Psihologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara și măsoară gradul de mulțumire față de întreținerea clădirilor istorice, a pistelor de biciclete, starea drumurilor, a iluminatului public sau transportului în comun.

Cel mai recent raport, referitor la datele Barometrului Calității Vieții în Timișoara 2023, a arătat că aproape 70% dintre timișoreni cred că Timișoara se îndreaptă într-o direcție bună, în creștere față de anul 2022 (65,7%) și cea mai ridicată din 2016, când a fost realizat primul raport. Barometrul Calității Vieții are ca scop furnizarea de date empirice relevante pentru administrația publică locală și toți ceilalți actori instituționali implicați în viața orașului privind situația și dinamica socială din comunitatea locală, în scopul orientării politicilor publice și proiectelor strategice locale, în context regional și național.

Barometrul este realizat conform normelor metodologice din domeniu și asigură anonimizarea datelor persoanelor care oferă răspunsuri. Instrumentul de cercetare utilizat în cadrul „Barometrului Calitatea Vieții în Timișoara” este dezvoltat de un grup de cercetători în sociologie, psihologie, științe economice, geografie socială și științe ale comunicării de la Universitatea de Vest din Timișoara.

Sondajul se poate completa până în data 20 ianuarie 2025, la adresa online: https://e-uvt.questionpro.com/a/TakeSurvey.

Citeste mai mult

Locale

NEMULȚUMIRE. Primăria Timișoara trece serviciile de salubrizare la Societatea Drumuri Municipale

Publicat

pe

Municipalitatea intenționează să preia în regie proprie serviciile de salubrizare stradală. În ultima perioadă calitatea serviciilor de curățenie stradală a fost nesatisfăcătoare, reclamații privind coșuri de gunoi adesea pline, praf pe străzi și trotuare murdare fiind înregistrate în platforma dedicată și la managerii de cartier.

“Chiar dacă în ultimii ani am văzut o îmbunătățirea a curățeniei din Timișoara, recunosc că sunt nemulțumit de cât de curat este orașul. Am decis să propun Consiliului Local să preluăm serviciul de salubrizare înapoi la municipalitate tocmai pentru a avea un mai mare control asupra modului în care se face curățenie în oraș. Pentru banii pe care îi plătim anual din bugetul local, din taxele și impozitele timișorenilor, Timișoara trebuie să arate mai bine”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Ca urmare a feedback-ului negativ al timișorenilor la adresa actualului operator și a unei evaluări detaliate a serviciilor prestate de acesta, Primăria Timișoara a luat constant măsuri, respectiv nu a recepționat toată suprafața planificată pentru curățenie. În aceste condiții, municipalitatea inițiază primul pas pentru asigurarea serviciilor de salubrizare prin intermediul Societății Drumuri Municipale (SDM). Două proiecte de hotărâre vor fi supuse votului în următoarea ședință a Consiliului Local: unul privind studiul de oportunitate și unul privind mandatarea AGA SDM pentru a iniția demersuri pentru noile servicii.

Odată aprobate proiectele de hotărâre, municipalitatea poate parcurge următoarele etape, astfel încât schimbarea operatorului să nu afecteze continuitatea serviciilor după mijlocul lunii martie, când expiră contractul cu societatea Brantner Servicii Ecologice. Ofertele depuse în cadrul procedurii de achiziție publică a municipalității pentru servicii de salubrizare, inclusiv de către Brantner, au fost inadmisibile.

Timișoara nu este singurul municipiu care a decis preluarea serviciilor de salubrizare în regie proprie: recent, Primăria Reșița a anunțat același demers începând cu luna martie a acestui an.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite