Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Locale

Târgul de Crăciun din Timișoara se deschide de Ziua Națională. PROGRAMUL COMPLET

Publicat

pe

Târgul de Crăciun din Timişoara vine, în acest an, cu un amplu program artistic ce se va desfăşura pe durata a 22 de zile de concerte, dar şi  cu numeroase modalităţi de divertisment şi cu o largă paleta a produselor gastronomice.

Astfel, Piaţa Libertăţii găzduieşte patinoarul, având o suprafaţă mult mai mare decât în 2018 (1000 mp), dar şi “Căsuţa lui Moş Crăciun” cu ateliere pentru copii, căsuţele meşterilor populari, carusel, maşinuţe şi diverse jocuri pentru copii.

În plus, în weekend, între orele 14.00 – 17.00, pe întreaga durată a târgului, Direcţia de Mediu a Primăriei Timişoara va asigura plimbări gratuite cu trenuleţul, pentru copii,  în Piaţa Libertăţii şi Piaţa Victoriei. Patinoarul va respecta orarul de funcţionare al Târgului de Crăciun (10.00- 22.00) şi va asigura accesul pe durata unei zile întregi pe baza unui bilet de intrare.

Cât priveşte zona comercială, în Piaţa Victoriei şi în parcarea Modex vor fi amenajate nu mai puţin de 100 de căsuţe în care se vor comercializa produse gastronomice tradiţionale, decoraţiuni specifice Crăciunului, obiecte personalizate ce pot fi dăruite cu titlu de cadou. Dacă zona produselor gastronomice din Piaţa Huniade va fi accesibilă până în 5 ianuarie, în Piaţa Victoriei căsuţele vor rămâne deschise până în 12 ianuarie 2020.

Referitor la programul artistic, acesta va îmbina concertele de colinde cu momentele artistice dedicate Revoluţiei din Decembrie 1989. În acest an ne bucurăm de prezenţa unor trupe şi artişti consacraţi precum: Cargo, Pro Musica, Rezident Ex, Phoenix, Mircea Vintilă, Mircea Baniciu, Ducu Bertzi, Mircea Rusu Band, Mihai Trăistariu, Ami, Andreea Bănică, Florentina şi Petre Giurgi, Adrian Stanca, corala Contrast şi Petrică Moise. De asemenea, onorează Târgul de Crăciun prin prezenţa lor numeroase trupe şi artişti locali precum: Maryliss, Amalia Gaită, Skywalkers, SuddenFeel, Epoka, Box Office, Pastiche, Trupa Vest, Peregrinii, Skywalkers, Remember, Pseudonym.

Am dezvoltat  şi parteneriate  în cadrul târgului cu Mitropolia Banatului,  Facultatea de Muzică, Palatul Copiilor, Şcoala de Arte din Reşiţa, Liceul de Muzică ,”Ion Vidu”, cu nu  mai puţin de 9 şcoli private de muzică şi arte(Incubatorul de Artă, Pro Muzica,  Cantodena, Denisse,  Artsoma, Cromatik Voice, Fabrică de Arte, Livemuseart, Generaţia Muzicii).

O largă participare vor avea artiştii din judeţul Timiş, nu mai puţin de 12 comune şi oraşe timişene urmând a fi reprezentate la Târgul de Crăciun (Gătaia, Deta, Giroc, Ghiroda, Tomeşti, Voiteg, Banloc, Niţchidorf, Giarmata, Pişchia, Giera, Birda). Aceştia se vor alătura Ansamblului ,”Timişul” şi Ansamblului ”Pusta Banatului” din Timişoara.

Dacă Moş Nicolae le prilejuieşte tinerilor  timişoreni o întâlnire mult aşteptată cu Andra Gogan, în 6 decembrie, Compania Phantasia va aduce pe scenă, în data de 19 decembrie,  un spectacol de excepţie semnat de cunoscuta Eva Labadi: ”Atenţie ! Moş Crăciun există!’’, spectacol realizat în colaborare cu Teatrul pe Roţi Arad, Trupa Thespis Timişoara, Trupa Rhythmic Dance Dumbrăviţa,  Piti Radio Timişoara şi care va prefaţa apariţia lui Moş Crăciun în Piaţa Victoriei.

Vă reamintim că deschiderea târgului din acest an va avea loc tot în data de 1 decembrie, însă aprinderea iluminatului festiv este programată de această dată la ora 18.00. Cu siguranţă noul decor pregătit de organizatori va oferi publicului larg o imagine feerică a Târgului de  Crăciun din Timişoara.

Program-Piaţa Victoriei
1 decembrie “La mulţi ani, România”
16.00-22.30 –  Holograf, Mira, Dragoş Moldovan, Ansamblul ,”Timişul” şi Olguţa Berbec, Robert Tărnaveanu, Petrică Miulescu Irimică, Stana Stepanescu, Doriana Talpeş, Dumitru Stoicănescu, Ansamblul ,”Ghiocelul” din Giroc şi  Mariana Zota, Mona-Lisa şi Radu Sufan, Bogdan Firu şi Loredana Sur.

2 decembrie

17:00 Incubatorul de Arte
18:00 Gheorghe Iovu

3 decembrie
17:00 Valeriu Iocsa – nostalgii folk
17:30 Anthony& Livemuseart
18.00 Big Band

4 decembrie

17:00 Fabrica de Arte
17:30 Şcoala Pro Muzica
19:00 Ansamblul ”Timişul” Tineret

5 decembrie
17: 00 Cromatick Voice şi Liceul ,,Gerhardinum” – concert pop
18:30 Liceul de Muzică,, Ion Vidu”
19:00 Parada lui Krampus, organizată de Produrabil

6 decembrie
17:00 Piti – emisiune interactivă cu şi pentru copii
18.00 Şcoala de Arte din Caransebeş
18:20 Şcoala “Denisse”
18:30 ”Timişoara cântă!”
19:00 SuddenFeel
20 :00 Andra Gogan

7 decembrie ”Noi umblăm să colindăm”
17:00 Florentina şi Petre Giurgi(Maramureş),  Adrian Stanca, Raluca şi Oana Stanca, Cătălin Maximuc(Moldova), Ansamblul ,,Pusta Banatului’’

8 decembrie
17:00 Colindători din Voiteg, Banloc, Gătaia, Nitchidorf
18.30  Maryliss
19:30 Mihai Trăistariu

9 decembrie
17:00 Colindători din Deta, Giera şi Birda
17:30 Colinde cu Cromatick Voice
18.30 Epoka

10 decembrie
17: 00 Generaţia Muzicii
18 :30 Şcoala  Populară de Artă ”Ion Românu” Reşiţa şi soliştii Ionela Badalan, Maria Csychy , Consuela Grigoriu, Ana Parvulescu Cega, Cristina Rotariu

11 decembrie
17 :00 Palatul Copiilor Timişoara
18:30 Ansamblurile”Cununa Timişului” şi ”Datina” din Ghiroda, “Flori din câmpie” din Giarmata Vii

12 decembrie
17:00 Piti – emisiune interactiva cu și pentru copii
18:00 Big Band
19:00 Colinde  – Incubatorul de Arte
19:00  Spectacolul anual al Ansamblul Timişul- sala Capitol

13 decembrie
17: 00 Vest
18: 00 Pastiche
19: 00 Box Office
20: 00 Andreea Bănică

14 decembrie
17.00 Cantodena- colinde
17.30 Asociaţia pentru Promovarea Tradiţiilor
18.30 ”Timişoara cânta!”
19.30  Amalia Gaiţă
20.30 AMI

15 decembrie
18.00 Festivalul Coral ”Leru-i, Doamne, Ler”- parteneriat cu Mitropolia Banatului
19.00 ”Casa Familiei Reunite colindă frumos româneşte”: Mariana Anghel, Marcel Anghel, grupul ”Folcloriştii” şi grupul cameral-instrumental ”Cantores”, organizat de către Casa Familiei Reunite.

16 decembrie

17: 00 Concert de muzică folk dedicat  Revoluţiei Române din Decembrie 1989:  Mircea Vintilă, Mircea Baniciu şi Ducu Bertzi

18 decembrie
17:00  Corul Catedralei ,,Invierea Domnului’’ din Caransebeș
17: 30 TmHarmony
18: 30  Şcoala de Muzică şi Artă ,,Artsoma”
19: 00 Facultatea de Muzică şi Teatru Timişoara– concert
20: 00 Crăciun Medieval – Peregrinii&Deep6 Project

19 decembrie
17: 00 # Atenţie ! Moș Crăciun există ! producţie a Companiei ,,Phantasia”, în colaborare cu Teatrul pe Roţi Arad, Trupa Thespis Timişoara, Trupa Rhythmic Dance Dumbrăviţa,  Piti Radio Timişoara

20 decembrie
18: 00 Rock for Revolution : Cargo,  Phoenix, Pro Musica, Sonatic

21 decembrie
17: 00  ,”Vin colindătorii cum veneau odată..”: Corala ,,Contrast” şi Petrică Moise, colindători din Giarmata şi Pischia, Chevereşu Mare şi Carani, Maria Petchescu, Maria Florea, Mariana Susca, Cosmina Bradean, Adrian Petcu, Felicia Costa s.a.
19: 30  Alexandra Cancel & Sebastian Dragomir
20:00  Mircea Rusu Band

28 decembrie ,,Timişoara cânta!”
19: 00 Pseudonym
20: 00 Rezident EX

29 decembrie “Timişoara cântă!”
18: 00 Skywalkers
19: 00 Remember

Locale

O nouă pizzerie deschisă în sudul Timișoarei promite să cucerească iubitorii de arome italiene: Pizza-ColosseumTimisoara

Publicat

pe

Sudul Timișoarei are un nou motiv de bucurie culinară: recent s-a deschis Pizza-ColosseumTimisoara, un loc care îmbină tradiția italiană autentică cu ingrediente proaspete și servicii rapide.

Situată într-o zonă accesibilă pentru locuitorii din Giroc, Chișoda, Calea Șagului, Calea Girocului și Bălcescu-Braitim, pizzeria promite să devină rapid una dintre favoritele din oraș.

La cârma bucătăriei se află nimeni altul decât Giuseppe Tizzani, cunoscut sub numele de „Pipo”, un bucătar italian cu renume, care aduce cu el pasiunea și măiestria tradițională din inima Italiei.

Sub semnătura sa, fiecare pizza este o experiență – de la clasicul Margherita (29 de lei) până la specialitatea casei, Pizza Colosseum, un deliciu care pornește de la 36 de lei și promite o explozie de gusturi.

Pizza-ColosseumTimisoara oferă momentan doar livrare sau ridicare de la locație, între orele 12:00 și 21:45, de luni până sâmbătă. Clienții pot comanda pizza medie începând cu 29 de lei, iar gama variată acoperă atât preferințele clasice, cât și combinații inovative.

Și veștile bune nu se opresc aici: în curând, meniul se va extinde cu paste proaspete, preparate cu rețete tradiționale italiene, dar și cu specialități românești reinterpretate în stilul unic al lui Pipo.

Dacă ești în căutarea unei pizza autentice, cu blat perfect rumenit, sos de roșii aromat și toppinguri de calitate, Pizza-ColosseumTimisoara e locul de unde trebuie să comanzi.

Gustul Italiei e acum mai aproape ca niciodată – la doar un telefon distanță (0775.11.28.11)

Pentru comenzi rapide și delicioase, sudul Timișoarei are un nou reper: Pizza-ColosseumTimisoara.

Meniul poate fi vazut pe www.pizza-colosseumtimisoara.ro

Citeste mai mult

Locale

Tramvaiele, troleibuzele și autobuzele vor circula în noaptea de Înviere, la Timișoara

Publicat

pe

Municipiul Timișoara, prin Societatea de Transport Public Timișoara, asigură transportul în comun cu program extins în noaptea zilei de 19 aprilie 2025, cu ocazia oficierii slujbelor religioase de Paști.

Astfel, transportul public va fi prelungit până la ora 03:30, pentru a putea deservi numărul mare de credincioși, care vor participa la slujbele de Înviere.

Singura pauză va fi pe perioada slujbei religioase, în intervalul orar 24:00 – 01:30.

Drept urmare, graficele de transport vor fi prelungite pentru liniile de tramvai Tv 1, Tv 2, Tv 4, Tv 5, Tv 6, pentru liniile de troleibuz Tb 11, Tb 14, Tb 16, Tb 18, pentru liniile de expres E3 și E7 și pentru linia de autobuz 33.

Citeste mai mult

Locale

Biserica de lemn de la Topla, mistuită de flăcări, va fi restaurată

Publicat

pe

Biserica de lemn de la Topla, care a ars în curtea Muzeul Satului Bămăţean din Timişoara, va fi restaurată cu bani de la Consiliul Judeţean Timiş.

Preşedintele CJ Timiş, Alfred Simonis, a anunțat că mai multe persoane s-au arătat dispuse să doneze bani pentru acest monument istoric, însă a făcut un apel public pentru sprijinirea cazurilor sociale.

„Biserica de la Topla, din incinta Muzeului Satului Bănăţean, a fost distrusă de flăcări şi mulţi timişeni s-au arătat dispuşi să contribuie la restaurarea monumentului istoric, ceea ce reprezintă un gest de mare nobleţe, unul firesc în zona noastră. Astfel de iniţiative ne arată cum comunitatea se uneşte în momente importante. Am fost contactat de o mulţime de oameni care şi-au manifestat dorinţa să participe cu bani la efortul de a readuce în lumină biserica. Nu vreau să sune a aroganţă, pentru că apreciez mult astfel de gesturi, dar, în cazul de faţă, nu este nevoie de sprijin financiar, pentru că bugetul Consiliului Judeţean Timiş poate suporta această cheltuială, indiferent de suma necesară”, a declarat, joi, Alfred Simonis.

Acesta a mai adăugat că cei care au intenţionat să doneze bani pentru restaurarea lăcaşului de cult ar trebui să îşi îndrepte atenţia și spre cazurile sociale.

„Îi îndemn pe toţi să ni se alăture să sprijinim cazuri sociale care sunt în nevoie, să identificăm oameni sau instituţii pentru care un ajutor financiar ar însemna enorm. Vă mulţumesc tuturor celor care aţi dorit să ne ajutaţi să restaurăm biserica. Aţi arătat că vă pasă cu adevărat!”, a mai transmis Simonis.

Biserica de lemn de la Topla, din incinta Muzeului Satului Bănăţean din Timişoara a fost mistuită de flăcări în noaptea de 25 spre 26 martie după ce un incendiu a izbucnit din cauză că un cablu de la instalaţia electrică s-a supraîncălzit.

Biserica din Topla a fost edificată în anul 1746, la Remetea Luncă, fiind apoi donată în 1807 credincioșilor din satul Topla. Lăcașul de cult a fost transportat pe tăvălugi, tras de 24 de perechi de boi și reasamblat și consolidat cu ajutorul credincioșilor.

Considerat cel mai valoros lăcaș de lemn din Banat, biserica se remarcă prin detalii arhitecturale unice, cum ar fi brâul median torsadat, brâul prelungit care înconjoară biserica și portalul apusean, acoperișul din șindrilă și clopotnița separată.

Foto: basilica.ro

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite