Ne găsiți și pe:

Locale

Se împlinesc 30 de ani de la Revoluția din ’89. PROGRAMUL evenimentelor

Publicat

pe

Programul evenimentelor dedicate comemorării a 30 de ani de la Revoluţia din 1989 va începe la 1 decembrie și va cuprinde Marșul Libertării, minifotbal, lansare de carte, concert de muzică folk și multe momente solemne.

Evenimentelevor începe la 1 Decembrie când se desfăşoară Cupa Memorialul Revoluţiei la minifotbal.

În 6 decembrie va avea loc lansarea cărţii ”Candelă împotriva timpului. După 30 de ani”, de Titus Suciu şi Vasile Bogdan. De asemenea, va fi lansat ”Buletin ştiinţific şi de Informare Memorial 1989, nr. 23-24”, la Uniunea Scriitorilor Timişoara.

În data de 15 decembrie, de la ora 17.00, va avea loc Marşul Libertăţii pe traseul Piaţa Maria (locul de unde a izbucnit Revoluţia de la Timişoara) şi până în Piaţa Victoriei. Aici vor fi aprinse candele pe scările Catedralei Mitropolitane, în memoria eroilor martiri.

În data de 16 decembrie, de la ora 11.00, este programată şedinţa festivă a Consiliului Local Timişoara, dedicată comemorării eroilor martiri din Timişoara. Pe parcursul zilei, vor mai avea loc Ziua Porţilor Deschise la Memorialul Revoluţiei de pe strada Oituz, vernisaje de pictură şi lansări de carte.

La ora 17.00, este programat un concert de muzică folk cu Mircea Vintilă, Mircea Baniciu şi Ducu Bertzi pe scena din Piaţa Victoriei sau, în caz de vreme nefavorabilă, la Filarmonica Banatul.

De la ora 19.00, la Catedrala Mitropolitană, elevii Liceului ”Ion Vidu” vor susţine un concert, iar de la aceeasi oră, pe scena Operei, va avea loc spectacolul ”Revolta”, un spectacol de balet inspirat după evenimentele din 1989 la care participă Maia Morgenstern şi Ion Caramitru.

De la ora 20.00, va avea loc un moment de reculegere şi aprindere a cendelelor în Piaţa Victoriei, iar de la ora 23.45 va fi oficiată liturghie la Biserica Martirilor.

Ziua de 17 decembrie este zi de doliu, la Timişoara. În această zi vor fi oficiate slujbe de pomenire a eroilor martiri şi depuneri de coroane, iar de la ora 18.00 va avea loc un moment de reculegere cu lumânări personalizate cu chipurile eroilor martiri pe treptele Catedralei Mitropolitane.

În 18 decembrie, de la ora 18.00, vor fi aprinse candele la Catedrala Mitropolitană, iar în 19 decembrie este programată o adunare festivă pentru celebrarea a 30 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989 şi lansarea volumului ”Proclamaţia de la Timişoara – în contextul Revoluţiei Române din Decembrie 1989”, la Universitatea de Vest.

În 20 decembrie, la ora 12.00, va fi declanşată sirena antiaeriană timp de trei minute pentru a marca dobândirea de către Timişoara a statutului de oraş liber de comunism.

De la ora 15.30, va avea loc o şedinţă festivă în sala Operei Române, iar seara, de la ora 18.00, concertul ”Rock for Revolution” în Piaţa Victoriei la care vor participa Cargo, Phoenix, Pro Musica, Sonatic.

În 21 decembrie va fi vernisată o expoziţie, iar în 22 decembrie eroii martiri ai Revoluţiei Române vor fi pomeniţi în toate bisericile din Episcopia Timişoarei.

În perioada 19 – 20 decembrie va avea loc pelerinajul ”Pe urmele cenuşii Eroilor Martiri Timişoreni dispăruţi în Revoluţia din Decembrie 1989” în cadrul căruia urmaşi ai martirilor din Timişoara vor porni spre Bucureşti.

Locale

Retro Revelion 2020, în aer liber, cu trupa Rednex, la Timișoara.

Publicat

pe

Primăria Timişoara are plăcerea de a invita  timişorenii şi publicul larg să petreacă seara de 31 decembrie în Piaţa Victoriei din Timişoara, pregătind un program artistic inedit în perspectiva întâmpinării anului 2020.

Retro Revelionul de la Timişoara va prilejui celor prezenţi întâlnirea cu binecunoscuta  trupă suedeză REDNEX. 

Trupa a dobândit notorietate  datorită piesei ”Cotton Eye Joe”, înregistrând un succes notabil şi prin alte materiale discografice apărute de-a lungul timpului, precum piesa ”Wish you are here”.

Alături de Rednex, cei prezenţi se vor bucura şi  de momentele artistice semnate de trupele  Akcent  şi Phaser, precum şi  de recitalul  artistei  Sandra N.

Seara va fi deschisă de cunoscutul realizator al emisiunilor muzicale de le Radio Timişoara Bogdan Puris, iar moderatorul Revelionului va fi  îndrăgitul Florin Mihoc. Trecerea în noul an va fi marcată cu un foc de artificii.

Accesul la eveniment este gratuit.

Citeste mai mult

Locale

Moș Crăciun va veni la Târgul din Timișoara. Puteți să-i scrieți

Publicat

pe

În cadrul Târgului de Crăciun organizat de Primăria Municipiului Timişoara, în Piaţa Victoriei, vom avea momentul venirii lui Moș Crăciun care va aduce cadouri pentru toţi copiii care au scris scrisori.

Lânga bradul din Piaţa Victoriei, va exista, începând de miercuri, o cutie în care copiii pot depune scrisori şi mai apoi în seara de 19 decembrie, la ora 19.00, Moş Crăciun va aduce daruri.

În data de 19 decembrie, de la ora 17.00,  va deschide programul artistic compania Phantasia în colaborare cu Teatrul pe Roţi Arad cu spectacolul „Atenţie! Moş Crăciun există” , spectacol care va prefaţa venirea lui Moş Crăciun.

Mulţumim partenerilor noştri: Ness Digital Engineering, Raiffeisen Bank, UPC Romania, Coca-Cola România.

Citeste mai mult

Locale

Un mort și cinci răniți, într-un accident, la ieșirea de pe autostradă

Publicat

pe

Cinci persoane au fosr rănite și o persoană a murit, vineri, într-un accident care a avut loc în zona localității Giarmata, la iesirea de pe autostrada A1.

În accident au fost implicate un TIR, un autoturism si un microbuz.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Timiş au precizat că accidentul a avut loc la ora 7.35, pe A1, pe sensul de mers Arad – Timişoara.

„În accident au fost implicate un autotren cu o persoană, un autoturism cu 2 persoane şi un microbuz cu 7 persoane. La faţa locului s-au deplasat o autospecială de descarcerare grea, 2 autospeciale de stingere, 3 echipaje SMURD, o autospecială de transport personal şi victime multiple, 17 pompieri, 2 echipaje SAJ”, a transmis ISU Timiş.

Polițiștii au început cercetările pentru stabilirea cauzei accidentului și a vinovaților.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite