Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Locale

Tichete sociale pentru sprijinirea educației copiilor din familii defavorizate. Ce acte sunt necesare

Publicat

pe

Începând cu data 24 septembrie 2020, Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara continuă acțiunea de primire a solicitărilor pentru acordarea tichetelor sociale pe suport electronic pentru sprijin educaţional.

Copiii cei mai dezavantajați din învățământul de stat preșcolar (grădiniță), primar și gimnazial, fără sprijin material, cu venituri la nivelul veniturilor sociale minime acordate familiei acestora, beneficiază în anul școlar 2020-2021, de sprijin financiar acordat sub formă de tichet social pe suport electronic în cuantum de 500 de lei/an școlar.

Aceste tichete sociale emise pe suport electronic vor putea fi utilizate pentru achiziționarea de materiale școlare necesare frecventării școlii, constând în: articole pe papetărie, caiete, stilouri, articole pentru pictură, ghiozdane și alte articole necesare în școli și grădinițe, precum și articole de vestimentație necesare frecventării școlii și grădiniței.

Destinatar final al acestui sprijin educațional este copilul, titularul tichetului social pe suport electronic pentru sprijin educațional fiind reprezentantul familiei, respectiv reprezentantul legal  al copilului.

Condițiile de eligibilitate pe care trebuie să le îndeplinească solicitanții sunt următoarele:

  • să aibă domiciliul/reședința pe raza municipiului Timișoara;
  • venitul lunar net pe membru de familie pentru elevii din ciclul primar și gimnazial se raportează la luna iulie 2020 și este de până la la 1.115 lei, iar pentru preșcolari, venitul lunar net pe membru de familie se raportează la luna august 2020 și este de 284 lei;
  • să facă dovada înscrierii copilului la grădiniţă sau școală.

Pentru anul şcolar 2020-2021, cererile se depun de către reprezentantul familiei sau de către reprezentantul legal al copilului, în perioada 24 septembrie 2020 – 05 octombrie 2020, în intervalul orar 800-1600, la unul dintre urmatoarele adrese :

  • B-dul Regele Carol I, nr. 10, sediul Serviciului de Beneficii Sociale
  • Cornelia Salcianu, nr. 17, Centrul Podul Lung
  • Martir Cernaianu, nr. 31, Centrul de Incluziune Sociala

însoţite de următoarele actele doveditoare:

  • acte de identitate ale părinților/repezentantului legal (în original și copie);
  • documente din care rezultă calitatea de reprezentant legal, în original și copie, după caz (hotărâre judecătorească de încredințare, încuviințare a adopției; dispoziția conducătorului Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului/hotărârea instanței de judecată pentru măsura plasamentului, hotărârea judecătorească  de instituire a tutelei/ dispoziția autorității tutelare, potrivit legii);
  • certificatele de naștere ale copiilor (original și copie) ;
  • dovada înscrierii la grădiniță/ școală;
  • i în original și copie ( după caz);

Cererea poate fi transmisă și electronic la următoarea adresa de e-mail a instituției: s.beneficiisociale@gmail.com și poate fi descărcată de pe site-ul Primăriei Municipului Timișoara, urmand ca dosarul cu actele doveditoare sa fie depus la una dintre cele trei adrese precizate mai sus.

Precizăm că, pentru beneficiarii de venit minim garantat conform Legii nr. 416/2001 cu modificările și completările ulterioare precum și pentru beneficiarii prevederilor Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare, ce se regăsesc în evidențele Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara tichetele sociale pe suport electronic pentru sprijin educațional se acordă pe baza listelor  întocmite în conformitate cu prevederile art. 4 alin. (5) O.U.G. nr. 133/2020, aceste persoane având obligația să depună doar dovada înscrierii copilului/copiilor la grădiniță/școală pentru anul 2020/2021.

Evaluarea cererilor depuse, însoțite de actele doveditoare se va realiza în perioada 06 octombrie 2020 – 14 octombrie 2020, urmând ca Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara să înainteze lista destinatarilor finali către Instituția Prefectului Județului Timiș până la data de 15octombrie 2020.

Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara are obligația de a actualiza lunar lista destinatarilor finali și de a o înainta Instituției Prefectului Județului Timiș, ca atare, sunt acceptate și solicitările depuse peste acest termen, completări dosare depuse, aceste persoane urmând a se regăsi pe lista destinatarilor finali din luna următoare depunerii cererii.

Menționăm că suma de bani de pe tichetul social, aferentă unui an școlar va putea fi folosită timp de un an de zile de la data emiterii, numai pe baza actului de identitate al titularului, aceste tichete putând fi utilizate numai în anumite magazine din raza localității de domiciliu a fiecărui titular de tichet. Lista cu aceste magazine va fi primită de către fiecare persoană, odată cu distribuirea tichetului.

Informații suplimentare se pot solicita și telefonic la numerele 0256-220583.

Locale

O nouă pizzerie deschisă în sudul Timișoarei promite să cucerească iubitorii de arome italiene: Pizza-ColosseumTimisoara

Publicat

pe

Sudul Timișoarei are un nou motiv de bucurie culinară: recent s-a deschis Pizza-ColosseumTimisoara, un loc care îmbină tradiția italiană autentică cu ingrediente proaspete și servicii rapide.

Situată într-o zonă accesibilă pentru locuitorii din Giroc, Chișoda, Calea Șagului, Calea Girocului și Bălcescu-Braitim, pizzeria promite să devină rapid una dintre favoritele din oraș.

La cârma bucătăriei se află nimeni altul decât Giuseppe Tizzani, cunoscut sub numele de „Pipo”, un bucătar italian cu renume, care aduce cu el pasiunea și măiestria tradițională din inima Italiei.

Sub semnătura sa, fiecare pizza este o experiență – de la clasicul Margherita (29 de lei) până la specialitatea casei, Pizza Colosseum, un deliciu care pornește de la 36 de lei și promite o explozie de gusturi.

Pizza-ColosseumTimisoara oferă momentan doar livrare sau ridicare de la locație, între orele 12:00 și 21:45, de luni până sâmbătă. Clienții pot comanda pizza medie începând cu 29 de lei, iar gama variată acoperă atât preferințele clasice, cât și combinații inovative.

Și veștile bune nu se opresc aici: în curând, meniul se va extinde cu paste proaspete, preparate cu rețete tradiționale italiene, dar și cu specialități românești reinterpretate în stilul unic al lui Pipo.

Dacă ești în căutarea unei pizza autentice, cu blat perfect rumenit, sos de roșii aromat și toppinguri de calitate, Pizza-ColosseumTimisoara e locul de unde trebuie să comanzi.

Gustul Italiei e acum mai aproape ca niciodată – la doar un telefon distanță (0775.11.28.11)

Pentru comenzi rapide și delicioase, sudul Timișoarei are un nou reper: Pizza-ColosseumTimisoara.

Meniul poate fi vazut pe www.pizza-colosseumtimisoara.ro

Citeste mai mult

Locale

RESTRICȚII de circulație pe bulevardul Rebreanu din Timișoara.

Publicat

pe

Municipiul Timișoara, prin Societatea de Drumuri Municipale, demarează lucrările de reparații capitale pe bulevardul Liviu Rebreanu, una dintre cele mai intens circulate artere ale orașului ceea ce impune restricții de circulație astfel: pe tronsonul Drubeta – Brâncoveanu se va circula pe o singură bandă.

Intervenția a fost programată după finalizarea centurii ocolitoare, întrucât acest bulevard prelua și traficul greu pe direcția Serbia. Deschiderea unui șantier, cu mii de mașini și cu sute de TIR-uri în circulație, ar fi generat blocaje majore și ar fi îngreunat considerabil desfășurarea lucrărilor.

“A venit și rândul bulevardului Rebreanu să intre în reparații. E un șantier așteptat de mulți timișoreni care au tras multe din cauza carosabilului degradat de traficul greu care trecea pe aici. Sunt încrezător că după aceste reparații generale și odată cu scoaterea tirurilor pe centura de ocolire, se va circula în condiții bune pe aici”, a declarat primarul Dominic Fritz.

În prezent, bulevardul prezintă gropi, denivelări și crăpături, ca urmare a traficului intens de vehicule de mare tonaj. După reparațiile municipalității, circulația va fi mai fluentă și mai sigură pe un carosabil refăcut complet din Calea Șagului până la AEM.

Reparațiile capitale includ frezarea și reasfaltarea completă a carosabilului, verificarea și refacerea fundației drumului acolo unde este necesar, înlocuirea rigolelor de scurgere, unde este cazul, și aducerea la cotă a capacelor de canal, pentru o circulație sigură și uniformă. Lucrările vor fi executate în etape pentru a perturba cât mai puțin traficul, iar primul tronson este cuprins între Drubeta și Brâncoveanu. Pe acest segment, reparațiile vor fi executate în perioada 25 mai 2025 – 20 iunie 2025, în funcție de condițiile meteo, primele zile fiind dedicate lucrărilor de organizare de șantier și amplasării semnalizării rutiere necesare.

În cazul în care, pe durata lucrărilor, vor fi identificate cedări ale fundației, termenul de execuție va fi extins pentru a permite realizarea lucrărilor necesare la fundație. Reparațiile capitale vor fi executate de la un capăt la celălalt al bulevardului, iar următorul tronsonul programat de municipalitate este Drubeta – Calea Șagului.

Citeste mai mult

Locale

Primăria Timișoara refuză să recepționeze pasarela Gelu din cauza unor neconformități

Publicat

pe

Primăria Municipiului Timișoara refuză recepția pasarelei Gelu și va contracta o expertiză tehnică independentă. Investiția a fost finalizată în vara anului trecut, însă lucrarea nu a fost recepționată până în prezent, întrucât, în urma verificărilor, au fost identificate mai multe neconformități, iar constructorul a fost obligat să le remedieze pe propria cheltuială. Expertiza este necesară ca urmare a apariției unor semnale privind deficiențe la unele elemente de reazem ale structurii.

În baza expertizei tehnice, se vor stabili cu exactitate natura și cauza deficiențelor, dacă este vorba despre o eroare de proiectare sau de execuție, precum și soluțiile tehnice necesare pentru remedierea acestora. Până la clarificarea tuturor aspectelor și remedierea completă a deficiențelor, Primăria Timișoara nu va recepționa lucrarea.

Reamintim că municipalitatea a demolat vechea pasarelă, construită în 1949, care prezenta degradări semnificative la structura de rezistență, și a realizat un pod nou. Acesta are lățimea variabilă între 5,40 m și 8,00 m și include trasee pentru pietoni și bicicliști, precum și scuaruri în zona centrală. Spre deosebire de vechea structură, care avea scări abrupte, noul pod este dotat cu rampe de acces, facilitând deplasarea pietonilor, bicicliștilor și a persoanelor cu mobilitate redusă. De asemenea, pentru siguranța utilizatorilor, a fost montat un parapete de protecție din oțel zincat, iar traversarea este pusă în valoare de iluminatul arhitectural.

Noua pasarelă asigură legătura între străzile Gelu și Crizantemelor, peste canalul Bega. Investiția Primăriei Municipiului Timișoara, în valoare de peste 12 milioane de lei (TVA inclus), a fost realizată din fonduri de la bugetul local.

Foto: Primăria Municipiului Timișoara

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite