Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Locale

Unde se vor comercializa flori pentru ziua de 1 noiembrie. Primăria Timișoara preia cererile comercianților

Publicat

pe

Solicitanții care doresc să desfășoare activități de comerț stradal cu produse specifice comemorărilor din data de 1 noiembrie pot depune cereri în intervalul 25 – 26 octombrie, la sediul Primăriei Municipiului Timișoara, camera 12, ghiseele 8 – 9.

Actele necesare sunt:

Cerere tip (se obține de la ghișeu);

Copie act de identitate, act de identitate în original, copie certificat unic de înregistrare (pentru firme);

Costurile pentru ocuparea domeniului public sunt:

Taxa de autorizare 73 de lei;

Cost imprimat – 6 lei;

Taxa ocupare domeniu public – 2 lei/mp/zi.

Taxele se achită la momentul înregistrării cererilor și nu pot fi restituite. Taxele se achită pentru perioada 30.10.2023 – 1.11.2023. Se acordă o singură locație pentru fiecare solicitant (persoană fizică sau juridică), pe o suprafață de 2 mp.

Locațiile propuse pentru desfășurarea acestor activități sunt perimetrele cimitirelor de pe raza municipiului Timișoara (trotuarele din fața cimitirelor), respectiv:

Cimitir Calea Șagului;

Cimitir Calea Buziașului;

Cimitir Rusu Șirianu;

Cimitir Stuparilor;

Cimitir Calea Lipovei;

Cimitir str. Ovidiu Balea;

Cimitir Fabric/ str. Mătăsarilor;

Cimitir Ghiroda/ str. Cometei.

Comercianții au obligația de a deține, la locul de vânzare, următoarele documente:

Avizul pentru desfășurarea activității de comerț stradal, eliberat de Compartimentul Autorizare activități comerciale și publicitate;

Dovada achitării taxei de ocupare a domeniului public, în original;

Actul de identitate, care să coincidă cu identitatea persoanei menționate în avizul solicitat.

Vânzătorii au obligația să mențină permanent curățenia în locul unde își desfășoară activitatea, în caz contrar, li se va retrage avizul. Cedarea dreptului de folosință a amplasamentului către o altă persoană se sancționează contravențional și duce la retragerea avizului.

Locale

Căldură în apartamentele din Timișoara. Sfaturi pentru beneficiari

Publicat

pe

Primăria Timișoara și Colterm au dat luni startul noului sezon de încălzire.

Stocurile de 75.000 de tone de cărbune și 68.500 Mw gaz acoperă aproximativ 2 luni.

„Preocuparea noastră e ca întregul necesar pentru sezonul rece să fie acoperit, astfel că aprovizionarea continuă“, anunță reprezentanții Primăriei Timișoara.

Câteva sfaturi pentru beneficiari:

Verificați cu administratorul blocului: Asigurați-vă că robinetul din subsol este deschis.

Stabilizarea sistemului: Este posibil să dureze câteva ore până când agentul termic ajunge uniform în toate zonele orașului.

Raportați problemele la numerele 0256.494.133 și 0752.309.800, pe e-mail la relatii@colterm.ro sau printr-un mesaj privat pe Facebook Colterm, menționând adresa completă, numărul de telefon și o scurtă descriere a problemei.

Citeste mai mult

Locale

Dezinsecție terestră la Timișoara. Sfaturi pentru cetățeni și crescătorii de albine

Publicat

pe

Primăria Municipiului Timișoara va efectua noi tratamente de dezinsecție pe suprafețele de pe domeniul public.

Intervențiile vor fi terestre și se vor desfășura în perioada 10 octombrie – 15 octombrie, între orele 22.00 – 6.00.

Pe lângă aliniamentele stradale, dezinsecția va viza atât parcurile, locurile de joacă, cât și bălțile și perdeaua forestieră.

Cetățenii sunt rugați să evite utilajele de stropire, iar crescătorii de albine să mute stupii în afara ariei de acoperire.

Produsele folosite sunt avizate de Comisia Naţională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătăţii şi se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătăţii.

Citeste mai mult

Locale

Activități și evenimente culturale în județul Timiș prin proiectul DiverCity

Publicat

pe

Asociația Sfera Timișoarei anunță lansarea proiectului DiverCity, implementat în perioada septembrie – noiembrie 2024 în județul Timiș.

Proiectul își propune să promoveze multiculturalitatea, toleranța și conviețuirea în armonie prin crearea de conexiuni și oportunități de exprimare artistică, interacțiune internațională și parteneriate sustenabile care contribuie pe termen lung la dezvoltarea multiculturală a județului Timiș.

DiverCity, orașul diversității, surprinde dimensiunea istorică particulară orașului Timișoara și pune în lumină moștenirea culturală caracterizată de diversitatea etnică specific regiunii Banatului. Proiectul reflectă importanța educației pentru diversitate și dezvoltă competențele interculturale în comunitate.

Proiectul DiverCity urmărește trei direcții europene principale: diversitatea artistică, diversitata etnică și diversitatea demografică.

Diversitatea artistică este explorată prin activități de dans, fotografie, pictură, cultură scrisă, teatru, arhitectură și sculptură.

Diversitatea etnică este surprinsă prin integrarea minorităților locale în activitățile proiectului, prin oferta culturală în limbi diferite, prin descoperirea patrimoniului imaterial în activitățile culturale culinare, dansuri și povești populare și prin celebrarea săptămânii interetnice, în colaborare cu Uniunea Sârbilor din Timișoara, Uniunea Bulgarilor din județul Timiș, Fundația „Cotărița cu mirazuri” din Serbia și Centrul Cultural German.

Diversitatea demografică este reprezentată prin categoriile diferite de public adresate. Activitățile vizează publicul tânăr și adult, publicul din mediul rural și urban, categoriile vulnerabile de refugiați, publicul cu deficiențe, publicul din medii socio-economice dezavantajate, ș.a.

Proiectul cuprinde activități săptămânale în perioada septembrie – noiembrie 2024 și însumează peste 55 de evenimente care se desfășoară în diferite localități din județul Timiș. Activitățile cuprind: Expoziția de fotografie „Building Connections” (Timișoara, septembrie 2024): artista Bianca Bîrsan surprinde prin fotografie clădirile orașelor Bad Ischl și Timișoara, punând în prim-plan rolul artei în transformarea orașelor și în modelarea unui viitor mai creativ.

„Educație pentru patrimoniu” (Timișoara, Biled, Cerneteaz, septembrie – octombrie 2024): ateliere de educație pentru patrimoniu și tururi ghidate pentru elevii din mediul rural.

„Povești și creații ale artistelor locale” (Timișoara, septembrie 2024): evenimentul celebrează talentul artistelor locale printr-o serie de discuții interactive şi împǎrtǎșiri. Publicul va avea ocazia să descopere poveștile de viață și inspirația din spatele creațiilor. Invitată de onoare: Pusha Petrov, artist plastic.

„Şezǎtoare culturalǎ” (Pesac, septembrie 2024): evenimentul se va desfășura la Casa „Buna Micǎ” din Pesac, o casǎ bǎtrâneascǎ, transformatǎ în muzeu, unde, alături de Florina Jinga, oamenii vor avea ocazia să asculte

povești locale si să să participe la discuții despre patrimoniul divers etnic/cultural al zonei.

„Educație pentru diversitate” (județul Timiș, septembrie – octombrie 2024): 40 de ateliere educație în diversitate, de promovare a culturii scrise, educație prin culturǎ şi exprimare artisticǎ prin teatru şi artǎ pentru elevi desfășurate în Biled, Giarmata, Moşnița Veche, Cenad, Timişoara, Jimbolia, Sânnicolau Mare, Crai Nou, Fibiş, Recaş.

Workshop „Comunicare interculturalǎ” (Timișoara, octombrie 2024): în cadrul atelierului participanții vor descoperi cele 5 componente ale competenței interculturale: conștientizare, cunoaștere, sensibilitzare, comunicare și adaptabilitate cu accent pe comunicare alături Oana Bajka, formator cu experiență amplă în acest domeniu.

Sǎptǎmâna interetnicǎ (Cărturești Timișoara, octombrie 2024): cuprinde ateliere culturale și literare la Cărturești, în limba maghiară, germanǎ, sârbǎ şi ucraineanǎ și propune înregistrarea unor povești citite în română, maghiară, sârbă, germană și ucraineană, care vor fi încărcate ulterior pe platformele digitale ale Asociației Sfera Timișoarei.

DiverCity – quiz cultural (Timișoara, noiembrie 2024): activitate interactivă menită să promoveze cunoașterea și aprecierea diversității culturale a regiunii Banatului.

Expoziție de sculptură 3D (Biled, noiembrie 2024): prezintǎ sculpturi imprimate 3D care explorează concepte filosofice din concursul de modelare 3D PARADOX NOW.

Spectacol de dans interetnic „Dans/Plesati/Tantsuvam” (Biled, noiembrie 2024): spectacol cu coregrafie în coproducție româno-sârbo-bulgară într-o reinterpretare a dansului tradițional românesc/sârbesc/bulgăresc.

DiverCity Talks (Timișoara, noiembrie 2024): evenimentul va promova importanța competenței interculturale, oferind participanților instrumentele necesare pentru a dezvolta toleranță, înțelegere și abilități de comunicare interculturală.

Prin intermediul acestor activități, proiectul își propune să contribuie la completarea și amplificarea rezultatului Programului cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” prin crearea de contexte interdisciplinare și colaborative cu conținut cultural și educațional pentru activarea, dezvoltarea și implicarea comunității locale, valorificarea patrimoniului cultural local și european și întărirea relațiilor culturale europene.

Cofinanțatori: Primăria Comunei Biled, Uniunea Bulgară din Banat-România și Uniunea Sârbilor din România.

Parteneri: In-tuition.ro, Asociația „Inițiativă în Educație”, Cărturești Timișoara, Institutul Intercultural Timișoara,  Asociația „De-a arhitectura”,  Asociația „Colț de Banat”, Fundația „Cotărița cu mirazuri” din Serbia,Asociația Culturală Pusta, Asociația „Casa Buna Mica”, Asociația „Piticii Monei”, Asociația Action for People, Asociația Lapsus.

Partener media: Radio Timișoara.

Proiectul DiverCity face parte din Programul cultural național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023 și este finanțat prin programul Timișoara.Next, derulat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Mai multe detalii puteţi găsi pe site-ul https://www.sferatm.org/  și pe pagina de Facebook a asociației https://www.facebook.com/sferatimisoarei.asociatia

Persoană de contact:

Responsabil comunicare: Elena Ilie

Telefon: 0731.184.841

Email: comunicare.sfera@gmail.com

Despre Sfera Timișoarei:

Asociația Sfera Timișoarei își propune să dezvolte spiritul civic al cetățenilor de toate vârstele prin implicarea lor în cadrul programelor și evenimentelor sociale, culturale și educaționale. De asemenea, Asociația Sfera Timișoarei urmărește conștientizarea și participarea activă a cetățenilor în viața comunității prin voluntariat, schimb de experiență la nivel național și internațional.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite