Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Actualitate

Părinții investesc până la 40% din venituri pentru cadourile copiilor

Publicat

pe

În perioada premergătoare Sărbătorilor de Iarnă părinții sunt dispuși să cheltuiască până la 40% din venituri pentru cadourile celor mici, bugetele pentru jucării, jocuri interactive, haine, cărți, dulciuri și accesorii crescând considerabil în această perioadă, potrivit Bebikut.ro, magazin online de pe piața locală, specializat în comercializarea de articole premium pentru copiii de până în 6 ani.

De asemenea, potrivit Mariei Martac, reprezentantă a magazinului Bebikut.ro, în ultimii ani, tot mai mulți români au început să acorde o încredere mai mare mediului online în achiziționarea de astfel de produse, oferta mai variată a magazinelor, clasificarea mai organizată a articolelor, livrarea la domiciliu și, nu în ultimul rând,  lipsa de timp cu care se confruntă majoritatea părinților, fiind unele dintre cele mai importante aspecte care determină din ce în ce mai mulți oameni să prefere achiziția din mediul online.

“Din experiența anilor trecuți, clienții noștri sunt destul de entuziaști în perioada sărbătorilor de iarnă, iar acest lucru este vizibil atât în ceea ce privește volumul de vânzări, cât și în comportamentul de consum. Astfel, în fiecare an, în preajma sărbătorilor, vânzările de pe segmentul de cadouri au crescut cu 25-30%, anul acesta așteptându-ne cel puțin la cel puțin aceeași ascensiune din anii precedenți”, a declarat Maria Martac, director general al Bebikut.ro.

Care sunt cele mai scumpe cadouri

Jucăriile tematice de Crăciun sau inspirate din animațiile anului 2015, jocurile interactive, dulciurile, hainele de sezon, centrele de activități pentru bebeluși, cărțile, aparatele pentru prepararea hranei, îngrijire sau supraveghere și accesoriile pentru camere sunt unele dintre cele mai căutate produse în această perioadă, părinții fiind dispuși să plătească, în medie, între 500 și 1000 de lei pentru un cadou care să le aducă zâmbetul pe buze celor mici.

Astfel, dacă în celelalte perioade din an, coșul mediu de cumpărături într-un magazin precum este și Bebikut.ro variază între 200 și 350 de lei, în funcție de tipologia produselor cumpărate, în perioada Crăciunului aceasta depășește, de cele mai multe ori, pragul de 500 de lei. Mai mult, părinții cu venituri peste medie, sunt dispuși să plătească peste 1500 de lei pentru a-și răsfăța copii de sărbători, optând, de cele mai multe ori, pentru jucării mai spectaculoase. Mașinuțele electrice, ATV-urile, căsuțele de joacă pentru copii, tricicletele, săniuțele sau alte jucării mai complexe, de exterior, sunt unele dintre cele mai scumpe cadouri pe care le pot primi cei mici de Crăciun.

“În general, părinții retrăiesc spiritul Crăciunul prin prisma bucuriei pe care o aduc copiilor lor și, de aceea, cei mai mulți dintre noi suntem deosebit de generoși atunci când vine vorba de alegerea cadourilor pentru cei mici în această perioadă și, de asemenea, mult mai indulgenți în ceea ce privește consumul de dulciuri. Desigur, valoarea coșului de cumpărături variază foarte mult și în funcție de veniturile familiei, persoanele cu venituri medii acordând mai mare importanță alimentației și îngrijirii corespunzătoare a copilului decât jucăriilor de ultimă generație sau accesoriilor moderne pentru camera celor mici”, a subliniat reprezentanta Bebikut.ro.

Criterii la alegerea cadourilor pentru copii

În ceea ce privește cele mai importante criterii de care țin cont părinții atunci când aleg cadourile pentru cei mici, potrivit retailerului, în afară de buget, mamele au tendința de a pune un accent deosebit pe calitatea articolelor achiziționate și pe ultimele tendințe în materie de modă, design și funcționalitate atunci când iau decizia finală de cumpărare.

De asemenea, în decizia de achiziție se ține foarte mult cont și de vârsta, activitățile și preferințele celor mici. Astfel, dacă pentru copii de până în 3 ani cele mai căutate cadouri constă în haine, centre de activități, jucării de mici dimensiuni, lămpi de veghe, carusele pentru pătuț și baby monitoare, după vârsta de 3 ani, clienții deja fac și diferențierea de gen.  Așadar, în timp ce pentru fetițele de peste 3 ani rolele, puzzle-urile, păpușile, plușurile și jocurile interactive pot fi considerate unele dintre cele mai inspirate cadouri, băieții de aceeași vârstă sunt mai aventurieri, preferând bicicletele, trotinetele, săniuțele, cuburile de construit și jucăriile din serialele lor preferate de animație.

“Pentru a veni în întâmpinarea tuturor clienților noștri și pentru a ajuta pe oricine să găsească un cadou frumos care să se plieze atât pe bugetul,  preferințele și ideile părinților, cât și pe dorințele celor mici, de Sărbători am încercat să centralizăm în magazinul nostru cele mai bune și mai ispirate idei de cadouri, într-o secțiune specială din site, adunând ofertele a peste 200  furnizori recunoscuți de pe acest segment”, a încheiat Maria Martac.
Mai multe detalii și inspirație cu privire la gama specială de produse și cadouri de Crăciun pentru copii puteți găsiți pe site-ul magazinului www.bebikut.ro.

Citeste mai mult
Click pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Locale

Campanie terestră de dezinsecție pentru combaterea țânțarilor și căpușelor, la Timișoara

Publicat

pe

Primăria Municipiului Timișoara demarează campania de dezinsecție pentru combaterea țânțarilor, căpușelor și a larvelor acestora.

Operațiunile terestre sunt programate în perioada 4 – 15 aprilie, în intervalul orar 21:00 – 06:00.

Pe durata campaniei, municipalitatea recomandă cetățenilor, în special copiilor, persoanelor vârstnice, cardiace, astmatice sau alergice la diverși compuși chimici să evite zonele unde se desfășoară acțiunea și să nu stea în apropierea utilajelor ce pulverizează soluțiile, pentru a preveni eventualele incidente.

De asemenea, proprietarii locuințelor cu ferestre situate la o distanță de maxim 20 de metri față de aliniamentul stradal sunt rugați să țină ferestrele închise în perioada 4 – 15 aprilie, în intervalul orar 21:00 – 06:00.

În plus, recomandăm apicultorilor să ia toate măsurile necesare pentru protejarea albinelor, inclusiv mutarea stupilor în afara zonei de stropire, pe parcursul perioadei menționate.

Substanțele folosite, Cymina și VECTOBAC WG, fac parte din Grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole), Tip 18 (insecticide, acaricide şi produse pentru combaterea artropodelor). Acestea sunt avizate Comisia Naţională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătăţii și sigure pentru utilizare în mediul urban. Personalul implicat în efectuarea lucrărilor este calificat şi autorizat în conformitate cu legislaţia în vigoare, fiind dotat cu echipament de protecţie corespunzător.

În cazul în care condițiile meteorologice vor fi nefavorabile, campania de dezinsecție va fi reprogramată.

Citeste mai mult

Locale

Șeful Secției 1 Urbană de Poliție din Timișoara, reținut pentru trafic de droguri

Publicat

pe

Șeful Secţiei 1 Urbană de Poliţie din Timişoara, împreună cu un alt bărbat au fost reţinuţi pentru 24 de ore, pentru trafic de droguri de risc și mare risc, aceștia fiind depistați în urma a zece percheziţii făcute sâmbătă seară, de ofiţerii de la Combaterea Crimei Organizate, coordonaţi de procurorii DIICOT din Timişoara.

„La data de 29 martie 2025, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Timişoara au dispus reţinerea a 2 inculpaţi, cu vârstele de 38 şi 53 de ani, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc, respectiv de punerea la dispoziţie a unei locuinţe pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în asemenea locuri, în formă continuată”, transmite DIICOT.

Conform anchetatorilor, în intervalul februarie – martie 2025, în mod repetat, inculpatul în vârstă de 53 de ani (ofiţer de poliţie) a găzduit în locuinţa sa mai multe evenimente private, pe parcursul cărora au fost consumate substanţe interzise (3-CMC, cunoscut sub denumirea generică de cristal, cocaină, amfetamină şi 2MMC).

De asemenea, în sarcina unui  alt inculpat, de 38 de ani, s-a reţinut că, pe parcursul anului 2025,  a procurat în scopul comercializării droguri de risc şi mare risc.

În urma  celor 11 percheziţii domiciliare efectuate în cursul zilei de sâmbătă, au fost găsite şi ridicate peste 3,8 kilograme canabis (drog de risc), 25 grame cristal (3-CMC, drog de mare risc), obiecte purtând urme de substanţă, 5 cântare de precizie, 5 grindere, sume de bani în lei, precum şi alte mijloace de probă”, precizează DIICOT.

Duminică, a fost sesizat judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş  cu propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor, pentru o perioadă de 30 de zile.

Activităţile judiciare au fost realizate împreună cu poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara.

Foto: Poliția Română

Citeste mai mult

Din țară

Pita bănățeană cu făină integrală și cartofi și pâinea cu secară – Pâinile Anului 2025

Publicat

pe

A doua zi a celei de-a 16-a ediții a expoziției internaționale GastroPan, cea mai mare expoziție pentru industria panificației, patiseriei, cofetăriei, gelateriei, ciocolateriei, morăritului și HoReCa din România, a adus noi inovații și soluții revoluționare.

În acest an, evenimentul continuă să fie locul unde schimbările din industrie devin vizibile pentru specialiștii din domeniu. Expozanții au prezentat produse de top, tehnologii și soluții pentru fiecare specialist din industrie, iar vizitatorii, vechi și noi, au avut ocazia să cunoască diferențele dintre procesele tehnologice prin discuțiile cu expozanții din țară și nu numai.

Pâinea Anului 2025 realizată artizanal: pita bănățeană cu făină integrală și cartofi

Mult așteptatul concurs al expoziției, Pâinea Anului 2025 realizată artizanal, a adus brutari artizani din toată țara cu produse simple, naturale, gustoase care au fost apreciate de membrii juriului. Printre produse s-au numărat caracteristici precum combinarea făinii de secară cu alune de pădure, folosirea de batata sau a cașului de oaie, însă, pâinea care a impresionat cel mai mult a fost Pita bănățeană cu făină integrală și cartofi care a reprezentat aniversarea de 30 ani a brutăriei. Aceasta a fost realizată din făină integrală măcinată lent, cartofi bănățeni, maia naturală fiind o pâine fără aditivi.

Premianții Pâinea Anului 2025 realizată artizanal:

Locul I: Brutăria Moara Maria, sat Chizatu, jud. Timișoara

Locul II: Brutăria Bocskor, sat Sânmartin, jud. Harghita

Locul III: Brutăria Simplu, Brașov, jud. Brașov

Premiul special: Raema SRL, Mediaș, jud. Sibiu

Pâinea Anului 2025 realizată industrial: pâinea cu făină de secară

La categoria Pâinea Anului 2025 realizată industrial, participanții au venit cu produse care se realizează într-o cantitate minimă de 500 kg/zi, ceea ce înseamnă că ingredientele naturale, continuitatea, calitatea sunt constante tot timpul. Au fost pâini simple, cu cartofi, realizate într-o lungime de un metru, însă cea care a fost considerată a fi pâinea cea mai bună obținută industrial a fost pâinea cu făină de secară caracterizată prin folosirea maielei sălbatice, făină opărită la 80oC și alte ingrediente naturale.

Premianții Pâinea Anului 2025 realizată industrial:

Locul I: Brutăria Bocskor, sat Sânmartin, jud. Harghita

Locul II: Brutăria CEN, sat Axente Sever, jud. Sibiu

Locul III: Brutăria Harmopan, Miercurea-Ciuc, jud. Harghita

 

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite