Ne găsiți și pe:

Actualitate

Părinții investesc până la 40% din venituri pentru cadourile copiilor

Publicat

pe

În perioada premergătoare Sărbătorilor de Iarnă părinții sunt dispuși să cheltuiască până la 40% din venituri pentru cadourile celor mici, bugetele pentru jucării, jocuri interactive, haine, cărți, dulciuri și accesorii crescând considerabil în această perioadă, potrivit Bebikut.ro, magazin online de pe piața locală, specializat în comercializarea de articole premium pentru copiii de până în 6 ani.

De asemenea, potrivit Mariei Martac, reprezentantă a magazinului Bebikut.ro, în ultimii ani, tot mai mulți români au început să acorde o încredere mai mare mediului online în achiziționarea de astfel de produse, oferta mai variată a magazinelor, clasificarea mai organizată a articolelor, livrarea la domiciliu și, nu în ultimul rând,  lipsa de timp cu care se confruntă majoritatea părinților, fiind unele dintre cele mai importante aspecte care determină din ce în ce mai mulți oameni să prefere achiziția din mediul online.

“Din experiența anilor trecuți, clienții noștri sunt destul de entuziaști în perioada sărbătorilor de iarnă, iar acest lucru este vizibil atât în ceea ce privește volumul de vânzări, cât și în comportamentul de consum. Astfel, în fiecare an, în preajma sărbătorilor, vânzările de pe segmentul de cadouri au crescut cu 25-30%, anul acesta așteptându-ne cel puțin la cel puțin aceeași ascensiune din anii precedenți”, a declarat Maria Martac, director general al Bebikut.ro.

Care sunt cele mai scumpe cadouri

Jucăriile tematice de Crăciun sau inspirate din animațiile anului 2015, jocurile interactive, dulciurile, hainele de sezon, centrele de activități pentru bebeluși, cărțile, aparatele pentru prepararea hranei, îngrijire sau supraveghere și accesoriile pentru camere sunt unele dintre cele mai căutate produse în această perioadă, părinții fiind dispuși să plătească, în medie, între 500 și 1000 de lei pentru un cadou care să le aducă zâmbetul pe buze celor mici.

Astfel, dacă în celelalte perioade din an, coșul mediu de cumpărături într-un magazin precum este și Bebikut.ro variază între 200 și 350 de lei, în funcție de tipologia produselor cumpărate, în perioada Crăciunului aceasta depășește, de cele mai multe ori, pragul de 500 de lei. Mai mult, părinții cu venituri peste medie, sunt dispuși să plătească peste 1500 de lei pentru a-și răsfăța copii de sărbători, optând, de cele mai multe ori, pentru jucării mai spectaculoase. Mașinuțele electrice, ATV-urile, căsuțele de joacă pentru copii, tricicletele, săniuțele sau alte jucării mai complexe, de exterior, sunt unele dintre cele mai scumpe cadouri pe care le pot primi cei mici de Crăciun.

“În general, părinții retrăiesc spiritul Crăciunul prin prisma bucuriei pe care o aduc copiilor lor și, de aceea, cei mai mulți dintre noi suntem deosebit de generoși atunci când vine vorba de alegerea cadourilor pentru cei mici în această perioadă și, de asemenea, mult mai indulgenți în ceea ce privește consumul de dulciuri. Desigur, valoarea coșului de cumpărături variază foarte mult și în funcție de veniturile familiei, persoanele cu venituri medii acordând mai mare importanță alimentației și îngrijirii corespunzătoare a copilului decât jucăriilor de ultimă generație sau accesoriilor moderne pentru camera celor mici”, a subliniat reprezentanta Bebikut.ro.

Criterii la alegerea cadourilor pentru copii

În ceea ce privește cele mai importante criterii de care țin cont părinții atunci când aleg cadourile pentru cei mici, potrivit retailerului, în afară de buget, mamele au tendința de a pune un accent deosebit pe calitatea articolelor achiziționate și pe ultimele tendințe în materie de modă, design și funcționalitate atunci când iau decizia finală de cumpărare.

De asemenea, în decizia de achiziție se ține foarte mult cont și de vârsta, activitățile și preferințele celor mici. Astfel, dacă pentru copii de până în 3 ani cele mai căutate cadouri constă în haine, centre de activități, jucării de mici dimensiuni, lămpi de veghe, carusele pentru pătuț și baby monitoare, după vârsta de 3 ani, clienții deja fac și diferențierea de gen.  Așadar, în timp ce pentru fetițele de peste 3 ani rolele, puzzle-urile, păpușile, plușurile și jocurile interactive pot fi considerate unele dintre cele mai inspirate cadouri, băieții de aceeași vârstă sunt mai aventurieri, preferând bicicletele, trotinetele, săniuțele, cuburile de construit și jucăriile din serialele lor preferate de animație.

“Pentru a veni în întâmpinarea tuturor clienților noștri și pentru a ajuta pe oricine să găsească un cadou frumos care să se plieze atât pe bugetul,  preferințele și ideile părinților, cât și pe dorințele celor mici, de Sărbători am încercat să centralizăm în magazinul nostru cele mai bune și mai ispirate idei de cadouri, într-o secțiune specială din site, adunând ofertele a peste 200  furnizori recunoscuți de pe acest segment”, a încheiat Maria Martac.
Mai multe detalii și inspirație cu privire la gama specială de produse și cadouri de Crăciun pentru copii puteți găsiți pe site-ul magazinului www.bebikut.ro.

Din țară

Atenție! Mesaje false în numele ANAF

Publicat

pe

ANAF atenționează cu privire la o nouă campanie de mesaje false, transmise în numele instituției, prin care contribuabilii sunt anunțați că au ”plăți fiscale restante”. Mesajului îi este anexat un document, „factura fiscală”, pe care vă sfătuim să nu îl deschideți, în niciun caz!

Reiterăm următoarele:

nu deschideți aceste emailuri și

nu accesați documentele anexate sau linkurile din conținut;

nu transmiteți bani către conturile menționate!

Serviciul Spațiul Privat Virtual, pus la dispoziția contribuabililor, gratuit, a fost creat și dezvoltat pentru o comunicare securizată cu instituția.

De asemenea, contribuabilii pot obține informații fiscale cu caracter general la CALL CENTER ANAF 0314039160.

Citeste mai mult

Administrație

Calea Șagului din Timișoara va deveni Magistrală Verde

Publicat

pe

Calea Șagului, pentru unii o „autostradă“ urbană, va deveni Magistrală Verde, așa cum mulți timișoreni așteaptă de ani de zile.

Ieri a fost semnat contractul pentru proiectare iar investiția va schimba fața cartierelor Șagului, Iosefin și Dâmbovița.

„De ce avem nevoie să regândim și să refacem complet legătura între pasajul de la Shopping City și Piața Mocioni/Sinaia? Azi, zona este supraîncărcată de mașini, mult zgomot și poluare. Toată lumea e nemulțumită de modul în care se circulă. De multe ori, oamenii îmi spun că dacă autobuzul ar avea banda lui și nu ar mai sta blocat în trafic, ar renunța la a folosi mașina pe distanțe de 3-4 km.

Regândim spațiul public în așa fel încât să facem loc tuturor: transport public cu bandă dedicată (acolo unde este oportun), carosabil pentru șoferi, piste pentru biciclete, trotuare și zone verzi“, a anunțat Dominic Fritz, primarul Timișoarei, pe Facebook.

Investiția se numește Magistrala Verde din două motive – pentru că se încurajează celelalte forme de mobilitate și se reduce astfel poluarea. Și pentru că bulevardul va fi în mare măsură verde: cu copaci de-a lungul șoselei, cât se poate.

Contractul de proiectare (DALI+Proiect tehnic) are termen de realizare de 10 luni. Lucrările propriu-zise de realizare a Magistralei vor fi finanțate prin fonduri europene.

Citeste mai mult

Locale

Wedding Days. Primul târg de nunti al sezonului 2023, la Timişoara

Publicat

pe

În perioada 14 – 16 octombrie 2022, se va desfăşura primul târg de nunți destinat sezonului 2023, Wedding Days.

Gazda evenimentului va fi Colosseum Timişoara Ballroom (Complex Totalco, strada Calea Timișoarei, nr. 6, Giroc ), un complex de 2 săli de evenimente, foarte elegante și foarte bine cunoscute în domeniul organizărilor de evenimente din Timișoara.

Vizitatorii vor putea să vadă ultimele tendințe în materie de nunți şi botezuri şi îşi vor putea alege furnizori din domeniul destinat evenimentelor: flori, decor de vis, invitații, muzică, foto-video etc.

De asemenea, saloanele de rochii de mireasă vor prezenta oferte speciale, fie că va fi vorba de reducerile toamnei fie de cele mai noi tendințe pentru anul 2023.

Punctul forte al evenimentului va fi prezentarea noilor modele de rochii de mireasă care se vor putea achiziționa la prețuri foarte bune numai în perioada târgului. În cadrul târgului va fi organizată și ziua marilor reduceri, White Friday Sale, când unii furnizor de servicii vor prezenta oferte de nerefuzat la prețuri reduse.

De asemenea, printre expozanți se vor regăsi cofetării cu cele mai atractive oferte de torturi, magazine de verighete, cabina foto, servicii de make-up și hair styling.

Programul de vizitare va fi:

Vineri, 14 octombrie 2022, între orele 14.00 – 20.00

Sâmbătă, 15 octombrie 2022, între orele 10.00 – 20.00

Duminică, 16 octombrie 2022, între orele 10.00 – 17.00

Biletul de intrare costă 10 lei/persoană.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite