Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Politic

Guvernul Grindeanu a fost demis. Moţiunea de cenzură a trecut cu 241 de voturi pentru

Publicat

pe

Prima moţiune de cenzură depusă de un partid împotriva unui propriului Guvern a trecut de Parlament. Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu a fost votată miercuri în plenul reunit al Parlamentului. Mircea Drăghici, parlamentar PSD, a declarat imediat după terminarea votului că a fost votată cu 241 de voturi.

Guvernul Grindeanu a fost demis. Moţiunea de cenzură a trecut cu 241 de voturi.

 

Sursa: Mediafax

Citeste mai mult
Click pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Politic

Nicolae Robu, desemnat candidatul PNL pentru Primăria Timișoara, la alegerile din 2024

Publicat

pe

Profesorul Nicolae Robu, fost primar al municipiului Timișoara în perioada 2012-2020 a anunţat pe pagina sa de Facebook, că a fost aprobată candidatura sa la funcţia de primar al Timişoarei, cu vot unanim de conducerea PNL Timiş.

„Candidatura mea, aprobată cu vot unanim în forurile de conducere BPJ Timis si BPL Timișoara. Este un lucru deja ştiut că după pierderea alegerilor în 2020, am considerat că 22 de ani în cele mai înalte funcţii de conducere universitare – Prorector şi Rector – urmaţi de 8 ani ca Primar, ani de dedicare trup şi suflet, de dăruire de viaţă din viaţa mea pentru onorarea asumărilor, mi-au fost de ajuns şi e timpul să-mi văd şi eu mai mult de viaţa mea privată, mândru de ce-am lăsat în urmă-mi, şi în universitate şi în oraş şi profund împăcat. Văzând însă, zi cu zi, că oraşul a ajuns pe mâna unui individ nedemn de a-i fi în frunte (…), mi-am zis: eu nu pot asista pasiv la aşa ceva! Prin urmare, ies la luptă şi îmi depun candidatura pentru un nou mandat”, a scris Nicolae Robu pe Facebook.

Robu a precizat că prima sa opţiune a fost să fie candidatul PNL la Primăria Timişoara, iar a doua să candideze independent.

„Am declarat public toate acestea, menţionând că prima opţiune este să candidez din partea PNL, iar a doua, să o fac ca independent. Ei bine, după aproape trei ani în care am dus de unul singur o luptă crâncenă împotriva răului abătut asupra oraşului (…), mi s-a propus de către conducerea Filialei Timiş a PNL să facem din nou echipă împreună, eu din postura de candidat PNL. Trecând peste tot ce a fost, în timp, negativ, în relaţiile mele cu diverşi colegi liberali, în condiţii de reciprocitate, am acceptat, considerând că aşa e înţelept, că  a ne irosi în mize mărunte ar fi păgubos pentru toţi şi că benefică e doar acţiunea unită, cu ţinte mize mari, precum câştigarea pe linie a alegerilor din 2024”, a scris Robu.

 

Citeste mai mult

Politic

Nicolae Ciucă, desemnat premier interimar

Publicat

pe

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a fost desemnat premier interimar de către preşedintele Klaus Iohannis.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de demisia domnului Ludovic Orban din funcţia de prim-ministru al României”, a transmis, luni seară, Administraţia Prezidenţială.

De asemenea, preşedintele a desemnat premierul interimar.

”În conformitate cu dispoziţiile art. 106 şi ale art. 107 alin. (3) din Constituţie, Preşedintele României l-a desemnat ca prim-ministru interimar pe domnul Nicolae-Ionel Ciucă, pentru a îndeplini atribuţiile prim-ministrului până la formarea noului Guvern”, a mai transmis sursa citată.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, luni, că îşi depune mandatul de prim-ministru. El a afirmat că negocierile care vor urma trebuie să ducă la un Guvern de centru-dreapta. Orban şi-a exprimat convingerea că în viitoarele negocieri PNL va fi capabil să dea premierul şi să constituie coloana vertebrală a viitorului Executiv.

Cine este Nicolae Ciucă

Militar de carieră, Ciucă a condus în Irak prima bătălie a soldaților români după al doilea război mondial.

Supranumit „generalul deșertului”, Ciucă are 52 de ani.

Ciucă a comandat Batalionul 26 Infanterie (cunoscut drept Scorpionii Roșii) pe care i-a condus în Afganistan și în Irak.

Bătălia de la Nassiria (Irak, mai 2004), în care trupele românești au fost conduse de Nicolae Ciucă, e prima bătălie la care soldații români au fost combatanți activi după 1945.

De la 1 ianuarie 2015 pana pe 29 octombrie 2019 a fost Seful Statului Major General.

Citeste mai mult

Politic

ALEGERI PARLAMENTARE. Rezultate finale: Alianța USR-PLUS a câștigat în Timișoara și în județul Timiș

Publicat

pe

USR PLUS a câştigat alegerile din judeţul Timiş, cu 29,2 la sută, iar pe locul al doilea se află PNL, care a obţinut 24,8 la sută, arată rezultatele finale.

Şi în municipiul Timişoara, USR PLUS a obţinut cel mai mare procent: 41,2, iar pe locul al doilea se află PNL, cu 21,9 la sută.

Potrivit rezultatelor finale de la Biroul Electoral Judeţean Timiş, la alegerile parlamentare USR PLUS a obţinut 29,2 la sută din voturile valabil exprimate, iar pe locul al doilea se află PNL cu 24,8 la sută.

PSD s-a clasat pe locul al treilea cu 19,6 la sută, iar pe poziţia a patra s-a situat AUR cu 8,7 procente. PMP a obţinut 5,6 la sută din voturi, urmat de PRO România cu 3,9 la sută şi UDMR – 2,6 procente.

Şi în Timişoara, USR PLUS a obţinut cel mai mare procent – 41,2, fiind urmat de PNL – 21,9 la sută, PSD – 15,6 la sută, AUR – 5,4 la sută, PMP – 5,2 la sută, PRO România – 3,0 la sută şi UDMR – 2,7 la sută.

În judeţul Timiş, prezenţa la alegerile parlamentare de duminică a fost 30,56 la sută.

Astfel, conform primelor estimări noii reprezentați ai județului Timiș în Parlamentul României sunt:

Camera Deputaților:

USR PLUS – Cătălin Drulă, Liviu Toda, Nicu Fălcoi
PNL – Marilen Pirtea, Ben-Oni Ardelean, Cosmin Șandru
PSD – Sorin Grindeanu, Alfred Simonis
AUR – Ciprian-Titi Stoica

Cel de-al zecelea mandat de deputat ar putea ajunge la UDMR, după redistribuire.

Senat:

USR PLUS – Raoul Trifan
PNL – Alina Gorghiu
PSD – Eugen Dogariu

Cel de-al patrulea mandat ar putea reveni fie USR PLUS fie AUR, după redistribuire.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite