Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Politic

Moșnița Nouă merită un primar mai bun!

Publicat

pe

Mosnița Nouă este o comună cu un potențial de dezvoltare fantastic, cu o poziție geografică excelentă, oameni harnici și gospodari.  Din păcate, în ultimii anii ani a rămas mult în urma unor comune ca și Girocul sau Dumbravița. 

Oamenii din Moșnița sunt în mare parte nemulțumiți de actuala administrație și simt ca se poate face mult mai mult pentru comuna lor.

Acum au șansa sa schimbe ceva. Să aleaga un om tânăr, inteligent, corect și cu viziune în dezvoltarea localității lor. Florin Bucur este un tânăr om de afaceri care a demonstrat că se poate reuși și în România, prin muncă, entuziasm, înțelepciune și cinste.  

El s-a întâlnit recent cu primarul comunei Dudeștii Noi, Alin Nica care i-a împărtășit cum a reușit să atragă un un număr record de fonduri europene pentru localitate. Cele mai multe fonduri europene atrase pe cap de locuitor din Romania, cel mai tanar primar din tara, cel mai de succes primar de comuna din Romania, asa s-ar rezuma pe scurt prezentarea lui Alin Nica.

”Am avut onoarea de a-i face o vizita de cateva ore, timp in care am discutat despre administratie, fonduri europene, despre dezvoltare rurala si viziune.

Comuna Dudestii Noi, comuna tanarului Alin Nica, s-a bucurat inca din anul 2009 de retea de apa si canalizare, investitie atrasa pe fonduri europene. In total s-au implementat 15 proiecte pe fonduri europene si s-au atras peste 10 milioane de Euro in comuna pentru dezvoltare. 

In anul 2004, data la care s-a reinfiintat primaria Dudestii Noi, nu existau angajati, nu exista mobilier, nu exista nimic, totul a trebuit construit de la zero. In acel an pe raza comunei activau doar 12 firme, administratia a devenit deschisa pentru investitori si a reusit sa atraga un numar de 142 societati comerciale in 2016 care platesc impozite directe catre primarie in cuantum de peste 250.000 euro si impozite pe venituri de peste 400.000 euro, probabil cel mai important sunt sutele de locuri de munca create.

Cu un plan bine facut, cu o echipa noua si tanara la primarie, cu un spirit energic si cu dorinta de a construi mai bine, primarul Alin Nica a reusit sa aduca dezvoltare si bunastare in comuna sa. Sunt convins că și noi putem face asta pentru comuna Moșnița Nouă !”, ne-a declarat Florin Bucur.

Mosnita Noua – Fonduri Europene: 290.000 euro; Distanta de Timisoara – 5km; Populatia 7019 locuitori

Dudestii Noi – Fonduri Europene: 10.000.000 euro; Distanta de Timisoara – 13km; Populatia 3219 locuitori

Mai multe despre realizarile lui Alin Nica:

http://www.digi24.ro/…/Sp…/Reportaj/Primar+proiecte+europene

maniateiubesc.stirileprotv.ro/emisiuni/2015/sezonul-2/satul-din-timis-care-are-zona-industriala-pe-locul-fostului-islaz-oamenii-ar-fi-votat-si-un-sugar-ca-sa-scape-de-fostii.html

Politic

Președintele CJ Timiș, Alin Nica, va candida pentru un nou mandat din partea formațiunii Forța Dreptei

Publicat

pe

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, care s-a opus alianţei electorale PSD-PNL la nivelul judeţului Timiş, fiind îndepărtat din funcţia de preşedinte al PNL Timiş, a anunţat, marți, într-o conferință de presă, că s-a înscris şi va candida pentru un al doilea mandat la CJ Timiş din partea formaţiunii Forţa Dreptei.

„ Am finalizat discuţiile cu domnul Orban şi am decis să candidez din partea Forţei Dreptei. Sunt şi voi fi liberal. 20 de ani am fost promotorul şi voi fi în continuare promotorul ideilor liberale. A fost o decizie extrem de grea, însă nu am avut de ales. Cei de la Bucureşti m-au exclus de facto din PNL: Ciucă şi Bode l-au făcut pe Simonis călăul judeţului Timiş. (…)”, a declarat Alin Nica, marţi, într-o conferinţă de presă.

Nica a spus că va candida în tandem cu Dominic Fritz (USR) din partea Alianţei Dreapta Unită.

La rândul său, Ludovic Orban a precizat că Alin Nica este liberal şi i-a urat „bun venit acasă”.

„Îi urez bun venit acasă lui Alin Nica. Noi suntem liberali, Alin Nica este liberal. Şi împreună, unindu-ne forţele, vom reuşi să împiedicăm tentativa PSD de a pune mâna pe acest judeţ simbolic. Timişoara este primul oraş eliberat de dictatura comunistă”, a declarat Ludovic Orban.

Alin Nica şi-a dorit un al doilea mandat de preşedinte al CJ Timiş şi s-a opus alianţei PSD-PNL în judeţul Timiş, conform căreia PSD va da candidatul la Consiliul Judeţean Timiş, iar PNL – candidatul la Primăria Timişoara.

Liderii naţionali ai PNL au decis îndepărtarea lui Nica din funcţia de preşedinte al PNL şi numirea unui interimar, în perisoana lui Vasile Blaga.

Citeste mai mult

Politic

Dominic Fritz, susținut de partidele Forța Dreptei, pentru un nou mandat de primar al Timișoarei

Publicat

pe

Dominic Fritz va candida pentru un nou mandat de primar al municipiului Timișoara, conform unui anunț făcut vineri, într-o conferință de presă.

Dominic Fritz a lansat un apel către cetăţenii Timişoarei şi a subliniat necesitatea unei reacţii puternice la ceea ce consideră a fi o ameninţare majoră la adresa democraţiei şi a direcţiei oraşului.

„9 iunie va fi un referendum pentru încrederea în noul proiect al lui Klaus Iohannis de a păcăli românii încă o dată, cu alianţa PSD-PNL. România e în pericol şi ne uneşte crezul că trebuie să ne unim cu forţă, curaj şi cu determinare ca să oprim o coaliţie mare, care vrea să acapareze toate instituţiile statului în România. Klaus Iohannis a câştigat aici alegerile şi în 2014, şi în 2019, cu un scor zdrobitor. Peste 250.000 de timişeni l-au ales în 2019 pentru că a făcut promisiunea fermă că vrea să elibereze această ţară de ameninţarea PSD. Încrederea timişorenilor în Klaus Iohannis a fost crunt înşelată, a fost o trădare”, a declarat Dominic Fritz, primarul în funcţie al Timişoarei.

De asemenea, preşedintele Forţa Dreptei, Ludovic Orban, consideră că alierea forţelor democratice, de dreapta, este singura variantă de a scăpa România de PSD.

Ludovic Orban l-a caracterizat pe Dominic Fritz drept un primar serios cu anvergură europeană, care are soluţii pe termen lung pentru Timişoara.

Este un primar care, chiar dacă nu vorbeşte foarte mult, este preocupat de problemele din viaţa de zi cu zi ale cetăţenilor. Este preocupat permanent să găsească soluţii care stau în picioare, care să rezolve. Este un om integru, un om extrem de serios, un om care reprezintă o garanţie că Timişoara se va dezvolta în continuare”, a declarat Ludovic Orban, preşedinte Forţa Dreptei.

Citeste mai mult

Politic

VALIDARE. Nicolae Robu, candidatul PNL la Primăria Timișoara. Alin Nica vrea încă un mandat la conducerea CJ Timiș

Publicat

pe

Comitetului Director Judeţean al PNL Timiş a validat, în unanimitate, vineri,  candidatura lui Nicolae Robu la Primăria Timişoara şi a lui Alin Nica la Consiliul Judeţean Timiş.

De asemenea, liberalii au stabilit că vor avea liste proprii la alegerile locale din 9 iunie.

„Preşedinţi de organizaţii liberale din judeţ, primarii PNL, membrii BPJ şi BPL PNL Timişoara, consilierii judeţeni şi consilierii locali liberali din Timişoara, precum şi conducerile organizaţiilor interne din filiala Timiş, prezenţi la şedinţă ca membri ai CDJ, au stabilit că la alegerile locale din 9 iunie 2024, PNL Timiş va merge pe liste proprii, având toată încrederea că reprezentanţii Partidului Naţional Liberal din fiecare localitate a judeţului au forţa, responsabilitatea, capacitatea şi susţinerea comunităţilor în care candidează”, se menționează într-un comunicat de presă.

„Timişul înţelege mişcarea strategică a BPN şi a preşedintelui Nicolae Ciucă de stabilire a unei alianţe PNL şi PSD la europarlamentare, dar la nivel local şi judeţean păstrăm neatinsă identitatea de partid de dreapta. Primele două forţe politice româneşti şi-au dat mâna pentru interesul României la Bruxelles şi pentru a fi o forţă în grupurile politice care contează cel mai mult în Parlamentul European, însă, aici, în Timiş, avem prima şansă şi candidaţii câştigători atât pentru Primăria municipiului, cât şi pentru Consiliul Judeţean. Anul acesta, pentru prima dată în istoria democraţiei de după ’89, vom avea administraţie liberală şi la Timişoara şi pentru Timiş”, a declarat Alin Nica, preşedintele PNL Timiş.

Totodată, în cadrul CDJ al PNL Timiş au fost date voturi de susţinere pentru Alina Gorghiu, ministrul Justiţiei, care candidează pentru un loc în Parlamentul European, şi pentru Gheorghe Falcă, actual europarlamentar, care candidează pentru un nou mandat în PE.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite