Ne găsiți și pe:

Politic

Moșnița Nouă merită un primar mai bun!

Publicat

pe

Mosnița Nouă este o comună cu un potențial de dezvoltare fantastic, cu o poziție geografică excelentă, oameni harnici și gospodari.  Din păcate, în ultimii anii ani a rămas mult în urma unor comune ca și Girocul sau Dumbravița. 

Oamenii din Moșnița sunt în mare parte nemulțumiți de actuala administrație și simt ca se poate face mult mai mult pentru comuna lor.

Acum au șansa sa schimbe ceva. Să aleaga un om tânăr, inteligent, corect și cu viziune în dezvoltarea localității lor. Florin Bucur este un tânăr om de afaceri care a demonstrat că se poate reuși și în România, prin muncă, entuziasm, înțelepciune și cinste.  

El s-a întâlnit recent cu primarul comunei Dudeștii Noi, Alin Nica care i-a împărtășit cum a reușit să atragă un un număr record de fonduri europene pentru localitate. Cele mai multe fonduri europene atrase pe cap de locuitor din Romania, cel mai tanar primar din tara, cel mai de succes primar de comuna din Romania, asa s-ar rezuma pe scurt prezentarea lui Alin Nica.

”Am avut onoarea de a-i face o vizita de cateva ore, timp in care am discutat despre administratie, fonduri europene, despre dezvoltare rurala si viziune.

Comuna Dudestii Noi, comuna tanarului Alin Nica, s-a bucurat inca din anul 2009 de retea de apa si canalizare, investitie atrasa pe fonduri europene. In total s-au implementat 15 proiecte pe fonduri europene si s-au atras peste 10 milioane de Euro in comuna pentru dezvoltare. 

In anul 2004, data la care s-a reinfiintat primaria Dudestii Noi, nu existau angajati, nu exista mobilier, nu exista nimic, totul a trebuit construit de la zero. In acel an pe raza comunei activau doar 12 firme, administratia a devenit deschisa pentru investitori si a reusit sa atraga un numar de 142 societati comerciale in 2016 care platesc impozite directe catre primarie in cuantum de peste 250.000 euro si impozite pe venituri de peste 400.000 euro, probabil cel mai important sunt sutele de locuri de munca create.

Cu un plan bine facut, cu o echipa noua si tanara la primarie, cu un spirit energic si cu dorinta de a construi mai bine, primarul Alin Nica a reusit sa aduca dezvoltare si bunastare in comuna sa. Sunt convins că și noi putem face asta pentru comuna Moșnița Nouă !”, ne-a declarat Florin Bucur.

Mosnita Noua – Fonduri Europene: 290.000 euro; Distanta de Timisoara – 5km; Populatia 7019 locuitori

Dudestii Noi – Fonduri Europene: 10.000.000 euro; Distanta de Timisoara – 13km; Populatia 3219 locuitori

Mai multe despre realizarile lui Alin Nica:

http://www.digi24.ro/…/Sp…/Reportaj/Primar+proiecte+europene

maniateiubesc.stirileprotv.ro/emisiuni/2015/sezonul-2/satul-din-timis-care-are-zona-industriala-pe-locul-fostului-islaz-oamenii-ar-fi-votat-si-un-sugar-ca-sa-scape-de-fostii.html

Politic

Nicolae Ciucă, desemnat premier interimar

Publicat

pe

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a fost desemnat premier interimar de către preşedintele Klaus Iohannis.

„Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de demisia domnului Ludovic Orban din funcţia de prim-ministru al României”, a transmis, luni seară, Administraţia Prezidenţială.

De asemenea, preşedintele a desemnat premierul interimar.

”În conformitate cu dispoziţiile art. 106 şi ale art. 107 alin. (3) din Constituţie, Preşedintele României l-a desemnat ca prim-ministru interimar pe domnul Nicolae-Ionel Ciucă, pentru a îndeplini atribuţiile prim-ministrului până la formarea noului Guvern”, a mai transmis sursa citată.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, luni, că îşi depune mandatul de prim-ministru. El a afirmat că negocierile care vor urma trebuie să ducă la un Guvern de centru-dreapta. Orban şi-a exprimat convingerea că în viitoarele negocieri PNL va fi capabil să dea premierul şi să constituie coloana vertebrală a viitorului Executiv.

Cine este Nicolae Ciucă

Militar de carieră, Ciucă a condus în Irak prima bătălie a soldaților români după al doilea război mondial.

Supranumit „generalul deșertului”, Ciucă are 52 de ani.

Ciucă a comandat Batalionul 26 Infanterie (cunoscut drept Scorpionii Roșii) pe care i-a condus în Afganistan și în Irak.

Bătălia de la Nassiria (Irak, mai 2004), în care trupele românești au fost conduse de Nicolae Ciucă, e prima bătălie la care soldații români au fost combatanți activi după 1945.

De la 1 ianuarie 2015 pana pe 29 octombrie 2019 a fost Seful Statului Major General.

Citeste mai mult

Politic

ALEGERI PARLAMENTARE. Rezultate finale: Alianța USR-PLUS a câștigat în Timișoara și în județul Timiș

Publicat

pe

USR PLUS a câştigat alegerile din judeţul Timiş, cu 29,2 la sută, iar pe locul al doilea se află PNL, care a obţinut 24,8 la sută, arată rezultatele finale.

Şi în municipiul Timişoara, USR PLUS a obţinut cel mai mare procent: 41,2, iar pe locul al doilea se află PNL, cu 21,9 la sută.

Potrivit rezultatelor finale de la Biroul Electoral Judeţean Timiş, la alegerile parlamentare USR PLUS a obţinut 29,2 la sută din voturile valabil exprimate, iar pe locul al doilea se află PNL cu 24,8 la sută.

PSD s-a clasat pe locul al treilea cu 19,6 la sută, iar pe poziţia a patra s-a situat AUR cu 8,7 procente. PMP a obţinut 5,6 la sută din voturi, urmat de PRO România cu 3,9 la sută şi UDMR – 2,6 procente.

Şi în Timişoara, USR PLUS a obţinut cel mai mare procent – 41,2, fiind urmat de PNL – 21,9 la sută, PSD – 15,6 la sută, AUR – 5,4 la sută, PMP – 5,2 la sută, PRO România – 3,0 la sută şi UDMR – 2,7 la sută.

În judeţul Timiş, prezenţa la alegerile parlamentare de duminică a fost 30,56 la sută.

Astfel, conform primelor estimări noii reprezentați ai județului Timiș în Parlamentul României sunt:

Camera Deputaților:

USR PLUS – Cătălin Drulă, Liviu Toda, Nicu Fălcoi
PNL – Marilen Pirtea, Ben-Oni Ardelean, Cosmin Șandru
PSD – Sorin Grindeanu, Alfred Simonis
AUR – Ciprian-Titi Stoica

Cel de-al zecelea mandat de deputat ar putea ajunge la UDMR, după redistribuire.

Senat:

USR PLUS – Raoul Trifan
PNL – Alina Gorghiu
PSD – Eugen Dogariu

Cel de-al patrulea mandat ar putea reveni fie USR PLUS fie AUR, după redistribuire.

Citeste mai mult

Politic

Nicolae Robu și-a depus candidatura pentru un nou mandat de primar. Cine sunt contra-candidații

Publicat

pe

Profesorul universitar Nicolae Robu şi-a depus candidatura pentru cel de-al treilea mandat de primar al municipiului Timişoara.

De-a lungul celor două mandate ale sale, Nicolae Robu s-a concentrat pe proiectele de infrastructură. A reuşit să finalizeze lucrările la centrul istoric care a devenit pietonal si la Pasajul Michelanglo, proiecte „moştenite” de la fostul primar Gheorghe Ciuhandu. Apoi, Robu a modernizat două pasaje şi a refăcut două poduri, asta pe lângă numeroasele lucrări prin cartierele oraşului.

Dar Nicolae Robu s-a făcut cunoscut şi prin cântecele compuse în vacanţe, la malul mării şi chiar a anunţat, la un moment dat, că intenţionează să imprime un album cu creaţiile sale, lucru care nu s-a mai întâmplat. Un iubitor al sportului, la cei 65 de ani ai săi, Robu obişnuieşte să joace fotbal la sfârşit de săptămână, iar deseori a publicat imagini cu cele „Z-E-C-E” goluri ale sale.

Recent, Nicolae Robu a fost trimis în judecată, de judecătorii de la Camera preliminară a Tribunalului Timiş, decizie ulterior contestată, în dosarul caselor naţionalizate pe Legea 112.

Urmează ca judecătorii de la Curtea de Ael să stabilească dacă îl trimit în judecată în acest dosar sau nu, alături de fostul primar Gheorghe Ciuhandu, viceprimarul Dan Diaconu şi alţi foşti funcţionari din Primăria Timişoara.

Fostul manager al Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, medicul Voichiţa Lăzureanu, candidează pentru postul de primar al municipiului Timişoara, din partea PSD.

În cursă a mai intrat şi fostul manager al Spitalului Judeţean şi actual manager al Maternităţii Bega, Marius Craina (Pro România), dar şi germanul Dominic Samuel Fritz, care candidează din partea USR.

Fritz susţine că a fost consilierul fostului preşedinte al Germaniei Horst Köhler. A venit în România, în urmă cu mai mulţi ani, pentru a se implica în proiecte sociale. Şi-a cumpărat la Timişoara un apartament în care locuieşte şi spune că este ajutat, prin donaţii, pentru a-şi asigura traiul.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite