Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Actualitate

Poliţiştii de frontieră se pregătesc pentru aglomerația din perioada sărbătorilor

Publicat

pe

Având în vedere că, în perioada 24.04-02.05.2016, credincioşii ortodocşi vor sărbători Floriile şi Învierea Domnului, în punctele de trecere a frontierei de la graniţa cu Ungaria si Serbia  se  preconizează o creştere a traficului de persoane şi mijloace de transport.

În acest sens, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara a luat toate măsurile necesare astfel încât traficul de persoane şi autovehicule prin punctele de frontieră să se desfăşoare în condiţii normale. Au fost dispuse măsuri organizatorice de suplimentare a personalului repartizat la controlul documentelor până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcţie de dinamica valorilor de trafic.

De asemenea, vor fi  suplimentate arterele de control, pe sensul de ieşire sau intrare în ţară, după caz, în limita configuraţiei şi a infrastructurii  punctelor de trecere a frontierei.

În acelaşi timp, au fost dispuse măsurile necesare pentru o supraveghere sporită a frontierei de stat, respectiv prevenirea şi combaterea migraţiei ilegale şi a contrabandei cu bunuri de larg consum, în punctele de trecere a frontierei şi în zona de competenţă.

In acest sens, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara continuă acţiunile de cooperare cu Gruparea de Jandarmi Mobilă Timişoara şi cu Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Timiş în vederea dispunerii unor măsuri suplimentare pentru întărirea dispozitivului de supraveghere a frontierei de stat în zona de competenţă.  

În conformitate cu planul comun, jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Timişoara şi Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Timiş vor asigura, în continuare, ordinea şi liniştea publică în punctele de trecere a frontierei de stat şi vor acorda sprijin poliţiştilor de frontieră în funcţie de situaţiile care apar pe timpul executării misiunilor.

Recomandări:

Pentru evitarea aglomerărilor, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

Reamintim că pentru a veni în sprijinul participanţilor la trafic, Poliţia de Frontieră Română  a dezvoltat o aplicaţie on-line, disponibilă pe pagina de internet  www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp, iar valorile afişate pot suferi modificări în funcţie de dinamica traficului în punctul de trecere respectiv, la un moment dat. Timpul de aşteptare pentru efectuarea controlului de frontieră va fi monitorizat la nivelul tuturor punctelor de trecere şi va fi actualizat în aplicaţia respectivă.

În condiţiile în care, conform estimărilor, cele mai tranzitate puncte de trecere vor fi cele de la frontiera cu Ungaria, reamintim punctele de frontieră existente la această graniţă:

 

          Pe frontiera româno-ungară:

•        pe raza jud. Timiş:         P.T.F. Cenad – Kiszombor;

•        pe raza jud. Arad:         P.T.F. Nădlac – Nagylak

                                                         P.T.F. Nadlac II- Csanadpalota

                                                         P.T.F. Turnu – Batonnya;

                                                         P.T.F. Vărşand – Gyula

      

Pe frontiera româno-sârbă:

•        pe raza jud. Timiş:         P.T.F. Jimbolia – Srpska Crnja;

        P.T.F. Stamora-Moraviţa  – Vatin;

                                                        P.T.F. Valcani – Vrbica;

                                                        P.T.F. Foeni – Jasa Tomic;

                                                           P.T.F. Lunga – Nakovo;

•        pe raza jud. Caraş-Severin:   P.T.F. Naidăş – Kalugerovo;

•        pe raza jud. Mehedinţi:   P.T.F. Porţile de Fier 1 – Djerdap;

                                                  P.T.F. Porţile de Fier 2 – Kusjak;

 

Citeste mai mult
Click pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cultură

„Colind pentru neuitare“, la Cinema Timișul

Publicat

pe

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș vă invită la evenimentul „Colind pentru neuitare” în 17 decembrie 2024, de la ora 18:30, la Cinema Timiș.

Invitați în recital sunt cei mai îndrăgiți interpreți ai folclorului românesc: Liliana Laichici și Grupul Crăițele: Andreea Chisăliță, Luminița Safta și Oana Stanca, Andrian Stanca și Grupul Craii: Ciprian Pop, Florin Boita, Bogdan Firu, Alexandru Micșescu, Dorinel Gavriluț Pârvoni, Carmen Popovici Dumbravă și Grupul Școlii de Arte Timișoara, Corala Contrast, coordonată de Vasile Bădescu.

În recital și în prezentarea spectacolului va fi prezent pe scena de la Cinema Timiș Marius Ciprian Pop.

Acompaniază orchestra Ansamblului Profesionist Banatul, dirijor Sebastian Roșca.

Accesul se desfășoară pe bază de invitații disponibile din data de 9 decembrie 2024, ora 11:00 pe platforma eventim: https://www.eventim.ro/ro/bilete/colind-pentru-neuitare-timisoara-cinema-timis-659875/event.html

„Colind pentru neuitare” este un eveniment organizat de Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș, manager Liliana Laichici și este finanțat de Consiliul Județean Timiș.

Cu gândul la Nașterea Domnului și la cei al  căror sacrificiu și  curaj ne-au dat nouă, celor de astăzi, dreptul de a sărbători Crăciunul în libertate, cu gândul la lumea și viața  nouă ce s-au născut în  această zi!

Citeste mai mult

Cultură

„35 de ani de libertate“, la Timișoara. PROGRAMUL filmelor și pieselor de teatru

Publicat

pe

Programul „35 de ani de libertate” prin care Timișoara onorează curajul și jertfa celor care au ieșit în stradă în Decembrie 1989 cuprinde și un bogat program de film și teatru, care se derulează în perioada 12 – 21 decembrie 2024.

Joi, 12 decembrie începe la nou deschisul Cinema Studio programul de filme dedicat Revoluției din 1989. Programul cuprinde o selecție de 16 filme românești care propun un parcurs cronologic despre viața din ultimii ani ai regimului comunist, șocul Revoluției din decembrie 1989, și perioada tulbure a tranziției care a urmat. Până în 22 decembrie, iubitorii de film pot urmări atât documentare, cât și filme de ficțiune, printre care titluri consacrate ale Noului Val Românesc precum Marfa și Banii de Cristi Puiu, 4 luni, 3 săptămâni și 2 zile de Cristian Mungiu, A fost sau n-a fost de Cristian Porumboiu, dar și filme recente precum Metronom de Alexandru Belc, Libertate de Tudor Giurgiu sau Anul Nou care n-a fost de Bogdan Mureșanu. Programul exact, detaliile și biletele pe https://cinemastudio-tm.ro/evenimente/35-de-ani-de-libertate/.

Miercuri, 18 decembrie, Teatru Portabil Timișoara prezintă Zile roșii, Nopți albe, un spectacol de teatru-labirint bazat pe un text dramatic inspirat din mărturiile răniților, ale rudelor morților și ale celor care au fost în prima linie a revoltei anticomuniste din Decembrie ’89. Labirintul și documentarul se împletesc, iar spectatorii îi însoțesc pe actori de la o scenă la alta, urmărind succesiunea evenimentelor din decembrie. Spectacolul este realizat sub îndrumarea regizorală a lui Mihai Lungeanu, de cinci ori laureat cu premiul UNITER. Spectacolul are loc la Memorialul Revoluției, de la ora 17:00 – 18:00 și ora 19:00- 20:00.

Joi, 19 decembrie, de la ora 18:00, la Teatrul pentru Copii și Tineret MERLIN are loc City of Lights, un proiect internațional creat de regizorul David Zuazola (Spania). Spectacolul este un omagiu adus Timișoarei, prin care actorii păpușari –  de la adaptarea scenică a poveștilor despre oraș, până la executarea decorului și interpretarea non-verbală a poveștilor selectate – doresc să împărtășească lumii ideea că istoria unui oraș se face, mai ales, cu oamenii care au trăit acolo, cei care trăiesc și vor trăi în acel oraș. În acest format, „Orașul” se transformă într-un spectacol de păpuși și obiecte văzute în perspectivă dramatică, de unde putem afla multe lucruri interesante despre Timișoara, de-a lungul istoriei sale.

Joi, 19 decembrie, de la ora 19:30, Teatrul German de Stat Timișoara pune în scenă Jurnal de România. Timișoara, un proiect multidisciplinar, ce reunește filmul, fotografia și teatrul. Spectacolul radiografiază, prin mărturiile autentice ale celor șase actrițe din distribuție, trecutul și prezentul Timișoarei, în relație cu Revoluția și schimbările care s-au produs ulterior, cât și dinamica sentimentală, culturală și intelectuală a orașului nostru şi a locuitorilor săi.

Piesa Teatrului Maghiar Csiky Gergely, „1978”, încheie seria de evenimente din cadrul programului „35 de ani de libertate” și are loc, sâmbătă, 21 decembrie, ora 16:00, (durata: 4.5 ore cu două pauze). Spectacolul „1978”, în regia slovenului Tomi Janežič, vorbește despre România anilor 1970, o docu-ficțiune transgenerațională bazată pe poveștile personale ale actorilor și regizorului. Este o poveste despre anii comunismului într-un apartament din România.

Programul „35 de ani de libertate” este centralizat pe site-ul https://35libertate.primariatm.ro/. Aici cei interesați pot afla detalii despre expozițiile, conferințele, piesele de teatru, concertele, tururile ghidate, filmele sau dezbaterile care au loc în Timișoara în această perioadă.

Site-ul este actualizat periodic, în funcție de programarea următoarelor evenimente și cuprinde inclusiv detalii privind cumpărarea biletelor (acolo unde este cazul).

Citeste mai mult

Administrație

Portalul unic al municipiului Timișoara are disponibile servicii noi

Publicat

pe

Municipiul Timișoara continuă să reducă birocrația prin digitalizare: cetățenii au acum acces mai simplu și mai rapid la servicii publice. Utilizatorii pot gestiona documentele direct din contul lor pe Portalul Unic, fără a fi necesară depunerea acestora pentru fiecare serviciu solicitat.

Astfel, utilizatorii serviciilor electronice ale Primăriei încarcă documentele o singură dată în dosarul asociat contului personal. Aceste documente rămân disponibile pentru cereri viitoare, cu condiția să nu fie expirate.

Într-o primă etapă, sunt înregistrate următoarele documente:

Persoane fizice: actul de identitate, certificatul de naștere, certificatul de căsătorie sau de divorț.

Persoane juridice: certificatul de înregistrare fiscală (CUI), certificatul de înregistrare în scopuri de TVA, actul constitutiv și statutul.

Documentele se adaugă în secțiunea Contul meu, subsecțiunea Documente, sau se încarcă direct atunci când utilizatorul solicită un serviciu electronic (de exemplu, când parcurge pașii pentru obținerea unui aviz sau certificat).

Înscrierea pe Portalul Unic al Municipiului Timișoara se poate realiza în două moduri:

  1. Prin completarea formularului online de pe site-ul portalului.
  2. Folosind ROeID, sistemul de identitate digitală din România, echivalentul digital al prezentării actului de identitate la un ghișeu fizic.

Aceste măsuri elimină timpii pierduți la coadă și drumurile inutile, oferind locuitorilor din Timișoara acces rapid și modern la serviciile publice.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite