Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Actualitate

Pregătiri pentru Luminație. Cum se pot comercializa florile, candelele și coronițele

Publicat

pe

Persoanele interesate să obţină Avizul pentru desfăşurarea activităţii de comerţ stradal pentru comercializarea produselor specifice în vederea comemorării zilei de 1 noiembrie, aviz care se obţine pe o perioadă determinată de timp, pot depune cereri la sediul Primăriei Municipiului Timişoara, camera 12, ghişeele 8 şi 9, în perioada 22 octombrie – 26 octombrie 2018.

Această activitate este prevăzută în HCL139/2011, Cap.V.8, art.50, 52 şi 53, respectiv activităţi comerciale ocazionale, pe o suprafaţă de 2 mp, flori, coroniţe, aranjamente florale, candele. Se acordă o singură locaţie pentru fiecare solicitant, actele care trebuie depuse fiind:
-cerere tip de la ghişeul 8 sau 9, camera 12;
-copie buletin de identitate/ carte de identitate  sau copie act  firmă ( copie Certificat Unic de Inregistrare ).

Se menţine procedura de achitare a taxei de autorizare, a imprimatului şi cea de ocupare a domeniului public în momentul înregistrării cererilor, fără posibilitatea de restituire a acestor taxe, achitarea efectuându-se pentru perioada 30 octombrie 2018 – 01 noiembrie 2018.
Locaţiile stabilite pentru comercializare sunt perimetrele următoarelor cimitire: Calea Şagului, Calea Buziaşului, Calea Lipovei, Cimitirul Eroilor, Rusu Şirianu, Stuparilor, Calea Lipovei

Pentru o bună organizare, au fost stabilite anumite obligaţii ale comercianţilor:

Operatorii economici au obligaţia de a deţine, la locul de vânzare, Avizul pentru desfăşurarea comerţului stradal, eliberat de Biroul autorizare activităţi comerciale, dovada achitării taxei de ocupare a domeniului public- în original, documentul de identitate al vânzătorului care să coincidă cu identitatea persoanei menţionate în avizul solicitat. Încălcarea prevederilor legislaţiei în vigoare atrage sancţiunea contravenţională a  persoanei sau reprezentantului firmei, cât şi retragerea avizului.

Salubrizarea permanentă a amplasamentului ocupat este obligatorie, încălcarea acestei prevederi ducând la retragerea avizului eliberat de autoritatea locală a municipiului Timişoara.

Cedarea dreptului de folosinţă a amplasamentului ocupat în zonele menţionate de către deţinătorul avizului altei persoane duce la retragerea avizului şi la sancţionarea contravenţională a faptei.

Activitatea comercială desfăşurată cu ocazia acestui eveniment să nu perturbe circulaţia pietonală din perimetrul cimitirelor.

Cultură

„Flavours of Banat and Crișana”, documentarul realizat de Charlie Ottley, proiectat la CJ Timiș

Publicat

pe

Timișenii sunt invitați la proiecția documentarului „Flavours of Banat and Crișana”, vizionare urmată de o sesiune de întrebări și răspunsuri susținută de Charlie Ottley și echipa sa.

Miercuri, 29 noiembrie, începând cu ora 18.00, în Sala Multifuncțională a Consiliului Județean Timiș, Banatul poate fi redescoperit prin intermediul călătoriilor, bucătăriei, culturii, meșteșugurilor, istoriei, precum și prin intermediul unor peisaje naturale uluitoare.

Cunoscutul prezentator și producător britanic a realizat al doilea sezon din show-ul de succes Flavours of Romania care include frumusețea regiunii noastre, dar și provocările celor care încearcă să conserve tradiții și patrimoniul cultural al Banatului.

„Sunt foarte fericit să mă întorc în capitala Banatului, acum Capitală Europeană a Culturii. A fost o reală plăcere să includem Timișoara și județul Timiș în noul nostru sezon Flavours of Romania. Așteptăm cu nerăbdare să împărtășim călătoria fabuloasă prin Banat cu toți prietenii și susținătorii noștri” a declarat Charlie Ottley.

Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile.

Foto: Arhivă

Citeste mai mult

Administrație

Primele măsuri pentru prevenirea formării poleiului la Timișoara. Cum puteți să faceți sesizări

Publicat

pe

Primăria Municipiului Timișoara a luat deja primele măsuri pentru a preveni formarea poleiului și a evita îngreunarea traficului rutier, în condițiile în care temperaturile au scăzut semnificativ și se înregistrează precipitații sub formă de lapoviță sau ninsoare.

Noaptea trecută s-a intervenit cu patru utilaje, pentru prevenirea formării poleiului, la toate intrările în oraș, pe poduri, în intersecțiile și pe arterele principale, unde a fost nevoie. Au fost împrăștiate cca 73 de tone de material antiderapant. În prezent, carosabilul este umed, dar se circulă în condiții normale.

De asemenea, a fost aprobat Planul operativ de acțiune pentru situații de urgență, care include măsurile necesare pentru întregul sezon rece.

În funcție de condițiile meteo, în perioada de iarnă, operatorul Brantner Servicii Ecologice este pregătit să intervină cu 18 utilaje multifuncționale de capacitate mare, 16 utilaje multifuncționale de capacitate mică, 3 mini încărcătoare frontale, 10 încărcătoare frontale, 8 utilaje transport zăpadă, 2 autocisterne, 8 autoturisme control și 25 de mini freze de zăpadă. În depozite se află deja un stoc de 1000 tone sare, 10 tone de clorură de calciu lichidă și 10 tone clorură de calciu solidă, iar aceste cantități vor fi completate în permanență.

În conformitate cu HCL 371/2007, art. 2, cetățenii, instituţiile publice, firmele, persoanele juridice şi asociaţiile de proprietari au obligația de a îndepărta zăpada şi gheața de pe trotuarele din faţa imobilelor şi clădirilor în care locuiesc sau îşi desfăşoară activitatea, imediat după ninsoare. Aceștia au și obligația de a curăţa rigolele din faţa caselor sau magazinelor, de a îndepărta zăpada și gheața (țurțurii) de pe acoperişurile imobilelor, de pe burlane și de a atenţiona pietonii asupra pericolului iminent, prin marcarea corespunzătoare a perimetrului expus. Neîndeplinirea obligațiilor amintite anterior se sancționează contravențional.

Pentru a semnala eventualele probleme legate de serviciile de deszăpezire de pe teritoriul orașului, timișorenii au la dispoziție secțiunea dedicată Salubrizării din aplicația de sesizări a primăriei, https://sesizari.primariatm.ro .

Foto: Arhivă

Citeste mai mult

Administrație

Primăria Timișoara va începe procedurile de evacuare a fostului ștrand termal

Publicat

pe

Primăria Municipiului Timișoara a câștigat definitiv la Tribunalul Timiș procesul împotriva GPG Company SRL (Ștrandul ZHH/fostul Termal), care a ocupat ilegal, fără plată, o suprafață de 12.707 mp din domeniul public, începând cu anul 2014. Astfel, societatea este obligată să evacueze incinta ștrandului, iar Primăria va începe procedurile administrative în vederea evacuării.

”Continuăm acțiunile de recuperare a patrimoniului Timișoarei. Este șocantă nepăsarea și complicitatea celor care au condus orașul înaintea mea și care au închis ochii la ce se întâmplă cu patrimoniul Timișoarei. Ștrandul Termal este una din marile țepe date bugetului local în ultimii zece ani, de așa-ziși investitori. Practic, cei de acolo au făcut bani de pe urma ștrandului care este al Municipiului Timișoara, fără să plătească la bugetul local. Fie că sunt terenurile de pe malul Begăi sau casele de pe Loga și din zona istorică, nu renunț până când tot ce e al orașului se reîntoarce în folosința orașului”, a transmis primarul Dominic Fritz.

În luna iunie 2021, Primăria Municipiului Timișoara a demarat în instanță acțiunea de evacuare necondiționată a celor care ocupă ilegal acest spațiu. Acțiunea a fost suspendată până la soluționarea dosarului de la Înalta Curte de Casație și Justiție, privind stabilirea prejudiciului. În data de 27 iulie, Primăria Timișoara a câștigat definitiv la ÎCCJ acest proces. Astfel, societatea GPG Company SRL a fost obligată la plata către Primărie a 7 milioane și jumătate de lei, plus încă 31.121 euro/lună până la eliberarea spațiului.

Odată cu soluționarea acestui proces, acțiunea de evacuare a fost repusă pe rol, iar Tribunalul Timiș a dat câștig de cauză Primăriei în data de 24 noiembrie 2023. În plus, Primăria Timișoara a pornit un proces pentru demolarea unei clădiri ridicate fără autorizație de construire.

Mai mult, având în vedere atitudinea necooperantă a reprezentanților GPG Company SRL, Primăria Timișoara a promovat și o acțiune de antrenare a răspunderii administratorului, în vederea recuperării prejudiciului cauzat ca urmare a ocupării domeniului public în mod abuziv. Acțiunea se află în prezent pe rol la Tribunalul Timiș.

Fostul ștrand termal, zece ani fără chirie pe terenurile Primăriei Timișoara. Instanța a stabilit suma de plată

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite