Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Social

Ajutor pentru Ionuț Popa. Fostul antrenor are probleme de sănătate

Publicat

pe

Dennis Man face un apel umanitar pentru Ionuț Popa. Antrenorul de 66 de ani are grave probleme de sănătate și are nevoie de ajutor financiar pentru a putea acoperi cheltuielile pentru tratament. Carismaticul tehnician a pregătit ultima dată UTA.

Fostul nostru antrenor, Ionuț Popa, are nevoie de ajutorul vostru. Acesta suferă de mai multe luni din cauza problemelor de sănătate, care au implicat cheltuieli medicale semnificative. Starea sa s-a agravat recent și acum are nevoie mai mult ca oricând de susținerea noastră.

Mai presus de acestea, însă, reținem implicarea sa în momentele dificile pe care le-am întâmpinat împreună și culoarea pe care Popică o aduce sportului nostru. Cei care pot și doresc să îl susțină în vederea acoperirii costurilor tratamentului său o pot face printr-o donație în contul:

Raiffeisen Bank
RO51 RZBR 0000 0600 1141 5017

Titularul contului este fiica fostului nostru antrenor, Medamira Popa.

Vă mulțumim!”, este mesajul umanitar publicat de cei de la Timișoara și distribuit de Dennis Man.

De la începutul lui martie, Ionuț Popa se confruntă cu probleme mari de sănătate, iar medicii nu i-au pus încă un diagnostic clar. Din informațiile apărute în vară, se părea că acesta ar suferi de o semipareză facială, dar starea sa de sănătate s-a agravat în ultima perioadă.

„A fost la 5-6 doctori, la Timișoara, Arad, Iași, Budapesta, și nimeni nu i-a dat de cap problemei, spunea în vară fostul său secund, Cristian Păcurar, are mai multe probleme medicale, inclusiv la nivelul țesuturilor. De la începutul lunii martie, un doctor neurolog de la Spitalul Clinic Județean din Timișoara i-a impus restricții clare legate de stilul de viață.

Social

Marșul pentru viață, la Timișoara. Procesiunea va avea loc în centrul orașului

Publicat

pe

Marșul pentru viață, organizat de asociațiile Darul Vieții, Pro-Vita și de alte asociații, cu participarea clericilor și credincioșilor din Arhiepiscopia Timișoarei, va avea loc sâmbătă, 25 martie a.c. și include o procesiune prin zona centrală a orașului nostru, cu opriri la Catedrala Mitropolitană (ora 13:00) și la Prefectura Județului Timiș.

Această manifestare, la care îi chemăm pe clericii și credincioșii noștri, este dedicată prețuirii și ocrotirii vieții copiilor, încă din momentul concepției. Scopul lui este creșterea gradului de conștientizare a societății cu privire la umanitatea deplină a copiilor nenăscuți și la necesitatea de a sprijini femeile care se confruntă cu greutăți în perioada sarcinii.

Organizat pentru prima dată în urmă cu 50 de ani, Marșul pentru viață se derulează la 25 martie, de sărbătoarea Bunei Vestiri, luna asumării vieții pământești de către Fiul lui Dumnezeu. Începutul acestei asumări este considerat momentul zămislirii în pântece. Întruparea Fiului lui Dumnezeu este așadar, momentul crucial al istoriei mântuirii neamului omenesc.Biserica Ortodoxă, pe temeiul Revelației divine, afirmă cu tărie că ceea ce se formează în pântecele mamei este, încă de la început, ființa omenească purtătoare a chipului nemuritor al lui Dumnezeu, chemată la asemănarea cu Ziditorul său. Viața și existența umană nu sunt, așadar, produsul hazardului, ci lucrarea lui Dumnezeu, așa cum mărturisește psalmistul David: „Doamne, Tu m-ai plăsmuit în pântecele mamei mele” (Ps. 138, 13). La rândul său, profetul Ieremia, inspirat de Dumnezeu, consemnează în cartea sa următoarele cuvinte: „Înainte de a te fi zămislit în pântece te-am cunoscut și înainte de a ieși din pântece te-am sfințit” (Ieremia 1, 5). Prin urmare, zămislirea pruncului în pântecele mamei nu este un simplu „produs de concepție”, datorat hazardului, ci opera Creatorului a toate.Pentru creștini, păcatul uciderii pruncilor în pântecele mamelor este unul din cele mai grele, întrucât încalcă porunca a 6-a din Decalog: „Să nu ucizi!” (Ieșirea 20, 13) și aduce după sine îmbolnăvirea, sărăcia și, până la urmă, extincția popoarelor.

De aceea, Marșul pentru viață încearcă să readucă, până nu este prea târziu, înaintea conștiințelor cât mai multor persoane, dar și a autorităților, îndemnul divin „Alege viața!” (Deuteronum 30, 19).

Citeste mai mult

Social

Eveniment caritabil pentru un băiețel grav bolnav. Balul Inimilor, la Colosseum Timișoara Ballroom

Publicat

pe

Balul Inimilor– Eveniment Caritabil dedicat pentru Matei Cazu va avea loc sâmbătă, 25 martie 2023, de la ora 19.00 la Colosseum Timisoara Ballroom din Giroc.

Matei este un băiețel de 2 ani, care sufera de paralizie cerebrală – tetrapareză spastică, însă există o șansă la o viață normală pentru el.

De curând a fost acceptat în America, unde are șansa să fie operat cu 98 % de reușită. Cât costă această șansă …100.000 euro?!

Mai multe detalii:

https://impreunapentrububu.ro/…/matei-in-america-sansa…/

O parte din încasări, restaurantul o va dedica pentru această strângere de fonduri, susținând astfel cazul lui Matei.

„Pe voi dragi prieteni vă răsplătim cu muzică populară și cu un meniu gustos, la Restaurantul Colosseum Timisoara Ballroom din Giroc“, anunță organizatorii.

Alături de noi vine FORMATIA TIMIȘUL și soliști de muzică populară  – Georgiana Vița, Ramona Ilieș Drăgan, Luminița Safta, Zorica Savu, Eliza Motorga, Dorinel Gavriluț, Marian Radici, Dan Necșu, Florin Boita, Florin Comăniță, Sorin Dugalie, Florin Pistrilă, Mario Raul Cazac –  oameni frumoși care atunci când sunt rugați să ajute și timpul le permite, vin necondiționat.

Meniul costă 180 de lei și va cuprinde un aperitiv, un fel principal, apă, suc, cafea.

REZERVĂRI la numerele de telefon: 0723436279 (Mario) și 0034641100894 (Csilla)

Citeste mai mult

Social

Timișoara e culoare. Maraton de activități educaționale în cartierele orașului

Publicat

pe

„Timișoara e culoare”: Peste o mie cinci sute de copii și o sută de cadre didactice au adus la viață spiritul Timișoarei –  Capitală Culturală Europeană 2023 prin proiectul Asociației ,,Inițiativă în Educație”

Asociația „Inițiativă în Educație” anunță cu bucurie succesul proiectului „Timișoara e culoare”, care a adus împreună peste o mie cinci sute de elevi, scriitori, cadre didactice și membri ai comunității pentru a celebra diversitatea culturală și pentru a promova educația de calitate și incluziunea socială.

Timp de 3 zile (17-19 februarie), în mai multe cartiere ale orașului, s-a desfășurat un maraton de peste 60 de activități educaționale cu conținut intercultural și artistic: promovare a culturii scrise prin întâlniri cu scriitori, ateliere de scriere de poezie și povești, cerc de povești, tururi ghidate pentru descoperirea orașului și a patrimoniului, ateliere de creație și artă, întâlniri cu artiști vizuali, sesiuni de educație pentru cadre didactice și, în ultima zi a proiectului, o serie de activități pentru publicul larg.

Astfel, în cadrul atelierelor de lectură, copiii au interacționat cu scriitoare precum Mihaela Coșescu, Raluca Popa, Lidia Patricia Popescu Cevei sau Ramona Miza și au descoperit magia cărților prin intermediul proiectului Biblioteca Mobilă BookTruck, creat de scriitorul Victor Miron. Prin atelierele de pictură au descoperit pictori renumiți și picturi celebre, precum și propria abilitate de a contribui la conturarea unui tablou dinamic al comunității timișorene. În tururile ghidate, copiii au explorat istoria Cartierului Fabric într-un mod interactiv și inedit, iar cei mai mari s-au implicat și în activități de educație civică și la dezbateri despre problemele sociale și culturale.

Sâmbătă, 18 februarie, s-a desfășurat conferința regională “Educație prin cultură”, prin care cadrele didactice au fost încurajate să interacționeze cu instituțiile culturale reprezentative, pentru a crea împreună un context educațional ce poate susține comunitatea prin informație și inspirație. Conferința a cuprins un panel și prezentări în plen, iar după-masa au fost organizate patru ateliere pentru cadrele didactice cu tematici diferite, precum improvizație teatrală, jocuri muzicale, comunicare și dezvoltarea competențelor civice și de cetățenie activă.

„Cu această ocazie dorim să mulțumim tuturor celor care au făcut posibil acest proiect, inclusiv elevilor, profesorilor, artiștilor și partenerilor locali, tuturor partenerilor și minunaților voluntari. Proiectul „Timișoara e culoare” a fost o oportunitate extraordinară de a promova diversitatea culturală și de a încuraja tinerii să devină cetățeni activi și responsabili ai comunității lor. “ a declarant Andrada Mazilu, coordonatorul proiectului.

În urma succesului acestui proiect, Asociația „Inițiativă în Educație” se angajează să continue să promoveze valorile de toleranță și incluziune în rândul tinerilor din Timișoara și din regiune și să ofere noi contexte de învățare și dezvoltare comunității.

Proiectul „Timișoara e culoare” face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Opening+, derulat de Centrul de Proiecte al Municipiului Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Culturii.

Mai multe detalii puteţi găsi pe site-ul www.inedu.ro și pe pagina de Facebook a asociației https://facebook.com/InitiativaInEducatie/

Persoană de contact:

Andrada Mazilu

Coordonator proiect ,,Timișoara e CULOARE”

0755 539 613

andrada.mazilu@inedu.ro

Despre inEdu:

Misiunea ONG-ului Iniţiativă în Educaţie este de a susţine şi contribui la îmbunătăţirea mediului educaţional și a crea contexte de învățare și dezvoltare pentru a construi o lume mai bună.

Activitatea noastră este ghidată de următoarele valori: integritatea, colaborarea, bunătatea, evoluţia, responsabilitatea, contribuţia.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite