Ne găsiți și pe:

Social

Ajutor pentru Ionuț Popa. Fostul antrenor are probleme de sănătate

Publicat

pe

Dennis Man face un apel umanitar pentru Ionuț Popa. Antrenorul de 66 de ani are grave probleme de sănătate și are nevoie de ajutor financiar pentru a putea acoperi cheltuielile pentru tratament. Carismaticul tehnician a pregătit ultima dată UTA.

Fostul nostru antrenor, Ionuț Popa, are nevoie de ajutorul vostru. Acesta suferă de mai multe luni din cauza problemelor de sănătate, care au implicat cheltuieli medicale semnificative. Starea sa s-a agravat recent și acum are nevoie mai mult ca oricând de susținerea noastră.

Mai presus de acestea, însă, reținem implicarea sa în momentele dificile pe care le-am întâmpinat împreună și culoarea pe care Popică o aduce sportului nostru. Cei care pot și doresc să îl susțină în vederea acoperirii costurilor tratamentului său o pot face printr-o donație în contul:

Raiffeisen Bank
RO51 RZBR 0000 0600 1141 5017

Titularul contului este fiica fostului nostru antrenor, Medamira Popa.

Vă mulțumim!”, este mesajul umanitar publicat de cei de la Timișoara și distribuit de Dennis Man.

De la începutul lui martie, Ionuț Popa se confruntă cu probleme mari de sănătate, iar medicii nu i-au pus încă un diagnostic clar. Din informațiile apărute în vară, se părea că acesta ar suferi de o semipareză facială, dar starea sa de sănătate s-a agravat în ultima perioadă.

„A fost la 5-6 doctori, la Timișoara, Arad, Iași, Budapesta, și nimeni nu i-a dat de cap problemei, spunea în vară fostul său secund, Cristian Păcurar, are mai multe probleme medicale, inclusiv la nivelul țesuturilor. De la începutul lunii martie, un doctor neurolog de la Spitalul Clinic Județean din Timișoara i-a impus restricții clare legate de stilul de viață.

Social

Horoscop 2020. An prosper pentru multe zodii

Publicat

pe

Anul 2020 se anunţă a fi un an prosper pentru mulţi nativi din zodiac. Atât pe plan sentimental, cât şi pe plan social şi profesional, lucrurile par să se aşeze de la sine şi, desi vor putea ieşi în cale mici neplăceri care să vă dea planurile peste cap. Pentru moment, bineînţeles. Iată ce au pregătit astrele pentru nativii din zodiac, în 2020.

BERBEC

Este un an prielnic pentru consolidarea unor prietenii, pentru parteneriat sau asocieri. Ar fi bine să profitaţi de această conjunctură favorabilă. În 2020 veţi avea suficient timp liber la dispoziţie, astfel că nu va trebui să staţi pe gânduri atunci când veţi fi invitaţi la o petrecere. În prima parte a noului an vă cam lipseşte simţul practic şi sunteţi tentat să neglijaţi problemele importante. Dacă aveţi o idee, o iniţiativă legată de locul dumneavoastră de muncă este foarte bine să o presentaţi şefilor pentru că aveţi toate şansele să fie bine primită. În plan financiar, situaţia se îmbunătăţeşte. Prietenii vă vor înapoia banii pe care i-au împrumutat de la dumneavoastră.

TAUR

Anul 2020 aduce posibilitatea îndeplinii de succes a proiectelor care urmăresc câştigurile financiare. Traversaţi o perioadă favorabilă în care abordaţi orice situaţie cu optimism. Sunt favorizate activităţile intelectuale şi relaţiile cu cei din jur. Puterea dumneavoastră de convingere vă va ajuta şi de data aceasta să înclinaţi balanţa în propriul folos. În prima parte a anului 2020 este de dorit să evitaţi să vă apucaţi de mai multe lucruri, căci cu siguranţă nu veţi aduce nimic la bun sfârşit. Nu vă neliniştiţi dacă proiectele dumneavoastră îndrăzneţe care păreau să fi debutat atât de promiţător, continuă să stagneze.

GEMENI

În anul 2020 sunt destul de bune relaţiile cu autorităţile şi oficialităţile, iar aprobările urmărite pot fi obţinute cu mai multă uşurinţă. Evenimentele care vor avea loc pe parcursul anului vor fi importante în privinţa deciziilor personale. Acestea pot viza viaţa sentimentală şi intimă. Norocul pare să-şi întoarcă faţa către dumneavoastră şi un curent de energie pozitivă vă ajută să vedeţi viaţa cu alţi ochi, mai puţin cenuşie. S-ar putea să faceţi o pasiune fulgerătoare pentru o persoană care a apărut brusc în viaţa dumneavoastră. În prima parte a anului, o cunoştinţă la care nu v-aţi fi aşteptat vă propune o colaborare pe termen lung.

RAC

În anul 2020 ar fi bine să acordaţi mai multă atenţie odihnei sau să vă rezumaţi la activităţi de rutină. Astfel, există riscul de a avea probleme cu sănătatea. Timpul are o semnificaţie aparte în noul an pentru că acesta poate fi însemnat în calendar printr-un eveniment special. Traversaţi o perioadă benefică în plan sentimental. Relaţia de suflet este forte bună, persoana iubită fiind tot timpul alături de dumneavoastră. La final de an este posibil să treceţi prin momente tensionate, din cauza unor dificultăţi în colaborare cu partenerul de afaceri.

LEU

Se poate spune că acesta este un an dificil. Dar tocmai asta este minunat, pentru că vă dă ocazia să descoperiţi ce nu este în ordine în viaţa dumneavoastră. În 2020 trebuie să fiţi cu ochii în patru ca să puteţi profita de toate ocaziile favorabile care apar pe parcursul zilei. Sunteţi deosebit de inspiraţi în prima jumătate a anului, iar intelectul dumneavoastră funcţionează la cote maxime. Dacă v-aţi hotărât să vă schimbaţi locul de muncă, treceţi la această schimbare fără a vă lăsa influenţat de părerile celor din jur. Relaţia cu persoana iubită se anunţă a fi excelentă. Ar trebui totuşi să încercaţi să fiţi mai altruist unul cu celălalt şi atunci relaţia ar fi chiar perfectă.

FECIOARA

Este momentul să ieşiţi în lume, întrucât astăzi aveţi ocazia să întâlniţi persoane care ar putea să joace un rol important în viaţa dumneavoastră. În 2020 aţi putea iniţia sau finaliza o acţiune juridică pentru îmbunătăţirea situaţiei materiale. Se pare că este vorba de bunuri imobile. Veţi avea parte de un an peste aşteptări. Lucrurile par să revină la normal şi situaţiile neplăcute se rezolvă singure. Lipsa banilor vă poate determina să acceptaţi o a doua slujbă sau să obţineţi o colaborare scurtă, dar bine plătită. S-ar putea să primiţi o propunere interesantă legată de afacerile pe care le-aţi demarat sau la care vă gândiţi de ceva vreme.

BALANTA

Energia mentală împreună cu forma intelectuală bună de care dispuneţi în anul 2020 influenţează favorabil relaţiile dumneavoastră cu anturajul. Cei din jur nu sunt de acord cu iniţiativele dumneavoastră şi s-ar putea să vă reproşeze insistenţa cu care vă susţineţi punctul de vedere. Vi se propune o colaborare care ar putea determina o schimbare importantă în viaţă dumneavoastră. Consultaţi-vă cu partenerul de viaţă. Continuaţi să fiţi avantajat în plan profesional. Pe neaşteptate, vi se vor face propuneri pentru un loc de muncă.

SCORPION

În 2020 s-ar putea să cunoaşteţi o persoană care să vă impresioneze foarte mult să să fie vorba chiar de o dragoste la prima vedere. Activitatea dumneavoastră intelectuală va fi perturbată în noul an de unele mici probleme din fostele relaţii parteneriale. La locul de muncă, este de preferat să evitaţi orice conflict cu superiorii dumneavoastră ierarhici. Este posibil să vă confruntaţi cu un puternic sentiment de gelozie, care vă va pune într-o situaţie dificilă. Anul 2020 stă sub semnul comunicării. Puteţi participa cu succes la simpozioane şi colocvii, dar şi la jocuri şi concursuri.

SĂGETĂTOR

Întâlnirile şi discuţiile pe care le veţi purta în 2020 vor fi fructuoase. Ceea ce veţi face vă va marca reputaţia pentru mult timp de acum încolo. Dacă doriţi să realizaţi o schimbare, anul 2020 asigură şanse de reuşită. În prima parte a noului an este posibil să resimţiţi o stare de confuzie care vă poate afecta relaţiile sociale şi sentimentale. Traversaţi o perioadă bună în plan afectiv şi, astfel, veţi putea trece mai uşor peste nemulţumirile apărute în plan profesional. Este posibil să fiţi foarte nervos şi să aveţi reacţii necontrolate faţă de cei din jur.

CAPRICORN

În 2020, la locul de muncă vor avea loc schimbări importante. S-ar putea să vă hotărâţi să vă schimbaţi modul de abordare sau stilul de lucru. Relaţiile cu partenerul de viaţă s-ar putea să fie puţin tensiunate din cauza unei rude mai în vârstă care se va amesteca în problemele familiale. În cazul în care aveţi de susţinut un examen, rezultatul va fi foarte bun. Inspiraţia vă poate ajuta în depăşirea unei situaţii mai deosebite. Popularitatea dumneavoastră se va bucura de o creştere evidentă şi nu veţi duce lipsă de parteneri de distracţii, dar nici de colaborări. În prima jumătate de an este posibil să aveţi o perioadă agitată din cauza neînţelegerilor cu un partener de afaceri.

VARSATOR

Anul 2020 va fi un an minunat! Intuiţia vă ajută să înţelegeţi persoana din faţa dumneavoastră. Este o adevărată binecuvântare mai ales în relaţia de cuplu. Colaborarea excelentă pe care aţi avut-o în ultima perioadă cu un partener de afaceri se materializează în acest an prin finalizarea unei lucrări. Situaţia profesională este într-o fază ascendentă şi acum ar fi momentul să vă redefiniţi noi obiective noi aspiraţii. Este posibil să primiţi o veste pe care o aşteptaţi de mai mult timp. Nu o luaţi drept una bună, încercaţi să stabiliţi veridicitatea informaţiilor. Traversaţi o perioadă care vă va bulversa în plan sentimental. Cu persoana iubită puteţi discuta în contradictoriu, mai des decât de obicei.

PESTI

În 2020 s-ar putea să începeţi să vă gândiţi la o relaţie din trecut, iar aceste amintiri vă vor trezi nişte sentimente puternice faţă de fostul partener de cuplu. În acest an veţi avea un succes nesperat în ceea ce priveşte ascensiunea socială. Ambiţia de care daţi dovadă va atrage prieteni adevăraţi. Deşi aveţi o mulţime de realizări la activ în ceea ce priveşte profesia, lucrul acesta nu vă mulţumeşte nici pe departe aşadar, în carieră nu se întrevăd schimbări importante. Nu este exclusă totuşi o avansare surprinzătoare. Este o perioadă excelentă pentru stabilirea unor noi ţeluri, noi scopuri de atins.

Citeste mai mult

Social

Timotion 2020. ONG-urile pot depune proiecte

Publicat

pe

Organizațiile non-guvernamentale și grupurile de inițiativă din vestul țării, care au idei de proiecte ce pot aduce o schimbare reală în bine în comunitate, au din nou șansa să beneficieze de colectare de fonduri prin intermediul Timotion, cel mai mare eveniment sportiv în scop caritabil din zona de Vest, în cadrul căruia publicul este invitat să facă donații.

Organizatorii Timotion, Fundația Comunitară Timișoara și Asociația Club Sportiv Alergotura, anunță că în perioada 11 noiembrie – 11 decembrie 2019 se pot depune proiecte. Acestea trebuie să abordeze teme ce reflectă nevoile actuale ale comunității noastre precum: educație, cultură, sănătate, revitalizare turistică sau civică sau pot fi programe care încurajează integrarea, colaborarea, respectul față de mediu și animale, diversitatea sau depășirea unor bariere sociale sau economice și se adresează unui grup mai mare de beneficiari.

Organizatorii Timotion 2020 își propun să finanțeze în urma evenimentului de alergare tot 20 de proiecte, la fel ca în ediția din 2019.

În concurs așteptăm proiecte ce abordează probleme reale ale comunității și ne dorim echipe de proiect energice și pregătite să mobilizeze oamenii să alerge și să doneze pentru cauza lor. Ne dorim echipe care cred cu tărie în cauza lor și care să depună tot efortul pentru ca proiectul lor să devină realitate. Noi, organizatorii Timotion vom fi alături și vom face echipă bună, pentru ca cele 20 proiecte selectate să strângă fondurile necesare și să ajungă cu bine la linia de finish. Cu fiecare ediție avem nevoie de susținerea Comunității, fiindcă știm din edițiile anterioare că e nevoie de mult efort să organizăm Timotion și că nu este deloc ușor să strângem fondurile necesare pentru proiecte. Timotion aduce o schimbare în bine în comunitate datorită proiectelor și oamenilor din spatele lor și este un program de succes fiindcă e o încununare a efortului unei comunități implicate.” declară Daniela Chesaru, directorul executiv al Fundației Comunitare Timișoara.

Ediția Timotion VI va avea loc în 26 aprilie 2020. Mai mult decât un simplu eveniment de alergare, Timotion a devenit de-a lungul celor 5 ani de viață, o tradiție a orașului, o zi de celebrare a comunității.

Timotion este locul și momentul când realizăm că astrele mele sunt aceleași cu astrele tale, că împărțim un loc comun sub soare și că ne e mai bine dacă acționăm împreună, în comunitate. Timotion face să se alinieze astrele, măcar o dată pe an.” spune Valentin Mureșan, membru în conducerea Asociației Alergotura.

Timotion 2020 este deschis și pentru inițiative din județele învecinate Timișului, respectiv Arad, Hunedoara și Caraș-Severin. Ghidul Solicitantului și formularul de înscriere împreună cu mai multe detalii despre eligibilitatea aplicării sunt disponibile pe site-ul www.timotion.ro În urma aplicațiilor trimise până în 11 decembrie 2019, proiectele depuse vor trece printr-o etapă de evaluare, urmând ca înainte de sărbători să fie anunțate cele 20 de proiecte câștigătoare pentru care vom alerga la Timotion ediția a VI-a.

La ediția din 2019, în urma evenimentului Timotion s-au strâns aproximativ 471.700 de lei din donațiile alergătorilor, publicului și companiilor care au suplimentat banii alocați inițial.

Pentru mai multe informații ne puteți contacta prin e-mail: timotion.fctm@gmail.com sau la telefon: 0799 518 728 (Oana Petrescu) sau 0770 101 707 (Daniela Chesaru).

Citeste mai mult

Social

STUDIU. Risipa alimentară – o problemă actuală a României

Publicat

pe

Aproximativ 6.000 de tone de alimente bune de consum sunt aruncate zilnic la gunoi în România, deşi 7 milioane de oameni, adică o treime din populaţia ţării, se află în pragul sărăciei, arată datele Băncii pentru Alimente Bucureşti, proiect care funcţionează la Cluj și Roman, iar de luna viitoare, și la Braşov.

Risipa alimentară este o problemă în țara noastră, în contextul în care 66% dintre familiile din mediul rural nu îşi pot asigura hrana zilnică, iar jumătate dintre copiii de la ţară se află în risc de sărăcie extremă.

Banca pentru Colectarea şi Distribuţia Alimentelor propune, încă din 2016, când a fost înfiinţată, un mecanism prin care produsele alimentare şi de igienă personală, aflate în termen de valabilitate, precum şi cele care nu mai sunt necesare deţinătorilor, dar care sunt bune pentru utilizare, să fie colectate, depozitate corespunzător şi apoi redistribuite gratuit organizaţiilor care oferă servicii persoanelor defavorizate.

„Este o problemă spinoasă, care ne priveşte pe noi toţi şi a cărei rezolvare poate să aducă o alinare în rândul familiilor nevoiaşe. Banca de Alimente a fost înfiinţată acum trei ani, în Bucureşti, ca un proiect-pilot pentru România (…), acum există o a doua bancă la Cluj, a treia la Roman şi avem un proiect care va funcţiona la Braşov de luna viitoare. Ne dorim ca încet, sustenabil, să facem ca fiecare regiune a României să aibă o astfel de bancă”, a afirmat Gabriel Sescu, preşedintele Băncii pentru Colectarea şi Distribuţia Alimentelor, într-o conferinţă de profil.

Potrivit acestuia, modelul este simplu şi funcţionează deja în multe ţări din Europa: „Suntem monitorizaţi de Federaţia Europeană a Băncilor pentru Alimente pentru a vedea dacă respectăm regulile de depozitare, dacă organizaţiile beneficiare şi persoanele fizice care primesc alimente sunt într-adevăr cazuri sociale. Una dintre problemele ridicate acum trei ani era dacă vor ajunge bunurile la cei care au nevoie, pentru că în România e destul de obişnuit ca lucrurile să fie deturnate”.

Banca lucrează cu peste 100 de ONG-uri şi până acum, în acest an, au fost colectate 609 tone de alimente, în principal de la marile lanţuri de magazine și care au avut 20.000 de beneficiari direcţi.

Potrivit unui studiu al Asociaţiei pentru Protecţia Consumatorilor – InfoCons, jumătate din consumatorii români risipesc lunar aproape 25% din totalul produselor alimentare. Produsele proaspete (carne, legume, fructe, ouă, brânzeturi, lactate) sunt cele care par a fi cel mai puţin risipite.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite