Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Actualitate

UVT, locul al doilea între universitățile din România

Publicat

pe

Locul 2 pentru UVT între universitățile din România! Confirmarea vine printr-un clasament internațional realizat pe țările cu economii emergente.

Potrivit clasificării Emerging Economies University Rankings 2018, realizată de revista britanică The Times Higher Education, Universitatea de Vest din Timișoara este în top 201-250 cele mai bune 378 de universități, din 42 de țări cu economii emergente, menținând-se pe o poziție constantă în comparație cu 2017. La nivel național, UVT s-a clasat pe poziția a doua din cinci universități cuprinse.

Au fost evaluate universități din 50 de țări, însă doar instituții de învățământ din 42 de țări au îndeplinit cerințele celor 13 indicatori de performanță pentru a face parte din clasamentul final. Universitățile sunt excluse din ranking-ul economiilor emergente dacă nu au activitate de predare și dacă producția lor științifică în perioada 2012-2016 a fost mai mică de 1.000 de articole (cu cel puțin 150 de articole pe an). De asemenea, instituțiile de învățământ superior sunt excluse dacă 80% sau mai mult din activitatea acestora este dedicată exclusiv unuia din cele 11 domenii ale THE World University Rankings.

„Includerea noastră în clasamentul celor mai bune universități din țările cu economii emergente demonstrează standardele înalte în activitatea didactică și de cercetare. Este și rezultatul politicilor de dezvoltare aplicate în Universitate în ultimii ani. Am ajuns aici pentru că am înțeles care sunt nevoile instituției în competiția internațională, am înțeles că dacă rămâi închistat în micul tău colț de țară, nu poți face performanță. Suntem o universitate internațională, suntem o universitate care aduce onoare timișorenilor”, spune rectorul UVT, prof. dr. Marilen Pirtea.

La fel ca și clasificarea internațională THE World University Rankings, activitatea universităților a fost evaluată după 13 indicatori de performanţă riguroși şi exigenți, grupaţi sub aspectul: activităţii de predare, activităţii de cercetare, activităţii internaționale și transferului de cunoștințe către mediul socio-economic, însă metodologia a fost recalibrată cu atenție pentru a reflecta mai bine caracteristicile și prioritățile de dezvoltare ale universităților în ţările cu economii în curs de dezvoltare. Mai multă greutate a fost acordată, de exemplu, aspectului legăturilor universităţilor cu mediul socio-economic şi activităţii internaționale.

Alături de UVT, în acest ranking sunt prezente și celelalte universități comprehensive din Consorțiul Universitaria: Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (poziția 162), Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (poziția 251-300) și Universitatea din București (poziția 251-300).

Informații suplimentare:

https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2018/emerging-economies-university-rankings#!/page/0/length/25/sort_by/rank/sort_order/asc/cols/stats

Citeste mai mult
Click pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Locale

Cerșetori ridicați de polițiștii locali din mai multe zone din Timișoara

Publicat

pe

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță și Ordine Publică au desfășurat, în ultimele zile, o amplă acțiune cu scopul depistării persoanelor fără adăpost și a celor care apelează la mila publică pe raza municipiului Timișoara.

Astfel, s-a acționat în zonele Parcul Botanic, Gara de Nord, Bdul General Dragalina, Catedrala Mitropolitană – Parcul Civic, Zona Elba, Pictor Ioan Zaicu.

Au fost depistați un număr de 16 cerșetori și oameni ai străzii, aceștia fiind predați către centrul social de pe Strada Telegrafului.

Totodată, în cazul a două astfel de persoane s-a luat măsura sancționării contravenționale conform Legii 61/1991 republicată, deoarece au pătruns fără drept în clădirea fostei casierii a Retim de pe Strada Matei Corvin.

Astfel de acțiuni sunt organizate periodic, pe lângă verificările zilnice și măsurile luate ca urmare a sesizărilor de la cetățeni.

De la începutul acestui an în baza de date a Poliției Locale au fost înregistrați un număr de 228 cerșetori și oameni ai străzii.

Polițiștii locali iau măsuri de preluare a acestora din stradă și predarea către serviciile sociale în vederea reintegrării lor, dar din păcate, din cauza legislației, dar și a faptului că aici primesc bani de la cetățeni, aceștia se întorc înapoi în stradă.

Citeste mai mult

Administrație

Amenzi usturătoare pentru șantierele care nu respectă regulile de colectare a deșeurilor, la Timișoara

Publicat

pe

Din păcate, unii dezvoltatori imobiliari nu respectă regulile de colectare a deșeurilor din șantiere, punând în pericol atât mediul înconjurător, cât și sănătatea locuitorilor orașului nostru.

În ultimele săptămâni, colegii noștri de la Poliția Locală au aplicat amenzi serioase unor șantiere care au încălcat legea:

Pe strada Augustin Coman, un dezvoltator imobiliar a fost sancționat cu 60.000 lei pentru nerespectarea colectării pe fracții a deșeurilor din șantier. Aceeași societate a mai fost amendată cu 60.000 lei pentru aceeași faptă pe data de 28 martie 2024.

Pe strada Circumvalațiunii, un dezvoltator imobiliar a fost sancționat cu 60.000 lei pentru predarea fracției reciclabile din lucrări unui operator neautorizat. Societatea a mai fost amendată cu 60.000 lei pentru nerespectarea colectării pe fracții a deșeurilor din șantier pe data de 09.04.2024.

Pe șantierul de la FC Ripensia a fost aplicată o sancțiune de 60.000 lei pentru nerealizarea în totalitate și la termen a măsurilor dispuse cu privire la predarea deșeurilor unui operator neautorizat, conform prevederilor OUG 195/2005 privind protecția mediului.

Primăria Timișoara va continua să verifice șantierele și va aplica sancțiuni severe celor care nu respectă regulile.

Citeste mai mult

Cultură

„Victimele datoriei“ – o nouă premieră pe scena Teatrului Național din Timișoara

Publicat

pe

Cu noua sa premieră, Teatrul Național din Timișoara propune publicului o incursiune în subconștient. Nu pe filiera Freud, și nici pe filiera Jung, ci, poate surprinzător, pe cea a lui Eugène Ionesco.

Astfel, joi, 25 aprilie 2024, de la ora 19.00, în Sala Mare a Teatrului Național are loc premiera spectacolului „Victimele datoriei“ de Eugène Ionesco, traducerea Vlad Russo și Vlad Zografi.

„Am proiectat pe scenă îndoielile, angoasele mele profunde, le-am pus în dialog și le-am întruchipat (…); scriam cu cea mai mare sinceritate; (..) am intitulat asta «Victimele datoriei»”, scria Eugène Ionesco în „Note și contra-note”.

Purtând amprenta regizorală a lui Radu Iacoban, spectacolul este o tragi-comedie construită ca un joc de oglinzi care, pendulând între vizibil și invizibil, între concret și inefabil, își urmărește eroul – un om obișnuit, aparent fără identitate, interpretat de unul dintre cei mai reprezentativi actori ai Teatrului Național din Timișoara, Matei Chioariu – pe un drum bizar, comic și tragic, pe care se vede silit să îl parcurgă, în căutarea rădăcinilor răului, în ciuda (sau poate din cauza) placidității care îl supune regulilor, fără discernământ. Parcurge acest traseu, victimă, în fond, a propriilor teorii despre teatru, împins, ghidat, provocat de niște personaje la fel de caleidoscopice, interpretate de reputații actori Claudia Ieremia, Marin Lupanciuc, Ion Rizea și Iuliana Crăescu. Scenografia și visuals-urile sunt semnate de Tudor Prodan.

Biletele pot fi achiziționate de pe site-ul www.tntm.ro și fizic, la Agenția de bilete Mărășești, str. Mărășești nr. 2, orar marți – duminică, orele 11.00 – 19.00.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite