Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Actualitate

Ziua lungă a teatrului școlar și de tineret

Publicat

pe

Trupele de teatru NiL ale Liceului Teoretic „Nikolaus Lenau” sărbătoresc anul acesta 20 de ani de existență, prin organizarea Zilei lungi a teatrului școlar și de tineret NiL care va avea loc joi, 12 mai 2016, între orele ora 13,30 – 22,30 pe scena TGST.

Coordonatoarele trupelor de teatru NiL sunt actriţele TGST Isolde Cobeţ și Isa Berger. Activitatea NiL face parte din programul de pedagogie teatrală al TGST, iar trupele de teatru de tineret au reprezentat pentru mulți dintre actorii de azi ai TGST primul prilej de întâlnire cu scena.

Cu prilejul împlinirii a 20 de ani de existență a trupelor NiL, directorul TGST Lucian Vărșăndan a declarat: „Nimeni nu s-ar fi așteptat ca de la o mână de tineri să emane în timp atâta bogăție și atâtea impulsuri dătătoare de putere. Fără copiii din trupele NiL, teatrul de expresie germană din România ar fi mult mai sărac.”

Trupa de teatru NiL a fost înfiinţată în anul 1996 de actorul Christian Bormann din Germania, fiind formată din elevi ai Liceului „Nikolaus Lenau” și inițial și ai Liceului „William Shakespeare“. În 1998 s-a constituit trupa de teatru NiL-Junior pentru elevii din ciclul gimnazial. Trupele au participat de-a lungul timpului la numeroase festivaluri de teatru şcolar și de tineret din Germania, Ungaria, Croaţia şi România.

Programul zilei aniversare cuprinde următoarele spectacole, care beneficiază de traducere în limba română:

ora 13,30 – „Viața ca o poveste” de Sînziana Popescu, trupa NiL Junior
ora 15,00 – „Always ultra” de Clemens Schäfer, trupa NiL Junior
ora 17,00 – „Martiri” de Marius von Mayenburg, trupa NiL
ora 19,00 – „Îmblânzirea scorpiei” de William Shakespeare, trupa NiL
ora 21,00 – „Așa sau așa” de Oliver Bukowski, trupa After NiL
Proiectul este sprijinit de Asociația „Prietenii Liceului Nikolaus Lenau”.

Biletele pot fi achiziționate într-unul din următoarele moduri:
– la casieria Teatrului German (str. Alba Iulia nr. 2)
Orar:    Marţi – Vineri: 10-15 şi 17-19;
Sâmbătă: 10-15
precum şi cu o oră înainte de începerea spectacolelor
– online pe paginile teatrulgerman.ro şi biletmaster.ro. Interfața online oferă și posibilitatea cumpărării și tipăririi biletelor la calculatorul personal.

Citeste mai mult
Click pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din țară

RESTRICȚII de circulaţie în Ungaria pentru autovehiculele de mare tonaj în perioada Sărbătorilor Pascale Catolice

Publicat

pe

CNAIR informează participanții la trafic care derulează operațiuni de transport rutier internațional de marfă prin punctele de trecere a frontierei cu Ungaria, că în perioada: 28 martie (joi), ora 22:00 – 29 martie (vineri), ora 22:00 și 30 martie (sâmbătă), ora 22 – 01 aprilie (luni), ora 22:00, circulaţia tuturor vehiculelor de transport marfă cu o capacitate mai mare de 7,5 tone va fi restricționată.

Restricţiile nu se referă la mijloacele de transport care efectuează transporturi de mărfuri periculoase, de animale vii, de produse alimentare perisabile ori celor supuse unui anumit regim de temperatură.

Măsura întreprinsă de autoritățile ungare pentru celebrarea Sărbătorilor Pascale Catolice vizează perioada mai sus menționată.

„Recomandăm conducătorilor auto ca la ridicarea restricţiilor să utilizeze toate punctele de trecere a frontierei existente la granița cu Ungaria, în vederea evitării blocajelor cauzate de afluxul mare de trafic“, explică CNAIR.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale și autostrăzi pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 și pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situatia Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ și de TWITTER, @CNADNR.

 

Citeste mai mult

Locale

Târgul de Paști din Timișoara, ediția 2024. Concert cu ocazia Paștilor catolice

Publicat

pe

Cea de-a XV-a ediție a Târgului de Paști din Timișoara va avea loc în perioada 31 martie – 6 mai 2024.

Evenimentul se va desfășura în trei zone emblematice ale orașului: Piața Libertății, Piața Sfântul Gheorghe și Piața Traian, fiecare spațiu aducându-și contribuția unică la atmosfera festivă.

Târgul de Paști este un punct de întâlnire între tradiție și modernitate, un spațiu unde muzica și activitățile de divertisment se vor împleti armonios pentru a crea o atmosferă de sărbătoare, accesibilă tuturor membrilor comunității.

Veți putea să apreciați talentul artizanilor locali, să vă delectați cu specialități culinare tradiționale și internaționale și să vă bucurați de momente de neuitat alături de familie și prieteni.

Pentru deschiderea târgului, deoarece se sărbătoresc Paștile catolice a fost pregătit un program special.

Program 31 martie 2024

12:00, Piața Unirii: Alaiul Primăverii

18:00, Piața Libertății: concert extraordinar cu

Orchestra simfonică „Lira“, în interpretarea căreia va putea fi ascultată „Primăvara“ de Glazunov, „Primăvara“ de Vivaldi, „Voci de primăvară“, de J. Strauss, uvertura la „Oberon“, de C. M. vin Weber și „Dansul săbiilor“, de A. Haciaturian.

Citeste mai mult

Locale

CAMPANIE. Dezinsecție pentru eliminarea căpușelor, la Timișoara

Publicat

pe

Primăria Municipiului Timișoara organizează o campanie de eliminare a căpușelor. Acțiunea este programată să aibă loc în perioada 2-6 aprilie 2024, în măsura în care vremea permite desfășurarea în siguranță a operațiunilor.

Tratamentele vor fi efectuate terestru și se vor desfășura între orele 21:00 și 05:00. În această perioadă, rugăm locuitorii să evite pe cât posibil zonele în care se desfășoară acțiunea de dezinsecție, pentru a preveni orice incidente neplăcute.

Totodată, Primăria Municipiului Timișoara recomandă apicultorilor ca, în perioada menţionată, să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării albinelor și să scoată stupii în afara ariei de stropire.

Personalul implicat în efectuarea lucrărilor este calificat şi autorizat în conformitate cu  legislaţia în vigoare, fiind dotat cu echipament de protecţie corespunzător.

Produsele folosite sunt avizate de Comisia Naţională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătăţii şi se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătăţii (Cymina Plus, având substanţă activă Cipermetrin şi concentraţie specifică pentru combaterea căpuşelor). Substanţele fac parte din Grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole), Tip 18 (insecticide, acaricide şi produse pentru combaterea artropodelor).

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite