Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Business

bizz.club timișoara. Cum să devii irezistibil ca fondator – interviu cu Daniela Marișcu

Publicat

pe

Vineri, 24 martie 2023, am avut o nouă sesiune de mentoring BIZZ.CLUB, împreună cu mentorul nostru pe Investiții, Daniela Marișcu, care ne-a vorbit despre „Cum să devii irezistibil ca fondator”.

În această ocazie, Călin a dat forma unui interviu întâlnirii, adresându-i Danielei o serie de întrebări privind subiectul ales.

Călin: Care sunt cele mai importante caracteristici ale unui fondator care fac compania să fie atractivă pentru un investitor?

Daniela: În primul rând trebuie făcută distincție între fondator și antreprenor. Fondatorul poate să fie cel care are ideea și reunește echipa inițială, dar nu este neapărat un bun antreprenor, cum și un antreprenor nu este neapărat un bun manager. Iar principala caracteristică pentru a fi atractiv pentru un investitor este să crezi nelimitat în ideea ta fără să îți fie pusă la încercare această încredere de toate provocările care vor apărea.

Călin: Care sunt cele mai comune greșeli pe care le fac fondatorii în timpul procesului de atragere a investițiilor?

Daniela: Să supra-evalueze sau să sub-evalueze valoarea de investiție și a business-ului, și în al doilea rând, să le fie frică să vorbească deschis despre ce nevoi au. Dacă știi să le punctezi, înseamnă că știi și ce tip de partener cauți și faci mai ușor match-ul cu un posibil investitor, dar și pentru investitor este mai util. Dacă lucrurile nu merg bine și chimia nu este așezată de la început, lucrurile nu merg pe termen lung. Este un proces complex parteneriatul prin investiție și e foarte important ca lucrurile să fie clare de la început.

Călin: Care sunt cele mai importante aspecte ale planului de afaceri pe care un investitor le ia în considerare când decide să investească?

Daniela: Diferă de la industrie la industrie. În general te uiți la verticala pe care este ideea; dacă asigură la nivel de geografie controlabilă, limitrofă, o piață de minim un miliard; să fie o echipă de minim 3; iar produsul să fi trecut de fazele de validare ale pieței, de etapa de MVP.

Călin: Cum ar trebui să arate o echipă de conducere ideală pentru a fi considerată investibilă?

Daniela: Să funcționeze fără fondator pentru că avem un blocaj în cazul în care din diverse motive se poate ca fondatorul să nu mai fie prezent și investitorul își dorește să fie o echipă care funcționează „no matter what”. Pe de altă parte, e important ca echipa să fie suficient de solidă și să aibă legături bazate pe experiență de lucru împreună.

Au urmat mai multe întrebări cu informații valoroase oferite de Daniela și pe tot parcursul întâlnirii participanți au adresat întrebări relevante pentru ei, la care au primit răspunsuri concrete și practice despre cum își pot duce business-urile la următorul nivel.

Dacă vrei și tu să participi la astfel de sesiuni valoroase, click pe BUTONUL alăturat și înscrie-te GRATUIT la următoarea ședință din zona ta! De ce să faci asta?
Vei afla informații cel puțin la fel de interesante (Educație);
Te vei putea prezenta pe tine și afacerea ta (Networking);
Vei putea cere recomandări exact pe nevoile tale (Sprijin reciproc).

Beneficiile unei astfel de comunități asupra creșterii tale și a afacerii pe care o conduci s-ar putea să te surprindă permanent, iar drumul tău spre succes va fi mai scurt!

Afaceri de succes in Timisoara

Bizz club Timișoara. Instrumente de digitalizare a proceselor de bussines cu Dorin Andreica

Publicat

pe

Articol de Olimpiu Bulzan

Sedinta de marți a Bizz Club Timişoara a debutat cu o prezentare a instrumentelor de digitalizare a proceselor în bussines, prezentată de Dorin Andreica, managing partener la Soft Net Consulting.

A continuat Călin Iepure, CEO al Bizz Club România, care a prezentat BIZZ.CONECT Game – un joc prin care participanții fac networking intenționat pentru a se cunoaşte mai bine şi a se sprijini reciproc.

Membrii Bizz.Club Timişoara vor avea parte şi săptămâna aceasta de două evenimente online.

Marți, de la ora 19.00, Mentorare: Cum să-ți remodelezi creierul pentru a face mai mulți bani, cu Monica Ion

Planificare, cashflow și profitabilitate

Vineri, 15 septembrie 2023, de la ora 18.00

Educație: Cum să folosesti profitabil facebook în afacerea ta?*, cu Paul Ardeleanu

Social Media For Brands

P.S. Inspirational Meeting Card of the week: Vezi lucrurile la timpul prezent, chiar dacă ele există în viitor – Larry Ellison, co-fondator

Citeste mai mult

Business

bizz.club Timișoara. „DE LA UN JOC LA VIAȚA REALĂ – Cele 5 abilități din BASCHET care se aplică în ANTREPRENORIAT”

Publicat

pe

Antreprenorii din Timișoara și nu numai sunt invitați la o întâlnire specială a BIZZ.CLUB Timișoara, în 4 iulie 2023, de la ora 8.00 la Banu Sport (Str. FC Ripensia, nr. 33)

La această întâlnire, invitat special este Pasca Sergiu, CLUB MANAGER & COACH Leii din Banat – Baschet SCM OHMA Mozzart Bet Timişoara, FIRST LEAGUE ROMANIAN BASKETBALL TEAM LA Baschet SCM Timisoara.

Tema antrenamentului și momentului educațional este „DE LA UN JOC LA VIAȚA REALĂ – Cele 5 abilități din BASCHET care se aplică în ANTREPRENORIAT”.

„Vom explora practic modul în care abilitățile dezvoltate în baschet pot fi transferate și aplicate în lumea antreprenorială, oferindu-vă o perspectivă unică asupra modului în care sportul și afacerile se pot completa reciproc.

Pentru moment special de Spotlight, Sergiu ne va împărtăși experiențele sale remarcabile în domeniu“, anunță organizatorii.

Sergiu va fi intervievat de Călin Iepure, CEO BIZZ.CLUB Romania.

Ținută recomandată pentru acest eveniment este cea adecvată pentru activități sportive, trening și adidași confortabili.

Parteneri media ai evenimentului TIMIS PRESS, Qub TV și Renasterea banateana.

Citeste mai mult

Business

bizz.club timișoara. Cum ne protejăm afacerea prin utilizarea serviciilor juridice cu Alin Tegzeș

Publicat

pe

Marți, 23 mai 2023, a avut loc o nouă ședință BIZZ.CLUB Timișoara, în cadrul căreia Alin Tegzeș, avocat, ne-a vorbit despre „Cum ne protejăm afacerea prin utilizarea serviciilor juridice”.

La începutul ședinței, toți participanții s-au prezentat pe ei și business-urile lor din perspectiva a ceea ce oferă unic clienților lor, apoi a avut loc schimbul de referințe.

După deschiderea ședinței și prezentarea participanților a urmat momentul de Spotlight susținut de Sergiu Maris, de la Sosetaria.ro. Sergiu a ajuns ownerul acestei afaceri prin cumpărarea ei, pe care a crescut-o pe partea de online. El ne-a povestit care sunt avantajele lor competitive și totodată faptul că se feresc de a comercializa marfă din China, alegând alternative mai calitative, un punct forte în acest business.

La finalul prezentării, membrii BIZZ.CLUB prezenți au primit un cod de reducere pe care îl pot folosi în achiziționarea produselor Sosetaria.ro.

La momentul de educație, Alin Tegzeș, Avocat, ne-a vorbit despre „Cum ne protejăm afacerea prin utilizarea serviciilor juridice” și de ce este foarte importantă educația juridică și antreprenorială la pachet.

De asemenea, el ne-a spus care sunt acele momente în care trebuie să apelăm la servicii legale și de ce merită să avem un avocat de business cu care să colaborăm și cum să comunicăm cu acesta.

Pe lângă aceste informații valoroase, ne-a împărtășit și câteva tips & tricks despre cum se pot reduce costurile cu avocații prin utilizarea de abonament sau prin colaborarea cu avocați care să fie specializați strict pe nevoia pe care o avem într-o anumită situație.

În concluzie, ne-a lăsat cu următorul gând: „Never lose money”, prima regulă a lui Warren Buffett. E important ca prin colaborarea cu avocatul să ne organizăm astfel încât să nu pierdem bani.

Dacă vrei și tu să participi la astfel de sesiuni valoroase, înscrie-te acum GRATUIT pe site-ul https://timisoara.bizz.club/ la ședința de săptămâna viitoare! De ce să faci asta?

Vei afla informații cel puțin la fel de interesante (Educație);

Te vei putea prezenta pe tine și afacerea ta (Networking);

Vei putea cere recomandări exact pe nevoile tale (Sprijin reciproc).

Beneficiile unei astfel de comunități asupra creșterii tale și a afacerii pe care o conduci s-ar putea să te surprindă permanent, iar drumul tău spre succes va fi mai scurt!

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite