Toată lume dorește o capacitate cât mai mare a bateriei telefonului și o viață cât mai lungă a acesteia. Dar putem face unele lucruri care prelungesc durata de viață a bateriei. Deși smartphone-urile sunt deja foarte bine optimizate din punct de vedere al consumului de energie, unii parametri vă pot permite să economisiți până la câteva ore de utilizare.
Vă prezentăm câteva sfaturi pentru a reuși să câștigați câteva ore suplimentare de autonomie pentru smartphone-ul dvs. Android. Iată cum:
Activați modul de economisire a energiei. Cele mai simple soluții sunt adesea cele mai bune: toate smartphone-urile de pe piață au o funcție de economisire a bateriei. Această caracteristică optimizează funcționarea Android, astfel încât telefonul necesită un consum mai mic de energie. Când acest mod este activ de obicei aplicațiile își actualizează conținutul doar atunci când le vizitați. De asemenea, serviciile de locație sunt inactive atunci când ecranul este oprit. În acest mod de economisire a energiei aplicațiile nu mai pot efectua activități de fundal (decât dacă permiteți acest lucru în mod specific). Tot aici modul întunecat se activează (este disponibil doar pe telefoanele cu sistemul de operare Android 9 și 10.
Alte funcții pot avea o funcționalitate limitată atunci când modul de economisire este activ, în funcție de marca și modelul smartphone-ului. Dar, în general, în afară de pictograma care trădează prezența acestei funcții, experiența utilizatorului nu este schimbată. Așadar, dacă autonomia este cea mai importantă pentru dvs., vă sfătuim să activați economizorul cât mai repede posibil.
Limitați serviciile de localizare. Localizarea este una dintre sarcinile de bază care consumă cel mai mult din bateria telefonului. Mai ales pe versiunile recente de Android: funcția de determinare a locului unde vă aflați consumă multă energie, la fel și Wi-Fi sau Bluetooth. Acestea nu sunt întotdeauna necesare. Deși nu este neapărat recomandabil să dezactivați pur și simplu locația pe smartphone-ul dvs., vă sfătuim să modificați unii parametri:
Accesați Setări > Securitate > Poziție
Atingeți Îmbunătățirea preciziei
Dezactivați analiza Wi-Fi și scanarea Bluetooth
Acum locația unde vă aflați va fi mai puțin precisă, dar este încă suficient pentru a utiliza aplicații precum Google Maps.
Ecran OLED? Treceți la modul întunecat. Sigur că toată lume este încântată de ecranele OLED, mai ales la smartphone-urile Samsung cu ecran mare cum ar fi Samsung Galaxy S10, Galaxy S9 sau Note 10 și Note 9. Dar aceste ecrane și consumă mai repede bateria. Ecranele OLED au particularitatea de a emite direct lumină la nivelul substratului organic al fiecărui pixel. Spre deosebire de LCD-urile, care se bazează pe o matrice cu cristale lichide, iluminată de un sistem de iluminare din spate. Diferența? Pe un ecran OLED, un pixel alb consumă mai multă energie, în timp ce un pixel negru nu consumă nimic. În timp ce pe un ecran LCD consumul rămâne același indiferent de culoarea pixelului, potrivit site-ului PhonAndroid.
Dintr-o dată, modul întunecat este foarte important din punct de vedere al autonomiei – și vă poate permite o economie de energie a ecranului până la 58%. Având în vedere că ecranul este, alături de procesor, principalul consumator de smartphone-uri este important trecerea pe modul întunecat.
Dezactivează o parte din pixeli (OLED). În același sens ca și modul întunecat, este posibil, datorită aplicațiilor precum Pixoff, să dezactivați o parte din pixelii ecranului. Rezultatul? Ecranul este mai puțin luminos, dar experiența utilizatorului rămâne aceeași. În ciuda unei scăderi puternice a consumului bateriei.
Dezactivați rețelele WiFi, Bluetooth și / sau celulare, după cum este necesar. Suntem obișnuiți să lăsăm permanent active Wi-Fi, Bluetooth și datele celulare. Nu e bine pentru baterie, se descarcă mai repede! Cu toate acestea, acest acces la aceste rețele este foarte folosit, de exemplu atunci când sunteți acasă sau într-un loc cu Wi-Fi. Cât se poate opriți conexiunile Wi-Fi, Bluetooth și / sau date celulare pentru a obține economii semnificative pentru baterie. Căutarea acestor rețele de către smartphone consumă mult din baterie.
Împiedicați aplicațiile lacome de energie să facă activități de fundal. Vă sfătuim, de asemenea, să limitați sarcinile de fundal ale celor mai solicitante aplicații. Ce puteți face în cele mai recente versiuni de Android:
Accesați Setări > Întreținere > Baterie
Atingeți fiecare aplicație din lista celor mai lacome aplicații
Consultați, de asemenea, permisiunile pentru aplicații în Setări > Aplicații – inclusiv localizarea și utilizarea datelor atunci când acestea nu sunt necesare.
Sursa foto: via Phonandroid