Ne găsiți și pe:

Business

Cum să economisiți bateria și să creșteți autonomia unui smartphone Android

Publicat

pe

Toată lume dorește o capacitate cât mai mare a bateriei telefonului și o viață cât mai lungă a acesteia. Dar putem face unele lucruri care prelungesc durata de viață a bateriei. Deși smartphone-urile sunt deja foarte bine optimizate din punct de vedere al consumului de energie, unii parametri vă pot permite să economisiți până la câteva ore de utilizare.

Vă prezentăm câteva sfaturi pentru a reuși să câștigați câteva ore suplimentare de autonomie pentru smartphone-ul dvs. Android. Iată cum:

Activați modul de economisire a energiei. Cele mai simple soluții sunt adesea cele mai bune: toate smartphone-urile de pe piață au o funcție de economisire a bateriei. Această caracteristică optimizează funcționarea Android, astfel încât telefonul necesită un consum mai mic de energie. Când acest mod este activ de obicei aplicațiile își actualizează conținutul doar atunci când le vizitați. De asemenea, serviciile de locație sunt inactive atunci când ecranul este oprit. În acest mod de economisire a energiei aplicațiile nu mai pot efectua activități de fundal (decât dacă permiteți acest lucru în mod specific). Tot aici modul întunecat se activează (este disponibil doar pe telefoanele cu sistemul de operare Android 9 și 10.

Alte funcții pot avea o funcționalitate limitată atunci când modul de economisire este activ, în funcție de marca și modelul smartphone-ului. Dar, în general, în afară de pictograma care trădează prezența acestei funcții, experiența utilizatorului nu este schimbată. Așadar, dacă autonomia este cea mai importantă pentru dvs., vă sfătuim să activați economizorul cât mai repede posibil.

Limitați serviciile de localizare. Localizarea este una dintre sarcinile de bază care consumă cel mai mult din bateria telefonului. Mai ales pe versiunile recente de Android: funcția de determinare a locului unde vă aflați consumă multă energie, la fel și Wi-Fi sau Bluetooth. Acestea nu sunt întotdeauna necesare. Deși nu este neapărat recomandabil să dezactivați pur și simplu locația pe smartphone-ul dvs., vă sfătuim să modificați unii parametri:

Accesați Setări > Securitate > Poziție

Atingeți Îmbunătățirea preciziei

Dezactivați analiza Wi-Fi și scanarea Bluetooth

Acum locația unde vă aflați va fi mai puțin precisă, dar este încă suficient pentru a utiliza aplicații precum Google Maps.

Ecran OLED? Treceți la modul întunecat. Sigur că toată lume este încântată de ecranele OLED, mai ales la smartphone-urile Samsung cu ecran mare cum ar fi Samsung Galaxy S10, Galaxy S9 sau Note 10 și Note 9. Dar aceste ecrane și consumă mai repede bateria. Ecranele OLED au particularitatea de a emite direct lumină la nivelul substratului organic al fiecărui pixel. Spre deosebire de LCD-urile, care se bazează pe o matrice cu cristale lichide, iluminată de un sistem de iluminare din spate. Diferența? Pe un ecran OLED, un pixel alb consumă mai multă energie, în timp ce un pixel negru nu consumă nimic. În timp ce pe un ecran LCD consumul rămâne același indiferent de culoarea pixelului, potrivit site-ului PhonAndroid.

Dintr-o dată, modul întunecat este foarte important din punct de vedere al autonomiei – și vă poate permite o economie de energie a ecranului până la 58%. Având în vedere că ecranul este, alături de procesor, principalul consumator de smartphone-uri este important trecerea pe modul întunecat.

Dezactivează o parte din pixeli (OLED). În același sens ca și modul întunecat, este posibil, datorită aplicațiilor precum Pixoff, să dezactivați o parte din pixelii ecranului. Rezultatul? Ecranul este mai puțin luminos, dar experiența utilizatorului rămâne aceeași. În ciuda unei scăderi puternice a consumului bateriei.

Dezactivați rețelele WiFi, Bluetooth și / sau celulare, după cum este necesar. Suntem obișnuiți să lăsăm permanent active Wi-Fi, Bluetooth și datele celulare. Nu e bine pentru baterie, se descarcă mai repede! Cu toate acestea, acest acces la aceste rețele este foarte folosit, de exemplu atunci când sunteți acasă sau într-un loc cu Wi-Fi. Cât se poate opriți conexiunile Wi-Fi, Bluetooth și / sau date celulare pentru a obține economii semnificative pentru baterie. Căutarea acestor rețele de către smartphone consumă mult din baterie.

Împiedicați aplicațiile lacome de energie să facă activități de fundal. Vă sfătuim, de asemenea, să limitați sarcinile de fundal ale celor mai solicitante aplicații. Ce puteți face în cele mai recente versiuni de Android:

Accesați Setări > Întreținere > Baterie

Atingeți fiecare aplicație din lista celor mai lacome aplicații

Consultați, de asemenea, permisiunile pentru aplicații în Setări > Aplicații – inclusiv localizarea și utilizarea datelor atunci când acestea nu sunt necesare.

Sursa foto: via Phonandroid

Fonduri europene

Atenționare Greenpeace: Programul „Casa verde“, blocat

Publicat

pe

Deși programul pentru instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice a fost anunțat în 2018, până acum nici un cetățean nu a primit finanțare pentru a produce energie din surse regenerabile și nu a fost instalat nici un sistem fotovoltaic, susține Greenpeace.

O parte din bani au fost folosiți deja pe cheltuieli colaterale, precum dezvoltarea unei platforme informatice, publicitate sau salariile echipei de proiect.

Programul „Casa Verde Fotovoltaice” al Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM) nu a ajutat încă nici măcar un cetăţean să îşi producă singur energia din surse regenerabile, nefiind instalat nici măcar un sistem fotovoltaic.

„Anunţat la mijlocul lui 2018, programul «Casa Verde Fotovoltaice» al Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM) nu a ajutat încă nici măcar un cetăţean să devină prosumator, adică să îşi producă singur energia din surse curate. Mai mult, conform informaţiilor furnizate, la solicitarea Greenpeace România, AFM şi Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA), peste 13 milioane de euro sunt alocaţi în proiect (şi, probabil, parţial cheltuiţi) unor cheltuieli colaterale precum dezvoltarea unei platforme informatice, publicitate sau salariile echipei de proiect“, se arată într-un comunicat al Greenpeace.

Programul Naţional „Casa Verde Fotovoltaice“ prevede instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională. Bugetul alocat acestui program este de 656 de milioane de lei, din care 536 de milioane de lei prin Programul Operaţional Regional (POR) şi 120 de milioane de lei de la AFM.

Finanţarea oferită prin programul „Casa Verde Fotovoltaice” este una generoasă, respectiv maximum 20.000 de lei pentru un sistem fotovoltaic de minimum 3 kW pentru persoanele fizice interesate să îşi producă singure energia electrică.

„Peste 25.000 de cetăţeni din întreaga ţară s-au înscris pentru a obţine finanţare. Din păcate, viteza cu care AFM derulează acest proiect este foarte redusă, nefiind instalat încă nici măcar un sistem fotovoltaic“, arată organizația.

Mai mult, potrivit sursei citate, programul are cheltuieli indirecte inadmisibil de mari, 13% dintre fonduri (peste 13 milioane de euro) fiind folosite, conform informaţiilor de la AFM şi MLPDA, pe dezvoltarea aplicaţiei informatice care gestionează înscrierile, informare şi publicitate, audit, salarii, bani cu care AFM ar fi putut să finanţeze alte peste 3.000 de instalaţii fotovoltaice.

„Este de neînţeles cum o autoritate publică care gestionează bugete uriaşe nu a mai comunicat oficial pe acest subiect urmărit de zeci de mii de beneficiari din 6 noiembrie 2019“, a declarat Marian Mândru, coordonator de campanie la Greenpeace România.

Citeste mai mult

Business

După Android 10, Google urmează să lanseze Android R

Publicat

pe

După Android 10, Android Pie și Android Oreo, Google va lansa a unsprezecea versiune majoră a sistemului său de operare mobil și se pare că va fi numit Android R. Pe un cunoscut site de referință – Geekbench, a fost depistat un smartphone Google Pixel 4 care rula pe sistemul de operare Android R. Până acum Google a numite sistemele de operare cu nume de dulciuri, doar ultimul a făcut excepție și este Android 10. Lumea se aștepta la Android 11 dar se pare că nu este numit așa.

Conform PhoneAndroid, un smartphone Pixel 4 care rulează Android R și-a făcut o apariție remarcabilă pe Geekbench, pe 18 ianuarie. În afară de acest misterios sistem de operare, detaliile de pe site-ul etalon sunt destul de clasice. Putem vedea un smartphone cu procesor Snapdragon 855 și 6GB de RAM care a obținut un scor de 712 puncte în single-core 2.181 puncte în testarea cu mai multe nuclee.

Nu este deloc surprinzător că inginerii Google lucrează deja la a unsprezecea actualizare importantă a sistemului de operare Android. Deocamdată noul sistem de operare este numit Android R pe plan intern la Google. În cele din urmă nu știm dacă Android R va rămâne ca nume sau Google va merge pe noua denumire cu „Android 11”.

Anul trecut, firma din Mountain View a anunțat că va pune capăt denumirilor de bomboane și dulciuri. Până în 2018, Google obișnuia să numească fiecare versiune de Android după un desert. În ultimii ani, am fost tratați cu Android Pie, Android Oreo, Android Kitkat, Android Marshmallow sau Android Gingerbread. În 2018 sistemul de operare Android a împlinit 10 ani.

Când va lansa Google Android R? Google ar trebui să lanseze prima fază de testare cu dezvoltatorii în următoarele săptămâni, conform site-ului GSM Arena. Se așteaptă ca prima versiune publică beta să fie lansată mai târziu în luna martie 2020. Cel mai important este că Google are în lucru viitorul sistem de operare.

Dacă Google va merge pe calendarul său obișnuit, prezentarea oficială a lui Android R va avea loc aproximativ la sfârșitul lunii august 2020. Versiunea finală va debuta ca de obicei cu smartphone-urile Google Pixel și apoi va trece la celelalte telefoane. Încă nu știm la ce să ne așteptăm de la viitorul sistem de operare Google Android R / 11.

Sursa foto: phonandroid.com

Citeste mai mult

Business

Tinerii fermieri vor putea să primească terenuri de la stat

Publicat

pe

Tinerii fermieri vor beneficia în acest an, în premieră, de terenuri concesionate de la Agenţia Domeniile Statului în suprafaţă de 50 de hectare, a scris, marţi, pe Facebook, ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

„Pentru tinerii fermieri, pe lângă banii alocaţi submăsurii 6.1 din PNDR «Instalarea tinerilor fermieri», vom încerca să alocăm aceste terenuri pe care le-am identificat în contractele de concesionare care expiră anul acesta şi care nu vor mai fi prelungite. Considerăm că este foarte important ca de acest teren să beneficieze cei care se încadrează în categoria de tineri fermieri, ţinând cont de fenomenul de îmbătrânire a fermierilor şi a forţei de muncă din agricultură. Momentan, România are o suprafaţă de 230.000 de hectare suprafaţă concesionată, din care niciun hectar pentru tinerii fermieri”, susţine Oros pe pagina sa de socializare.

De asemenea, bugetul alocat noii sesiuni de proiecte va avea două direcţii: una care să vizeze tinerii din România, iar cea de-a doua pe cei din Diaspora care doresc să se întoarcă în România şi să facă agricultură, „aspecte ce vor face obiectul unei negocieri cu Comisia Europeană în perioada imediat următoare”, a mai scris ministrul Agriculturii.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite