Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Business

Cum să iei bani de la stat pentru a-ți finanța afacerea

Publicat

pe

Între idee şi business mai este un singur pas: finanţarea. Acum, soluţiile sunt tot mai multe. An de an, statul oferă 160 de milioane de euro pentru start-up-uri. În plus, anul acesta s-a adoptat un memorandum conform căruia IMM-urile vor fi sprijinite să-şi dezvolte investiţiile printr-o schemă multianuală de ajutor de stat în valoare de 900 de milioane de euro.

 

Antreprenorii au un rol vital în economia ţării. Ei sunt aceia care creează în România lo­curi de muncă, atunci când nimeni nu pare să mai facă angajări. Dacă ne uităm pe cele mai recente statistici, un studiu al Comisiei Europene relevă faptul că sunt peste 40,6 milioane de antreprenori la nivel european, în timp ce, pe plan local, în ultimii şase ani, au fost raportate peste 620.000 de companii nou înfiinţate. Doar în primul semestru, în România au fost înfiinţate peste 5.800 de firme de tip SRL-D, arată datele de la Registrul Comerţului. Iar noul Guvern şi-a propus să crească aceste cifre.  „Avem alocaţi 160 de milioane de euro anual pentru startup-uri, 40 milioane de euro pentru promovare la export şi un nou tip de ajutor de stat pe care vrem să îl denumim Scale Up, care se adresează firmelor mici. Acestea vor primi între 1 şi 5 milioane de euro ajutor de la stat pentru dezvoltare astfel încât firmele mici să devină motorul economiei şi să nu devenim doar o piaţă de desfacere pentru multinaţionale”, a spus Costin Borc, ministrul Economiei, în cadrul conferinţei „Investiţii străine & investitori autohtoni. Cum creştem economia românească?”, organizată de revista Capital.

 

Memorandumul a fost adoptat de Guvern în data de 8 septembrie 2016, iar potrivit acestuia Întreprinderile Mici şi Mijlocii vor fi sprijinite să-şi dezvolte investiţiile printr-o nouă schemă multianuală de ajutor de stat (ajutor individual sau ajutor de minimis), în valoare totală de 900 milioane de lei (200 de milioane de euro). Astfel pe perioada 2017 – 2023, firmele mici şi mijlocii vor primi ajutoare de stat de până la 5 milioane de euro, cu un plan de afaceri bine pus la punct. Guvernul estimeaza că va ajuta 200 de firme în această schemă de ajutoare de minimis.

 

Cum se dau banii

 

Investiţiile realizate în cadrul acestei scheme trebuie să fie de minimum 4,5 milioane de lei, adică aproximativ un milion de lei, fără TVA, iar nivelul maxim al ajutorului de stat acordat unui beneficiar nu poate depăşi 22,5 milioane lei, mai precis 5 milioane de euro.

 

Firmele mici care fac afaceri în judeţul Ilfov sau în Bucureşti vor primi ajutor de stat de doar 30% din valoarea totală a investiţiei, astfel, acestea vor trebui să-şi asigure 70% din investiţie.  Iar asta pentru că, pe perioada 2017-2020, statul vrea să atragă investiţii mai mari în zonele mai sărace. Dacă vorbim despre firmele mijlocii care fac invstiţii în Bucureşti şi Ilfov, ajutorul de mimis este de 20%.

 

În judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş, (în regiunea de VEST), ajutorul de stat va fi de 40% pentru firmele mici, în timp ce pentru cele mijlocii de 30%. În restul ţării, se arată în proiectul de hotărâre de Guvern, intensitatea ajutorului de stat va fi de 70% din investiţie pentru firmele mici şi de 60% pentru întreprinderile mijlocii.

 

Cui se dau banii

 

Printre condiţiile care trebuie îndeplinite de către micii antreprenori pentru a putea beneficia de această schemă se numără:

– să fie considerate investiţii iniţiale.

– să îşi demonstreze eficienţa economică şi viabilitatea pe perioada implementării investiţiei şi 5 ani de la data finalizarii acesteia conform planului de afaceri.

– să genereze contribuţii la dezvoltarea regională, prin plata de taxe şi impozite la bugetul general consolidat al statului, pentru perioada implementării investiţiei şi 5 ani de la data finalizării acesteia.

 

 

Ce sectoare nu pot beneficia de această schemă:

 

Agricultura

Distilarea, rafinarea şi mixarea băuturilor alcoolice

Fabricarea vinurilor

Fabricarea berii

Construcţii de clădiri

Comerţ

Transporturi

Hoteluri şi alte facilitate de cazare

Restaurante şi alte activităţi de servicii de alimentaţie.

 

Sursa: capital.ro

Citeste mai mult
Click pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Business

Bizz Club Timișoara. Managementul riscurilor în organizații și avantajele folosirii panourilor fotovoltaice

Publicat

pe

Ședința Bizz Club Timişoara care a avut loc la Zet Hotel, a debutat cu prezentarea firmei Home Confort Energy.

Constantin Pătăşanu, unul dintre managerii societății, a prezentat avantajele folosirii panourilor fotovoltaice livrate şi instalate cu profesionalism de Home Confort Energy.

Momentul de educație a fost susținut de Răzvan Curcubătă, coach, trainer şi speaker motivațional. El a vorbit despre managementul riscurilor în organizații.

La sfârşitul şedinței a fost anunțata lansarea clubului BIZZ.CLUB Botoșani și un eveniment, marca BIZZ.CLUB la Baia Mare!

Săptămâna aceasta va fi organizat un singur eveniment prin zoom:

Vineri de la ora 15.00 DE LA MEMBRU BIZZ.CLUB LA PERFORMER ÎN BUSINESS, cu Mădălina Sandu

EVENIMENTELE BIZZ.CLUB din următoarele săptămâni:

* 26 martie 2024 – Lansare BIZZ.CLUB Botoșani https://botosani.bizz.club/lansare-botosani

* 28 martie 2024 – BIZZ.CONNECT Baia Mare https://baiamare.bizz.club/evenimente/bizzconnect-baia-mare

* 5 aprilie 2024  – BIZZ.CLUB CONNECT Constanța https://constanta.bizz.club/bizzclub-connect

* 11 aprilie 2024 – BIZZ.CLUB Galați  https://galati.bizz.club/evenimente/influenta-networking-ului-in-afaceri

* 17 aprilie 2024 – Întâlnirea Francizaților Sighișoara

* 18 – 21 aprilie 2024 – BIZZ.CAMP 2024 Sighișoara https://bizz.club/bizzcamp-bootcamp-2024

* 25 aprilie 2024 – BIZZ.CONNECT Bacău https://bacau.bizz.club/afacere-clasica-sau

* 19 mai 2024 – Lansare BIZZ.CLUB London

* 21 mai 2024 – Lansare BIZZ.CLUB Suceava

Cardul de inspirație de sāptămâna aceasta este:

Networkingul este o cultivare a unei relații reciproc avantajoasă, o relație dă-și-ia, câștig-câștig… Iar rezultatul final poate fi dezvoltarea unui grup mare și divers de oameni care ne vor recomanda continuu și cu bucurie altor parteneri de afaceri, în timp ce facem același lucru pentru ei. – Bob Burg_

Daca doriți să aflați cât mai multe răspunsuri, la întrebările legate de panourile fotovoltaice, o puteți face pe pagina: https://www.hcenergytm.com/

Olimpiu Bulzan, manager Colosseum Timișoara Ballroom

Citeste mai mult

Business

Branding si inteligența artificială la Bizz Club Timișoara

Publicat

pe

Sedința săptămânală a Bizz Club România a debutat cu prezentarea membrilor prezenți şi a invitaților.

Adriana Roman a prezentat firma Brand Influence, adresandu-se antreprenorilor care inteleg importanta unui brand personal.

Cine esti tu ca brand? este o intrebare esentiala in branding deoarece ne invita sa privim spre cine suntem ca oameni si ca experti, care e misiunea noastra, cum ne pozitionam diferit in piata si, in esenta, ce reprezinta brandurile noastre pentru oameni.

Brandingul, ca proces, este o calatorie de explorare a propriei relevante.

A fi relevant pentru o nisa, a cunoaste, in detaliu, publicul caruia ne adresam sunt elemente pe care fiecare antreprenor trebuie sa si le clarifice.

Asta pentru a eficientiza intreg procesul ulterior de marketare a brandului.

Care sunt beneficiile crearii unui brand personal?

– creste increderea publicului in brand

– realizezi mai facil parteneriate

– sustii dezvoltarea profesionala

– cresti nivelul de autoritate

– extinzi vizibilitatea de brand, a declarat Adriana Roman.

Momentul de educație a fost susținut de Cristian Predescu, general manager la Supermedical, care a vorbit despre a patra revoluție industrială – transformarea digitală şi inteligența artificială.

Olimpiu Bulzan, manager Colosseum Timișoara Ballroom

Citeste mai mult

Business

bizz.club Timișoara. Soluții revoluționare pentru sănătate prin SCIO, oferite de Healthy Vibe

Publicat

pe

Şedința săptămânală a Bizz Club Timişoara a fost deschisă de dr. Oana Codruța Miloicov Băcean, care a prezentat metode de vindecare complementare pe care le oferă la clinica sa.

„Healthy Vibe este un concept inovator prin care îi sprijinim pe cei preocupați de starea lor de sănatate să își optimizeze funcționalitatea organelor, să evite apariția unor eventuale riscuri aplicand o abordare holistică. Obținem acest lucru folosind aparatura de ultimă generație în domeniu, două dintre dispozitive fiind chiar singurele de acest tip în România. La Healthy Vibe ne dorim ca oamenii să se conecteze la nevoile propriului corp și să atingă starea de armonie între funcționalitatea organelor, AURA, Chakre, emoții și subconștient”, a precizat dr. Oana Codruța Băcean Miloicov.

Ea a prezentat un aparat SCIO, un dispozitiv cu o tehnologie de varf care asista terapeutul si-l ajuta sa identifice si sa corecteze dezechilibrele energetice si problemele de sanatate din organism. Este considerată cea mai avansata formă de analiză energetică posibilă şi cel mai avansat sistem de biorezonanta existent în lume la ora actuala. Aparatul identifică fiecare dezechilibru energetic existent în organism.

Aparatul de biorezonanta iti ofera sansa de a privi in interiorul propriului corp in numai 30 de minute. Este creat pentru detectarea si reducerea factorilor de stres. Un dispozitiv electrofiziologic universal creat dupa principiile fizicii cuantice. Sistemul SCIO trebuie folosit ca un sistem multimedia de biofeedback. SCIO este folosit de NASA pentru testarea astronauților şi detectează semnele de boală încă din stadiile incipiente, înainte ca pacientul să îşi dea seama că ceva este în neregulă cu el. Aparatele SCIO sunt foarte apreciate la nivel mondial.

A urmat un moment de educație, susținut de Gabriel Pleşa, CEO la „Sunt fabulos”.

Olimpiu Bulzan, manager Colosseum Timișoara

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite