Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Business

DEZVOLTARE PERSONALĂ. 10 pași de urmat de managerii care vor să devină lideri

Publicat

pe

Psihologii cred că schimbarea mentalității este esențială pentru a deveni un manager de succes. Managerii de succes sunt persoanele care au capacitatea de a se adapta la schimbări, de a motiva și de a se angaja în procesul de învățare continuă.

Pentru a deveni un manager de succes, trebuie să fii dispus să îți asumi riscuri, să urmezi o metodologie de lucru și să înveți să lucrezi în echipă.

De asemenea, trebuie să te poți concentra pe rezultatele pe care le-ai obținut și să faci schimbări în modul în care îți conduci echipa, afirmă specialiștii.
Mai mult decât atât, cunoscutul psiholog Laura-Maria Cojocaru, președinte și fondator al Institutului de Neuro-Programare Lingvistică Somato-Integrativă (INLPSI), consideră că un manager cu succes este un lider carismatic și motivat, are o viziune clară, comunica cu eficacitate și are abilitatea de a lua decizii eficiente.

De asemenea, un manager cu succes este un bun ascultător, este capabil să gestioneze conflictele și are abilități de rezolvare a problemelor. Managerul cu succes este responsabil, are o atitudine pozitivă și este orientat spre rezultate. Acesta își respectă angajații și le oferă oportunități de creștere și dezvoltare profesională.
„De multe ori încercăm să ne imaginăm cum ne-am purta noi dacă am fi în locul șefului nostru, cum i-am trata pe ceilalți și care ar fi elementul cheie care ne-ar transforma într-un manager de succes. Mulți ar alege să fie o persoană permisivă, să pună mai mult accent pe comoditate și mai puțin accent pe obiectivele comune și interesele companiei.

Dacă e să privim obiectiv situația, un manager de succes poate fi caracterizat prin:

Abilități de comunicare și de negociere puternice: înțelegerea nevoilor clienților și stabilirea de relații cu ei, precum și a capacității de a influența oamenii și de a le convinge să ia decizii adecvate;

Capacitatea de a lua decizii informate și de a face planuri de acțiune clare: înțelegerea și implementarea de acțiuni pe baza datelor, în scopul atingerii obiectivelor propuse.

Abilitatea de a gestiona echipele eficient: dimensiunea și motivarea grupurilor de lucru, precum și evaluarea și dezvoltarea angajaților pentru a atinge obiectivele organizației,

Experiență în managementul financiar: înțelegerea și implementarea bugetelor, precum și monitorizarea și evaluarea cheltuielilor,

Abilități de lider: luarea deciziilor corecte și corectarea rapidă a greșelilor și nu în ultimul rând

Abilitatea de a gândi strategic: identificarea și implementarea unor obiective pe termen lung pentru organizație”, explică psihologul Laura-Maria Cojocaru.

Mai mult decât atât, psihologul Laura Maria Cojocaru propune o serie de 10 pași pe care orice manager ar trebui să îi urmeze pentru a se transforma într-un adevărat lider pentru echipa pe care o organizează:

  1. Educați-vă. Pentru a deveni un manager de succes, este important să vă educați cu privire la abilitățile manageriale necesare. Căutați materiale de lectură, participați la ateliere de lucru și înscrieți-vă la cursuri de management.
  2. Gândiți în mod strategic. Pentru a fi un conducător de succes, este esențial să fiți capabil să gândiți în mod strategic și să luați decizii ce au în vedere creșterea și performanța întregii organizații.
  3. Cercetați. Utilizați-vă abilitățile de cercetare pentru a cunoaște business-ul și sectorul în care va desfășurați activitatea. Astfel puteți găsi ce strategii și tactici de management funcționează cel mai bine.
  4. Stabiliți ținte realiste. Trasați direcții realiste pentru echipa dvs. și proiectele pe care le conduceți. Asigurați-vă că obiectivele și acțiunile pe care le stabiliți duc echipa dumneavoastră la realizarea succesului pe termen lung.
  5. Inspirați-vă echipa. Este esențial să vă asigurați că echipa vă respectă și are încredere în ceea ce faceți. Pentru asta, adresați-vă echipei, ascultați-le preocupările și cererile și respectați-i pe cei pe care lucrați.
  6. Comunicați clar. O bună comunicare este esențială pentru a rămâne conectat la echipa dvs. Redactați plenare, prezentați în mod clar ce trebuie făcut și oferiți feedback și încurajare.
  7. Monitorizați progresul. Evaluați progresul pe măsură ce se derulează. Utilizați metrici pentru a vă asigura că lucrurile se desfășoară conform planificării și faceți corecții înainte ca reputația companiei sau a produselor să fie afectate.
  8. Anticipați nevoile. Pentru a gestiona problemele cu succes, preveniți acțiunile și dezvoltați procese preventive pentru a vă asigura că se organizează toate operațiunile eficient și profesional.
  9. Lăudați și răsplătiți succesul. Este important sa încurajați performanța prin oferirea de recompense și recunoaștere. Acest lucru va stimula productivitatea și dedicarea echipei.

„Managerii devin lideri prin exemplificarea si promovarea unor valori, atitudini si prin crearea si promovarea unor obiective in cadrul organizației. Ei folosesc comunicarea si motivarea pentru a-si inspira si dirija echipa, au curaj si răbdare in luarea deciziilor si sunt angajați în identificarea și ieșirea din situații dificile. Pentru a deveni un lider bun si respectat, managerii trebuie sa lucreze continuu la abilitățile lor si sa investească energia in dezvoltarea relațiilor. Astfel de lideri au un impact semnificativ asupra eficientei si performanței organizației si a persoanelor din jurul lor”, conchide psihologul Laura-Maria Cojocaru, președinte și fondator al Institutului de Neuro-Programare Lingvistică Somato-Integrativă (INLPSI).

Laura-Maria Cojocaru, președinte și fondator al Institutului de Neuro-Programare Lingvistică Somato-Integrativă (INLPSI) și președinte și fondator al Asociației „Generația Iubire” este Psiholog-Psihoterapeut expert şi Trainer în Programare Neuro-Lingvistică.

Secretul succesului

Descoperirea Echilibrului Ideal: Fitness și Alimentație Conștientă pentru Femeia Modernă

Publicat

pe

În lumea agitată de azi, femeile caută constant modalități de a-și îmbunătăți calitatea vieții prin echilibru și armonie. Dincolo de responsabilitățile zilnice și provocările profesionale, sănătatea și bunăstarea personală rămân prioritare.

Un stil de viață echilibrat, care îmbină fitness-ul cu alimentația conștientă, poate fi cheia către o viață plină de energie și satisfacții. Aceste teme, deși abordate în diverse forme și contexte, cum ar fi comunități, cursuri sau workshop-uri pentru femei, reflectă o preocupare universală pentru autenticitatea și împlinirea fiecărei femei.

Mindful Fitness: Un Legământ cu Propriul Corp

Conștientizarea importanței unui echilibru minte-corp prin exerciții fizice este prioritară. Nu este vorba doar de a arăta bine, ci de a te simți bine în propria piele, de a-ți antrena nu doar musculatura, ci și reziliența, stima de sine și capacitatea de a face față stresului. Fitness-ul devine astfel o călătorie personală de descoperire și acceptare, unde fiecare reușită fizică reflectă o victorie interioară.

Alimentația Conștientă: Mai Mult Decât o Dietă

Un stil de viață sănătos pornește din farfurie. Cât de important est să avem culoare în farfurie, porția zilnică de legume, aportul necesar de fibre, echilibru de proteine, lipide și carbohidrați. Toate au un impact major asupra sănătății noastre.

Aduceți o perspectivă proaspătă asupra modului în care ne hrănim trupul și sufletul. „A mânca sănătos poate fi chiar gustos” devine un motto pentru femeia modernă, care își dorește să combine plăcerea culinară cu beneficiile unei alimentații echilibrate. Fiecare alegere alimentară se transformă într-un act de grijă față de sine, un pas către un stil de viață care promovează vitalitatea și longevitatea.

Un Stil de Viață Autentic

Într-o eră unde autenticitatea este la mare preț, abordarea holistică a sănătății personale devine esențială. Femeile de succes recunosc că echilibrul nu înseamnă a face compromisuri, ci a găsi armonia între diferitele aspecte ale vieții. Este un proces continuu de învățare și adaptare, unde fiecare zi aduce o nouă oportunitate de a face alegeri care reflectă cine suntem cu adevărat.

Concluzie: Un Stil de Viață Sănătos este o Călătorie, nu o Destinație

Adoptarea unui stil de viață sănătos este o călătorie personală și unică pentru fiecare femeie. Inspirându-ne din evenimentul dedicat femeilor din Timișoara, Workshop-ul F.E.M.E.I.A. putem învăța că echilibrul între minte, corp și suflet este cheia către o viață împlinită. Dotate cu cunoștințe, inspirație și sprijinul comunității, femeile moderne sunt mai bine pregătite să facă față provocărilor zilnice, menținându-și totodată sănătatea și bunăstarea pe termen lung. Prin micile alegeri zilnice, fie că este vorba de alimentație, mișcare sau gestionarea stresului, ne putem construi un stil de viață care reflectă cine suntem și aspirațiile noastre cele mai profunde.

În timp ce evenimente precum Workshop-ul F.E.M.E.I.A. din Timișoara oferă spații valoroase pentru conectare și inspirație, călătoria către un stil de viață echilibrat și autentic este profund personală. Fie că este vorba de alegerea unui antrenament care ne bucură sufletul sau de experimentarea cu rețete noi și sănătoase, fiecare pas contează în construirea versiunii noastre cele mai fericite și împlinite. Într-o lume în continuă schimbare, să ne reamintim că suntem arhitecții propriei noastre fericiri, iar echilibrul perfect între fitness și alimentație conștientă este cheia către o viață autentică și vibrantă.

Citeste mai mult

Afaceri de succes in Timisoara

Diana Selagea cântă la Balul Mărțișorului, la Colosseum Timișoara Ballroom

Publicat

pe

Sărbătorile dedicate femeilor și primăverii încep la Timișoara cu Balul Mărțișorului, organizat de Colosseum Timisoara Ballroom.

Evenimentul va avea loc vineri, 1 martie 2024, de la ora 19,00, la Colosseum Timișoara Ballroom, Complex Totalco, Calea Timișoarei, nr. 6, Giroc.

Atmosfera va fi întreținută de Diana Selagea, o solistă foarte apreciată în vestul țării, dar și la nivel național.

Dj Narcis Pintilie, de la Exclusiv Events Timișoara va mixa pentru invitați cele mai în vogă piese muzicale ale momentului.

Maestrul în arta culinară Cătălin Jitianu va oferi o mostră a talentului său, propunând un meniu deosebit. Cafeaua, apa minerală, apa plată, și sucurile vor fi din partea casei.

Prețul meniului va fi unul dintre cele mai bune, comparativ cu alte evenimente de acest gen din luna martie – 160 lei/persoană.

Partenerii evenimentului sunt: Timis Press, Bensoft Telekom, Healthy Vibe.

Pentru informații și bilete: 0741.684.595 (Alina Bulzan)

Citeste mai mult

Business

bizz.club Timișoara. „Cultura organizațională vs. Managementul organizational“ cu Roxandra Caia

Publicat

pe

Sedința săptămânală Bizz Club Timişoara a fost sub egida TDC (Team Dental Clinic).

Roxandra Caia a susținut momentul de educație „Cultura organizațională vs Managementul organizational“.

Momentul de spotlight a fost asigurat tot de o angajată TDC – Carmen Miuleț.

În această săptămână Bizz Club România va avea două evenimente online:

Marți, de la ora 18.00, TIPS & TRICKS PENTRU LONGEVITATE, cu Narcis Cernea

SELF BIOHACKING

Vineri de la ora 16.00 – CUM BENEFICIEZI LA MAXIM DE CONTEXTUL BIZZ.CLUB, cu Bogdan Babalau Maghiar.

NETWORKING

Va exista și un eveniment offline miercuri la București:

BIZZ.CLUB Business Awards 28 februarie 2024, ora 17:00.

Mai sunt câteva locuri: https://bucuresti.bizz.club/bizz.club-businessawards

Inspirational Meeting Card of the week: În fiecare dimineaţă, dacă n-ai chef să te dai jos din pat, adu-ţi aminte că nu eşti încă printre cei bogaţi care-şi permit să doarmă cât vor! Și-o să vezi ce chef de muncă te apucă imediat! – Bill Gates.

Bulzan Olimpiu, manager Colosseum Timișoara Ballroom și Timiș Press

Parteneri de succes Timis Press: Bizz.Club Timisoara, Bizz.Club România, Colosseum Timisoara Ballroom, Healthy Vibe.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite