Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Business

Grupul MOL are peste 170 de posturi în 13 țări pentru tineri şi studenţi

Publicat

pe

Grupul MOL a anunțat lansarea noilor ediții ale Freshhh și Growww, programele sale de recrutare și dezvoltare, distinse cu premii internaționale, în conformitate cu strategia de a atrage cei mai talentați tineri din regiune pentru sediul central și companiile membre.

Growww este un program cu durata de un an, adresat tinerilor absolvenți, cărora le oferă oportunitatea de a-și începe cariera într-o companie de talie internațională și de a fi inițiați într-una dintre cele mai complexe industrii.

Tinerii interesați își pot depune candidaturile pentru poziții în cadrul Growww la adresa http://molgroup.info/en/growww, prin intermediul LinkedIn până la jumătatea lunii Aprilie. Echipe formate din câte trei studenți se vor putea înscrie în competiția online Freshhh, desfășurată sub forma unui joc cu elemente specifice acestei industrii. Înscrierile au loc la adresa www.freshhh.net până la 29 martie.

“Suntem încântați să continuăm atragerea de absolvenți tineri și ambițioși prin programele noastre de achiziție de talente, Growww și Freshhh. Pentru ediția din 2016, Grupul MOL este mândru să anunțe că membrii echipelor cel mai bine clasate la competiția Freshhh vor avea ocazia să se alăture companiei. Prin Growww, oferim absolvenților posibilitatea de a dobândi cunoștințe extinse și de a-și pune amprenta asupra unor procese industriale. Mentorii noștri vor ajuta tinerii talentați să devină specialiști iar sesiunile de pregătire îi vor ajuta să dobândească noi aptitudini. Growww nu este doar un program pentru proaspăt absolvenți, ci și o oportunitate de a dobândi experiență de lucru multi-disciplinară într-una dintre cele mai importante industrii”, a declarat Zdravka Demeter Bubalo, Vice Preşedinte pentru Resurse Umane în cadrul Grupului MOL.

Prin programul Growww sunt oferite absolvenților peste 170 de posturi specifice, în domenii cum ar fi inginerie, economie, IT, științe naturale și sociale, în operațiunile Grupului din 13 țări (Ungaria, Austria, Slovacia, Germania, Serbia, Slovenia, Pakistan, Croația, România, Bosnia & Herțegovina, Italia, Polonia și Republica Cehă). Tinerii profesioniști se pot înscrie în programul Groww până la jumătatea lunii aprilie pe pagina LinkedIn a Grupului MOL.

Freshhh, derulat sub forma unei simulări palpitante a unor situații din industria petrolului și gazelor, îi așteaptă pe studenți să își demonstreze cunoștințele în situații de afaceri bazate pe condiții reale. Competiția are trei runde; primele cinci echipe clasate vor intra în Finală, pe 25 Mai, unde vor concura pentru premii totale de 25.000 de euro și posibilitatea de a fi angajați în echipa internațională a Grupului MOL.

Tomáš Pavlík, inginer de sistem la Slovnaft, companie membră a Grupului MOL, a fost finalist al 2008 și a afirmat: “După ce m-am clasat pe unul dintre primele locuri în competiția Freshhh, mi s-a oferit o poziție în programul Growww al Grupului MOL. Growww a fost o experiență grozavă, în special atunci când am lucrat în ture de câteva luni – am aflat atunci cu adevărat cum funcționează o rafinărie”.

Puteți afla mai multe informații despre programul Growww la adresele: http://molgroup.info/en/growww și https://www.facebook.com/growww, iar despre competiția Freshhh la: www.freshhh.net  și https://www.facebook.com/molfreshhh .

Despre Growww 

 
Growww este un program care oferă tinerilor absolvenți talentați oportunitatea de a-și începe cariera într-o companie internațională de petrol și gaze, de a dobândi experiență de lucru sub îndrumare profesională, și de a-și dovedi abilitățile într-un mediu de lucru multi-cultural. Pe parcursul programului intensiv de un an, participând la Business Education Programme (BEP), studenţii vor căpăta cunoștințe despre industriei, vor stabili şi dezvolta relaţii profesionale. Fiecare tânăr participant are ca mentor un coleg senior. După terminarea programului, majoritatea participanţilor GROWWW îşi pot continua cariera în cadrul Grupului MOL, pe poziţii de expert sau specialist. Programul GROWWW încurajează femeile să îşi accelereze dezvoltarea profesională, astfel încât a atras un procent remarcabil de participanţi de sex feminin anul trecut (35%, peste media industriei de petrol şi gaze). 1.770 de candidaţi GROWWW au fost recrutaţi de la debutul programului în 2007, iar 40% din foştii participanţi la program au fost promovaţi în cadrul companiei.

Despre Freshhh

Freshhh este o competiție internațională online destinată studenților, în cadrul căreia echipe de câte trei membri înființează o companie petrolieră de la zero și iau decizii privind proiecte de cercetare și dezvoltare, administrează structura portofoliului de produse pentru a obține profit. Primele cinci echipe clasate vor intra în Finală, pe 25 Mai, unde vor concura pentru premii totale de 25.000 de euro și posibilitatea de a fi angajați în echipa internațională a Grupului MOL.

Despre Grupul MOL

Grupul MOL este o companie multinaţională integrată şi independentă din domeniul petrolului și gazelor naturale, cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 40 de ţări, o echipă dinamică de 27.000 de angajaţi în întreaga lume și o tradiție de peste 100 de ani în domeniul petrolier. Grupul are peste 75 de ani de experiență în explorarea și producția de hidrocarburi, cu operațiuni de producție în 8 țări și activități de explorare în 14 țări. Grupul controlează patru rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia și Croaţia. Compania are, de asemenea, o reţea de circa 2.000 de benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est, în 11 țări, din care aproximativ 200 în România.

Business

ImoCon – Două Decenii de Experiență în Echipamente Edilitare

Publicat

pe

ImoCon furnizează de peste douăzeci de ani utilaje și echipamente pentru constructorii de rețele edilitare în România.

Înțelegând complexitatea și specificul fiecărui proiect, compania vine în ajutorul clienților cu o gamă extinsă de utilaje pentru foraj orizontal dirijat, pentru săpat șanțuri cu trenchere, cu sprijiniri de maluri, cu echipamente pentru instalarea cablurilor subterane și aeriene, pompe cu filtre aciculare și submersibile, obturatoare gonflabile și discuri de tăiat beton. Pentru a vedea mai multe informații legate de gama de utilaje, vă invităm să accesați imocon.

ImoCon abordează fiecare cerere cu soluții personalizate, și totodată, oferă instruire, asistență continuă și service post-vânzare, colaborând strâns cu clienții pentru a răspunde nevoilor lor specifice.

Utilajele sunt special concepute și optimizate continuu pentru a eficientiza și a accelera lucrările de construcții edilitare. Calitatea, inovația, profesionalismul, integritatea și orientarea către client reprezintă valorile fundamentale care ghidează întreaga activitate a companiei și care o diferențiază pe piață.

Citeste mai mult

Secretul succesului

Creșterea Copiilor în Era Digitală: Efectele folosirii tehnologiei în mod excesiv

Publicat

pe

Mami, tu când ai fost mică te-ai jucat Minecraft?

Astfel de întrebări primesc de la copiii mei și lista e tot mai lungă. În ultimii ani tehnologia pare că ne acaparează cu totul și ne fură lucrul cel mai prețios de care dispunem și anume timpul petrecut cu copiii noștri.

Această tehnologie a observat că noi părinții suntem ocupați și s-a gândit ea așa deodată „să ne ajute”. Majoritatea părinților cad în această capcană uitând parcă care a fost scopul pentru care au venit copilașii lor pe această lume. Aceste ființe minunate cu suflet de înger care ne predau în fiecare zi lecții pentru suflet. Prin ei ne redescoperim copilul nostru interior și tot ei ne învață să-l acceptăm și să-l iubim în mod necondiționat.

Observ foarte des copii care se îmbracă, mănâncă și se joacă în fața ecranelor. Cum această tehnologie pătrunde în viețile noastre cu acordul nostru, dacă nu este ținută sub control ne pot răpi cele mai frumoase clipe ale copilăriei micuților noștri.

Din propria experiență de lucru cu copiii observ cum tehnologia vine cu avantaje dar și cu un preț dacă expunerea este foarte mare.

Copilașii care folosesc peste măsură tableta, telefonul, televizorul sau alte gadget-uri pot avea parte de:

modificarea limbajului în funcție de ceea ce aud în mod frecvent. Aceștia folosesc adesea expresii din jocuri, cântece sau filme de desene animate.

rigidizare a mușchiului ochiului ceea ce poate duce în timp la probleme de vedere.

oboseală datorită schimbării foarte rapide a cadrelor, deoarece creierul încearcă să prindă cât mai multe informații în timp cât mai scurt.

probleme de postură deoarece foarte mulți copii stau uneori minute întregi fără să se miște.

tulburări de somn datorită înmagazinării în subconștient a imaginilor de peste zi.

distorsionarea realității (foarte multe informații sunt eronate) însă ei cred cu toată ființa ceea ce văd.

dependența față de jocuri deoarece acestea sunt în așa fel făcute astfel încât să creeze suspans pentru a nu te opri din vizionat.

lipsa răbdării, deoarece cadrele se mișcă foarte repede și în timp copilul crede că așa trebuie să fie și realitatea în care trăiește.

deconectarea de la realitate, de multe ori copiii își creează propria lume corelată cu jocurile sau desenele animate pe care le urmăresc.

comunicare precară cu cei din jur datorită vocabularului sărac preluat din jocuri.

dificultate de integrare în grupuri datorilor nedezvoltării vocabularului pe o anumită temă.

probleme de concentrare și rigiditate musculară, în special pentru micuții care stau în fața gadgetului înainte de 2 ani.

Și acestea sunt doar câteva semne însă sunt convinsă că puteți descoperi și singuri și alte efecte ale acestor gadget-uri folosite în mod necontrolat de către copii.

În calitate de părinte vă rog să protejați timpul petrecut alături de copiii voștri deoarece timpul este trecător și vă asigur că peste ani nu își vor mai aminti nici un scor obținut la jocurile care le acaparează atât de mult atenția. Însă își vor aminti cu drag de cât de prezenți ați fost în viața lor, de gesturile mici, iar clipele pline de blândețe și iubire pe care le-ați dăruit vor dăinui peste ani.

Nu aș vrea să fiu înțeleasă greșit, eu nu sunt împotriva evoluției și a tehnologiei însă ceea ce este prea mult întotdeauna devine dăunător. Personal, ca măsură de protecție a timpului alocat de către copiii mei tehnologiei am decis instalarea unei aplicații de control parental, un lucru pe care îl recomand însă sunt convinsă că sunt și alte soluții pe care vă las în continuare să le descoperiți singuri.

Lăsați bucuria copilului din voi să se împrietenească cu propriul vostru copil!

Cu sinceritate, Mihaela Patasanu de la clubul Creative Kids Center.

Citeste mai mult

Business

Cum să alegi sistemul fotovoltaic potrivit pentru casa ta!

Publicat

pe

Într-o lume în care sustenabilitatea și economia de energie devin priorități majore, alegerea unui sistem fotovoltaic potrivit pentru locuința ta poate părea o provocare complexă. Cu toate acestea, cu informațiile corecte și o înțelegere clară a nevoilor tale, acest proces poate deveni mult mai simplu și mai eficient. În acest articol, vom explora pașii esențiali pentru a selecta sistemul fotovoltaic ideal pentru casa ta.

  1. Evaluarea consumului de energie, o privire atentă asupra nevoilor tale

Analizează facturile de electricitate din ultimele 12 luni pentru a determina consumul lunar și anual. Acest lucru te va ajuta să dimensionezi corect sistemul fotovoltaic. Un sistem supradimensionat poate duce la costuri inutile, în timp ce unul subdimensionat nu va putea acoperi nevoile tale energetice, forțându-te să apelezi la rețeaua electrică convențională mai frecvent decât ar trebui.

  1. Tipul de sistem

Dacă ești conectat la rețeaua electrică (on-grid), poți opta pentru un sistem care să îți permită să injectezi excesul de energie în rețea, beneficiind de compensare financiară. Dacă locuința ta este off-grid, vei avea nevoie de un sistem cu capacități de stocare a energiei, de obicei sub formă de baterii, pentru a asigura continuitatea alimentării în absența soarelui. De asemenea, poți considera un sistem hibrid care combină avantajele ambelor tipuri, oferind atât stocare, cât și conectare la rețea.

  1. Poziționarea casei și acoperișul

Ideal, panourile solare ar trebui montate pe un acoperiș orientat spre sud, cu o înclinație de 30-45 de grade. Este important să evaluezi și starea acoperișului. Un acoperiș vechi sau deteriorat ar putea necesita reparații sau înlocuire înainte de instalarea panourilor solare. De asemenea, asigură-te că nu există obstacole semnificative, cum ar fi copaci sau clădiri înalte, care să umbrească panourile și să reducă eficiența acestora.

  1. Clima

Zonele însorite sunt ideale pentru panourile solare, dar și în regiunile cu mai puțin soare, sistemele pot fi eficiente cu panouri de calitate.

  1. Bugetul disponibil

Stabilește un buget clar pentru achiziționarea și instalarea sistemului. Costurile pot varia semnificativ în funcție de dimensiunea și tehnologia panourilor si brandul folosit.

  1. Tipul și calitatea panourilor solare

Există mai multe tipuri de panouri solare, inclusiv monocristaline, policristaline și thin-film. Alege panourile care oferă cel mai bun raport calitate/preț și eficiență.

  1. Sisteme de stocare a energiei

Dacă optezi pentru un sistem off-grid sau dacă vrei să maximizezi independența energetică, ia în considerare baterii pentru stocarea energiei. Acestea îți permit să folosești energia generată în timpul zilei și pe timpul nopții sau în zilele noroase. Investiția în baterii poate fi semnificativă, dar contribuie la stabilitatea și autonomia energetică a locuinței tale.

  1. Instalator autorizat

Alege un instalator cu experiență și autorizat. O instalare corectă este crucială pentru performanța și durabilitatea sistemului. Verifică recenziile și recomandările altor clienți și asigură-te că instalatorul respectă toate standardele și reglementările în vigoare. O instalare deficitară poate reduce eficiența sistemului și poate cauza probleme tehnice pe termen lung.

  1. Întreținerea sistemului

Planifică întreținerea regulată a panourilor pentru a asigura eficiența pe termen lung. Curățarea și verificarea periodică pot preveni problemele majore. În plus, monitorizarea constantă a performanței sistemului te ajută să identifici rapid orice scădere a eficienței și să intervii prompt pentru remediere. Investiția în întreținere previne costuri mari de reparație pe viitor.

  1. Garanția și suportul tehnic

Asigură-te că sistemul fotovoltaic vine cu garanție și suport tehnic adecvat. Garanțiile lungi și serviciile de suport sunt semne ale unui produs de calitate. În caz de probleme, este esențial să ai acces rapid la asistență tehnică și la servicii de reparații. O garanție solidă îți oferă liniștea necesară și protecția financiară pe termen lung.

Alegerea sistemului fotovoltaic potrivit pentru casa ta necesită o evaluare atentă a mai multor factori, de la consumul de energie și tipul de branșament, până la poziționarea casei și condițiile climatice locale. Printr-o analiză detaliată și planificare corespunzătoare, poți asigura nu doar eficiența și durabilitatea sistemului tău fotovoltaic, ci și o reducere semnificativă a costurilor energetice și a impactului asupra mediului.

Cu energie solară, Home Comfort Energy.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite