Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Business

Memorandumul pentru programul de susținere a companiilor mari, aprobat de Guvern

Publicat

pe

Ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, a anunţat, joi seară, că a fost aprobat memorandumul pentru programul de susţinere a companiilor mari, spunând că şi acestea vor beneficia de condiţii similare cu IMM-urile. Programul va fi operaţional în maxim o lună, a spus el.

Florin Cîţu a afirmat, joi seară, la briefingul de după şedinţa de Guvern, că Ministerul de Finanţe a aprobat trei acte normative.

„În primul rând o hotărâre de Guvern prin care am prelungit şi amendat un credit mai vechi pe care România l-a avut contractat de la Banca Europeană de Investiţii din 2008. În 2008 s-a făcut acest credit pentru programele POIM. 2 miliarde de euro. Până anul acesta, au fost trase sume din acest credit de doar 680 milioane de euro, iar dintre acestea 600 miloane de lei erau nealocate. A trebuit să modificăm condiţiile şi să cerem aprobarea să alocăm alte proiecte celor 600 milioane de lei şi în continuare să ni se permită să tragem cei 320 milioane de euro. Astăzi a fost aprobată această modificare în şedinţa de Guvern”, a spus el.

De asemenea, el a spus că a fost adoptată ordonanţa care aprobă normele de aplicare a IMM Invest, mai exact relaxarea condiţiilor de participare la acest program.

„Este vorba despre ce garanţii sunt necesare şi aici am permis să fie doar garanţii 100% din investiţii, pe credite de lucru doar pe soldurile companiilor. Ştiţi foarte bine, au fost eliminate acele condiţii de Covid, deci astăzi să ne asigurăm, deşi ordonanţa a fost aprobată acum o săptămână, vrem să ne asigurăm că toată lumea este pe aceeaşi lungime de undă şi condiţiile sunt clare, de aplicare la IMM Invest”, a explicat el.

Cîţu a spus că „(…) băncile şi-au automatizat sistemele de aprobare a creditelor, fondul de garantare lucrează mai bine şi astăzi avem 3.083 de companii care deja au beneficiat de credite şi asta înseamnă că au fost foloste din plafon 2.025 de miliarde de lei. Anul trecut, în România erau din aproape 500.000 de IMM-uri, doar 25.000 aveau credite la bănci. Acest program este construit ca 40.000 de IMM-uri să aibă acces la finanţare de la bănci. Deja, din punctul nostru de vedere este cel mai de succes program pentru IMM-uri construit vreodată în România şi dacă vom merge şi sunt sigur că vom merge la 40.000 de companii, atunci cu siguranţă va fi cel mai de succes program”.

A fost aprobat memorandumul pentru programul de susţinere a companiilor mari.

„Sunt trei măsuri importante aprobate: o garanţie în numele şi contul statului pentru companiile afectate de pandemia Covid care acoperă în proporţie de maxim 90% necesarul de garantare, pentru credite noi şi credite aprobate de bănci comerciale pentru realizarea investiţiilor şi/sau pentru realizarea activităţilor curente ale companiilor beneficiare, deci garantare de maxim 90 la sută din credite; o a doua măsură constă în acordarea de finanţări componente de ajutor de stat, în numele şi contul statului, pentru companii afectate de pandemia Covid în scopul realizării investiţiilor şi/sau pentru susţinerea activităţilor curente. Şi a treia măsură constă în acordarea de produse cu componentă de minimis, respectiv conversarea dobânzii la credite în derulare, subvenţionarea dobânzilor la credite noi şi plafoane de garantare cu componentă de minimis pentru creditele cu capital de lucru acordate de băncile comerciale. Şi aici avem o subvenţionare a dobânzii, exact ca în sistemul minimis. Plafonul este de 8 miliarde de lei cu un efect de multiplicare de aproape 28 miliarde de lei, în economie”, a detaliat el.

Potrivit lui Cîţu, beneficiarii acestor produse sunt persoane juridice înfiinţate în baza legii societăţilor nr 31/1990, republicată.

„(…) se încadrează în categoria IMM care au cifra de afaceri de peste 20 milioane lei în anul 2019 sau se încadrează în categoria intreprinderilor mari şi aici am adăugat încă o categorie de companii care au fost cumva lăsate în afară, companii care sunt afiliate sau partenere şi care au peste 250 de angajaţi. Prin acest program cred că am cuprins cam toate companiile din România care pot să aibă acces la aceste credite de finanţare”, a spus el.

Ministrul a precizat că programul va fi operaţional în 3 săptămâni, maxim o lună.

Business

Bizz.club Timișoara. Cauzele eșecului în planificare, cu Emil Huzum

Publicat

pe

O nouă ședință Bizz Club Timișoara a avut loc, marți, 2 aprilie, la Hotel Zet din Timișoara.

Mircea Dobre şi-a prezentat firma – Harmony Home Care – o societate comercială care are ca şi obiect de activitate îngrijirea seniorilor care au nevoie de suport.

Momentul de educatie a fost susținut de Emil Huzum care a dezvăluit cauzele eşecului în planificare.

La ședința Bizz Club de marți au participat colegii de la filiala din UK.

Citeste mai mult

Business

Bizz Club Timișoara. Managementul riscurilor în organizații și avantajele folosirii panourilor fotovoltaice

Publicat

pe

Ședința Bizz Club Timişoara care a avut loc la Zet Hotel, a debutat cu prezentarea firmei Home Confort Energy.

Constantin Pătăşanu, unul dintre managerii societății, a prezentat avantajele folosirii panourilor fotovoltaice livrate şi instalate cu profesionalism de Home Confort Energy.

Momentul de educație a fost susținut de Răzvan Curcubătă, coach, trainer şi speaker motivațional. El a vorbit despre managementul riscurilor în organizații.

La sfârşitul şedinței a fost anunțata lansarea clubului BIZZ.CLUB Botoșani și un eveniment, marca BIZZ.CLUB la Baia Mare!

Săptămâna aceasta va fi organizat un singur eveniment prin zoom:

Vineri de la ora 15.00 DE LA MEMBRU BIZZ.CLUB LA PERFORMER ÎN BUSINESS, cu Mădălina Sandu

EVENIMENTELE BIZZ.CLUB din următoarele săptămâni:

* 26 martie 2024 – Lansare BIZZ.CLUB Botoșani https://botosani.bizz.club/lansare-botosani

* 28 martie 2024 – BIZZ.CONNECT Baia Mare https://baiamare.bizz.club/evenimente/bizzconnect-baia-mare

* 5 aprilie 2024  – BIZZ.CLUB CONNECT Constanța https://constanta.bizz.club/bizzclub-connect

* 11 aprilie 2024 – BIZZ.CLUB Galați  https://galati.bizz.club/evenimente/influenta-networking-ului-in-afaceri

* 17 aprilie 2024 – Întâlnirea Francizaților Sighișoara

* 18 – 21 aprilie 2024 – BIZZ.CAMP 2024 Sighișoara https://bizz.club/bizzcamp-bootcamp-2024

* 25 aprilie 2024 – BIZZ.CONNECT Bacău https://bacau.bizz.club/afacere-clasica-sau

* 19 mai 2024 – Lansare BIZZ.CLUB London

* 21 mai 2024 – Lansare BIZZ.CLUB Suceava

Cardul de inspirație de sāptămâna aceasta este:

Networkingul este o cultivare a unei relații reciproc avantajoasă, o relație dă-și-ia, câștig-câștig… Iar rezultatul final poate fi dezvoltarea unui grup mare și divers de oameni care ne vor recomanda continuu și cu bucurie altor parteneri de afaceri, în timp ce facem același lucru pentru ei. – Bob Burg_

Daca doriți să aflați cât mai multe răspunsuri, la întrebările legate de panourile fotovoltaice, o puteți face pe pagina: https://www.hcenergytm.com/

Olimpiu Bulzan, manager Colosseum Timișoara Ballroom

Citeste mai mult

Business

Branding si inteligența artificială la Bizz Club Timișoara

Publicat

pe

Sedința săptămânală a Bizz Club România a debutat cu prezentarea membrilor prezenți şi a invitaților.

Adriana Roman a prezentat firma Brand Influence, adresandu-se antreprenorilor care inteleg importanta unui brand personal.

Cine esti tu ca brand? este o intrebare esentiala in branding deoarece ne invita sa privim spre cine suntem ca oameni si ca experti, care e misiunea noastra, cum ne pozitionam diferit in piata si, in esenta, ce reprezinta brandurile noastre pentru oameni.

Brandingul, ca proces, este o calatorie de explorare a propriei relevante.

A fi relevant pentru o nisa, a cunoaste, in detaliu, publicul caruia ne adresam sunt elemente pe care fiecare antreprenor trebuie sa si le clarifice.

Asta pentru a eficientiza intreg procesul ulterior de marketare a brandului.

Care sunt beneficiile crearii unui brand personal?

– creste increderea publicului in brand

– realizezi mai facil parteneriate

– sustii dezvoltarea profesionala

– cresti nivelul de autoritate

– extinzi vizibilitatea de brand, a declarat Adriana Roman.

Momentul de educație a fost susținut de Cristian Predescu, general manager la Supermedical, care a vorbit despre a patra revoluție industrială – transformarea digitală şi inteligența artificială.

Olimpiu Bulzan, manager Colosseum Timișoara Ballroom

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite