Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Secretul succesului

bizz.club Timișoara. PODCASTUL – unealtă de promovare pentru antreprenori cu Cristian Bădescu

Publicat

pe

Marți, 1 noiembrie 2022, a avut loc o nouă ședință bizz.club Timișoara, în cadrul căreia Cristian Bădescu, fondator Klaastech IT, ne-a vorbit despre „PODCAST – unealta de promovare pentru antreprenori”.

La începutul ședinței, toți participanții s-au prezentat pe ei și business-urile lor din perspectiva a ceea ce oferă unic clienților lor, apoi a avut loc schimbul de referințe.

După deschiderea ședinței și prezentarea participanților a urmat momentul de Spotlight susținut de Sensei Ion Vîlceanu de la Ying-Long Sport Center. El ne-a făcut și o demonstrație LIVE împreună cu echipa lui, ce a câștigat mai multe campionate mondiale și europene la mai mult sporturi care se predau în acest club de sport.

De asemenea, ne-a povestit cum a evoluat acest club, iar astăzi a fost chiar ziua specială de aniversare a 30 de ani de activitate, zi în care au ales să vină la bizz.club Timișoara, fapt ce ne onorează.

La momentul de educație, Cristian Bădescu, fondator Klaastech IT, ne-a vorbit despre „PODCAST – unealta de promovare pentru antreprenori”.

Video-marketingul este din ce în ce mai popular în zilele noastre. TikTok-ul a ajuns să fie cea mai interesantă platformă de acest gen. Cantitate video consumată pe zi în medie de cei peste 1 miliard de utilizatori de TikTok este de 40 de minute, iar 9 din 10 oameni ajung să deschidă TikTok în fiecare zi – fapt ce ne arată că conținutul VIDEO este foarte important.

De asemenea, Cristian ne-a prezentat câteva proiecte la care a lucrat și există câteva detalii de care merită să ținem cont atunci când creăm conținut video:

– să fie scurte și la subiect

– format portrait (mobil)

– să captezi atenția în primele secunde și să o păstrezi cât mai mult

Pe TikTok sunt 4 tipuri de reclame prin video pe care ni le putem face:

– reclamă despre companie

– video explicativ

– testimoniale

– video podcast

Fiecare are avantaje și dezavantaje, dar în ultima perioadă s-a dezvoltat foarte mult ultima categorie, video podcast care este de regulă nișată și practică.

Dacă vrei și tu să participi la astfel de sesiuni valoroase, înscrie-te acum GRATUIT pe site-ul https://timisoara.bizz.club/ la ședința de săptămâna viitoare! De ce să faci asta?

Vei afla informații cel puțin la fel de interesante (Educație);

Te vei putea prezenta pe tine și afacerea ta (Networking);

Vei putea cere recomandări exact pe nevoile tale (Sprijin reciproc).

Beneficiile unei astfel de comunități asupra creșterii tale și a afacerii pe care o conduci s-ar putea să te surprindă permanent, iar drumul tău spre succes va fi mai scurt!

Secretul succesului

„Împreună pentru Bubu“ – povestea unui succes

Publicat

pe

În urmă cu câțiva ani (2019), cazul unui copilaș bolnav, fără speranță de supraviețuire, emoționa întreaga Românie.

Când medicii de la spitalele din Timișoara nu-i mai dădeau nicio șansă să trăiască, în viața lui „Bubu” a mai apărut un înger păzitor, alături de mama sa, dr. Oana Codruța Băcean Miloicov. Oana a reușit, printr-o terapie alternativă la medicina modernă, să-l vindece aproape în totalitate pe micul copilaș.

### Cum a început drama copilașului

Un om mic, dar cu o problemă de sănătate imensă. La 3 ani și o lună, băiatul ducea o luptă grea cu viața. La 2,5 ani, Bubulică era un copil perfect sănătos – vorbea, cânta, mânca. Însă, în noaptea zilei de 30 august, Bubu a ajuns pe mâinile medicilor. Îngerașului i s-a pus un diagnostic crunt: encefalită herpetică și encefalită autoimună (NMDA). În doar două luni de zile, copilul a făcut două encefalite și era inconștient! Un șoc și o durere imensă pentru mămica lui și pentru toți cei care îl cunoșteau!

### Coșmarul

După două zile de convulsii, Bubu a intrat în comă și a fost trimis la Terapie Intensivă pentru a fi intubat și ventilat mecanic. Diagnosticul presupus: encefalită virală acută. Din 30 august nu mai vorbea deloc, iar după ce doctorii au constatat la București un nou tip de encefalită (NMDA) apărut ca urmare a sechelelor cerebrale lăsate de encefalita virală inițială, situația a devenit și mai dramatică. Mai bine de două luni, Bubu a fost inconștient, nu răspundea la stimuli, nu stătea în fund, nu își putea ține capul drept și a fost alimentat pe sondă nazo-gastrică – care nu se poate ține mai mult de trei luni. De aceea, a fost operat și i s-a montat gastrostoma, un tub de hrănire direct în stomac. De la encefalită autoimună, el avea niște mișcări diskinetice și se odihnea doar dacă era sedat. În acest timp, corpul i se arcuia, devenea rigid pentru zeci de minute bune în posturi de neimaginat pentru un om. Ochii săi se duceau uneori peste cap, parcă spre suferința tot mai mare din creierul său fragil. Au fost necesare patru intervenții chirurgicale, trei pentru cateter central intravenos pe gât și o gastrostomă.

### Fără mari șanse de viață!

„Fără mari șanse de viață!” sau „Așa pentru totdeauna!” – spitalele refuzau cazul lui Bubu. „Doctorii au încercat și un tratament off-label. Un medicament care distruge celulele T ale sistemului imunitar pentru ca acesta să nu mai atace leziunile cerebrale și implicit creierul: Mabthera – cu risc mare de septicemie din orice cauză. Copilul nu mai avea sistem imunitar pentru o perioadă bună de timp. I s-au administrat până acum trei doze. Șansele lui la viață au crescut, însă, în tot acest demers în care am schimbat patru spitale, pendulând pentru diverse probleme asociate, spitalele au ajuns să refuze copilul și cazul. Săptămâna aceasta vor să ne externeze și să căutăm spitale și centre de recuperare pe cont propriu”, spunea Csilla, mama lui Bubu.

### Speranța renăscută

După un coșmar care părea interminabil, a apărut o rază de soare în viața lui Bubu și a familiei sale greu încercate. Intervenția doamnei doctor Oana Codruța Băcean Miloicov a fost providențială. După ce a auzit de caz, ea a hotărât să-l ajute prin tratament cu biorezonanță, o metodă de tratament care în România este mai puțin cunoscută, dar în țări precum SUA, Rusia, Italia, Germania etc., este folosită de mulți ani și foarte apreciată.

„După prima ședință de tratament, pe 10 decembrie 2019, Bubulică a zâmbit pentru prima dată, cam 20 de secunde, și l-am putut ține în brațe”, a mărturisit Csilla. Au urmat zeci de ședințe cu doamna doctor, care l-au făcut bine pe Bubu. Acum este un băiețel frumos și isteț care zâmbește și își trăiește copilăria cu bucurie, alături de cei dragi. Sigur că au fost multe tratamente, a făcut și mai face terapie la Barcelona, dar este pe un drum foarte bun și are parte de o copilărie normală și de o viață bună, fără să-l mai chinuie boala.

### Recunoștință

Noi, Timiș Press, care am urmărit îndeaproape acest caz și am contribuit la mediatizarea lui, vrem să mulțumim tuturor celor care au contribuit cu donații, rugăciuni, distribuiri și cu orice ajutor făcut pentru copilașul nevinovat.

Mulțumiri și doamnei Bianca Harasim, care a mediatizat cazul prin grupul de Facebook – Mămici mai tari ca Google (MMTCG), Radio Zu, televiziunilor și tuturor celor care au fost alături de noi în acest demers.

Dumnezeu să vă binecuvânteze și să aibă grijă de voi!

Citeste mai mult

Secretul succesului

Creșterea Copiilor în Era Digitală: Efectele folosirii tehnologiei în mod excesiv

Publicat

pe

Mami, tu când ai fost mică te-ai jucat Minecraft?

Astfel de întrebări primesc de la copiii mei și lista e tot mai lungă. În ultimii ani tehnologia pare că ne acaparează cu totul și ne fură lucrul cel mai prețios de care dispunem și anume timpul petrecut cu copiii noștri.

Această tehnologie a observat că noi părinții suntem ocupați și s-a gândit ea așa deodată „să ne ajute”. Majoritatea părinților cad în această capcană uitând parcă care a fost scopul pentru care au venit copilașii lor pe această lume. Aceste ființe minunate cu suflet de înger care ne predau în fiecare zi lecții pentru suflet. Prin ei ne redescoperim copilul nostru interior și tot ei ne învață să-l acceptăm și să-l iubim în mod necondiționat.

Observ foarte des copii care se îmbracă, mănâncă și se joacă în fața ecranelor. Cum această tehnologie pătrunde în viețile noastre cu acordul nostru, dacă nu este ținută sub control ne pot răpi cele mai frumoase clipe ale copilăriei micuților noștri.

Din propria experiență de lucru cu copiii observ cum tehnologia vine cu avantaje dar și cu un preț dacă expunerea este foarte mare.

Copilașii care folosesc peste măsură tableta, telefonul, televizorul sau alte gadget-uri pot avea parte de:

modificarea limbajului în funcție de ceea ce aud în mod frecvent. Aceștia folosesc adesea expresii din jocuri, cântece sau filme de desene animate.

rigidizare a mușchiului ochiului ceea ce poate duce în timp la probleme de vedere.

oboseală datorită schimbării foarte rapide a cadrelor, deoarece creierul încearcă să prindă cât mai multe informații în timp cât mai scurt.

probleme de postură deoarece foarte mulți copii stau uneori minute întregi fără să se miște.

tulburări de somn datorită înmagazinării în subconștient a imaginilor de peste zi.

distorsionarea realității (foarte multe informații sunt eronate) însă ei cred cu toată ființa ceea ce văd.

dependența față de jocuri deoarece acestea sunt în așa fel făcute astfel încât să creeze suspans pentru a nu te opri din vizionat.

lipsa răbdării, deoarece cadrele se mișcă foarte repede și în timp copilul crede că așa trebuie să fie și realitatea în care trăiește.

deconectarea de la realitate, de multe ori copiii își creează propria lume corelată cu jocurile sau desenele animate pe care le urmăresc.

comunicare precară cu cei din jur datorită vocabularului sărac preluat din jocuri.

dificultate de integrare în grupuri datorilor nedezvoltării vocabularului pe o anumită temă.

probleme de concentrare și rigiditate musculară, în special pentru micuții care stau în fața gadgetului înainte de 2 ani.

Și acestea sunt doar câteva semne însă sunt convinsă că puteți descoperi și singuri și alte efecte ale acestor gadget-uri folosite în mod necontrolat de către copii.

În calitate de părinte vă rog să protejați timpul petrecut alături de copiii voștri deoarece timpul este trecător și vă asigur că peste ani nu își vor mai aminti nici un scor obținut la jocurile care le acaparează atât de mult atenția. Însă își vor aminti cu drag de cât de prezenți ați fost în viața lor, de gesturile mici, iar clipele pline de blândețe și iubire pe care le-ați dăruit vor dăinui peste ani.

Nu aș vrea să fiu înțeleasă greșit, eu nu sunt împotriva evoluției și a tehnologiei însă ceea ce este prea mult întotdeauna devine dăunător. Personal, ca măsură de protecție a timpului alocat de către copiii mei tehnologiei am decis instalarea unei aplicații de control parental, un lucru pe care îl recomand însă sunt convinsă că sunt și alte soluții pe care vă las în continuare să le descoperiți singuri.

Lăsați bucuria copilului din voi să se împrietenească cu propriul vostru copil!

Cu sinceritate, Mihaela Patasanu de la clubul Creative Kids Center.

Citeste mai mult

Secretul succesului

Descoperirea Echilibrului Ideal: Fitness și Alimentație Conștientă pentru Femeia Modernă

Publicat

pe

În lumea agitată de azi, femeile caută constant modalități de a-și îmbunătăți calitatea vieții prin echilibru și armonie. Dincolo de responsabilitățile zilnice și provocările profesionale, sănătatea și bunăstarea personală rămân prioritare.

Un stil de viață echilibrat, care îmbină fitness-ul cu alimentația conștientă, poate fi cheia către o viață plină de energie și satisfacții. Aceste teme, deși abordate în diverse forme și contexte, cum ar fi comunități, cursuri sau workshop-uri pentru femei, reflectă o preocupare universală pentru autenticitatea și împlinirea fiecărei femei.

Mindful Fitness: Un Legământ cu Propriul Corp

Conștientizarea importanței unui echilibru minte-corp prin exerciții fizice este prioritară. Nu este vorba doar de a arăta bine, ci de a te simți bine în propria piele, de a-ți antrena nu doar musculatura, ci și reziliența, stima de sine și capacitatea de a face față stresului. Fitness-ul devine astfel o călătorie personală de descoperire și acceptare, unde fiecare reușită fizică reflectă o victorie interioară.

Alimentația Conștientă: Mai Mult Decât o Dietă

Un stil de viață sănătos pornește din farfurie. Cât de important est să avem culoare în farfurie, porția zilnică de legume, aportul necesar de fibre, echilibru de proteine, lipide și carbohidrați. Toate au un impact major asupra sănătății noastre.

Aduceți o perspectivă proaspătă asupra modului în care ne hrănim trupul și sufletul. „A mânca sănătos poate fi chiar gustos” devine un motto pentru femeia modernă, care își dorește să combine plăcerea culinară cu beneficiile unei alimentații echilibrate. Fiecare alegere alimentară se transformă într-un act de grijă față de sine, un pas către un stil de viață care promovează vitalitatea și longevitatea.

Un Stil de Viață Autentic

Într-o eră unde autenticitatea este la mare preț, abordarea holistică a sănătății personale devine esențială. Femeile de succes recunosc că echilibrul nu înseamnă a face compromisuri, ci a găsi armonia între diferitele aspecte ale vieții. Este un proces continuu de învățare și adaptare, unde fiecare zi aduce o nouă oportunitate de a face alegeri care reflectă cine suntem cu adevărat.

Concluzie: Un Stil de Viață Sănătos este o Călătorie, nu o Destinație

Adoptarea unui stil de viață sănătos este o călătorie personală și unică pentru fiecare femeie. Inspirându-ne din evenimentul dedicat femeilor din Timișoara, Workshop-ul F.E.M.E.I.A. putem învăța că echilibrul între minte, corp și suflet este cheia către o viață împlinită. Dotate cu cunoștințe, inspirație și sprijinul comunității, femeile moderne sunt mai bine pregătite să facă față provocărilor zilnice, menținându-și totodată sănătatea și bunăstarea pe termen lung. Prin micile alegeri zilnice, fie că este vorba de alimentație, mișcare sau gestionarea stresului, ne putem construi un stil de viață care reflectă cine suntem și aspirațiile noastre cele mai profunde.

În timp ce evenimente precum Workshop-ul F.E.M.E.I.A. din Timișoara oferă spații valoroase pentru conectare și inspirație, călătoria către un stil de viață echilibrat și autentic este profund personală. Fie că este vorba de alegerea unui antrenament care ne bucură sufletul sau de experimentarea cu rețete noi și sănătoase, fiecare pas contează în construirea versiunii noastre cele mai fericite și împlinite. Într-o lume în continuă schimbare, să ne reamintim că suntem arhitecții propriei noastre fericiri, iar echilibrul perfect între fitness și alimentație conștientă este cheia către o viață autentică și vibrantă.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite