Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Secretul succesului

Creşterea melcilor, o afacere profitabilă

Publicat

pe

Multă lume își dorește să dezvolte o afacere, iar ideile care pot fi puse în practică pentru a aduce profit sunt nenumărate. O idee foarte bună de afaceri pentru cineva care locuiește în mediul rural sau care dispu¬ne de o parcelă de teren agricol este creșterea melcilor. Deși carnea de melc nu se află în topul preferin¬țelor românilor, se pot obține bani frumoși din export.

Creșterea melcilor sau helicicultura este o afacere care nu presupune un deosebit efort, așa cum este în cazul creșterii animalelor mari, și poate fi foarte rentabilă pentru investitori. Totuși, este nevoie să respectăm o serie de norme, altfel nu vom avea efectul scontat.

Prima condiție pentru înființarea unei asemenea ferme este deținerea unui teren optim cu o sursă permanentă de apă și evident fonduri pentru achiziționarea de materiale și melci pentru a popula ferma.

În privinţa materialului biologic, acesta trebuie achiziţionat de la o fermă deja existentă în România, ale cărei condiţii pedoclimatice sunt asemănătoare cu cele ale zonei în care se înfiinţează crescătoria. Melcii pot fi importați și din alte țări, precum Franţa, Italia sau Spania, dar poate apărea problema adaptării la condiţiile pedoclimatice, motiv pentru care specialiștii recomandă totuși sursele interne. Variantele de specii apte pentru creşterea în România sunt Helix aspersa şi Helix pomatia sau melcul de livadă. A doua variantă este mai pretabilă la noi, ei regăsindu-se în fauna din România, ceilalţi fiind melci mediteraneeni și având probleme de adaptare în perioada de iarnă.

Pentru construcţia unei crescătorii de melci specialiștii recomandă ca neapărat necesare următoarele materiale: plasele speciale de împrejmuire, stâlpii de lemn, pe care se va monta plasa, şi o sursă permanentă de apă, de preferat un puţ forat.

Uneltele şi echipamentele necesare sunt: sculele normale de grădinărit, o motopompă pentru extragerea apei din puţul forat şi o instalaţie de irigat, aceasta din urmă existând în mai multe variante constructive la magazine specializate.

În urma relizării unei ferme pe suprafață de 3.000 mp se obțin aproximativ 5.000 de kilograme de melc pe an, însă abia în al patrulea an de exploatare. În primul an se obțin aproximativ 3.500 de kilograme, în al doilea 4.000, iar în al treilea 4.500 de kilograme. Studiile de specialitate arată că pe un metru pătrat de teren pot fi obținute aproximativ 1,6 kg de melci, prețul estimativ pe kilogram fiind de 15 lei.

Melcii în general nu au boli. Au, în schimb, dăunători sau prădători naturali. În natură din 100 de melci „scapă” un singur individ. În fermă din 100 de produşi te poţi considera rentabil dacă duci la maturitate 20 de capete. Pe toată perioada iernii, melcii hibernează.

Producția de melci merge aproape în totalitate la export pentru că în România nu este încă o piață dezvoltată pentru asemenea produse. Totuși, cei care se ocupă cu creșterea melcilor trebuie să știe că în România funcționează câteva fabrici care procesează carnea de melc, în Brașov, Bihor, Alba, Hunedoara și Covasna.

Citeste mai mult
Click pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Secretul succesului

bizz.club Timișoara. PODCASTUL – unealtă de promovare pentru antreprenori cu Cristian Bădescu

Publicat

pe

Marți, 1 noiembrie 2022, a avut loc o nouă ședință bizz.club Timișoara, în cadrul căreia Cristian Bădescu, fondator Klaastech IT, ne-a vorbit despre „PODCAST – unealta de promovare pentru antreprenori”.

La începutul ședinței, toți participanții s-au prezentat pe ei și business-urile lor din perspectiva a ceea ce oferă unic clienților lor, apoi a avut loc schimbul de referințe.

După deschiderea ședinței și prezentarea participanților a urmat momentul de Spotlight susținut de Sensei Ion Vîlceanu de la Ying-Long Sport Center. El ne-a făcut și o demonstrație LIVE împreună cu echipa lui, ce a câștigat mai multe campionate mondiale și europene la mai mult sporturi care se predau în acest club de sport.

De asemenea, ne-a povestit cum a evoluat acest club, iar astăzi a fost chiar ziua specială de aniversare a 30 de ani de activitate, zi în care au ales să vină la bizz.club Timișoara, fapt ce ne onorează.

La momentul de educație, Cristian Bădescu, fondator Klaastech IT, ne-a vorbit despre „PODCAST – unealta de promovare pentru antreprenori”.

Video-marketingul este din ce în ce mai popular în zilele noastre. TikTok-ul a ajuns să fie cea mai interesantă platformă de acest gen. Cantitate video consumată pe zi în medie de cei peste 1 miliard de utilizatori de TikTok este de 40 de minute, iar 9 din 10 oameni ajung să deschidă TikTok în fiecare zi – fapt ce ne arată că conținutul VIDEO este foarte important.

De asemenea, Cristian ne-a prezentat câteva proiecte la care a lucrat și există câteva detalii de care merită să ținem cont atunci când creăm conținut video:

– să fie scurte și la subiect

– format portrait (mobil)

– să captezi atenția în primele secunde și să o păstrezi cât mai mult

Pe TikTok sunt 4 tipuri de reclame prin video pe care ni le putem face:

– reclamă despre companie

– video explicativ

– testimoniale

– video podcast

Fiecare are avantaje și dezavantaje, dar în ultima perioadă s-a dezvoltat foarte mult ultima categorie, video podcast care este de regulă nișată și practică.

Dacă vrei și tu să participi la astfel de sesiuni valoroase, înscrie-te acum GRATUIT pe site-ul https://timisoara.bizz.club/ la ședința de săptămâna viitoare! De ce să faci asta?

Vei afla informații cel puțin la fel de interesante (Educație);

Te vei putea prezenta pe tine și afacerea ta (Networking);

Vei putea cere recomandări exact pe nevoile tale (Sprijin reciproc).

Beneficiile unei astfel de comunități asupra creșterii tale și a afacerii pe care o conduci s-ar putea să te surprindă permanent, iar drumul tău spre succes va fi mai scurt!

Citeste mai mult

Secretul succesului

Profesorul Adrian Constantin a primit titlul de Cetățean de onoare al Municipiului Timișoara

Publicat

pe

Joi, în sala festivă a Liceului „Nikolaus Lenau” a avut loc ceremonia festivă de decernare a titlului de Cetățean de onoare al Municipiului Timișoara domnului Adrian Constantin.

Au luat parte Elena Wolf-directorul liceului, primarul Dominic Fritz, care i-a înmânat lui Adrian Constantin placheta și diploma, deputatul Ovidiu Ganț, viceprimarul Cosmin Tabără, reprezentanți ai instituțiilor din oraș și ai comunității locale. Laudatio a fost susținut de Emanuel Bratu, prodecan al Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara.

„Am ținut ca festivitatea de acordare a acestei distincții să aibă loc într-un cadru mai puțin formal, alături de elevi, la Liceul „Nikolaus Lenau”, liceu pe care reputatul matematician Adrian Constantin l-a absolvit. Câștigător al Premiului Wittgenstein, cel mai valoros premiu științific al Austriei, de numele profesorului Constantin sunt legate cercetările sale extrem de valoroase cu ajutorul cărora se pot face predicții mai clare a fenomenelor climatice periculoase și întâmpinarea dezastrelor naturale, cum ar fi uraganele sau tsunami. Descoperirile timișoreanului Adrian Constantin salvează vieți”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Născut în Timișoara și absolvent al Liceului „Nikolaus Lenau”, reputatul matematician Adrian Constantin a urmat cursurile Universității Sophia Antipolis din Nice. Doctoratul l-a obținut la Universitatea din New York, în 1996, iar apoi a urmat studii post-doctorale la universitățile din Basel și Zürich.

Cariera sa include deținerea unor prestigioase funcții academice la Universitatea Newcastle uponTyne, Universitatea din Lund, Trinity College din Dublin (TCD), Universitatea din Viena sau King’s College din Londra.

Profesorul Constantin are un renume mondial, legat de rolul matematicii ȋn geofizică. Studiile sale și-au dovedit din plin utilitatea, printre altele – ȋn cercetarea fenomenelor climatice și ȋntâmpinarea dezastrelor naturale, precum tsunami sau uraganele. Acestor domenii de cercetare li se adaugă cele de analiză matematică și propagarea undelor hidrodinamice.

Cu peste 160 de publicații și 11000 de citări, Adrian Constantin a fost distins cu numeroase titluri și premii, de către instituții de prim rang din lumea științifică.

La finalul ceremoniei de acordare a distincției de Cetățean de onoare al Municipiului Timișoara a urmat un dialog pe care Adrian Constantin l-a purtat cu elevii Liceului „Nikolaus Lenau”.

Citeste mai mult

Secretul succesului

Un timişorean – locul trei în lume la masaj

Publicat

pe

Timişoreanul Cosmin Adrian Simu a luat medalia de bronz la Campionatul Continental de Masaj, care a avut loc, zilele trecute, în Grecia, la Atena.

Majoritatea sportivilor din Timişoara îl cunosc şi au apelat la terapeutul Cosmin, despre care se spune ca are „mâini de aur”.

Cosmin are un cabinet particular în Timișoara unde ajută pacienții prin chiroterapie, masaj terapeutic, masaj de relaxare, masaj cu vaccum, reflexoterapie, presopunctură și alte proceduri specifice pentru acestei ramuri.

Cosmin Adrian Simu este apreciat în comunitatea de pe Bega și pentru actele de caritate pe care le face. Amintim doar că tratamentele pentru copii și seniori de peste 70 de ani le face gratuit.

Recent el a fost numit directorul regional al Asociației de Masaj și Terapii Complementare Giurgiu, oraș în care s-a născut. Cu toate acestea el își va desfășura cu preponderență activitatea, în continuare, în orașul de pe Bega.

Campionatul Național de Masaj este în primul rând o competiție, dar în același timp și o oportunitate pentru participanți de a găsi inspirație profesională și de a crea legături între ei.

Prin participarea la această la această competiție mondială, terapeuții au posibilitatea să-și îmbunătățească tehnicile, și să-și aducă un important aport de imagine activității desfășurate de ei.

de Olimpiu Bulzan

 

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite