Ne găsiți și pe:

Business

Stocurile si avantajele utilizarii sistemului de gestiune

Publicat

pe

Stocurile sunt poate cele mai discutate si aduse in prim plan in orice afacere de distributie sau productie, iar asta, deoarece indiferent cum ai vorbi despre ele sau ce ai spune, sunt niste „mofturoase” in ideea ca este rau ca le ai, rau si daca nu le ai, dar important sa le ai exact cam cat ar fi necesar sa fie ca afacerea sa fie profitabila. Mai concret, sunt un rau necesar in care bagam bani, ca sa facem bani.

Managementul stocurilor este o operatiune importanta pentru majoritatea companiilor si critica pentru sectorul distributie retail. La modul ideal, stocurile trebuie sa fie disponibile pentru vanzare atunci cand clientii au nevoie de ele. Scribsoftware oferă soluții ERP si programe CRM care sa asigure un management eficient al stocului si o gestionare mai buna a comenzilor si livrarilor catre clienti.

Managementul stocurilor ajuta inventarierea strategica si gestionarea structurilor de depozitare si a stocului fizic al companiei. Mentine ierarhii in depozit care sa fie gestionate usor si care sa urmareasca materialele prime, produsele finite, materiale de subcontractare, piesele de schimb si materiale auxiliare si operationale pentru optimizarea productivitatii eficienta costurilor.

O reprezentare clara a depozitelor si a locurilor de depozitare ajuta echipa de logistica sa proceseze mai rapid incasarile, sa accelereze comenzile de vanzari si sa imbunatateasca programarea si planificarea.

Dar cum stocurile sunt, in general, o gaura neagra care inghite mult cash in asteptarea momentului vanzarii, este necesara o strategie coerenta care sa tina stocurile (produse finite, materii prime etc) in depozit cat mai putin posibil. Aceasta strategie, aparent simpla, se dovedeste a fi in realitate mult mai apasatoare pentru companii, iar stocurile din depozitele proprii sau ale marilor retaileri genereaza cheltuieli pe masura. Un element important pentru reducerea stocurilor este intelegerea ciclului de vanzare/utilizare a produselor/materiilor prime, a perioadei dintre momentul intrarii si iesirii din depozit sau gestiune.

Datorita concurentei acerbe in comert si asteptarilor crescande ale clientilor privind livrarea la timp a comenzilor, viteza de realizare a comenzilor, precum si reducerea costurilor de inventariere si de exploatare sunt componente critice atat in depozite, cat si in centrele de distributie. De aceea, pentru o getionare cat mai eficienta este impetuos necesar implementarea unei solutii ERP, una dintre soluțiile noastre fiind WinMENTOR, care sa vă ajute în gestionarea cat mai eficienta a comenzilor de la clienti.

Nevoia unui software WMS se resimte mai ales atunci cand companiile isi extind operatiunile si devine necesar un nou sistem care sa poata gestiona mai bine complexitatea ce vine odata cu gestionarea mai multor locatii de depozitare. Un alt caz este cel in care companiile incep sa se confrunte cu experiente omnichannel, iar sistemul de management este depasit si trebuie inlocuit cu unul care sa asigure clientilor experiente solide.

Pentru a putea sa faceti fata la tot ce se intampla in depozitul dumneavoastra si sa corelati informatiile cu alte departamente, veti avea nevoie de un sistem de gestiune al depozitelor.

Avantajele utilizarii sistemului de gestiune a depozitelor constau in:

  • Inregistrarea automata a tuturor miscarilor din depozit prin intermediul dispozitivelor mobile pe care ruleaza o aplicatie de colectare de date
  • Reguli personalizate si utilizarea optima a spatiului de depozitare
  • Reducerea timpilor de manipulare a marfii si cresterea gradului de onorare a comenzilor
  • Inventariere rapida a produselor aflate in depozit
  • Cresterea productivitatii prin stabilirea unor rute de picking pentru operatori

Pentru atragerea acestor avantaje în companie, se impune implementarea unei soluții ERP WinMENTOR ENTERPRISE care include si un modul de management a depozitului.

Obiectivul unui sistem de management al depozitelor ramane acelasi, indiferent de complexitatea aplicatiei – cel de a oferi managementului informatiile necesare pentru a controla eficient miscarea materialelor in cadrul unui depozit.

Fonduri europene

Începe programul „Casa Verde“. Cum puteți aplica

Publicat

pe

Noul Program „Casa Verde”, destinat instalării de panouri fotovoltaice, începe luni, 9 septembrie şi se va adresa persoanelor fizice, ce pot deveni, astfel, şi producători de energie electrică.

Conform datelor Ministerului Mediului, prin bugetul alocat pentru acest program vor putea fi finanţate proiecte pentru circa 33.000 de unităţi locative.

Minimul de putere instalată este de 3 Kw şi se va putea din acel moment să negocieze şi cu societăţile de electricitate şi vor încheia contractul de racordare.

Bugetul alocat acestui program este de 656 de milioane de lei, din care 536 de milioane de lei prin Programul Operaţional Regional (POR) şi 120 de milioane de lei, de la AFM.

Prin accesarea programului, pot fi instalate sisteme de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională.

Pentru a beneficia de finanţare în cadrul programului, persoana fizică trebuie să respecte criteriile de eligibilitate a solicitantului, criteriile de eligibilitate a proiectului şi cerinţele tehnice ale componentelor sistemului de panouri fotovoltaice. De asemenea, solicitanţii trebuie să prezinte documentele necesare pentru înscriere aşa cum se regăsesc în Ghidul de finanţare disponibil pe site-ul AFM, la secţiunea aferentă programului.

Scopul programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice îl reprezintă creşterea eficienţei energetice, îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, prin utilizarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică necesară consumului propriu şi livrarea surplusului în sistemul energetic naţional.

Începând din 26 august, lista cu instalatorii aprobaţi în cadrul programului a fost publicată pe site-ul AFM, iar instalatorii validaţi în cadrul Programului „Casa Verde Fotovoltaice” au semnat contractele de participare în perioada 2 – 6 septembrie 2019.

Dosarele de finanţare pentru noul program se vor depune exclusiv electronic, iar pentru fiecare proiect eligibil solicitantul poate primi 20.000 de lei, indiferent de costul instalaţiei, diferenţa urmând să fie suportată de către acesta.

Citeste mai mult

Business

Monitorizarea somnului ajunge în sfârșit pe Apple Watch

Publicat

pe

Apple Watch va putea în sfârșit să dispună de monitorizarea somnului. Ceasurile companiei americane fac acest lucru dar printr-o aplicație externă, însă Apple pare să fi decis să perfecționeze experiența utilizatorului prin integrarea acestei funcții.

Apple are o istorie lungă în materie de sănătate pentru ceasurile sale inteligente. Cu funcții precum măsurarea pulsului sau electro-cardiograma pe modele mai noi, detectorul de căderi și diverse alte caracteristici, care ar trebui să te facă să te miști mai mult. Cu toate acestea, o funcție de sănătate lipsea de pe smartwatch-urile Apple: monitorizarea somnului. Sau pentru a fi mai precis, o urmărire autonomă a somnului. Apple trebuia să facă acest lucru pentru că principalul său concurent în materie de smartwatch-uri – Samsung, are această caracteristică pe Galaxy Watch și alte modele ulterioare acestuia.

Apple Watch va putea în curând să vă urmărească somnul în mod nativ. Este într-adevăr posibil să instalați o aplicație de urmărire a somnului pe un Apple Watch. Și nu lipsesc opțiunile: putem menționa, printre altele, AutoSleep, Sleep++, Sleep Cycle sau Sleep Watch. Nu numai că aceste opțiuni nu sunt toate gratuite, dar sunt, de asemenea, slab optimizate. Unele necesită intervenția utilizatorului pentru a detecta începutul somnului și toate au un impact deosebit de important asupra bateriei, așa că trebuie să vă gândiți la reîncărcarea ceasului înainte de culcare.

Știam însă că Apple pregătea ceva pentru monitorizarea somnului. Mai ales că firma a achiziționat aplicația Beddit pentru monitorizarea somnului. Dar, conform PhonAndroid inginerii companiei Apple lucrează la o metodă de monitorizare a somnului care folosește, de această dată, doar senzorii Apple Watch.

Cunoscută sub numele de cod intern „Burrito”, aceasta va permite în mod nativ utilizatorilor care vor purta viitoarele Apple Watch să-și analizeze somnul. Sistemul va compila date de la senzori de mișcare, ritm cardiac și alți senzori. Datele de somn ale utilizatorului vor fi incluse direct în aplicația Sănătate.

Conform informațiilor se pare că Apple nu a găsit încă o formulă magică pentru a reduce impactul acestei funcții asupra autonomiei. Pentru a compensa puțin acest lucru, dacă activați funcția de urmărire a somnului, ceasul vă va avertiza când trebuie să fie încărcat pentru a putea monitoriza toată noaptea somnul.

În plus, Apple pare să fi conectat această caracteristică la alte aspecte ale experienței utilizatorului. De exemplu, că dacă ați programat o alarmă și vă veți trezi, ceasul o va cunoaște automat și va opri alarma de unul singur. În plus, de îndată ce ceasul detectează că vă aflați în pat, acesta poate activa automat modul Nu deranjați. Deocamdată nu se știe dacă această noutate va fi exclusivă pentru un posibil nou Apple Watch sau dacă alte modele vor beneficia și ele de acest lucru printr-o actualizare.

Citeste mai mult

Business

50 de milioane de smartphone-uri pliabile vor fi vândute până în 2024

Publicat

pe

Lansarea întârziată a smartphone-ului pliabil Samsung Galaxy Fold ar putea face pe unii oameni să creadă că această categorie de telefoane nu va avea viitor. Cu toate acestea, această piață momentan inexistentă, ar putea ajunge la 50 de milioane de vânzări până în 2024. Potrivit companiei de studiu de piață IHS Markit, smartphone-urile pliabile au viitor. Această piață va crește puternic în următorii ani și este de așteptat să ajungă la 50 de milioane de bucăți vândute în următorii 5 ani.

Fabricarea smartphone-urilor cu ecran pliabil este foarte diferită de cea a smartphone-urilor tradiționale. Tehnologia asociată are mai multe cerințe. Deși Samsung Galaxy Fold și Huawei Mate X au fost anunțate în prima jumătate a acestui an, lansarea lor a fost amânată de mai multe ori. Dar, se pare că viitorii consumatori de telefoane au o atitudine pozitivă față de piața viitoare a smartphone-urilor cu ecran pliabil.

Conform PhonAndroid care citează pe IHS Markit, sunt câțiva factori care explică emoția actuală din jurul smartphone-urilor pliabile. Pe o piață în scădere (vânzările de smartphone-uri au scăzut în prima jumătate a anului 2019 față de 2018), prețurile momentan ridicate pentru telefoanele pliabile le rezervă pe acestea pentru utilizatori bogați și/sau pasionați de astfel de dispozitive. La fel ca în cazul oricărei inovații, aceste prețuri pot fi explicate prin integrarea de componente costisitoare și a proceselor de fabricație mai complexe.

În timp, aceste costuri de fabricație vor fi reduse. Fenomenul este deja observat cu ecranele AMOLED. Odată rezervate pentru cele mai performante modele, acestea sunt acum găsite pe produse mult mai accesibile. Cifrele de vânzări atestă acest lucru: pe această piață în scădere, livrările de smartphone-uri mid-range cu ecrane AMOLED sunt în creștere. Samsung Galaxy A50 cu ecran Super AMOLED a fost cel mai bine vândut smartphone din Europa în trimestrul doi 2019. Smartphone-urile pliabile vor beneficia, de asemenea, de costuri mai mici de fabricație în viitor. Honor, cunoscut pentru smartphone-urile sale accesibile, de exemplu, a anunțat deja un model pliabil pentru 2020.

Întârzierile de lansare la Samsung Galaxy Fold sau Huawei Mate X nu au mers cum trebuia. Au încercat producătorii să forțeze nota cu acestea? Poate. Dar, prin acest lucru Samsung a demonstrat că smartphone-ul pliabil nu este limitat la filmele de science-fiction. Deși sunt reale, telefoanele pliabile necesită unele ajustări, probabil nu au ajuns la maturitate deplină. Conform ultimelor informații, Samsung va relansa Galaxy Fold în luna septembrie.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite