Ne găsiți și pe:

Business

Stocurile si avantajele utilizarii sistemului de gestiune

Publicat

pe

Stocurile sunt poate cele mai discutate si aduse in prim plan in orice afacere de distributie sau productie, iar asta, deoarece indiferent cum ai vorbi despre ele sau ce ai spune, sunt niste „mofturoase” in ideea ca este rau ca le ai, rau si daca nu le ai, dar important sa le ai exact cam cat ar fi necesar sa fie ca afacerea sa fie profitabila. Mai concret, sunt un rau necesar in care bagam bani, ca sa facem bani.

Managementul stocurilor este o operatiune importanta pentru majoritatea companiilor si critica pentru sectorul distributie retail. La modul ideal, stocurile trebuie sa fie disponibile pentru vanzare atunci cand clientii au nevoie de ele. Scribsoftware oferă soluții ERP si programe CRM care sa asigure un management eficient al stocului si o gestionare mai buna a comenzilor si livrarilor catre clienti.

Managementul stocurilor ajuta inventarierea strategica si gestionarea structurilor de depozitare si a stocului fizic al companiei. Mentine ierarhii in depozit care sa fie gestionate usor si care sa urmareasca materialele prime, produsele finite, materiale de subcontractare, piesele de schimb si materiale auxiliare si operationale pentru optimizarea productivitatii eficienta costurilor.

O reprezentare clara a depozitelor si a locurilor de depozitare ajuta echipa de logistica sa proceseze mai rapid incasarile, sa accelereze comenzile de vanzari si sa imbunatateasca programarea si planificarea.

Dar cum stocurile sunt, in general, o gaura neagra care inghite mult cash in asteptarea momentului vanzarii, este necesara o strategie coerenta care sa tina stocurile (produse finite, materii prime etc) in depozit cat mai putin posibil. Aceasta strategie, aparent simpla, se dovedeste a fi in realitate mult mai apasatoare pentru companii, iar stocurile din depozitele proprii sau ale marilor retaileri genereaza cheltuieli pe masura. Un element important pentru reducerea stocurilor este intelegerea ciclului de vanzare/utilizare a produselor/materiilor prime, a perioadei dintre momentul intrarii si iesirii din depozit sau gestiune.

Datorita concurentei acerbe in comert si asteptarilor crescande ale clientilor privind livrarea la timp a comenzilor, viteza de realizare a comenzilor, precum si reducerea costurilor de inventariere si de exploatare sunt componente critice atat in depozite, cat si in centrele de distributie. De aceea, pentru o getionare cat mai eficienta este impetuos necesar implementarea unei solutii ERP, una dintre soluțiile noastre fiind WinMENTOR, care sa vă ajute în gestionarea cat mai eficienta a comenzilor de la clienti.

Nevoia unui software WMS se resimte mai ales atunci cand companiile isi extind operatiunile si devine necesar un nou sistem care sa poata gestiona mai bine complexitatea ce vine odata cu gestionarea mai multor locatii de depozitare. Un alt caz este cel in care companiile incep sa se confrunte cu experiente omnichannel, iar sistemul de management este depasit si trebuie inlocuit cu unul care sa asigure clientilor experiente solide.

Pentru a putea sa faceti fata la tot ce se intampla in depozitul dumneavoastra si sa corelati informatiile cu alte departamente, veti avea nevoie de un sistem de gestiune al depozitelor.

Avantajele utilizarii sistemului de gestiune a depozitelor constau in:

  • Inregistrarea automata a tuturor miscarilor din depozit prin intermediul dispozitivelor mobile pe care ruleaza o aplicatie de colectare de date
  • Reguli personalizate si utilizarea optima a spatiului de depozitare
  • Reducerea timpilor de manipulare a marfii si cresterea gradului de onorare a comenzilor
  • Inventariere rapida a produselor aflate in depozit
  • Cresterea productivitatii prin stabilirea unor rute de picking pentru operatori

Pentru atragerea acestor avantaje în companie, se impune implementarea unei soluții ERP WinMENTOR ENTERPRISE care include si un modul de management a depozitului.

Obiectivul unui sistem de management al depozitelor ramane acelasi, indiferent de complexitatea aplicatiei – cel de a oferi managementului informatiile necesare pentru a controla eficient miscarea materialelor in cadrul unui depozit.

Business

bizz.club Timișoara. „Cum mă pregătesc pentru accesarea de fonduri nerambursabile?” cu Giana Bălan

Publicat

pe

Marți, 7 februarie 2023, a avut loc o nouă ședință bizz.club Timișoara, în cadrul căreia Giana Bălan, Consultant, Trainer și Mentor pentru consultanți, ne-a vorbit despre „Cum mă pregătesc pentru accesarea de fonduri nerambursabile?”.

La începutul ședinței, toți participanții s-au prezentat pe ei și business-urile lor din perspectiva a ceea ce oferă unic clienților lor, apoi a avut loc schimbul de referințe.

Apoi Giana ne-a vorbit despre fonduri nerambursabile și cum să ne maximizăm șansele să le obținem, împărtășindu-ne câteva sfaturi privind subiectele:

  1. Top 3 provocări în accesarea de fonduri nerambursabile;
  2. Ce nu ni se spune despre fonduri nerambursabile;
  3. Vorba dulce mult aduce – despre comunicarea eficientă și interpretabilitatea textelor scrise;
  4. Imaginea nu mai contează – despre brandul afacerii, profitabilitate, despre grilele de punctaj;
  5. Banii aduc fericirea, doar în anumite condiții – despre efort și satisfacții, perioadă de sustenabilitate și monitorizări.

De asemenea, a subliniat faptul că garantarea aprobării 100% a proiectului nu este niciodată sigură, trebuie făcut fiecare pas cu profesionalism în cel mai mic detaliu.

Sursele oficiale de informații sunt:

https://oportunitati-ue.cov.ro/

www.afir.ro

www.ampeste.ro

https://proiecte.pnrr.gov.ro/#/home

www.adrvest.ro

La final, Giana a răspuns la întrebările adresate de cei prezenți privind acest subiect.

Dacă vrei și tu să participi la astfel de sesiuni valoroase, înscrie-te GRATUIT la următoarea ședință! De ce să faci asta?

Vei afla informații cel puțin la fel de interesante (Educație);

Te vei putea prezenta pe tine și afacerea ta (Networking);

Vei putea cere recomandări exact pe nevoile tale (Sprijin reciproc).

Beneficiile unei astfel de comunități asupra creșterii tale și a afacerii pe care o conduci s-ar putea să te surprindă permanent, iar drumul tău spre succes va fi mai scurt!

Citeste mai mult

Afaceri de succes in Timisoara

Bizz.club Timișoara. „Scad vânzările, cresc salariile. Ce facem?”

Publicat

pe

Vineri, 3 februarie 2023, am avut o nouă sesiune de mentoring bizz.club, împreună cu mentorul nostru pe Managementul Echipelor, Ovidiu Toader, care a ne-a vorbit despre provocarea „Scad vânzările, cresc salariile. Ce facem?”.

În introducere, Ovidiu a ridicat problema inflației și a creșterii salariului minim pe economie. Dacă anul trecut în ianuarie făceai vânzări de 1 milion de lei, anul acesta datorită inflației trebuie să faci cu cel puțin 15% mai mult ca să rămâi la aceeași valoare. Iar în ceea ce privește creșterea salariului minim, practic antreprenorii sunt nevoiți să crească salariile la cei mai neperformanți oameni, și în consecință, și la cei performanți deoarece nici ei nu pot fi trecuți cu vederea.

Apoi ne-a oferit câteva soluții în privința acestor provocări. Una dintre ele ar fi să profităm de ocazia în care angajații cer mărire de salariu. Este semn că ei vor performanță, ar trebui să ne bucurăm și să fructificăm discuția spre: cum putem crește performanța echipei ca să facem mai mulți bani și să vă pot crește salariul?

O altă modalitate complementară cu cea de mai sus, este legată de principiul Pareto 80-20. Cu toții știm că 20% din efort ne aduc 80% din rezultate, însă ce uităm este că și 80% din efort ne aduc restul de 20% din rezultate. O greșeală pe care nu trebuie s-o mai facem este să îmbunătățim acele lucruri și procese de lucru care ne aduc doar 20% din rezultate, ci să ne concentrăm pe acele 20% din lucruri care ne aduc 80% din rezultate și să căutăm să facem cât mai multe din acelea, iar creșterea va fi cu adevărat vizibilă.

Așadar, atunci când membrii echipei vin la tine pentru creștere, (atenție!) bucurați-vă, deoarece ei sunt deja motivați, și profitați de oportunitatea de a prelua acele 20% proiecte care aduc 80% din rezultate și vă veți bucura de performanță în echipele voastre.

La final, a urmat o sesiune generoasă de întrebări la care Ovidiu ne-a oferit răspunsuri și soluții clare și practice, pe care le putem aplica imediat astfel încât performanța echipelor noastre să crească, mai ales în aceste vremuri de criză.

Dacă vrei și tu să participi la astfel de sesiuni valoroase, înscrie-te GRATUIT la următoarea ședință din zona ta! De ce să faci asta?
Vei afla informații cel puțin la fel de interesante (Educație);
Te vei putea prezenta pe tine și afacerea ta (Networking);
Vei putea cere recomandări exact pe nevoile tale (Sprijin reciproc).

Beneficiile unei astfel de comunități asupra creșterii tale și a afacerii pe care o conduci s-ar putea să te surprindă permanent, iar drumul tău spre succes va fi mai scurt!

Citeste mai mult

Afaceri de succes in Timisoara

bizz.club Timișoara. Cum să proiectezi un traseu perfect pentru clienții tăi, cu Anca Jurj

Publicat

pe

Marți, 31 ianuarie 2023, a avut loc o nouă ședință bizz.club Timișoara, în cadrul căreia Anca Jurj, Trainer și proprietar de franciză bizz.club Sibiu, ne-a vorbit despre „Cum să proiectezi un traseu perfect pentru clienții tăi”.

Această întâlnire a fost una deosebită deoarece am avut bucuria să-i avem alături de noi pe proprietarii de francize bizz.club din Sibiu și Baia Mare. Ședința a fost moderată de Mihaela Dărăban – co-proprietar de franciză bizz.club Baia Mare.

La începutul ședinței, toți participanții s-au prezentat pe ei și business-urile lor din perspectiva a ceea ce oferă unic clienților lor, apoi a avut loc schimbul de referințe.

După deschiderea ședinței și prezentarea participanților a urmat momentul de Spotlight susținut de Călin Herta, avocat și co-proprietar al francizei bizz.club Baia Mare. El ne-a vorbit despre câteva principii ale lui în business, despre cum funcționează atunci când vine vorba de etica de business în meseria de avocat, și totodată, ne-a povestit care a fost parcursul lui antreprenorial, prezentându-ne și câteva dintre proiectele minunate din care face parte.

La momentul de educație, Anca Jurj, Trainer și proprietar de franciză bizz.club Sibiu, ne-a vorbit despre „Cum să proiectezi un traseu perfect pentru clienții tăi”.

Datorită prezentării ei am înțeles clar ce înseamnă Pâlnia Vânzărilor și momentele călătoriei clientului prin Pâlnia de Vânzări.

De asemenea, am aflat cât de important este să facem follow-up atunci când vine vorba de vânzări și cum să ne îmbunătățim procesul de vânzare ținând cont de emoțiile pe care le simte clientul în fiecare moment în care interacționează cu tine și cu brandul tău.

La final, colegii și-au asumat unele lucruri pe care le vor aplica în business-ul lor după această prezentare minunată.

Te așteptăm săptămâna viitoare pentru a putea discuta împreună despre Fonduri Europene.

Dacă vrei și tu să participi la astfel de sesiuni valoroase, click pe BUTONUL alăturat și înscrie-te GRATUIT la următoarea ședință! De ce să faci asta?
✅ Vei afla informații cel puțin la fel de interesante (Educație);
✅ Te vei putea prezenta pe tine și afacerea ta (Networking);
✅ Vei putea cere recomandări exact pe nevoile tale (Sprijin reciproc).

Beneficiile unei astfel de comunități asupra creșterii tale și a afacerii pe care o conduci s-ar putea să te surprindă permanent, iar drumul tău spre succes va fi mai scurt!

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite