Ne găsiți și pe:

Evenimente

Prima ediție a Festivalului – concurs „Ionel Lucian Șipoș“, la Giroc

Publicat

pe

Consilul Local și Primăria Giroc împreună cu Casa de Cultură „Ionel Lucian Șipoș“ a comunei Giroc  organizează în zilele de 20 și 21 iunie 2019  prima ediție a Festivalului Concurs „Ionel Lucian Șipoș“, eveniment creat ca omagiu adus celui care a fost sufletul ansamblului Ghiocelul.

„Dedicat trup și suflet activităților organizate la ansamblul Ghiocelul, Neluțu a reprezentat Girocul cu mândrie, promovând imaginea comunei noastre prin intermediul deosebitelor evenimente culturale la care a participat împreună cu colegii și prietenii săi. Astfel, acest festival a luat naștere în semn de apreciere pentru devotamentul său și sperăm să devină în timp un reper în viața culturală a Banatului. Este totodată un mod de a duce mai departe munca sa“, informează organizatorii.

Evenimentul se va desfășura în Grădina de vară a Căminului cultural Giroc după următorul program:

  • 20 iunie 2019 începând cu ora 18.00
  • 21 iunie 2019 începând cu ora 17.00

Numele sonore ale cântecului popular ce vor lua parte la prima ediție a festivalului vor asigura reușita unui eveniment de neuitat. Printre acestea Andreea Voica, Carmen Popovici Dumbravă, Bogdan Firu, Carmen IenciAnsamblul Folcloric „Ceata Junilor“ din Sibiu.

Ionel Șipoș a fost diagnosticat cu o maladie cumplită, iar organismul său a cedat în timpul luptei la viață. Cântărețul de muzică populară a încetat din viață în 20 decembrie 2018.

El era directorul Ansamblului „Ghiocelul” al Casei de Cultură din Giroc.

Evenimente

„Înot nocturn“. Eveniment caritabil pentru persoanele cu dizabilități, la Timișoara

Publicat

pe

Sub deviza „Punem lumea în mișcare” și cu ferma convingere că „doar împreună facem lumea mai bună”, a prins contur evenimentul caritabil „Înot nocturn“, care are ca scop integrarea și sprijinirea persoanelor cu dizabilități.

Astfel, în data de 14 decembrie, de la ora 19.00, Arena Aqua Sport din Timișoara va găzdui cea de a doua ediție a manifestării.

Persoanele interesate să susțină această acțiune caritabilă, se pot înscrie la una din probele:  înot cu ochelari opaci, stand up paddle în familie, trenulețul, înot (începători/ 1000 m/2000 m) și altele.

De asemenea, se pot face donații în beneficiul Asociației Micile Comori (Centru de zi pentru copiii cu dizabilități) și al Asociației pentru capacitarea abilităților speciale –ACAS.

Organizatorii – Timea Somogyi și prietenii – și-au propus ca dragostea, acceptarea, înțelegerea și empatia să definească acest eveniment caritabil. Informații suplimentare pot fi obținute de la   Timea Somogyi, tel. 0743 – 344 036.

Citeste mai mult

Evenimente

Bazar Cultural, ediția de iarnă, la Timișoara. Programul evenimentelor

Publicat

pe

Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii și Asociația Tribul Artistic invită timișorenii, în perioada 14 – 15 decembrie, să exploreze un nou spațiu pregătit să găzduiască evenimente culturale, artistice și educaționale, promițând un weekend de basm!

Ediția de iarnă a evenimentului Bazar Cultural – creat cu și pentru comunitatea locală – ajunge într-un nou cartier din Timișoara: Centrul de Tineret Calea Aradului (Strada Dej nr. 4, Punct termic 35) devine gazdă timp de două zile magice!

Bazar Cultural – ediția a doua – pornește de la povestea noului Centru de Tineret Calea Aradului, proiect inițiat și implementat de Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT), care a prins viață cu ajutorul comunității de voluntari numiți și „voluntari schimbă-lume” datorită forței cu care s-au dedicat transformării punctului termic într-un loc primitor și gata să găzduiască evenimente culturale dedicate publicului larg, indiferent de vârstă.
În zilele de 14 și 15 decembrie, timișorenii se pot bucura de un program generos cu activități pentru cei mari și cei mici, organizatorii venind în întâmpinarea publicului cu concerte de jazz și muzică clasică, târg de produse handmade, activități și ateliere educative, teatru senzorial, ateliere de percuție, lecturi publice și ateliere de poezie.

Winter Bazar aduce comunitatea artizanilor locali într-o atmosferă de sărbătoare, produsele meșteșugite de către aceștia fiind o opțiune potrivită pentru un cadou inedit. Atelierele creative și poveștile sunt de nelipsit, Asociația Sfera Timișoarei împreună cu librăria La două Bufnițe vor aduce farmecul sărbătorilor de iarnă și dulcea savoare a lumilor de vis mai aproape de copii.

Clubul de lectură independent „O carte pe lună” lansează provocarea de a discuta liber despre cărți, literatură română contemporană și comunități construite în jurul lecturii. Bogdan Munteanu, cunoscut scriitor timișorean și organizator de evenimente culturale dedicate promovării literaturii şi a autorilor români contemporani, va aduce în discuție „Lecturile cu ARC”, invitând publicul la o lectură publică. Tot sub nota cuvintelor bine alese, Asociația Bastionul ArtLitTim va susține un atelier de poezie dadaistă, unde fiecare participant își poate croi propria poezie.
Experiențele inedite nu se lasă așteptate, Teatru Senzorial Labirint fiind prezent cu „Sensory Box”: o formă de teatru interactiv, senzorial, experimental. Actorii sunt personaje într-o poveste în care spectatorul devine personaj principal fiind purtat printr-un traseu inițiatic.

Mereu prezentă, muzica va da glas bucuriei de a fi împreună, în preajma sărbătorilor, într-un spațiu animat de farmecul evenimentelor culturale. Atelierul PAVILION- prima întâlnire cu percuția – adună în jurul ritmului tineri de toate vârstele, scopul fiind prezentarea instrumentelor de percuție și unicitatea fiecăruia în parte. Atelierul va transforma tinerii participanți într-un adevărat „trib de percuționiști”. Vera & Friends și West Brass Quintet sunt cele două concerte care vor încheia weekendul magic petrecut alături de Bazar Cultural.

Scopul proiectului îl reprezintă dezvoltarea activităților culturale în cartierele timișorene și comunitățile din alte localități din Timiș, prin aducerea manifestărilor artistice de calitate, de tip intervenție culturală, mai aproape de comunitate.
Prima ediție a evenimentului s-a desfășurat în luna octombrie în Parcul Lidia (Pădurice), transformând parcul într-un adevărat hub cultural timp de trei zile.

Organizator: Asociația tribul artistic
Finanțator: Timișoara 2021, Primăria Municipiului Timișoara
Bazar Cultural este organizat în parteneriat cu Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local, prin intermediul programului cultural prioritar ”Timișoara. Capitală Europeană a Culturii 2021”, parte a Programului Cultural TM2021 din anul 2019.

PROGRAM

SÂMBĂTĂ || 11.00-19.00

10.00-18.00  Winter Bazar
* târg de produse realizate de artizanii locali

10:00-11:00 La povești cu Bufnițele
* ateliere de lectură pentru copii, susținute de librăria La Două Bufniţe

11:00-12:00 PAVILION – prima întâlnire cu percuția
* atelier de percuție și prezentare instrumente dedicate copiilor și tinerilor, susținut de Sorina Savii

12:00-14:30 Atelier Public Art : face-paint, mandala color
* ateliere creative dedicate copiilor, susținute de Asociația Sfera Timișoarei

14:30-17:00 Sensory Box – Teatru Senzorial
* susținut de Teatrul Labirint Asylum

17.00-18.00 Lecturi cu ARC
* lectură publică și discuție liberă cu autorul Bogdan Munteanu și Giorgia Harasim ( inițiator „O carte pe lună” – club de lectură)

18:00-19:00 Concert Vera & Friends

DUMINICĂ || 10.00-19.00

10.00-18.00 Winter Bazar
* târg de produse realizate de artizanii locali

10:00-11:00 La povești cu Bufnițele
* ateliere de lectură pentru copii, susținute de librăria La Două Bufniţe

11:00-12:00 PAVILION – prima întâlnire cu percuția
* atelier de percuție și prezentare instrumente dedicate copiilor și tinerilor, susținut de Sorina Savii

12:00-14:30 Atelier Public Art : face-paint, mandala color
* ateliere creative dedicate copiilor, susținute de Asociația Sfera Timișoarei

14:30-17:00 Sensory Box-Teatru Senzorial
* susținut de Teatrul Labirint Asylum

17.00-18.00 In love with DADA
* atelier de poezie dadaistă pentru tineri, coordonat de Patricia Lidia Popescu Cevei, Asociatia Bastionul ArtLitTim

18:00-19:00 Concert West Brass Quintet

Citeste mai mult

Evenimente

KIDS 21, sezonul de iarnă. Spectacole pentru copii, părinți și bunici

Publicat

pe

La Casa Tineretului, la Teatrul de copii și tineret Merlin, la Biblioteca Județeană – Secția de Arte, vor avea loc o mulțime de activități dedicate celor mici.

Evenimentele sunt organizate de Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii, în colaborare cu Biblioteca Județeană Timiș și Teatruld e copii și tineret Merlin.

Luni, în 9 decembrie, de la ora 18.00, la Casa Tineretului va avea loc un concurs de desene și compuneri dedicate copiilor, iar marți, 10 decembrie, tot de la ora 18.00, la Bastion, la secția de Arte a Bibliotecii Județene Timiș, copiii vor citi două povești bătrânilor, dar le vor interpreta într-un mod propriu. Așadar, bunicii vor asculta un alt fel de „Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte” și o poveste diferită a lui „Prâslea cel voinic și merle de aur”.

Joi, în 12 decembrie, cei care ajung la ora 14.00 la Secția de Artă a Bibliotecii, vor putea participa la un concert de colinde susținut de corul de copii de la Școala Primară Antim Ivireanul, dar și la un spectacol de teatru – Povești de Crăciun.

Vineri, 13 decembrie, de la ora 10 – la Teatrul pentru copii și tineret Merlin, va avea loc piesa de teatru Dănilă Prepeleac, iar a doua zi, de la ora 18.00, tot la Teatrul Merlin va fi un spectacol destinat copiilor și adolescenților: Istoria la persoana 1, susținut de Teatrul Lucrafărul din Iași.

Toate evenimentele sunt gratuite, în limita locurilor disponibile.

KIDS 21 este un proiect realizat de Asociația Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii, cu sprijinul Primăriei Municipiului Timișoara și al Consiliului Local, prin intermediul programului cultural prioritar ”Timișoara, Capitală Europeană a Culturii 2021”, parte a Programului Cultural TM2021 din anul 2019.

Proiectul este realizat cu sprijinul Bibliotecii Județene Timiș și Teatrul pentru copii și tineret Merlin.

PROGRAMUL EVENIMENTELOR

9 decembrie
18:00 –20:00 la Casa Tineretului
Concurs de compuneri și desene. Premierea câștigătorilor – organizat de Biblioteca Județeană Timiș

10 decembrie

18:00 – 20:00 la Bastion – Secția de Arte a Bibliotecii Județene Timiș
PicText – Povești citite de copii bătrânilor. Relansarea poveștilor clasice „Tinerețe fără bătrânețe” și „Prâslea cel voinic”

12 decembrie
14:00 – 16:00 la Bastion – Secția de Arte a Bibliotecii Județene Timiș
14:00 – Concert Colinde de Crăciun – Școala Primară Sf. Antim Ivireanul
15:00 – Spectacol de teatru pentru copii Povești de Crăciun, Asociația Culori pentru Suflet

13 decembrie
10:00- 11:00 la Teatrul Pentru Copii și Tineret Merlin Timișoara –
Spectacol de teatru pentru copii – Dănilă Prepeleac (vârsta recomandată 7+)

14 decembrie
18:00-19:30 la Teatrul Pentru Copii și Tineret Merlin Timișoara
Teatru pentru copii și adolescenți: Istoria la persoana 1 (Teatrul Luceafărul, Iași)

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite