Ne găsiți și pe:

Evenimente

Prima ediție a Festivalului – concurs „Ionel Lucian Șipoș“, la Giroc

Publicat

pe

Consilul Local și Primăria Giroc împreună cu Casa de Cultură „Ionel Lucian Șipoș“ a comunei Giroc  organizează în zilele de 20 și 21 iunie 2019  prima ediție a Festivalului Concurs „Ionel Lucian Șipoș“, eveniment creat ca omagiu adus celui care a fost sufletul ansamblului Ghiocelul.

„Dedicat trup și suflet activităților organizate la ansamblul Ghiocelul, Neluțu a reprezentat Girocul cu mândrie, promovând imaginea comunei noastre prin intermediul deosebitelor evenimente culturale la care a participat împreună cu colegii și prietenii săi. Astfel, acest festival a luat naștere în semn de apreciere pentru devotamentul său și sperăm să devină în timp un reper în viața culturală a Banatului. Este totodată un mod de a duce mai departe munca sa“, informează organizatorii.

Evenimentul se va desfășura în Grădina de vară a Căminului cultural Giroc după următorul program:

  • 20 iunie 2019 începând cu ora 18.00
  • 21 iunie 2019 începând cu ora 17.00

Numele sonore ale cântecului popular ce vor lua parte la prima ediție a festivalului vor asigura reușita unui eveniment de neuitat. Printre acestea Andreea Voica, Carmen Popovici Dumbravă, Bogdan Firu, Carmen IenciAnsamblul Folcloric „Ceata Junilor“ din Sibiu.

Ionel Șipoș a fost diagnosticat cu o maladie cumplită, iar organismul său a cedat în timpul luptei la viață. Cântărețul de muzică populară a încetat din viață în 20 decembrie 2018.

El era directorul Ansamblului „Ghiocelul” al Casei de Cultură din Giroc.

Citeste mai mult
Click pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

Spectacolul „Elixirul Dragostei“, prezentat de Opera din Budapesta, la Timișoara

Publicat

pe

Opera Maghiară de Stat va prezenta miercuri, 28 august 2019, în Piaţa Libertăţii din Timişoara, începând cu ora 20.00, spectacolul „Elixirul dragostei” de Gaetano Donizetti.

Spectacolul ,,pe roţi” face parte din turneul pe care Opera din Budapesta îl derulează în România şi care mai cuprinde reprezentaţii în alte 7 localităţi: Cluj- Napoca, Oradea, Arad, Rimetea, Târgu Mureş, Salonta, Deva.

Evenimentul se derulează în baza parteneriatului încheiat cu Primăria Timişoara şi aduce în faţa publicului o operă comică în două acte, în limba maghiară.

Accesul publicului este gratuit.

În caz de timp nefavorabil, spectacolul va fi amânat.

 

Citeste mai mult

Evenimente

Nuntă mare în Banat. Stana Stepănescu s-a măritat cu Bojidar Ciobotin

Publicat

pe

Artiștii bănățeni, Stana Stepanescu și Bojidar Ciobotin și-au unit destinele, joi, 25 iulie când a avut loc și prima petrecere la Moșnița, urmând ca a doua petrecere să fie organizată luni, în satul natal al miresei.

Din cauza numărului foarte mare de invitați, mirii au fost nevoiți să facă două petreceri de nuntă.

La prima au participat 700 de invitați, colegi, prieteni și artiști cunoscuți din țara. Cununia civilă a fost oficiată de primarul orașului Timisoara, Nicolae Robu în curtea catedralei ortodoxe sârbe din Piața Unirii.

După cununia civilă a fost oficiată cea religioasă, nașii fiind Claudia Macrea și soțul de la Sibiu.

A doua nuntă va avea loc la Rusca-Teregova, satul natal al Stanei, în 29 iulie, unde artista a ales să facă o nuntă tradițională.

Foto: Facebook

Citeste mai mult

Evenimente

Ruga sârbească la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel“ din Arad

Publicat

pe

Arădenii au parte de sărbătoare vineri, 12 iulie, când va avea loc ruga sârbească. Formația Reflex Band și Dragana Stamenkovic din Serbia vor oferi celor prezenți muzică sârbească tradițională.

Sărbătoarea va începe la ora 10:00, când creștinii vor lua parte la Sfânta Liturghie.

Ruga bisericii este sărbătoarea unei întregi comunități care îi reunește pe creștini la un spectacol plin de petrecere și voie bună. Tradiția continuă și anul acesta cu un program de petrecere atât pentru comunitatea sârbă cât și pentru amatorii de muzică balcanică.

Ziua de vineri va începe la ora 10:00 cu slujba de la Sfânta Liturghie de la Biserica Ortodoxă Sârbă din Arad. La ora 17:00 oaspeții sunt așteptați la slujba de vecernie pentru tăierea colacului.

Atmosfera devine mai veselă la ora 18:00 în curtea Bisericii sârbești din Arad centru, unde Ansamblul de dansuri Kud Kolo Arad va avea un program artistic. La ora 19:00 publicul ia locul ansamblului de dansuri și este invitat să joace în horă, la programul  de muzică populară susținut de Formația Reflex Band și Dragana Stamenkovic Brena.

Petrecerea continuă alături de artiștii sârbi la Restaurantul Maria Ballroom de la UTA, la ora 21:30, unde publicul este așteptat să ia parte la un spectacol plin de voie bună și bucate alese. Meniul va cuprinde aperitiv rece, fel principal, desert și băutură pentru toate gusturile. Prețul unui meniu este de 115 lei de persoană. Cei ce vor să ia parte la petrecere sunt rugați să își facă rezervări la Zoran Mutavschi la numărul 0745 330 061
până miercuri, 10 iulie.

Evenimentul este organizat de Conducerea Oficiului Parohial al Bisericii Ortodoxe Sârbe din Arad, alături de nașii George și Tiana Momirov.

Mai multe detalii se găsesc pe evenimentul de pe Facebook https://www.facebook.com/events/611055242721806/

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite