Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Frumusețe și îngrijire

Nu lăsa soarele şi apa de mare să-ţi distrugă părul!

Publicat

pe

Vacanțele petrecute pe plaja mării sau la piscină sunt prilej de relaxare și de zâmbete laaargi până la urechi. Dar – mereu trebuie să existe un dar! – e bine să iei în calcul faptul că razele UV, apa sărată a mării și clorul din apa de piscină îți pot afecta structura firului de păr.

 

Violeta Palovici, hair stylist, te învaţă să previi degradarea părului în vacanța din această vară.

 

Un aspect potențial nociv după expunerea la soare şi bălăceala în mare sau piscină este deteriorarea părului: supraexpunerea la apa sărată poate fi extrem de dăunătoare firului de păr; la fel, clorul din apa de piscine îi afectează structura și poate duce la uscarea și ruperea lui.

Betano.com: Trăiește sărbătoarea fotbalului cu peste 200 de pariuri pe fiecare meci! 18+, Decizia ONJN nr. 3311 din 18.12.2015

 

    „Părul tău este format 80% din apă, ceea ce îi oferă elasticitate și hidratare. Atunci când pierzi din umezeală prin evaporare, părul tău devine deshidratat și casant, explică Violeta Palovici. Deoarece apa de mare are un conținut mare de sare, este osmotic, ceea ce înseamnă că elimină apa din păr. Rezultatul? Păr uscat, aspru și fragil. Așadar e clar: clorul și apa sărată pot face culoarea să se mătuiasca”.

 

Pentru a preveni aceste efecte nocive, este important să parcurgi următorii pași:

 

    În primul rând, este foarte important să ai în geantă de plajă un produs de tipul balsam fără clătire. Acesta are nivelul cel mai mare de hidratare și este absolut necesar pentru a păstra sănătatea părului și pentru a diminua efectele dăunătoare ale apei sărate asupra părului.

    Este foarte important să alegi un produs cu protecție UV.

    Şi la fel de mult contează să aplici produsul înainte de a pleca la plajă, astfel încât să fie absorbit complet și să asigure o acoperire și o protecție completă.

    De asemenea, este bine să aplici balsamul în mod repetat, după fiecare baie.

 

Citeste mai mult
Click pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fotbal

La multi ani tuturor doamnelor şi domnişoarelor ! Să aveți o primăvară superbă ! 💚

Publicat

pe

Haideți să uităm de carantină şi virusuri şi să postăm cele mai frumoase animăluțe şi flori care ne bucură viața ! Doamne ajută ! 💖

Citeste mai mult

Frumusețe și îngrijire

Ce greșeli fac femeile când se epilează

Publicat

pe

Chiar dacă ai o experiență bogată în procesul epilării, poți face greșeli fără ca măcar să-ți dai seama. Pe lângă faptul că epilarea greșită poate fi mai dureroasă decât în mod normal, te poți alege și cu infecții ale pielii. Iată cele mai comune greșeli pe care le fac femeile atunci când se epilează!

 

Nu te exfoliezi

 

Chiar dacă nu suntem în plin sezon estival, pielea noastă are nevoie de exfoliere în permanență, pentru a înlătura celulele moarte și a avea un aspect fin. Astfel, cu două-trei zile înainte de epilare, folosește un gel de duș abraziv. Acest lucru va asigura protecție contra firelor de păr crescute în piele și, indiferent de metoda de epilare aleasă, pielea ta va arăta minunat.

 

Te epilezi dimineața

 

În timpul somnului, picioarele se umflă puțin, ascunzând o parte din firele de par. Epilează-te seara pentru un efect mai fin și pentru a evita producerea unor iritații. 

 

Te epilezi cu lama în timpul unei băi fierbinți

 

Apa fierbinte umflă, de asemenea picioarele. Așadar, epilatul va fi mai puțin eficient și, din nou, te poți alege cu iritații și chiar cu foliculită.

 

Te epilezi cu o lamă tocită

 

Ține minte! Igiena este foarte importantă atunci când te epilezi. O lamă funcționează eficient pentru maximum patru utilizări.

 

Nu te dai cu gel de ras

 

Gelul de ras previne iritația provocată de lamă și ajută la tăierea mai profundă a firelor de păr. Aplică-l in sensul învers creșterii firelor de păr pentru a obține eficiență maximă la epilare.

 

Te epilezi prea des cu ceară

 

Trebuie să aștepți patru săptămâni între ședințele de epilare cu ceară pentru ca părul să fie destul de lung, astfel încât să poată fi smuls.

 

Sursa: ziarulring.ro

 

Citeste mai mult

Frumusețe și îngrijire

Verificăm etichetele hainelor? Uite de ce trebuie să o faci!

Publicat

pe

Haideți să vedem de ce este bine să verificăm etichetele hainelor! Acea bucățică enervată de material cusută în lateralul fiecărui produs vestimentar conține informații despre cum să te porți cu haina respectivă. Puține dintre noi o verificăm, nu-i așa?

Etichetele hainelor sunt ca legenda unei hărți

Dacă o vânzătoare drăguță îți spune că puloverul la care te uiți și pe care vrei să-l probezi este din lână 100%, poți s-o crezi pe cuvânt, sau poți să verifici și singură prețioasa informație. Este absolut necesar să înveți descrierile țesăturilor în limbile de circulație internațională. De exemplu: baumwolle nu înseamnă lână pură în limba germană ci bumbac, în timp ce wool în limba engleză înseamnă lână. Bumbacul este cotton pe majoritatea etichetelor, iar elastanul, în proporție destul de mică în compoziția hainelor îți dezvăluie faptul că materialul este elastic, se mulează pe corp.

Dacă verificăm etichetele hainelor aflăm informații importante

Dincolo de aceste explicații privind amestecul de țesături, este obligatoriu să privim întreaga etichetă: acolo vom vedea dacă putem spăla la mașină o haină sau o ducem la curățătorie ecologică sau chimică. Pe etichete există semne grafice specifice care te sfătuiesc cum să păstrezi cât mai mult timp haina respectivă. Ține cont de semnul grafic legat de temperatura de spălare, altfel culorile pot ieși din fibre, se pot împrăștia pe celelalte, iar nuanța originală se poate estompa.

Să nu uiți că absolut toate hainele din lână, dacă nu le speli de curățătorie, se vor micșora în apă, după fiecare spălare.

 

Sursa: Libertatea pentru femei

 

 

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite