Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Sănătate

Consumul de brânzeturi, benefic în prevenirea diabetului, bolilor cardiovasculare și cancerului

Publicat

pe

Deşi brânza este frecvent denigrată pentru conţinutul ridicat de grăsimi saturate, o nouă cercetare a arătat că este posibil ca acest preparat alimentar să nu aibă impactul negativ asupra sănătăţii pe care l-am presupus cu toţii, informează The Telegraph.

Având în vedere că niciun nutrient nu este consumat în mod izolat, impactul acestora asupra organismului trebuie întotdeauna studiat în contextul în care este consumat, potrivit unui nou studiu publicat în revista de specialitate American Journal of Clinical Nutrition. Lucrarea a arătat că, în ciuda proporţiei mari de grăsimi saturate, brânza nu are efectul negativ asupra colesterolului din sânge la care ne puteam aştepta.

„Cercetarea demonstrează în mod clar beneficiile importante pentru sănătate ale brânzei pentru prevenirea diabetului de tip 2, a bolilor cardiovasculare şi a cancerului”, a declarat nutriţionistul Arne Astrup de la Universitatea din Copenhaga, citat de cotidianul britanic într-un articol publicat recent.
 
Însă acesta nu este primul studiu ce sugerează că un consum regulat de brânză ar putea avea efecte pozitive asupra sănătăţii. De la îmbunătăţirea sistemului imunitar la prevenirea cariilor dentare, The Telegraph rezumă alte şase beneficii surprinzătoare pentru sănătate ale produselor lactate.

Poate preveni cancerul de ficat

Consumul de brânză poate preveni dezvoltarea unui cancer la ficat şi chiar poate stimula sănătatea acestui organ, potrivit unui nou studiu realizat de Universitatea A & M din Texas. Studiul a constatat chiar că brânzeturile maturate, cum ar fi brie şi cedar, au potenţialul de a creşte speranţa de viaţă cu până la 25%.

Acest lucru se datorează faptului că aceste brânzeturi conţin un compus numit „spermidină”, care se pare că previne fibroza hepatică şi carcinomul hepatocelular, cel mai frecvent tip de cancer la ficat.

„S-a arătat că reducerea drastică a numărului de calorii consumate, limitarea cantităţii de metionină (un tip de aminoacid găsit în carne şi alte proteine) în dietă şi folosirea rapamicinei prelungesc cu adevărat durata de viaţă a vertebratelor’, ‘a declarat Leyuan Liu, profesor asistent la universitatea menţionată.

„Dar a mânca mai puţin şi fără carne nu este o abordare bine primită de populaţie în general, în timp ce rapamicina a demonstrat că suprimă sistemul imunitar uman. Prin urmare, spermidina poate fi o abordare mai bună”, a adăugat aceasta.

Stimulează sistemul imunitar

Potrivit unui studiu din 2010, consumul unei bucăţi de brânză în fiecare zi ar putea fi benefic pentru sistemul imunitar al persoanelor în vârstă.

Autorii cercetării, de la Universitatea din Turku, Finlanda, au descoperit că brânza probiotică are capacitatea de a preveni deteriorarea sistemului imunitar odată cu înaintarea în vârstă.

Oamenii de ştiinţă sunt voluntari cu vârste cuprinse între 72 şi 103 ani care au mâncat la micul dejun, timp de patru săptămâni, o felie de brânză – fie o brânză-placebo, fie probiotică Gouda. La sfârşitul perioadei de studiu, cercetătorii au descoperit că aceia care au mâncat brânza probiotică au prezentat o îmbunătăţire clară a sistemului imunitar.

„S-a semnalat că aportul de bacterii probiotice sporeşte răspunsul imunitar prin alte produse şi acum am descoperit că brânza poate fi un purtător al aceleiaşi bacterii”, a declarat principalul autor al studiului, profesorul Fandi Ibrahim.

„Am demonstrat că aportul obişnuit de brânză probiotică poate ajuta la întărirea sistemului imunitar şi că includerea acesteia într-o dietă regulată poate ajuta la îmbunătăţirea răspunsului imunitar al unei persoane în vârstă la provocările externe”, a adăugat acesta.

Creşte speranţa de viaţă

În 2015, un studiu a sugerat existenţa unei legături între consumul de brânză şi o viaţă lungă şi sănătoasă.

Oameni de ştiinţă de la Universitatea Aarhus din Danemarca au studiat motivul pentru care francezii tind să aibă o viaţă lungă şi sănătoasă, în ciuda consumului de alimente bogate în grăsimi saturate, fenomen cunoscut ca „paradoxul francez”.

Francezii se bucură de o incidenţă scăzută a bolilor coronariene şi de o speranţă medie de viaţă de 82 de ani, în timp ce consumă până la 23,9 kg de brânză în fiecare an. Prin comparaţie, în cazul britanicilor, care consumă 11,6 kg de brânză în fiecare an, s-a constatat o incidenţă dublă a bolilor cardiovasculare, iar speranţa lor de viaţă este de 81 de ani.

Hanne Bertram, cercetător ştiinţific în domeniul alimentar la universitatea citată, a comparat probele de urină şi fecale provenite de la 15 bărbaţi ale căror diete conţineau brânză şi lapte sau au avut o dietă cu unt, dar nu şi alte produse lactate.

Bertram a constatat că cei ale căror regimuri conţineau brânză au avut un nivel ridicat de acid butiric, un compus care a fost legat de obezitate redusă şi metabolism mai mare. Aceste rezultate „sugerează un rol pentru microbii intestinali şi întăresc legătura dintre brânză şi paradoxul francez”, a afirmat Bertram.

Previne cariile dentare

În plus faţă de periajul regulat, se pare că şi consumul de brânză ar putea face bine dinţilor.

Un studiu din 2013 publicat de Academia de Stomatologie Generală din America a constatat că brânza nu numai că face gura mai alcalină (ceea ce reduce nevoia de tratament dentar), ci şi creează o peliculă de protecţie în jurul dinţilor.

Cercetătorii au împărţit 68 de copii în trei grupuri. Un grup a fost rugat să mănânce o porţie zilnică de brânză, altul să consume o porţie zilnică de iaurt fără zahăr, iar cel de-al treilea – să bea un pahar de lapte în fiecare zi.

Ei au măsurat nivelurile de pH atât înainte, cât şi după test şi au descoperit că cei care au mâncat brânză au prezentat o creştere „rapidă” a nivelului de pH, în timp ce subiecţii care au mâncat iaurt şi au băut lapte nu au prezentat nicio schimbare.

„Cu cât nivelul pH-ului este mai mare de 5,5, cu atât este mai mic riscul de a dezvolta carii”, a declarat principalul autor al studiului, Vipul Yadav.

Ajută la scăderea în greutate

În 2009, un grup de cercetători australieni a susţinut că o dietă bogată în produse lactate, cum ar fi brânza, poate ajuta persoanele supraponderale să piardă în greutate.

Cercetători de la Universitatea de Tehnologie Curtin din Perth au cerut unui grup de 40 de voluntari să înceapă o dietă redusă în calorii şi altui grup să mănânce mai mult brânză, iaurt şi lapte cu conţinut scăzut de grăsimi.

Ei au descoperit că cei care au consumat între trei şi cinci porţii de produse lactate pe zi au pierdut cea mai mare greutate. Ei aveau, de asemenea, presiunea sangvină mai scăzută, mai puţină grăsime abdominală şi şi-au „îmbunătăţit semnificativ” şansele de a evita boli de inimă şi diabet.

„Mulţi oameni cred că, atunci când încearcă să piardă în greutate, produsele lactate sunt alimentele cheie pe care trebuie să le elimine din dieta lor deoarece sunt bogate în grăsimi”, a remarcat cercetătorul principal al studiului, dr Wendy Chan. Dar acest studiu a arătat că atunci când încearcă să slăbească, oamenii pot beneficia de fapt din creşterea cantităţilor de lactate pe care le consumă, atât timp cât în timpul perioadei de pierdere în greutate aportul total de energie este mai mic decât nevoile lor.

„Aceasta va ajuta la reducerea tensiunii arteriale şi, de asemenea, va duce la o pierdere mai mare a grăsimii totale abdominale, astfel încât se va pierde în greutate mai mult din jurul burţii”, a adăugat cercetătoarea.

Stimulează inteligenţa

Brânza este ţinta multor critici, dar unele cercetări sugerează că acest produs ar putea fi benefic pentru creşterea inteligenţei.

Un studiu din 2012 realizat de cercetători americani şi australieni au descoperit că persoanele care consumă cu regularitate lactate, precum brânză, lapte şi iaurt, au rezultate mai bune la testele de inteligenţă decât cei care nu consumă niciodată astfel de produse.

Studiul a implicat 900 de bărbaţi şi femei, cărora cercetătorii le-au cerut să treacă printr-o serie de provocări cognitive care le-au testat memoria vizual-spaţială, verbală şi de lucru.

Ei au constatat că cei care au obţinut cele mai bune rezultate consumau în mod regulat şi cele mai multe produse lactate.

AGERPRES

Citeste mai mult
Click pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sănătate

Distrofia unghială. Cauze și tratament

Publicat

pe

Distrofia unghială poate fi o sursă de frustrare și disconfort pentru mulți oameni.

La Podo Clinique, înțelegem impactul pe care această afecțiune îl poate avea asupra stimei de sine și a calității vieții. De aceea, oferim soluții eficiente și personalizate pentru a trata această problemă.

Procedura noastră pentru distrofia unghială este concepută pentru a restabili aspectul și sănătatea unghiilor afectate. Înainte de tratament, unghiile pot prezenta aspectul de subțiere, îngălbenire sau chiar deformare. După aplicarea procedurii noastre specializate, unghiile revin la un aspect sănătos și natural.

Utilizăm tehnici avansate și produse de înaltă calitate pentru a trata distrofia unghială în mod eficient și vă asigurăm că veți primi cele mai bune îngrijiri și rezultate.

Echipa noastră de specialiști vă stă la dispoziție pentru a vă oferi cele mai bune soluții pentru sănătatea picioarelor dumneavoastră!

Pășește cu încredere și contactează-ne pentru o consultație!

Programări la +𝟒𝟎 𝟕𝟒𝟎 𝟎𝟕𝟎 𝟎𝟓𝟐

 𝐰𝐰𝐰.𝐩𝐨𝐝𝐨𝐜𝐥𝐢𝐧𝐢𝐪𝐮𝐞.𝐫𝐨

Citeste mai mult

Sănătate

Biofeedback Remote: Evaluare și Prevenție pentru Un Corp în Echilibru

Publicat

pe

Biofeedback-ul remote reprezintă o metodă inovativă de evaluare și terapie energetică, ce pornește de la nivelul profund subconștient – lucrând cu traumele, echilibrând emoțiile, CHACKRELE, AURA, și ajutând la restabilirea sănătății inclusiv la nivel FIZIC- celular. În fapt, majoritatea patologiilor încep la aceste nivele energetice, perturbând apoi sistemele, organele și celulele corpului. Doar în acest stadiu, FIZIC,  poate fi stabilit un diagnostic medical de către un specialist.

Ce oferă o ședință de biofeedback?

Fiecare ședință durează 2 ore și include atât evaluarea energetică, cât și terapia.

Terapia se bazează pe rezultatele evaluării, fiind personalizată pentru fiecare individ, abordându-l holistic și unic.

Prevenția este cheia succesului – evaluările efectuate la fiecare 3 luni permit corectarea dezechilibrelor înainte ca acestea să se manifeste în plan fizic.

Beneficiile prevenției:

Identifică RISCURILE la nivel energetic, înainte de apariția bolii.

Menține un echilibru EMOTIONAL și FIZIC, prevenind dezechilibre majore.

Recomandare: O ședință de biofeedback remote la fiecare 3 luni pentru a monitoriza sănătatea și a preveni apariția riscurilor.

Rezervă acum o ședință pentru prevenție și echilibru complet:

Evaluare energetică și terapie cu aparatul SCIO – o ședință

Citeste mai mult

Sănătate

Dispozitivul Q-Vibe – un concept inovator pentru optimizarea stării de sănătate

Publicat

pe

HealthyVibe este un concept inovator prin care cei interesați sunt sprijiniți să-și optimizeze permanent starea de sănătate, să reducă la maxim apariția unor eventuale riscuri și să ajungă la parametrii optimi prin coaching terapeutic holistic.

Printre beneficiile terapiilor holistice se numără: obținerea unei stări de echilibru atât fizic cât și psihic, îmbunătățirea sistemului imunitar, reducerea stresului, a inflamațiilor și a infecțiilor, îmbunătățirea circulației sanguine, echilibrarea energetică dar și emoțională.

Dispozitivul Q-Vibe

Singurul dispenser de acest gen din România brevetat la nivel european și premiat momentan cu 5 medalii de aur la saloanele de specialitate atât în România cât și în străinătate este un adjuvant excelent în diverse patologii.

Dispozitivul Q Vibe reduce inflamațiile în mod natural, printr-o rețetă personalizată induce un efect relaxant natural, ajută la prevenirea bolilor cronice și optimizează sănătatea.

Dispozitivul se inserează într-o brățară din piele naturală și se încarcă, în funcție de o rețetă care este eliberată de Dr. Oana Codruța Băcean Miloicov.

Pentru pacienții cu diverse patologii și nevoi de sănătate, Dr. Oana Codruța Băcean Miloicov poate recomanda terapia cu dispozitivul generator de frecvențe terapeutice QVibe. Acest dispozitiv inovator utilizează terapia prin frecvențe pentru a sprijini procesele naturale de regenerare ale organismului, oferind o alternativă sigură și non-invazivă la tratamentele tradiționale.

Personalizarea tratamentului în funcție de numărul și vechimea patologiilor este o prioritate, asigurându-se că fiecare pacient primește îngrijirea optimă și adecvată nevoilor sale individuale.

Dr. Oana Codruța Băcean Miloicov, Medic Primar Medicină de Familie și Medic Primar Igienă, Terapeut în Terapii Complementare, pune la dispoziția pacienților săi o abordare completă și integrativă, asigurându-se că fiecare pas al procesului medical contribuie la o evaluare amănunțită și la un plan de tratament personalizat.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite