Ne găsiți și pe:

Sănătate

Sfatul medicului. Fructele de pădure benefice pentru afecțiunile cardio-vasculare

Publicat

pe

Printre cele mai sănătoase alimente ce pot fi consumate se numără fructele de pădure. Sunt delicioase, hrănitoare și oferă o serie de avantaje impresionante pentru sănătate. Acestea conțin antioxidanți, care ajută la controlul nivelului radicalilor liberi.

Radicalii liberi sunt molecule instabile, care sunt benefice în cantități mici, dar care ne pot deteriora celulele atunci când numărul lor devine prea mare, provocând stres oxidativ. Fructele de pădure sunt o sursă minunată de antioxidanți, cum ar fi antocianine, acid elagic și resveratrol.

Cea mai mare activitate oxidantă o au afinele, murele și zmeura, alături de rodie. Consumul unei porții de afine (300 g) de către bărbați ajută la protejarea ADN-ului de daunele pe care le pot produce radicalii liberi. Iar consumul de 500 g de pulpă de căpșuni pe zi, timp de 30 de zile, scade cu 38% activitatea unui marker pro-oxidant.

La femei, consumul de 150 g căpșuni sau mixt, de fructe de pădure cu pâine, duce la o reducere cu 26% a nivelului de insulină comparativ cu un consum similar doar de pâine. Același efect îl are și consumul a două băuturi de tip smoo­thie din afine, de două ori pe zi, timp de șase săptămâni, de către persoanele obeze.

Fructele de pădure sunt o sursă bună de fibre, inclusiv solubilă, iar consumul lor încetinește mișcarea alimentelor prin tractul digestiv, ceea ce duce la reducerea foamei și la creșterea sentimentelor de plenitudine. Astfel se reduce aportul de calorii și se poate facilita gestionarea greutății. Fructele de pădure sunt sărace în calorii și extrem de hrănitoare. Pe lângă faptul că sunt bogate în antioxidanți, conțin și câteva vitamine și minerale. Spre exemplu, căpșunile sunt bogate în vitamina C. De asemenea, aceste fructe au proprietăți antiinflamatorii puternice.

Zmeura neagră și căpșunile ajută la scăderea colesterolului la persoanele obeze sau care au sindrom metabolic. Consumul de căpșuni uscate sau congelate, timp de opt săptămâni, duce la o scădere a colesterolului cu 11% (LDL), iar prin consumul de afine uscate în același interval scăderea este de 28%. Totodată, aceste fructe ajută la controlul tensiunii arteriale și împiedică coagularea sângelui.

Fructele de pădure pot ajuta la reducerea ridurilor, deoarece anti­oxidanții pe care îi conțin ajută la controlul radicalilor liberi, una dintre principalele cauze ale afectării pielii, care contribuie la îmbătrânire.

Fructele de pădure ajută și la protejarea organismului împotriva cancerului. Mai mulți antioxidanți din fructele de pădure, inclusiv antocianine, acid elagic și resveratrol, pot reduce riscul de cancer al esofagului, gurii, sânului și colonului. Consumând 60 grame de zmeură uscată prin congelare, timp de 1-9 săptămâni, markerii tumorali se pot îmbunătăți. Toate soiurile de căpșuni au efecte puternice și de protecție asupra celulelor canceroase hepatice, indiferent dacă acestea sunt bogate sau reduse în antioxidanți.

Singurele persoane care trebuie să evite fructele de pădure sunt cele care necesită o dietă cu conținut scăzut de fibre pentru anumite tulburări digestive, precum și persoanele care sunt alergice la fructele de pădure. Cele mai frecvente reacții alergice sunt la consumul de căpșuni.

sursa: ziarullumina.ro

Sănătate

Mitropolia Banatului a donat patru stații de diagnostic și monitorizare spitalelor din Timișoara

Publicat

pe

Din inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, miercuri, au fost donate patru stații de diagnostic și monitorizare, aparatură medicală de înaltă performanță, care are ca scop diagnosticul și monitorizarea pacienților aflați în stare critică în contextul pandemiei pe care o traversăm.

Aparatura medicală a sosit la Centrul eparhial din Timișoara, unde alături de Rodica Anișorac, reprezentant zonal al firmei de distribuție al aparaturii medicale, s-a făcut o demonstrație cu privire la capacitatea de diagnoză a acestui echipament.

Fiind un device medical de ultimă generație, acesta va sta lângă pacienți transmițând în timp real toate datele vitale. În acest fel cei aflați în suferință vor fi salvați de acești „îngeri păzitori”, cum i-a numit Părintele Mitropolit Ioan.

Au fost prezenți beneficiarii acestui act de caritate, prof. dr. Virgil Musta de la Spitalul de boli infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara și prof. dr. Marius Craina, de la Maternitatea Bega din Timișoara, care au mulțumit Părintelui Mitropolit pentru această inițiativă creștinească; echipamentele sunt necesare în această perioadă, când și unitățile medicale se confruntă cu un deficit de aparatură medicală performantă.

Citeste mai mult

Sănătate

Coronavirusul se poate transmite de la om la animal

Publicat

pe

Persoanele care au confirmarea sau suspiciunea infectării cu noul coronavirus trebuie să restricţioneze contactul cu animalele de companie şi cele domestice, în acelaşi mod în care procedează în cazul contactului cu alte persoane, susţin reprezentanţii Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

„Atunci când este posibil, ar trebui să lăsaţi animalele în grija altor membri din casă sau din gospodărie. În cazul în care trebuie să aveţi grijă singuri de animalele dumneavoastră, este indicat să vă spălaţi pe mâini înainte şi după contactul cu acestea, precum şi să respectaţi normele generale de igienă. De asemenea, trebuie evitat contactul direct cu animalul de companie sau cel domestic. În cazul în care nu sunteţi infectat, interacţiunea cu animalele dumneavoastră se poate realiza în condiţiile normale, cu respectarea normelor de igienă recomandate”, se menţionează într-un comunicat de presă al ANSVSA.

De asemenea, reprezentanţii ANSVSA recomandă unele măsuri de precauţie în ceea ce priveşte animalele de companie şi cele domestice. Astfel, apa şi alimentele pentru animale trebuie să fie curate, precum şi obiectele folosite pentru acestea. Persoanele care îngrijesc animalele trebuie să se spele pe mâini după ce au manipulat alimentele, proviziile şi dejecţiile animalelor şi să schimbe cât mai des aşternutul folosit pentru acestea.

Potrivit unor studii ale comunităţii ştiinţifice internaţionale, menţionate de reprezentanţii ANSVSA, coronavirusurile reprezintă o familie virală extrem de numeroasă, astfel că unele coronavirusuri induc boala la oameni, altele la anumite populaţii de animale.

De asemenea, coronavirusurile care infectează oamenii pot, rareori, infecta şi animalele. Totodată, structura genetică a virusului SARS-COV-2 sugerează faptul că sursa iniţială a fost de origine animală.

„Cu toate acestea, în urma analizei datelor disponibile în prezent, transmiterea virusului SARS-COV-2 de la oameni la alte specii de animale este foarte puţin probabilă”, se precizează în comunicat.

Potrivit sursei citate, virusul SARS-COV-2 se leagă de anumiţi receptori celulari specifici, lucru care permite accesul în celulele gazdei. Deşi aceşti receptori au fost identificaţi în speciile de animale domestice şi par să fie capabili să interacţioneze cu virusul uman, simpla prezenţă a receptorilor nu reprezintă o condiţie suficientă pentru ca animalele să fie infectate.

Acest lucru se explică prin faptul că virusul nu foloseşte doar receptorii celulari, ci şi alte componente celulare pentru a se replica în interiorul celulei.

În prezent, comunitatea ştiinţifică internaţională a prioritizat investigarea posibilităţii transmiterii virusului între animale şi oameni, prin alimente şi prin contactul cu mediul înconjurător, existând numeroase studii iniţiate în acest sens.

Image by Helena Sushitskaya from Pixabay.

Citeste mai mult

Sănătate

Biorezonanța – o metodă alternativă de tratare a multor boli

Publicat

pe

Asist. Univ.Dr. Oana Codruta Bacean Miloicov îi ajută pe oameni sa isi optimizeze starea de sanatate si sa evite aparitia unor eventuale riscuri. Folosește metode alternative de evaluare, preventie sau imbunatatire a starii de sanatate prin biorezonanta.

Biorezonanta este in primul rand o metoda alternativa de evaluare, preventie si terapie. Pe intelesul tuturor are la baza vibratia; adica orice organism viu, celula vibreaza cu o anumita frecventa, masurabila. Vorbim aici atat despre celula sanatoasa, cat si despre celula bolnava.

Dispozitivele de biorezonanta pot sa masoare aceste vibratii, sa identifice si sa le diferentieze pe cele normale- sanatoase, de cele patologice. Consecutiv se poate aplica si terapia prin biorezonanta, adica cu  frecvente, cu scopul de a optimiza reactiile normale ale celulei in asa fel incat sa inceapa sa functioneze cat mai aproape de varianta lor optima- sanatoasa.

Corpul nostru e necesar sa fie evaluat HOLISTIC si pe mai multe NIVELE.

Initial- primul nivel, modificarea emotiilor, traumele, modificarea CHACKRELOR si a AUREI, pornesc un proces de dezechilubru la nivelul subconstientului, care poate fi reversibil sau nu! Dureaza luni sau ani de zile de cand un astfel de proces, initiat in subconstient, sa se materializeze la nivel fizic, adica evidentiat in investigatiile clinice asa cum ne dorim noi, medicii- sa avem dovada!

In al doilea rand- nivel, exista planul energetic, in care de asemenea se poate actiona, in scopul de a optimiza procesele naturale de regenerare.

Cel mai de jos nivel, este cel FIZIC, asa cum se intampla in medicina alopata, unde se tratează efectul si se pene baza pe dovezi, evidentiind un diagnostic, luand in considerare: anamneza, examenul clinic, investigatiile clinice si paraclinice, stabilind in final un diagnostic.

In mod ideal ar fi indicat ca in orice patologie, singulara sau multipla, sa se actioneze – adica sa se evalueze si să se trateze – TOATE cele trei nivele, astfel incat sa se  obtină rezultate optime.

Asta, pentru că orice proces patologic initiat la nivelul organismului uman, genereaza consecinte complicatii; aceasta inseamna ca nu este suficient sa se abordeze patologia initiala, ci corect si complet ar fi sa se abordeze si efectele, consecintele, complicatiile.

„Contextul in care am ajuns sa folosesc aceste tipuri de dispozitive, de la an la an diversificat, in functie de evolutia in domeniu, nu este unul tocmai placut. Un membru al familiei noastre, a fost diagnosticat cu o patologie severa, context in care, tatal meu, a initiat la vremea respectiva tot felul de terapii alternative la indemana, la momentul respectiv, pentru a veni in ajutorul persoanei respective. Ulterior eu si fratele meu, ne-am alaturat treptat, fiind interesati tot mai mult de aprofundarea domeniului, observand rezultate tot mai imbucuratoare“, spune dr. Oana Codruța Băcean Miloicov.

Aceasta a mai adăugat că practică aceasta metoda de aproximativ 18 ani, „in contextul in care ne-am adaptat si updatat cerintelor pacientilor, aparitiei de noi si dificile patologii, cat si cu noi resurse si idei, variante“.

In functie de patologia pacientului se stabilesc etapele care vor parcurge, cat si tipul sau tipurile de dispozitive care vor fi folosite in functie de caz, patologie, varsta, evolutie, etc..

„Aceasta metoda alternativa de evaluare si terapie, este important sa specificam din capul locului, se poate aplica si in sens PREVENTIV- si anume sa evaluam eventualele riscuri la care este supus pacientul si sa optimizam starea de sanatate, astfel incat peste luni sau ani de zile, aceste riscuri sa nu devina patologii“, mai spune dr. Oana Codruța Băcean Miloicov..

Metoda se aplica incepand cu simplele viroze respiratorii, pana la afectiuni digestive, renale, afectiuni psihiatrice, dermatologice, etc.

Exista mai multe tipuri de aparate, pe care le folosim in functie de caz ( SCIO, Quint, Rife, Psihodiagnostiv Videocomputerizat, Iridologie, etc.)

Durata terapiilor variaza in functie de dispozitivul folosit, intre o ora si trei ore. Exista terapii care se pot face Remote, picaturi personalizate in functie de afectiune- acestea se pot trimite pacientului print curier, etc..

Informații utile:

Dr. Oana Codruța Băcean Miloicov, PHD,
IMUNE International Accredited
Medic Specialist Medicina de Familie si
Medic Specialist Igiena
Terapeut in terapii complementare
Contact: 0745170879
baceano@gmail.com
https://www.facebook.com/Dr-Oana-Codruța-Băcean-Miloicov

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite