Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Sănătate

Telefoanele mobile pot afecta calitatea somnului

Publicat

pe

Lumina albastră a ecranelor de la telefoanele mobile întârzie secreţia melatoninei, hormonul numit „al somnului”, arată un studiu desfăşurat pe tineri şi menţionat miercuri de 20minutes.ch.

Un elveţian tânăr din doi se simte obosit în timpul săptămânii, conform studiului realizat de cercetători de la Înalta Şcoală pentru Ştiinţe Aplicate din Zurich (ZHAW). Chiar dacă incriminate sunt în primul rând petrecerile şi jocurile, şi telefonul mobil poate fi dăunător pentru calitatea somnului.

Cum mijloacele electronice sunt utilizate adesea de tineri înainte să se culce, cercetătorii elveţieni au vrut să afle dacă acest lucru influenţează somnul şi odihna l această categorie de populaţie, a arătat instituţia din Zurich miercuri, într-un comunicat.

Rezultatele arată că majoritatea persoanelor intervievate, cu vârste cuprinse între 12 şi 19 ani, dorm destul, adică opt ore pe noapte, şi că durata somnului scade odată cu vârsta. Totuşi, jumătate din tineri nu se simt suficient de odihniţi în timpul săptămânii, indiferent de vârstă. Factorii identificaţi drept dăunători somnului sunt petrecerile, jocurile video, trimiterea de fotografii sau de filme pe smartphone sau folosirea telefonului mobil ca ceas deşteptător.

Tendinţa tinerilor de a folosi aparate mobile joacă astfel un rol determinant în apariţia unor probleme cu somnul, lumina albastră a ecranelor întârziind secreţia de melatonină, „hormonul somnului”.

În schimb, alte activităţi pot avea efecte pozitive asupra somnului la tineri. O activitate în familie sau lectura unei cărţi, mai degrabă decât mesaje pe WhatsApp, înainte de culcare pot face ca tinerii să se simtă mai odihniţi a doua zi.

Prin urmare, cercetătorii de la ZHAW recomandă lipsa telefonului mobil din dormitor şi reducerea timpului petrecut cu jocuri video. Cu o oră înainte de culcare, este bine să se stea departe de orice ecran. Pentru a beneficia de un somn liniştit, se recomandă stingerea aparatelor mobile sau punerea lor în modul „avion”. Cercetătorii îi mai sfătuiesc pe tineri să se trezească cu un ceas deşteptător în locul telefonului mobil.

La comanda Swisscom, ZHAW efectuează din doi în doi ani un sondaj în rândul a 1.000 de tineri între 12 şi 19 ani din toată Elveţia, având ca temă comportamentul lor faţă de media, încheie 20minutes.ch.

AGERPRES

Sănătate

Biofeedback Remote: Evaluare și Prevenție pentru Un Corp în Echilibru

Publicat

pe

Biofeedback-ul remote reprezintă o metodă inovativă de evaluare și terapie energetică, ce pornește de la nivelul profund subconștient – lucrând cu traumele, echilibrând emoțiile, CHACKRELE, AURA, și ajutând la restabilirea sănătății inclusiv la nivel FIZIC- celular. În fapt, majoritatea patologiilor încep la aceste nivele energetice, perturbând apoi sistemele, organele și celulele corpului. Doar în acest stadiu, FIZIC,  poate fi stabilit un diagnostic medical de către un specialist.

Ce oferă o ședință de biofeedback?

Fiecare ședință durează 2 ore și include atât evaluarea energetică, cât și terapia.

Terapia se bazează pe rezultatele evaluării, fiind personalizată pentru fiecare individ, abordându-l holistic și unic.

Prevenția este cheia succesului – evaluările efectuate la fiecare 3 luni permit corectarea dezechilibrelor înainte ca acestea să se manifeste în plan fizic.

Beneficiile prevenției:

Identifică RISCURILE la nivel energetic, înainte de apariția bolii.

Menține un echilibru EMOTIONAL și FIZIC, prevenind dezechilibre majore.

Recomandare: O ședință de biofeedback remote la fiecare 3 luni pentru a monitoriza sănătatea și a preveni apariția riscurilor.

Rezervă acum o ședință pentru prevenție și echilibru complet:

Evaluare energetică și terapie cu aparatul SCIO – o ședință

Citeste mai mult

Sănătate

Dispozitivul Q-Vibe – un concept inovator pentru optimizarea stării de sănătate

Publicat

pe

HealthyVibe este un concept inovator prin care cei interesați sunt sprijiniți să-și optimizeze permanent starea de sănătate, să reducă la maxim apariția unor eventuale riscuri și să ajungă la parametrii optimi prin coaching terapeutic holistic.

Printre beneficiile terapiilor holistice se numără: obținerea unei stări de echilibru atât fizic cât și psihic, îmbunătățirea sistemului imunitar, reducerea stresului, a inflamațiilor și a infecțiilor, îmbunătățirea circulației sanguine, echilibrarea energetică dar și emoțională.

Dispozitivul Q-Vibe

Singurul dispenser de acest gen din România brevetat la nivel european și premiat momentan cu 5 medalii de aur la saloanele de specialitate atât în România cât și în străinătate este un adjuvant excelent în diverse patologii.

Dispozitivul Q Vibe reduce inflamațiile în mod natural, printr-o rețetă personalizată induce un efect relaxant natural, ajută la prevenirea bolilor cronice și optimizează sănătatea.

Dispozitivul se inserează într-o brățară din piele naturală și se încarcă, în funcție de o rețetă care este eliberată de Dr. Oana Codruța Băcean Miloicov.

Pentru pacienții cu diverse patologii și nevoi de sănătate, Dr. Oana Codruța Băcean Miloicov poate recomanda terapia cu dispozitivul generator de frecvențe terapeutice QVibe. Acest dispozitiv inovator utilizează terapia prin frecvențe pentru a sprijini procesele naturale de regenerare ale organismului, oferind o alternativă sigură și non-invazivă la tratamentele tradiționale.

Personalizarea tratamentului în funcție de numărul și vechimea patologiilor este o prioritate, asigurându-se că fiecare pacient primește îngrijirea optimă și adecvată nevoilor sale individuale.

Dr. Oana Codruța Băcean Miloicov, Medic Primar Medicină de Familie și Medic Primar Igienă, Terapeut în Terapii Complementare, pune la dispoziția pacienților săi o abordare completă și integrativă, asigurându-se că fiecare pas al procesului medical contribuie la o evaluare amănunțită și la un plan de tratament personalizat.

Citeste mai mult

Sănătate

Healthy Vibe – Terapia revoluționară prin biorezonanță cu Dr. Oana Codruța Miloicov Băcean

Publicat

pe

Într-o lume în care medicina convențională domină tratamentele pentru numeroase afecțiuni, tot mai mulți oameni caută metode alternative și complementare pentru a-și îmbunătăți sănătatea. Biorezonanța a început să câștige teren ca o metodă neinvazivă și eficientă de diagnosticare și terapie, iar unul dintre promotorii acestei tehnici în România este Dr. Oana Codruța Miloicov Băcean, fondatoarea centrului Healthy Vibe.

Ce este biorezonanța?

Biorezonanța este o metodă de diagnostic și tratament care se bazează pe principiile fizicii cuantice și ale medicinei energetice. Această tehnologie utilizează frecvențele electromagnetice emise de corpul uman pentru a identifica dezechilibrele la nivel celular și pentru a stimula procesul natural de autovindecare. Fiecare organ și sistem din corpul nostru vibrează la o frecvență specifică. În cazul unei disfuncții, aceste frecvențe sunt perturbate, iar biorezonanța poate identifica aceste dezechilibre și le poate corecta. Dispozitivele de biorezonanță detectează aceste variații și le compară cu frecvențele normale ale unui organism sănătos. Pe baza acestor informații, terapeuții pot stabili un plan de tratament personalizat, care să ajute la restabilirea echilibrului energetic al corpului.

Healthy Vibe: Un centru inovator de biorezonanță

Healthy Vibe este un centru de sănătate care oferă terapii prin biorezonanță, fondat și coordonat de Dr. Oana Codruța Miloicov Băcean. Cu o pregătire medicală solidă și o deschidere către medicina alternativă, Dr. Miloicov Băcean a reușit să creeze un loc unde pacienții pot beneficia de o abordare integrativă în ceea ce privește sănătatea. Scopul principal al centrului este de a ajuta pacienții să-și îmbunătățească starea de bine și să își recapete echilibrul fizic și emoțional.

La Healthy Vibe, biorezonanța este folosită atât pentru diagnosticare, cât și pentru tratament. Această metodă neinvazivă, nedureroasă și sigură permite depistarea unor afecțiuni care, în mod convențional, ar putea necesita proceduri mai invazive sau costisitoare. Terapia cu biorezonanță poate fi aplicată pentru o gamă largă de probleme de sănătate, inclusiv alergii, intoleranțe alimentare, afecțiuni digestive, dezechilibre hormonale, afecțiuni autoimune și chiar tulburări emoționale.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite