Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Alte sporturi

Timișoara, gazda primului campionat european de padel – Romanian Challenge/Central European Padel Tour (CEPT)

Publicat

pe

În anul în care este Capitală Europeană a Culturii, Timișoara marchează o premieră majoră pentru sportul național: orașul de pe Bega este gazda primului campionat european de padel ce ajunge cu o etapă în țara noastră.

Un număr de 65 de sportivi, băieți și fete, din 12 țări, au răspuns provocării Central European Padel Tour (CEPT), competiție a profesioniștilor din Europa. „Provocarea românească” / Romanian Challenge  organizată de Central European Padel Tour se va desfășura în acest sfârșit de săptămână, între 21 și 23 aprilie la baza sportivă Padel Center (Dumbrăvița, strada Praga nr.6).

Sportivi profesioniști din Cehia, Croația, Germania, Italia, Moldova, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Spania, Tunisa și Ungaria vor evolua pe cele cinci terenuri ale clubului (trei acoperite și două în aer liber), terenuri furnizate de producătorul oficial pentru World Padel Tour. Mai multe detalii despre sportivii participanți sunt disponibile aici.

Central European Padel Tour (CEPT) este singurul turneu profesionist de padel în comunitatea europeană. Competiția se desfășoară pe parcursul unui an, cu etape lunare  în toate țările. Pentru prima dată în istoria acestei competiții importante, România a intrat în joc, prin găzduirea etapei naționale la Padel Center.

„Padelul este unul dintre sporturile cu cea mai rapidă creștere de pe planetă, în sensul numărului tot mai mare de practicanți. Dincolo de faptul că îi vedem pe marii fotbaliști sau tenismeni că joacă și padel sau că dețin cluburi de padel, ne bucurăm de amploarea pe care o câștigă acest sport în România. Țară care, din vara anului trecut a recunoscut oficial, prin Ministerul Sportului, prezența padelului în țara noastră. Este o bucurie și o recunoaștere în plus a calității și performanțelor sportivilor noștri faptul că suntem gazdele etapei din România a Central European Padel Tour”, a declarat Lucian Perescu, reprezentantul  Padel Center.

Meciurile din cadrul Romanian Challenge /Central European Padel Tour se vor desfășura de vineri, 21 aprilie, până duminică, 23 aprilie,  pe terenurile bazei sportive Padel Center (Dumbrăvița, strada Praga nr.6), după următorul program: vineri 18:00 – 20:00, sâmbătă 10:00 – 19:00, duminică 10:00 -15:00.

Publicul iubitor de sport, dar și cei care doresc să descopere un sport nou sunt așteptați în tribune.

***

Padelul, sportul cu cea mai rapidă creștere la nivel global, cu peste 25 de milioane de jucători în peste 90 de țări din întreaga lume (conform celor mai recente statistici ale Federației Internaționale de Padel), i-a cucerit deja pe marii tenismeni și sportivi ai lumii, precum Novak Djokovic, Rafael Nadal, Serena Williams, Iker Casillas, Lionel Messi etc.

Padelul este un sport de rachetă, aflat la intersecția dintre tenis și squash, care se joacă la dublu, pe terenuri înconjurate de pereți de sticlă. Născut în Mexic, în anul 1969, acest sport a dovedit, din start, cea mai mare dinamică la nivel mondial, cu milioane de adepți. De exemplu, în Spania, numărul jucătorilor de padel a depășit de mult numărul jucătorilor de tenis. Această țară este, de altfel, cea care organizează cele mai importante și numeroase turnee din cadrul World Padel Tour, competiția majoră dedicată acestui sport la nivel mondial.

Amintim și faptul că EOC – Comitetele Olimpice Europene au inclus padelul în programul celei de-a treia ediții a Jocurilor Europene, programată să aibă loc în Polonia în 2023.

***

Padel Center a inaugurat primul teren în anul 2015 și s-a implicat în popularizarea acestui sport. Clubul a inițiat singura competiție internă națională în acest sport, Liga Cluburilor de Padel și face demersuri pentru constituirea Federației române de padel. Totodată amintim și faptul că Padel Center a fost singurul club din România care a participat la International Cup Of Padel Clubs 2022, un turneu care a reunit 23 de cluburi din patru continente.

***

https://cepadeltour.com

Alte sporturi

Medalii pentru Clubul sportiv YING-LONG, la Cupa României la Spochan – Sabie Japoneza Isca

Publicat

pe

Complexul Olimpic „Sydney 2000“ de la Izvorani a găzduit, îm 9 octombrie, Cupa României la Sabie Japoneză Isca.

Clubul Sportiv YING-LONG Sport Center din Timișoara a participat cu 6 sportive care au obținut trei medalii de aur, 6 medalii de argint și 12 medalii de bronz.

Rezultate:

  1. LUKACS KARINA – LAURA locul 3 Kihon Dousa, locul 3 Nito, locul 3 Choken Free, locul 3 Tanto.
  2. GOIAN MĂDĂLINA locul 1 Kodachi, locul 1 Nito, locul 2 Choken Ryote, locul 2 Kihon Dousa.
  3. HERCZEG ȘTEFANIA – RIANA locul 2 Nito, locul 3 Choken Free, locul 3 Choken Ryote, locul 3 Kihon Dousa.
  4. PEICU IOANA – PATRICIA locul 2 Choken Free.
  5. BORLOVAN TEODORA – ȘTEFANA locul 1 Kihon Dousa, locul 2 Choken Ryote, locul 3 Choken Free, locul 3 Kodachi.
  6. BUGARSCHI ALESSIA – MIRIANA locul 2 Tate Kodachi, locul 3 Kodachi, locul 3 Choken Ryote, locul 3 Kihon Dousa.

Sport și educație prin arte marțiale japoneze

Citeste mai mult

Alte sporturi

Încep noi lucrări de întreținere la stadionul de rugby din Timișoara

Publicat

pe

S-a finaliza licitația organizată de Primăria Timișoara pentru întreținerea Stadionului de Rugby „Gheorghe Rășcanu” și prestatorul va începe furnizarea serviciilor respective.

A fost semnat Acordul cadru și primul contract subsecvent pe șase luni pentru servicii de întreținere a terenurilor de sport cu suprafață de iarbă naturală și a zonelor verzi limitrofe acestora, din incinta Stadionului de rugby „Gheorghe Rășcanu”.

„Creăm condiții de calitate pentru sportul timișorean și sper să putem urmări, în continuare, realizările echipei orașului nostru de rugby pe plan național și local. Avem în atenția noastră atât sportul de performanță cât și cel de masă și vrem să putem asigura echipele noastre care performează că nu vor mai avea bănci rupte sau gazon neîngrijit. Cu fiecare investiție de acest tip, ne apropiem de Timișoara pe care o dorim, Timișoara care prețuiește sportul”, transmite primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Serviciile de întreținere incluse sunt:

-desfundarea solului la cazma pe teren, greblat, așternerea stratului de pământ vegetal;

-înlocuirea porțiunilor de gazon cu gazon de tip rulou;

-cosit, plivit, supra-însămânțare, înnisipare, tundere mecanică  a gazonului, compactare, aerare;

-montarea mobilierului urban (bănci din lemn pe suport metalic, coșuri de gunoi), repararea mobilierului urban;

-servicii privind tratamentele împotriva dăunătorilor, a buruienilor și aplicarea de îngrășăminte (erbicidare, tratamente fitosanitare);

-întreținerea sistemului de irigații-aspersoare.

Executant: Societatea BARIERRA SYSTEM SRL. Valoarea contractului este de 268.612 lei (fără TVA). Durata contractului este de un an.

Citeste mai mult

Alte sporturi

Consiliul Județean Timiș finanțează proiecte sportive cu 1,5 milioane de lei

Publicat

pe

Consiliul Județean Timiș susține dezvoltarea activității sportive, sprijinind disciplinele de tradiție la nivel local, cu rezultate meritorii la concursurile naționale și internaționale.

Pentru a încuraja practicarea și dezvoltarea sportului de performanță, structurile sportive de drept privat și asociațiile din ramura de sport județeană vor beneficia în acest an de o finanțare nerambursabilă în valoare de 1.500.000 de lei. Banii sunt alocați în cadrul Agendei Sportive, program derulat anual de CJ Timiș.

Cei interesați pot depune proiecte începând cu data de astăzi, 2 mai. Trebuie spus că valoarea totală a Agendei Sportive în 2022 este de 3.700.000 lei, restul sumei de 2.200.000 lei este destinat structurilor sportive de drept public. Apelul în acest caz urmează să fie lansat la o dată ulterioară.

Pentru a primi finanțare, proiectele trebuie să respecte mai multe criterii. De exemplu, acestea trebuie să fie persoane juridice fără scop patrimonial care desfășoară activități neeconomice sau care desfășoară activități economice care nu depășesc 20% din totalul activității desfășurate anual, respectiv: cluburi sportive de drept privat înființate și cu sediul pe raza unității administrativ – teritoriale, constituite ca persoane juridice fără scop patrimonial, deținătoare ale certificatului de identitate sportivă; asociații județene pe ramuri de sport cu sediul în județul Timiș, afiliate la federațiile sportive corespondente; federațiile sportive naționale pentru programele sportive ce se desfășoară pe raza județului Timiș; Comitetul Olimpic Sportiv Român pentru programele sportive derulate pentru înaltă performanță, ce se desfășoară pe raza județului Timiș.

„Susținerea și dezvoltarea ramurilor sportive este unul dintre obiectivele instituției noastre, astfel încât să contribuim la obținerea unor performanțe care să crească prestigiul comunităților locale. Punem accent pe încurajarea activității de performanță la nivelul copiilor și juniorilor, pe dezvoltarea sportului școlar și a celui universitar, care creează un cadru social și organizatoric potrivit atât pentru realizarea unor succese notabile la competiții de anvergură, cât și pentru menținerea stării de sănătate, cunoscut fiind rolul sportului în acest sens”, a declarat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Procedura, documentele necesare, cât și alte informații utile pot fi consultate pe pagina de internet dedicată proiectului, www.sport.cjtimis.ro.

Propunerile de proiecte pot fi depuse la Registratura Consiliului Județean Timiș în perioada 2 mai – 31 mai, între orele 09.00 – 16.00.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite