Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Sport

„Cei mai frumoși ani”, emisiunea video lansată de Politehnica Timișoara

Publicat

pe

Unul dintre sloganurile împământenite în Peluza Sud în ultimul deceniu e „Cei mai frumoși ani sunt cei ce vor veni”. Ascensiunea fulminantă pe care a avut-o ASU Politehnica, neașteptată poate nici de cei implicați direct în viața echipei, au dus la o binevenită reformulare: „Cei mai frumoși ani îi trăim deja”.

De la această idee s-a lansat un proiect îndrăzneț, în premieră pentru un club de fotbal din România. Alături de firmele de producție video Anghel Brothers, Living Field Media şi partenerul Club D’arc, Druckeria a pus în practică ideea unei emisiuni-serial, care să spună povestea fascinantă a clubului ASU Politehnica din 2012, momentul în care suporterii din Peluza Sud și-au canalizat toate eforturile spre arena „Știința”, și vara acestui an, când gruparea alb-violetă se numără printre nou-promovatele în eșalonul secund.

Pe canalul oficial de youtube al ASU Politehnica va apărea, în fiecare vineri, câte un episod al serialului. Concret, e vorba despre o serie de discuții libere, moderată de Radu Faur (fost jurnalist), în care cei „vinovați” de povestea de succes a formației alb-violete vor vorbi despre pașii parcurși din „Județ” până în anticamera primei divizii.

În primul episod al serialului „Cei mai frumoși ani”, Radu Faur i-a avut ca invitați pe doi dintre cei mai implicați oameni din Druckeria, președintele asociației, Sebastian Novovic, și Ema Cernescu. Cei doi au vorbit despre sentimentele care-i încercau pe suporterii timișoreni în vara anului 2012, după colapsul societății patronate de Marian Iancu și primii pași făcuți pentru consiolidarea clubului de pe „Știința”, pe atunci proaspăt promovat din Campionatul Municipal în cel Județean.

De la ideea care a readus speranța pentru un fotbal curat în inimile suporterilor timișoreni și până la promovarea în liga a doua a fost un drum lung, pe care a venit momentul să îl cunoașteți cu toții. În primul episod ne-am amintit de prima discuție cu Viorel Șerban, rectorul Politehnicii Timișoara, de unde a pornit totul, de primul trial pentru formarea echipei, de primul meci jucat pe „coclaurile din Timiș” și multe alte premiere.

„La prima deplasare, la Leucușești, erau gropi în teren de-ți intra piciorul până mai sus de glezne. Arbitrul a zis, <<eu n-am cum să dau drumul la un meci de genul acesta, că-și rup oamenii picioarele. Nu are niciun rost>>. Și i-am zis: <<uită-te ce-i aici>>. Erau oameni cu bere, cu tobe, nebunie, cu fulare, era iureș în sat. I-am zis, n-ai cum să nu dai drumul la meci, noi pentru asta am venit. Și până la urmă s-a jucat”, a povestit Sebastian Novovic unul dintre momentele de suflet din istoria ASU Politehnica Timișoara.

„Ce sper este ca multă lume să înțeleagă ceva din exemplu ăsta al nostru. Noi avem un drum, mergem mai departe. Oamenii din fotbal trebuie să înțeleagă că suporterii chiar contează”, a explicat Ema Cernescu.

Citeste mai mult
Click pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fotbal

FCSB s-a calificat în optimile Europa League

Publicat

pe

După o dublă manșă excepțională contra grecilor de la PAOK Salonic, echipa patronată de Gigi Becali a reușit o calificare în optimile Europa League.

Meciul de joi seara a fost unul fără istoric, bucureștenii dominând autoritar și învingând cu 2 la 0 pe Național Arena în fața a peste 50.000 de spectatori.

Această calificare va umple vistieria clubului bucureștean cu 20 de milioane de euro până acum din primele de la UEFA și banii din vânzarea biletelor.

În turul următor, FCSB va întâlni în dublă manșă, pe 6 și 12 martie, pe Lyon din Franța.

Mircea Petroman

Citeste mai mult

Fotbal

FCSB s-a impus la Salonic

Publicat

pe

Echipa bucureșteană continuă parcursul bun din Europa League și a reușit să se impună la Salonic în fața echipei PAOK.

Chiar dacă gazdele au condus la pauză cu scorul de 1 la 0, în repriza secundă roș-albaștrii au revenit uimitor și s-au impus cu 2 la 1, grație unui meci foarte reușit.

Manșa secundă se va juca săptămâna viitoare, în 20 februarie 2025 de la ora 19.45 pe Național Arena, în fața unui stadion arhiplin.

Mircea Petroman

Foto: Facebook/FCSB

Citeste mai mult

Sport

Ultimul spectacol pe stadionul „Dan Păltinișanu“ din Timișoara, înainte de demolare. PROGRAMUL evenimentului

Publicat

pe

Timișorenii sunt așteptați duminică să petreacă câteva ore pe stadionul „Dan Păltinișanu“, înainte ca acesta să fie demolat.

Reprezentanții Consiliului Județean Timiș au pregătit un eveniment care cuprinde meciuri demonstrative dar și muzică și un show de lasere.

Program eveniment 16 februarie

Ora 15.30 – Deschidere eveniment

Ora 16.00 – Meciuri demonstrative:

– Poli Old Boys (jucători din anii 1990 și 2000) vs Politehnica Timișoara

– Politehnica Timișoara vs Politehnica Femina

– Poli Old Boys vs Politehnica Femina

În paralel, vor avea loc ateliere de realizat steaguri și fanioane Poli cu implicarea voluntarilor de la Druckeria.

Tot cu sprijinul acestora și al TVR Timișoara, vor fi proiectate imagini cu evenimentele marcante din istoria arenei.

Suporterii vor avea parte și de un moment coregrafic specific, marca Druckeria.

Ora 17.30 – Warm-up cu Dani Tobe și trupa Noi din Banat

Ora 19.15 – Concert Cargo

Totul va fi completat cu un show de lasere! Intrarea este liberă.

Stadionul de fotbal „Dan Păltinișanu” din Timișoara este al doilea stadion ca mărime din România. A fost construit în anul 1963, când avea 40.000 de locuri, iar în ultimii ani a suferit numeroase lucrări de modernizare.

În prezent are capacitatea de 32.972 de locuri și instalație de nocturnă de 1456 lucși.

Noul stadion „Dan Păltinișanu” va avea tot 33.000 de locuri, dar nu va fi oval, și va avea tribune acoperite. Vor lipsi și actualele culoare de pistă de atletism.

Stadionul „Dan Păltinișanu” va fi demolat. Ce se ridică în locul arenei

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite