Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Sport

„Cei mai frumoși ani”, emisiunea video lansată de Politehnica Timișoara

Publicat

pe

Unul dintre sloganurile împământenite în Peluza Sud în ultimul deceniu e „Cei mai frumoși ani sunt cei ce vor veni”. Ascensiunea fulminantă pe care a avut-o ASU Politehnica, neașteptată poate nici de cei implicați direct în viața echipei, au dus la o binevenită reformulare: „Cei mai frumoși ani îi trăim deja”.

De la această idee s-a lansat un proiect îndrăzneț, în premieră pentru un club de fotbal din România. Alături de firmele de producție video Anghel Brothers, Living Field Media şi partenerul Club D’arc, Druckeria a pus în practică ideea unei emisiuni-serial, care să spună povestea fascinantă a clubului ASU Politehnica din 2012, momentul în care suporterii din Peluza Sud și-au canalizat toate eforturile spre arena „Știința”, și vara acestui an, când gruparea alb-violetă se numără printre nou-promovatele în eșalonul secund.

Pe canalul oficial de youtube al ASU Politehnica va apărea, în fiecare vineri, câte un episod al serialului. Concret, e vorba despre o serie de discuții libere, moderată de Radu Faur (fost jurnalist), în care cei „vinovați” de povestea de succes a formației alb-violete vor vorbi despre pașii parcurși din „Județ” până în anticamera primei divizii.

În primul episod al serialului „Cei mai frumoși ani”, Radu Faur i-a avut ca invitați pe doi dintre cei mai implicați oameni din Druckeria, președintele asociației, Sebastian Novovic, și Ema Cernescu. Cei doi au vorbit despre sentimentele care-i încercau pe suporterii timișoreni în vara anului 2012, după colapsul societății patronate de Marian Iancu și primii pași făcuți pentru consiolidarea clubului de pe „Știința”, pe atunci proaspăt promovat din Campionatul Municipal în cel Județean.

De la ideea care a readus speranța pentru un fotbal curat în inimile suporterilor timișoreni și până la promovarea în liga a doua a fost un drum lung, pe care a venit momentul să îl cunoașteți cu toții. În primul episod ne-am amintit de prima discuție cu Viorel Șerban, rectorul Politehnicii Timișoara, de unde a pornit totul, de primul trial pentru formarea echipei, de primul meci jucat pe „coclaurile din Timiș” și multe alte premiere.

„La prima deplasare, la Leucușești, erau gropi în teren de-ți intra piciorul până mai sus de glezne. Arbitrul a zis, <<eu n-am cum să dau drumul la un meci de genul acesta, că-și rup oamenii picioarele. Nu are niciun rost>>. Și i-am zis: <<uită-te ce-i aici>>. Erau oameni cu bere, cu tobe, nebunie, cu fulare, era iureș în sat. I-am zis, n-ai cum să nu dai drumul la meci, noi pentru asta am venit. Și până la urmă s-a jucat”, a povestit Sebastian Novovic unul dintre momentele de suflet din istoria ASU Politehnica Timișoara.

„Ce sper este ca multă lume să înțeleagă ceva din exemplu ăsta al nostru. Noi avem un drum, mergem mai departe. Oamenii din fotbal trebuie să înțeleagă că suporterii chiar contează”, a explicat Ema Cernescu.

Citeste mai mult
Click pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fotbal

În ce stadiu sunt lucrările la stadionul Arena „Eroii Timișoarei“

Publicat

pe

La cinci luni de când Primăria Timișoara a dat startul lucrărilor la primul stadion construit în ultimii 60 de ani, fundațiile pentru peluzele și tribunele Arenei Eroii Timișoarei sunt aproape gata.

Investiția de peste 100 de milioane de lei a Primăriei prinde tot mai mult contur, iar lucrările avansează în ritm susținut, în ciuda tonelor de gunoaie care erau îngropate pe terenul viran de zeci de ani.

Stratul vegetal la peluze și tribune a fost decopertat în totalitate, săpăturile sunt gata în proporție de 90%, iar evacuarea deșeurilor este în plină derulare. În timpul săpăturilor, constructorul a dezgropat peste 70 de tone de deșeuri, de la deșeuri menajere la materiale de construcții și industriale, iar pentru a rezolva eficient problema a adus pe șantier un utilaj performant, care separă pământul de deșeuri. Pământul rezultat este refolosit la lucrările pentru fundații, iar deșeurile vor fi predate unei unități autorizate și specializate.

Atât la peluza 1, cât și la peluza 2 sunt complet finalizate lucrările de îmbunătățire a terenului cu coloane de piatră, egalizare, consolidare, montarea armăturilor, turnarea fundațiilor și montarea stâlpilor. La cele două  tribune (1 și 2), pregătirea și egalizarea terenului, montarea armăturilor, turnarea fundațiilor și consolidarea sunt toate în faza finală de execuție – procent de realizare de 90%. Urmează ca, de săptămâna viitoare, să fie montați stâlpii prefabricați care vor susține peluzele și tribunele.

Stadionul de pe Calea Buziașului va fi de categoria 4 UEFA și va avea 10.101 locuri în tribune, gazon natural pe teren și dotări ultramoderne. Pe o suprafață de aproape 53.000 mp, Primăria Municipiului Timișoara va amenaja o parcare cu peste 430 de locuri dar și o zonă verde tip parc cu acces liber, dotată cu mobilier urban, iluminat exterior și prevăzută cu echipamente de joacă pentru copii. Totodată, vor fi amenajate drumuri de acces și căi pietonale, inclusiv o zonă de accesibilitate pietonală tip piață publică la evacuarea din incinta stadionului.

Citeste mai mult

fotbal

Spania este noua Campioană Europeană la fotbal

Publicat

pe

Spania este noua campioană UEFA EURO 2024, după ce a învis Anglia în finala de la Berlin.

Pe Olympiastadion din Berlin, în fața a 74.475 de spectatori Spania și Anglia au făcut un adevărat spectacol în finala EURO 2024.

Cu prinții celor două țări în tribune și cu multe alte personaje celebre, naționala Spaniei a reușit să se impună cu scorul de 2 la 1 în cele 90 de minute regulamentare și să câștige o noua cupă europeană.

În tribune atmosfera a fost una magnifică, creată de fanii englezi care au luat peste 70% dintre bilete.

Anul acesta selecționata Angliei a încearcat să cucerească prima cupă europeană din palmares, după ce acum patru ani a pierdut finala chiar la Londra, pe stadionul Wembley, în fața Italiei la lovituri de departajare.

Mircea Petroman

Citeste mai mult

Fotbal

Anglia, a doua finalistă la EURO 2024

Publicat

pe

În cea de-a doua semifinală de la EURO 2024 s-au întâlnit Anglia și Olanda, pe Signal Iduna Park din Dortmund în fața a 60.926 de spectatori.

Ca și în prima semifinală, oaspeții au deschis repede scorul dar până la final au trebuit să se considere învinși cu scorul de 2 la 1.

În tribune a fost o atmosferă electrizantă, fiind aproape 70% din suporteri de partea olandezilor.

Duminică, de la ora 22.00, va avea astfel loc finala dintre Spania și Anglia, un meci la care redacția noastră va fi la fața locului.

Mircea Petroman

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite