Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Sport

„Cei mai frumoși ani”, emisiunea video lansată de Politehnica Timișoara

Publicat

pe

Unul dintre sloganurile împământenite în Peluza Sud în ultimul deceniu e „Cei mai frumoși ani sunt cei ce vor veni”. Ascensiunea fulminantă pe care a avut-o ASU Politehnica, neașteptată poate nici de cei implicați direct în viața echipei, au dus la o binevenită reformulare: „Cei mai frumoși ani îi trăim deja”.

De la această idee s-a lansat un proiect îndrăzneț, în premieră pentru un club de fotbal din România. Alături de firmele de producție video Anghel Brothers, Living Field Media şi partenerul Club D’arc, Druckeria a pus în practică ideea unei emisiuni-serial, care să spună povestea fascinantă a clubului ASU Politehnica din 2012, momentul în care suporterii din Peluza Sud și-au canalizat toate eforturile spre arena „Știința”, și vara acestui an, când gruparea alb-violetă se numără printre nou-promovatele în eșalonul secund.

Pe canalul oficial de youtube al ASU Politehnica va apărea, în fiecare vineri, câte un episod al serialului. Concret, e vorba despre o serie de discuții libere, moderată de Radu Faur (fost jurnalist), în care cei „vinovați” de povestea de succes a formației alb-violete vor vorbi despre pașii parcurși din „Județ” până în anticamera primei divizii.

În primul episod al serialului „Cei mai frumoși ani”, Radu Faur i-a avut ca invitați pe doi dintre cei mai implicați oameni din Druckeria, președintele asociației, Sebastian Novovic, și Ema Cernescu. Cei doi au vorbit despre sentimentele care-i încercau pe suporterii timișoreni în vara anului 2012, după colapsul societății patronate de Marian Iancu și primii pași făcuți pentru consiolidarea clubului de pe „Știința”, pe atunci proaspăt promovat din Campionatul Municipal în cel Județean.

De la ideea care a readus speranța pentru un fotbal curat în inimile suporterilor timișoreni și până la promovarea în liga a doua a fost un drum lung, pe care a venit momentul să îl cunoașteți cu toții. În primul episod ne-am amintit de prima discuție cu Viorel Șerban, rectorul Politehnicii Timișoara, de unde a pornit totul, de primul trial pentru formarea echipei, de primul meci jucat pe „coclaurile din Timiș” și multe alte premiere.

„La prima deplasare, la Leucușești, erau gropi în teren de-ți intra piciorul până mai sus de glezne. Arbitrul a zis, <<eu n-am cum să dau drumul la un meci de genul acesta, că-și rup oamenii picioarele. Nu are niciun rost>>. Și i-am zis: <<uită-te ce-i aici>>. Erau oameni cu bere, cu tobe, nebunie, cu fulare, era iureș în sat. I-am zis, n-ai cum să nu dai drumul la meci, noi pentru asta am venit. Și până la urmă s-a jucat”, a povestit Sebastian Novovic unul dintre momentele de suflet din istoria ASU Politehnica Timișoara.

„Ce sper este ca multă lume să înțeleagă ceva din exemplu ăsta al nostru. Noi avem un drum, mergem mai departe. Oamenii din fotbal trebuie să înțeleagă că suporterii chiar contează”, a explicat Ema Cernescu.

Citeste mai mult
Click pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fotbal

„Poli“, remiză cu Buziașul, pe Electrica

Publicat

pe

Sâmbătă, pe terenul de pe Electrica, echipa alb-violetă a remizat, 2 la 2, cu echipa Phoenix Buziaș.

Împinși de la spate de frumoasa galerie, timișorenii nu au reușit să treacă de cei de la Buziaș si s-au îndepărtat la nouă puncte de Bihor, care a învins prin scor de neprezentare la Peciu Nou.

Este cea de-a treia dispută între cele două echipe în sezonul acesta și timișorenii nu au reușit să-i învingă pe cei de la Buziaș.

Politehnica Timişoara: Murariu – Haloş (83, Adamcsik), Bocşan (cpt.), R. Ciurel, Pamfile – Olariu, Pamfile, M. Oprea (78, I. L. Rotariu) – Curescu, D. Popa (70, Istratie), V. Prună (78, V. Prună). Antrenor: Paul Codrea.

Phoenix Buziaş: Flont a – Sturzu, Nicolescu (cpt.), Bîrlovean, Angheli – Românu, Pefoura (85, Velcan), Ferţu, Bobocea (46, Mitre) – Savu (45, Chistrugă), Grancea. Antrenor: Cosmin Petruescu.

Mircea Petroman

Citeste mai mult

Fotbal

Poli Timișoara a remizat la Bihor

Publicat

pe

Derby-ul de tradiție din vestul țării între Bihor Oradea și Politehnica Timișoara s-a jucat, sâmbătă, la Oradea.

Partida este pentru play-off-ul ligii a treia.

Meciul a fost unul echilibrat până în minutul 17 când juniorul Vlaicu a „încasat“ cartonașul roșu.

În inferioritate numerică, violeții au reușit până la final să nu primească gol, chiar dacă gazdele de la Oradea au avut o sumedenie de ocazii și scorul final a fost 0 la 0.

De amintit că tot la egalitate s-au încheiat și celelalte două partide din sezonul regulat.

La timișoreni a debutat și Bărbuț, care a venit doar de câteva zile la echipă.

Politehnica: Murariu – Haloş, Bocşan (c), Vlaicu, R. Ciurel – Pureca, Olariu (90+3, I. L. Rotariu) – Bărbuţ (30, Istratie), Pamfile, Curescu (75, Marincu) – D. Popa. Rezerve: Miklos – Roșu, D. Ciurel, Adamcsik, Oprea, Sfichi. Antrenor: Paul Codrea.

FC Bihor: Pînzariu – C. Jurj, Preklet, Băican, Ioviţa (56, Gagyi) – R. Farcaş (c; 75, B. Vasile), Gunie (46, Gîdea) – Vînău, Moga (56, Ciocan), Chitaş (64, Tincău) – S. Jurj. Antrenor: Florin Farcaş.

Mircea Petroman

Citeste mai mult

Sport

„Find your greatness”. Program gratuit pentru o comunitate sănătoasă, la Timișoara și Arad

Publicat

pe

Unic în România, programul „Find your greatness” oferă gratuit comunității șansa de a adopta un stil de viață sănătos, axându-se pe echilibrul dintre minte, corp și spirit.

Mulți antrenori susțin că în fiecare persoană există un atlet, așteptând să fie descoperit, dacă sunt prezente voința, interesul și suportul profesional necesar. Acum, zeci de locuitori din Timișoara și Arad au oportunitatea de a pierde kilogramele în plus și de a redescoperi acest echilibru, prin intermediul unui program de antrenamente personale asistate de specialiști în nutriție și psihologie, o inițiativă fără precedent în România.

„Find your greatness”, un program unic în România, vine în sprijinul comunității cu un program gratuit de antrenamente cu trainer personal, supervizate de un medic nutriționist și de psiholog, pentru a-i ajuta pe cei care vor cu adevărat „să își găsească măreția” și să scoată la suprafață tot ce au mai bun. Desfășurat până acum la Timișoara, programul s-a extins anul acesta și în Arad.

„Demersul nostru are în vedere promovarea sănătății prin sport și o alimentație echilibrată, frumusețea unui corp îngrijit fiind un bonus, nu un obiectiv. Acest program este o contribuție pentru comunitatea timișoreană și arădeană. Am văzut de prea multe ori cum sunt judecați oamenii cu probleme de greutate dar nimeni nu îi ajută concret. Noi vom demonstra că se poate realiza o schimbare în stilul de viață indiferent de cât de mare e numărul de kilograme în plus, că nu e în regulă să trăiești cu dureri de spate, cu picioare umflate și cu o inimă slăbită”, arată Cosmin Șorban, inițiatorul acestui program.

„Find your greatness” este un program holistic oferit gratuit celor care își doresc cu adevărat o schimbare, menit să le transforme participanților viețile. Ediția din acest an include 3 luni (martie – iunie) de antrenamente personalizate cu traineri cu expertiză din echipa Smartfit, consiliere psihologică pe toată perioada desfășurării evenimentului, consiliere nutrițională cu un medic specialist și workshop-uri dedicate.

„Scopul programului „Find your greatness” este de a inspira participanții să își depășească barierele personale, să adopte obiceiuri de viață sănătoase și să redescopere un echilibru între minte, corp și spirit”, transmit organizatorii.

Programul se adresează deopotrivă femeilor și bărbaților cu surplus de greutate corporală care, astfel, au șansa de a pierde din kilogramele suplimentare, devenind mai sănătoși. Accentul în cadrul programului „Find your greatness” este pus pe schimbarea modului de viață și pe deprinderea unor cunoștințe de alimentație și viață sănătoase, prin intermediul specialiștilor. Așa cum știți, mișcarea este esențială pentru un corp sănătos, iar reducerea greutății corporale, pentru rezultate reale, de durată, nu se realizează prin cure de slăbire drastice, ci prin schimbarea alimentației.

Selectarea participanților s-a făcut printr-un proces atent, unde candidații și-au exprimat dorința de schimbare și au împărtășit detalii privind starea lor de sănătate actuală, condiția fizică și provocările psihologice cu care de confruntă. Ca atare, această inițiativă nu este doar un simplu eveniment, ci o călătorie de auto descoperire și îmbunătățire, fără elementul competitiv.

**

Evenimentul „Find your greatness” întărește angajamentul Smartfit față de îmbunătățirea continuă a calității vieții comunității locale și promovarea unui stil de viață sănătos, activ și echilibrat.

Smartfit reprezintă excelența în fitness și bunăstare, având o istorie de peste 12 ani în crearea unei comunități dinamice, motivate și sănătoase în Timișoara și Arad, prin intermediul unor evenimente inovatoare, programe personalizate și o echipă de profesioniști dedicați.

Pentru mai multe informații despre eveniment și cum puteți participa sau susține această cauză, vă invităm să ne contactați la adresa de email alexavlad@smartfitstudio.ro

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite