Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Fotbal

Asociația de Promovare a Timișoarei invită sectorul HORECA să devină „Parteneri de ospitalitate”

Publicat

pe

Asociația de Promovare a Timișoarei (APT) a avut o întâlnire cu hotelierii din Timișoara în care a prezentat programul „Parteneri de ospitalitate”, prin care încurajează promovarea orașului de către industria HORECA.

Cei care devin parteneri de ospitalitate ai Timișoarei beneficiază, la rândul lor, de promovare pe canalele de comunicare ale orașului.

La întâlnire au participat primarul Dominic Fritz, care este președintele Asociației de Promovare a Timișoarei, Corina Macri, președinta Organizației Patronale Horetim, membru fondator al APT, Ovidiu Megan, director Asociația Timișoara – Capitală Europeană a Culturii și echipa APT împreună cu directorul Simion Giurcă.

„Timișoara a trăit mulți ani din inițiative private de turism. Asta începem să schimbăm. Există o interdependență între noi. Fiecare din noi are o parte de contribuție și suntem legați între noi: poți să ai servicii impecabile de turism dacă orașul nu are ce să ofere și invers. E important să ne susținem reciproc și să facem din Timișoara, magnet pentru turiștii europeni. Pentru mine turismul este în top 5 priorități pentru următorii ani ca sursă de dezvoltare a orașului”, le-a spus primarul Dominic Fritz hotelierilor.

Tot în cadrul întâlnirii, reprezentanții Asociației au prezentat și oportunități de colaborare între industria de ospitalitate și oraș, dar și inițiativele la care lucrează Asociația de Promovare. Una din acestea este și Timișoara Award for European Values, premiul orașului înființat în primăvară ca instrument de promovare internațională a Timișoarei.

„Mult din munca de până acum la Timisoara Award for European Values nu a fost vizibilă. Împreună cu ceilalți membri ai juriului am parcurs multe din etapele premiului. În această vară, vom anunța numele laureatului ediției inaugurale, o personalitate de anvergură europeană care va veni la Timișoara pentru ceremonia de înmânare a premiului. Va fi o oportunitate de promovare externă a Timișoarei similară cu evenimentul de deschidere al Capitalei Culturale”, a subliniat Dominic Fritz.

Din juriu fac parte români cu reputație profesională impecabilă, care au acceptat să se implice pro bono în acest instrument de promovare al Timișoarei: Iulia Moțoc (Strasbourg/Haga), judecătoare la Curtea Europeană a Drepturilor Omului/Curtea Penală Internațională; Cristian Măcelaru (Köln), director muzical al Orchestrei Naționale a Franței, dirijor șef al WDR Sinfonieorchester; Simona Miculescu (Paris), Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar, Delegat Permanent al României pe lângă UNESCO; Anca Miruna Lăzărescu (München), regizoare și scenaristă de succes pentru Netflix, HBO, ZDF, ARTE; Mircea Cărtărescu (București), unul dintre cei mai premiați și traduși autori români; Adriana Babeți (Timișoara) – eseist, critic literar, traducătoare și prozatoare.

Întâlnirea cu hotelierii a avut loc la Infocentrul turistic al Primăriei de pe str. Alba Iulia, care, după modernizare, are o sală destinată întâlnirilor pentru promovarea Timișoarei. În urma lucrărilor de modernizare, turiștii au acum la dispoziție un spațiu generos și vizibil, iar organizațiile de profil beneficiază de un spațiu multifuncțional pe care îl pot utiliza pentru diverse evenimente.

Cei care doresc să devină parteneri de ospitalitate ai Timișoarei sau doresc să se implice în inițiativele Asociației sunt invitați să se adreseze APT, str. Vasile Alecsandri nr. 1, telefon 0748 889 925.

Întâlnirile APT cu industrii reprezentative în domeniul promovării Timișoarei vor continua.

Fotbal

Semifinalele Champions League

Publicat

pe

Săptămâna aceasta s-au decis semifinalele din Champions League.

PSG a reușit o remontada la Barcelona și s-a calificat în semifinală, unde o va întâlni pe Borusia Dortmund, care a revenit și ea în meciul cu Atletico Madrid.

În a doua semifinală se vor întâlni Bayern Munchen, care a reușit sa treacă de Arsenal Londra și Real Madrid, care a trecut la loviturile de departajare de Manchester City, câștigătoarea din sezonul trecut.

Meciurile tur vor avea loc în 30 aprilie și 1 mai, iar returul în 7 și 8 mai.

Mircea Petroman

Citeste mai mult

Fotbal

„Poli“, remiză cu Buziașul, pe Electrica

Publicat

pe

Sâmbătă, pe terenul de pe Electrica, echipa alb-violetă a remizat, 2 la 2, cu echipa Phoenix Buziaș.

Împinși de la spate de frumoasa galerie, timișorenii nu au reușit să treacă de cei de la Buziaș si s-au îndepărtat la nouă puncte de Bihor, care a învins prin scor de neprezentare la Peciu Nou.

Este cea de-a treia dispută între cele două echipe în sezonul acesta și timișorenii nu au reușit să-i învingă pe cei de la Buziaș.

Politehnica Timişoara: Murariu – Haloş (83, Adamcsik), Bocşan (cpt.), R. Ciurel, Pamfile – Olariu, Pamfile, M. Oprea (78, I. L. Rotariu) – Curescu, D. Popa (70, Istratie), V. Prună (78, V. Prună). Antrenor: Paul Codrea.

Phoenix Buziaş: Flont a – Sturzu, Nicolescu (cpt.), Bîrlovean, Angheli – Românu, Pefoura (85, Velcan), Ferţu, Bobocea (46, Mitre) – Savu (45, Chistrugă), Grancea. Antrenor: Cosmin Petruescu.

Mircea Petroman

Citeste mai mult

Fotbal

Poli Timișoara a remizat la Bihor

Publicat

pe

Derby-ul de tradiție din vestul țării între Bihor Oradea și Politehnica Timișoara s-a jucat, sâmbătă, la Oradea.

Partida este pentru play-off-ul ligii a treia.

Meciul a fost unul echilibrat până în minutul 17 când juniorul Vlaicu a „încasat“ cartonașul roșu.

În inferioritate numerică, violeții au reușit până la final să nu primească gol, chiar dacă gazdele de la Oradea au avut o sumedenie de ocazii și scorul final a fost 0 la 0.

De amintit că tot la egalitate s-au încheiat și celelalte două partide din sezonul regulat.

La timișoreni a debutat și Bărbuț, care a venit doar de câteva zile la echipă.

Politehnica: Murariu – Haloş, Bocşan (c), Vlaicu, R. Ciurel – Pureca, Olariu (90+3, I. L. Rotariu) – Bărbuţ (30, Istratie), Pamfile, Curescu (75, Marincu) – D. Popa. Rezerve: Miklos – Roșu, D. Ciurel, Adamcsik, Oprea, Sfichi. Antrenor: Paul Codrea.

FC Bihor: Pînzariu – C. Jurj, Preklet, Băican, Ioviţa (56, Gagyi) – R. Farcaş (c; 75, B. Vasile), Gunie (46, Gîdea) – Vînău, Moga (56, Ciocan), Chitaş (64, Tincău) – S. Jurj. Antrenor: Florin Farcaş.

Mircea Petroman

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite