Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Fotbal

Expoziţia „Brâncuşi: surse româneşti şi perspective universale”, deschisă 24 de ore, cu ocazia comemorării Revoluției de la Timișoara

Publicat

pe

Expoziţia „Brâncuşi: surse româneşti şi perspective universale”, care este în desfăşurare la Muzeul Naţional de Artă din Timişoara, va fi deschisă timp de 24 de ore, în 20 decembrie.

Acelaşi lucru s-ar putea întâmpla şi la începutul anului viitor, însă data nu a fost stabilită până la momentul publicării acestei informații.

Evaluate la peste o jumătate de miliard de euro, toate operele de artă care compun expoziţia „Brâncuşi: surse româneşti şi perspective universale” de la Muzeul Naţional de Artă din Timişoara îşi aşteaptă vizitatorii până la finalul lunii ianuarie 2024.

Piese precum Sărutul, Măiastră, Pasărea în văzduh, Muzele, pot fi admirate în cadrul expoziţiei.

Toate veniturile rezultate din vânzarea de bilete vor merge către Muzeul Naţional de Artă din Timişoara pentru susţinerea infrastructurii şi proiectelor acestuia.

Expoziţia „Brâncuşi: surse româneşti şi perspective universale” este organizată de către Muzeul Naţional de Artă Timişoara, Fundaţia Art Encounters şi Institut français de Roumanie à Timişoara, fiind finanţată de Consiliul Judeţean Timiş.

Expoziția „Brâncuși: surse românești și perspective universale” s-a deschis la Timișoara

Citeste mai mult

Fotbal

Anglia, a doua finalistă la EURO 2024

Publicat

pe

În cea de-a doua semifinală de la EURO 2024 s-au întâlnit Anglia și Olanda, pe Signal Iduna Park din Dortmund în fața a 60.926 de spectatori.

Ca și în prima semifinală, oaspeții au deschis repede scorul dar până la final au trebuit să se considere învinși cu scorul de 2 la 1.

În tribune a fost o atmosferă electrizantă, fiind aproape 70% din suporteri de partea olandezilor.

Duminică, de la ora 22.00, va avea astfel loc finala dintre Spania și Anglia, un meci la care redacția noastră va fi la fața locului.

Mircea Petroman

Citeste mai mult

Fotbal

Spania este prima finalistă la EURO 2024

Publicat

pe

Marți seara, la Munchen, în fața a 62.026 de spectatori, Spania a trecut de Franța cu scorul de 2 la 1 și este prima echipă calificată în finala de duminică 14 iulie 2024 de la Berlin, de la ora 22.00.

A fost un meci foarte aprins, cu ocazii la ambele porți, iar „furia roca“ a reușit să întoarcă scorul de la 0 la 1 și să se impună cu 2 la 1.

De menționat faptul ca meciul de aseară putea chiar finala competiției, cele două forțe europene ajungând mereu în fazele avansate ale competițiilor europene.

Miercuri se decide a două finalistă pentru duminică din meciul Anglia vs. Olanda care va începe la ora 22.00 și se ca juca la Dortmund.

Mircea Petroman

Citeste mai mult

Fotbal

Polițist local lovit cu mașina de un drogat cu canabis, în zona Unirii din Timișoara

Publicat

pe

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră, aflați în serviciu în zona centrală a orașului, au observant, sâmbătă, un autoturism cu numere de Timiș staționat pe locurile special destinate persoanelor cu dizabilități din Piața Țepeș Vodă.

S-au deplasat la autovehicul, l-au legitimat pe conducătorul auto aflat în autoturism, i-au adus la cunoștință legislația încălcată, moment în care acesta i-a amenințat pe polițiștii locali, spunându-i unuia dintre aceștia „îți doresc tot ce e mai rău în lumea asta, îți țin minte fața” și provocându-l la bătaie etc.

Ulterior, polițiștii locali i-au comunicat bărbatului S.M.D., de 26 de ani, din Timișoara, ca îi va fi comunicat procesul verbal la domiciliu, moment în care s-au îndreptat către autovehiculul de serviciu, aflat pe Str. Palanca.

În acel moment bărbatul a făcut mai multe manevre cu mașina, lovindu-l pe unul din polițiștii locali, a încercat să fugă, dar celălalt a folosit spray-ul din dotare. Bărbatul s-a dat jos din mașină, luând-o la fugă, iar polițiștii locali au pornit în urmărirea lui, fiind ulterior imobilizat și cu ajutorul echipei de televiziune de la Antena 1 aflată in zonă.

Acesta a fost predat polițiștilor de la Secția 1 fiind prezentat procurorului pentru continuarea cercetărilor.

În urma testelor efectuate de polițiști, aceasta a ieșit pozitiv la canabis. Polițistul local a fost transportat la Spitalul Municipal pentru investigații fiind lovit la o mână.

Foto: Poliția locală Timișoara

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite