Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Fotbal

Ionuț Popa a murit din cauza unei tumori la creier. Mesajul Clubului Poli Timișoara

Publicat

pe

Antrenorul Ionuț Popa a pierdut în cele din urmă lupta cu boala care îl măcina de multă vreme, suferind joi, 25 iunie, un nou stop cardio respirator, care i s-a dovedit a fi fatal, cu toate eforurile făcute de medicii de la ATI la Spitalul Județean Arad.

Suferința fostului antrenor a fost provocată de apariția unei tumori maligne la creier pe care medicii au declarat-o inoperabilă. Multă vreme situația sănătății sale a fost ținută cât de cât sub control, tumoarea nemaicrescând, însă după ultimul tratament medicamentos luat de cel alintat Popică, situația s-a înrăutățit brusc și a evoluat galopant în decurs de câteva luni de zile.

Problemele de sănătate ale lui Ionuț Popa s-au agravat de la începutul anului 2019. Antrenorul arădean a început să se simtă rău de pe la mijlocul lunii ianuarie și a trecut pe la mai mulți medici din Arad, Iași, Timișoara, Cluj-Napoca și mai apoi Viena.

S-a vorbit despre o semipareză facială, dar la începutul lunii martie 2019, un doctor neurolog de la Spitalul Clinic Județean din Timișoara i-a impus lui Popa să iasă din fotbal, pentru a se îngriji de sănătate.

Născut pe 17 aprilie 1953 în județul Arad, la Pesac, Ionuț Popa și-a început aventura în fotbalul românesc mai întâi pe gazon, fără însă a deveni un nume sonor. A evoluat pentru Poli Timișoara, Unirea Sânnicolau Mare, Brăila, Vagonul Arad, Aurul Brad sau Victoria Ineu.

Începând cu anul 1990 s-a orientat spre cariera de antrenor, iar prima echipă condusă a fost Victoria Ineu. Mai apoi a antrenat la Zădăreni, Strungul Arad, UTA Arad, Motorul, Telecom, Pecica sau Indagrara. Ionuț Popa a promovat UTA în Liga 1, în 2012, fiind ultimul tehnician care a reușit acest lucru. Apoi a mai antrenat FC Bihor, Jiul Petroșani, Politehnica Iași, CSMS Iași, CS Mioveni, Național Sebiș, Șoimii Pâncota și ACS Poli Timișoara.

Drum lin, Ionuț Popa – mesajul Clubului Poli Timișoara

Poli Timișoara își ia rămas bun de la unul dintre oamenii cei mai emblematici din istoria recentă a fotbalului timișorean. Ionuţ Popa ne-a părăsit astăzi, după o lungă suferinţă.

Născut la Săvârșin, pe 17 aprilie 1953, Popică a început fotbalul chiar la Poli, dar n-a jucat pentru alb-violeți. De-a lungul carierei de jucător, a evoluat la Unirea Sânnicolau Mare, Unirea Brăila, Tricotaje Ineu sau Aurul Brad, înainte de a trece la antrenorat. Pe banca tehnică a avut un impact semnificativ asupra cluburilor UTA Arad și Politehnica Iași, mai antrenând FC Bihor Oradea, Jiul Petroșani, CS Mioveni sau Șoimii Pâncota. În 2018 a fost forțat să se retragă din poziția de antrenor principal al celor de la UTA, datorită problemelor de sănătate.

Din anii petrecuți la Timișoara, sezonul 2016-2017 a fost unul de referință pentru fotbalul românesc. Atunci a salvat echipa de la retrogradare, deși alb-violeții au început competiția de la -14 puncte, a ajuns în finala Cupei Ligii și semifinala Cupei României. Au fost multe rezultate memorabile obținute sub conducerea sa, dar dincolo de acestea, Popică a fost unul dintre oamenii care dădeau culoare fotbalului nostru, prin carisma și pasiunea pe care le avea pentru sport.

Va fi mereu în sufletele noastre. Odihnească-se în pace.

Fotbal

Decizie UEFA: România – Kosovo: 3-0. S-au dat și amenzi

Publicat

pe

România a câștigat la masa verde meciul cu Kosovo, care s-a disputat în 15 noiembrie la București și s-a încheiat după ce jucătorii kosovari au părăsit terenul.

Deciziile Comisiei de Apel:

Meciul: România vs. Kosovo (0:0), 15.11.2024, UEFA Nations League 2025

Acuzaţii împotriva Federaţiei Române de Fotbal:

Comportament rasist/discriminatoriu, Art. 14(2) din Regulamentul Disciplinar al UEFA (DR)

Blocarea căilor publice de trecere, Art. 38 SSR

Aruncarea de obiecte, art. 16(2)(b) DR

Aprinderea de articole pirotehnice, Art. 16(2)(c) DR

Utilizarea unui pointer laser, Art. 16(2)(d) DR

Tulburări în timpul imnurilor naţionale, Art. 16(2)(g) DR

Transmiterea unui mesaj care nu este potrivit pentru un eveniment sportiv (scandări interzise), Art. 16(2)(e) DR

Conduita necorespunzătoare a echipei (cartonaşe galbene pentru 5 sau mai mulţi jucători), Art. 15(4) DR

Comisia a decis:

amendeze Federaţia Română de Fotbal cu 50 000 de euro şi să dispună închiderea stadionului Federaţiei Române de Fotbal în timpul următorului (1) meci în care Federaţia Română de Fotbal va avea calitatea de gazdă, din cauza comportamentului rasist şi/sau discriminatoriu al suporterilor săi (în legătură cu scandările xenofobe antimaghiare).

Amendarea Federaţiei Române de Fotbal cu suma de 30.000 euro pentru transmiterea de mesaje politice provocatoare, nepotrivite unui eveniment sportiv.

Amendarea Federaţiei Române de Fotbal cu 9.000 de euro pentru aruncarea de obiecte.

Amendarea Federaţiei Române de Fotbal cu 4.500 euro pentru aprinderea de obiecte pirotehnice.

Amendarea Federaţiei Române de Fotbal cu 8.000 de euro pentru utilizarea unui pointer laser.

Amendarea Federaţiei Române de Fotbal cu 12.500 euro pentru perturbarea ordinii publice în timpul imnurilor naţionale.

Amendarea Federaţiei Române de Fotbal cu 14.000 de euro pentru blocarea căilor de acces publice.

Avertisment pentru Federaţia Română de Fotbal din cauza comportamentului necorespunzător al echipei sale.

Acuzaţii împotriva Federaţiei de Fotbal din Kosovo:

Refuzul de a juca (Forfeit), art. 27(1) DR şi art. 27(4)(a) DR în coroborare cu Art. 25.01 Regulamentul Ligii Naţiunilor UEFA

Conduită necorespunzătoare a echipei (cartonaşe galbene 5 jucători sau mai mult), Art. 15(4) DR

Comisia a decis:

declare meciul din UEFA Nations League 2025 dintre echipele reprezentative ale Federaţiei Române de Fotbal şi Federaţiei de Fotbal din Kosovo, care s-a disputat la 15 noiembrie 2024, ca fiind pierdut de Federaţia de Fotbal din Kosovo (care, prin urmare, se consideră că a pierdut meciul cu 0-3) pentru că este responsabilă de faptul că meciul nu a fost jucat în întregime (aşa cum se prevede la articolul 25.01 Regulamentul UEFA Nations League).

Să amendeze Federaţia de Fotbal din Kosovo cu 6 000 EUR pentru comportamentul necorespunzător al echipei sale.

Meciul România – Kosovo, din penultima etapă a grupelor Ligii Naţiunilor, întrerupt, săptămâna trecută, vineri seară, după minutul 90, jucătorii kosovari părăsind terenul, s-a încheiat după mai bine de o oră, sâmbătă, fără fotbaliştii oaspeţi. Arbitrul partidei a venit pe teren după ce nu a reuşit să îi convingă pe cei din Kosovo să joace ultimele două minute, şi, în prezenţa jucătorilor tricolori, a fluierat finalul.

Citeste mai mult

Fotbal

Nations League. Olanda a trecut ușor de Ungaria

Publicat

pe

Pe Johan Cruijff Arena din Amsterdam, în fața a 51.611 spectatori, „portocala mecanică“ a trecut ușor de naționala maghiară cu scorul de 4 la 0 într-un meci din Nations League, unde redacția timispress.ro a fost prezentă.

Meciul a fost umbrit de preinfarctul antrenorului secund al ungurilor, care s-a prăbușit la pământ în minutul 8 și a fost nevoie de intervenția rapidă a medicilor pentru ca acesta sa fie salvat și după să iși revină.

Pe terenul de joc a existat o singură echipă care a făcut inscrucție și a creat o sumedenie de ocazii de gol, raportul șuturilor de poartă fiind de 11 la 2 pentru olandezi.

După această victorie ei și-au păstrat rămânerea în prima urna a Nations League și pentru sezonul viitor.

Mircea Petroman

Citeste mai mult

Fotbal

Se așteaptă decizia comisiilor UEFA pentru meciul România-Kosovo

Publicat

pe

Pe National Arena din București, în fața a 50.000 de spectatori, naționala României nu a reușit să convingă ca în meciul tur de la Pristina și să treacă de naționala similară a statului Kosovo.

Ba mai mult, dacă nu era portarul naționalei, Niță în zi mare puteam și pierde acest meci raportat la numărul de ocazii avute de oaspeți.

Și ca cireașa de pe tort să fie pusă, când mai erau două minute din prelungirile meciului, oaspeții au ieșit de pe teren invocând strigătele galeriei noastre cu lozinci pro Serbia.

În zadar s-a mai așteptat o oră ca oaspeții să mai revină pe teren că acest lucru nu s-a mai întâmplat și astfel că meciul va fi judecat, luni, de către comisiile UEFA.

O victorie la masa verde cu 3 la 0 pentru noi ne-ar ajuta foarte mult o calificare de pe primul loc la Campionatul Mondial de Fotbal din 2026.

Mircea Petroman

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite