Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Fotbal

O nouă înfrângere pentru Poli

Publicat

pe

Violeții au pierdut din nou pe teren propriu împotriva celor de la Daco Getica, într-un meci în care erau considerați favoriți.

Prima repriză a fost echilibrată, cu șanse la ambele porți. ASU Politehnica s-a bazat mai mult pe fazele fixe, cornere și lovituri libere, rămase însă fără rezultat. De cealaltă parte, Daco Getica a avut câteva incursiuni bune și a pus presiune la porta lui Murariu, care sa intervenit oportun în unele faze.

Cosmin Petruescu a mutat primul la pauză, schimbând doi jucători, dar acțiunile violeților nu au avut consistență. Mera și Axente au avut ocazii, dar nu au fost exacți la finalizare, iar de cealaltă parte, bucureștenii au început să atace cu mult curaj. Arbitrul sătmărean Rareș vidican a fluierat extrem de ușor o indirectă de la aproape 40 de metri pentru bucureșteni, în minutul 60, Raducan a expediat o torpilă pe poarta, Murariu a respins în față, iar Prodan a marcat din apropiere, 0-1. Interesant este că dacă Murariu nu intervenea, lovitura se repeta deoarce s-a dictat indirectă…

 Timișorenii s-au aruncat în atac și au trimis în față, ca de obicei și fundașii. Bogdan Vasile a avut un șut bun, dar scorul nu s-a mai modificat, chiar dacă Politehnica a și marcat, de două ori, în minutul 89, însă golul a fost anulat pentru henț și în minutul 95, de asemenea, reușită anulată pentru ofsaid.

 S-a încheiat 0-1, al doilea eșec acasă pentru bănățeni, și după cum arată jocul lor, nu sunt multe lucruri bune de sperat. Etaapa viitoare, violeții merg la București pentru jocul cu Rapid.

 ASU Politehnica: R. Murariu – Jurj, Mera (cpt.), Scutaru, Cherecheş – Schieb (Ad. Ungureanu 66′), Bg. Vasile, A. Ignea, S. Lupu (Dros 46′) – Piţigoi (F. Trip 46′), Mir. Axente. Antrenor: Cosmin Petruescu.

 Daco-Getica: Began – Mih. Stancu, Puţanu, Rz. Prodan, Jica – Iani – Tudorică (cpt.), Liv. Gheorghe (Alin Stoica 82′), Rob. Neacşu (Obreja 90+2′) – Raph. Stănescu – G. Răducan (Epure 85′). Antrenor principal: Sorin Bucuroaia.

PETROMAN MIRCEA

Citeste mai mult
Click pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fotbal

Unde se vor vinde flori cu ocazia zilei de 8 Martie, la Timișoara. Reguli pentru comercianți

Publicat

pe

Ca în fiecare an, în apropierea zilei de 8 martie, toţi cei interesaţi de activităţi comerciale ocazionale specifice zilei de 8 martie (flori de sezon, aranjamente florale) trebuie să transmită o solicitare la Primăria Municipiului Timișoara, în vederea obţinerii avizului de comercializare.  Înregistrarea cererilor se va face în perioada 26 februarie 2024 – 28 februarie 2024 în sistem online.

Pentru înscriere, solicitanții trebuie să își creeze un cont cu numărul de telefon, pe cont.primariatm.ro , completând corect toate datele personale. Pentru cei interesați, care au nevoie de îndrumări în vederea înregistrării, la camera 12 se oferă servicii de consiliere.  

Toate informațiile necesare legate procedura de depunere (inclusiv formular de înscriere și acte necesare) se regăsesc la următorul link: https://servicii.primariatm.ro/aviz-8-martie

Comercializarea produselor se va face în perioada 5 martie 2024 – 8 martie 2024, în următoarele locaţii: 

 • Piaţa Libertăţii
 • Str. Mărăşeşti (de la str. Brediceanu spre Str. Gheorghe Dima)
 • Ceas Floral-Bdul Proclamația de la Timișoara – platou
 • Piaţa A.Mocioni – platou Profi
 • B-dul. Regele Carol I ( de la str. Gen.I.Dragalina până la I.Vacarescu, partea dreaptă)
 • Piaţa Nicolae Bălcescu ( platou Profi-cofetăria Verona)
 • B-dul. Dâmboviţa – platou (vis-à-vis de restaurant Nora)
 • Calea Sagului colţ cu Str. Ana Ipătescu
 • Platou Şcoala Generală Nr. 30
 • Calea Buziaşului – platou Profi
 • Str. S. Bărnuţiu – Calea Dorobanţilor (zona Modern)
 • Str. Sf. Ap.Petru şi Pavel colț cu Str. Sever Bocu
 • Calea Torontalului – platou
 • Str. Circumvalaţiunii colţ cu Ghe. Lazar (platou Lensa)
 • Str. Gheorghe Lazăr colţ cu B-dul Cetăţii – platou Profi
 • Calea Martirilor nr.60 (platou Kaola)

Același sistem de înscriere a fost folosit și în cazul solicitărilor sosite pentru comercializarea produselor specifice zilei de 1 martie, până în prezent fiind înregistrate 456 de cereri.

Achitarea taxei de autorizare pentru spațiul de 2mp, în valoare de 83 lei și taxa de ocupare a domeniului public – 3 lei mp/zi pentru Piaţa Libertăţii, Ceas Floral, Str. Mărăşeşti, respectiv 2 lei/mp/zi pentru restul orașului, se va face anticipat pe toată perioada de autorizare aprobată, la momentul înregistrării cererii on-line, fără posibilitatea restituirii acestor taxe. respectând pașii solicitați de operatorul de plăţi, cu condiția prezentării unui card valabil. Plata locului rezervat va putea fi efectuată timp de 4 ore din momentul rezervării, după expirarea termenului rezervarea fiind anulată automat. 

Operatorii economici au obligaţia de a deţine la locul de vânzare, avizul pentru desfăşurarea comerţului stradal, eliberat de Serviciul Autorizare Activități Comerciale și Publicitate, dovada achitării taxei de ocupare a domeniului public, documentul de identitate al vânzătorului care să coincidă cu identitatea persoanei menţionate în aviz. 

Încălcarea prevederilor legislaţiei în vigoare atrage sancţiunea contravenţională şi retragerea avizului. Salubrizarea permanentă a amplasamentului ocupat este obligatorie, încălcarea acestei prevederi ducând la retragerea avizului. Cedarea dreptului de folosinţă a amplasamentului de către deţinătorul avizului altei persoane duce la retragerea avizului şi sancţionarea contravenţională a faptei.  

Operatorii economici au obligaţia de a nu comercializa alte produse decât cele menţionate în aviz și de a respecta toate măsurile fiscale prevăzute de legislaţia în vigoare. 

Citeste mai mult

Fotbal

Cocaină de 70.000 de euro, vândută în Timișoara. Vânzătorul și cumpărătorul, areștați

Publicat

pe

Doi bărbați au fost arestați pentru 30 de zile după ce au fost prinși, în flagrant, în timpul unei acțiuni de vânzare-cumpărare a 2 kilograme de cocaină.

În 12 februarie 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara, au documentat activitatea infracțională a doi bărbați, cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

Astfel, unul dintre aceștia a fost prins în flagrant delict, în municipiul Timișoara, în timp ce ar fi vândut 2 kilograme de cocaină (drog de mare risc), cu 70.000 de euro, cantitate livrată de celălalt bărbat.

Procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timișoara au dispus reținerea celor 2 persoane, pentru 24 de ore, iar, la data de 13 februarie a.c., judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Timiș a dispus arestarea preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Timișoara.

Foto: Poliția Română

Citeste mai mult

Fotbal

Amenzi pentru firmele de construcții care au aruncat deșeuri pe spațiul public, la Timișoara

Publicat

pe

Trei firme de construcții din Timișoara au fost amendate cu 40.000 de lei fiecare pentru gestionarea necorespunzătoare a deșeurilor pe șantierele de lucru de pe străzile: Cernăuți, Ștefan cel Mare și Enric Baader.

Politia Locala Timisoara a aplicat amenzile în baza legii OUG nr. 92 din 2021, iar pe lângă sancțiunile financiare, companiile au și obligația de a sorta și preda corespunzător deșeurile.

„Facem apel către toate firmele din domeniul construcțiilor să respecte cu strictețe regulile privind gestionarea deșeurilor și împreună să colaborăm pentru a păstra orașul curat. Abandonarea deșeurilor sau depozitarea necorespunzătoare a acestora nu sunt doar probleme de mediu, ci și probleme de sănătate publică și de estetică urbană“, menționează reprezentanții Primăriei Timișoara.

În ultimele trei săptămâni, 25 de șantiere au primit 34 de amenzi în valoare de 81.500 lei.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite