Ne găsiți și pe:

Fotbal

Opt rute externe, sistate din cauza pandemiei, reluate pe Aeroportul Internațional Timișoara, din martie

Publicat

pe

Pe Aeroportul Internațional Traian Vuia Timișoara se va relua treptat operarea, din luna martie, a opt rute externe care au fost sistate în perioada pandemiei, către Barcelona, Valencia, Bologna, Veneția-Treviso, Frankfurt Hahn, Karlsruhe/Baden-Baden, Bari, Stuttgart.

De asemenea, pentru alte zece destinații externe deja operate va crește numărul de curse săptămânale: Munchen, Frankfurt a Main, Milano-Bergamo, Londra-Luton, Memmingen, Paris, Roma, Dortmund, Bruxelles si Madrid. Pe plan intern, din 27 martie compania Ryanair va opera zilnic ruta Timisoara – Bucuresti , în timp ce compania Tarom va adăuga câteva zboruri suplimentare față de cele operate în prezent.

„Astăzi le aducem mai multe veşti bune celor care preferă să călătorească pe calea aerului. Este o revenire de forță pentru Aeroportul Timișoara, după perioada complicata de pandemie. Suntem foarte optimiști și credem că în scurt timp vom reveni la normalitate și ne vom apropia de traficul pe care l-am înregistrat înainte de pandemie. Am reușit reluarea rutelor suspendate, creșterea frecvențele de zbor și prezentarea unor rute noi ce vor fi anunțate în scurt timp. Am reușit să facem acest lucru și credem că este doar începutul”, a declarat Daniel Stamatovici, director general al Aeroportul Internaţional Timișoara „Traian Vuia”.

Destinația Munchen are o creștere de la 8 curse la 14 pe săptămână, Londra de la 4 la 7 și Milano-Bergamo de la 6 la 11 curse pe săptămână. Ridicarea restricțiilor în multe dintre țările Europei ar putea să fie de bun augur pentru redeschiderea apetitului bănățenilor de a reveni ca turiști spre destinații consacrate nu doar din Germania, Anglia sau Italia, ci și din Spania, Franța sau Belgia.

„Reţeaua de rute operate la Aeroportul Internaţional Timișoara „Traian Vuia” a avut mult de suferit în ultima perioadă. Echipa aeroportului a făcut eforturi susținute pentru a reuși să convingă operatorii aerieni să revină cu o dinamică ridicată, cu destinații noi și cu frecvență mai mare, cu dorința principală de a deservi comunitatea, atât călătorii care zboară în scop turistic sau de naveta, cât și călătorii care se deplasează în scop de business.”, a mai declarat Daniel Stamatovici.

Cei interesați de programul zborurilor de pe Aeroportul Internațional Timișoara „Traian Vuia”  pot consulta www.aerotim.ro sau site-urile operatorilor aerieni pentru a afla toate detaliile referitoare la destinații și orarul de zbor.

Fotbal

Amenzi pentru aruncarea gunoiului pe spațiul public, la Timișoara

Publicat

pe

Numai în ultimele două săptămâni din octombrie, Poliția Locală a sancționat persoanele care nu au avut decența să își arunce legal gunoiul și l-au aruncat pe spațiul public. Au fost aplicate 71 de sancțiuni în valoare de 116.500 lei.

Deșeurile cele mai des aruncate ilegal sunt în această perioadă deșeurile vegetale din gospodăriile proprii și deșeurile voluminoase.

Pentru a nu arunca ilegal deșeurile, Primăria timișoara a pus la dispoziția cetățenilor  următoarele locații pentru debarasare voluntară:

432 clopote de colectare sticlă (nu geamuri sparte) – RETIM

26 containere de colectare a hainelor nefolosite – Caritas

4 puncte de colectare a deșeurilor voluminoase, din construcții sau vegetale – RETIM

Harta cu locațiile este disponibilă AICI.

Citeste mai mult

Fotbal

Concurență la licitația pentru construirea stadionului tip „Lego“ din Calea Buziașului

Publicat

pe

Patru firme s-au înscris în competiția pentru construirea stadionului pe structură metalică din Calea Buziașului. În cadrul licitației pentru proiectare(Proiect Tehnic) și execuție lucrări pentru ridicarea noului stadion pe structură metalică, astăzi au fost deschise ofertele și urmează perioada de evaluare a acestora.

„Primul stadion construit în Timișoara după Revoluție va fi în Calea Buziașului. Astăzi am primit 4 oferte pentru acest proiect esențial pentru orașul nostru. Dacă totul merge bine, noua arenă va fi deschisă peste 2 ani și jumătate. Investim aproape 122 de milioane de lei din bugetul local în viitorul sportului din Timișoara. Și sper ca și Consiliul Județean Timiș să deblocheze situația Stadionului Dan Păltinișanu. Echipele timișorene, sportul timișorean, dar mai ales minunata galerie a orașului merită cele mai bune condiții. Și orice leu pe care îl investim acum este un leu investit în viitorul Timișoarei”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

Stadionul va ocupa o suprafață de peste 9000 mp și avea un număr minim de 9000 de locuri, din care 508 locuri VIP și 102 locuri la loje. Lângă viitorul stadion va fi amenajat și un parc cu loc de joacă, precum și o parcare care va putea fi folosită și de locuitorii din zonă.

Noua construcție va avea fundația din beton și structură metalică și va fi de categoria 4, în conformitate cu cerințele UEFA și IFAB (International Football Association Board). Pentru acoperirea stadionului vor fi folosite membrane tensionate – structuri ușoare din materiale compozite, pentru a obține o iluminare naturală datorită proprietăților specifice membranei.

Viitorul stadion va putea găzdui atât competiţii oficiale de fotbal, cât și antrenamentele echipelor din centrele de copii și juniori.

Valoarea estimată pentru realizarea Proiectului Tehnic și a execuției lucrărilor este de 102,2 milioane de lei, fără TVA, respectiv aproape 122 de milioane de lei, cu TVA. Durata contractului este de 31 de luni de la semnarea acestuia.

Sursa de finanțare a investiției este bugetul local.

Firmele interesate sunt: TEHNODOMUS SRL, SSAB-AG-lider de asociere, PAB Romania și KESZ Constructii Romania.

Citeste mai mult

Fotbal

APIA a început plățile în avans pentru campania 2022 fermierilor care au depus cereri unice de plată

Publicat

pe

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a demarat duminică, 16 octombrie, campania de plată în avans a fermierilor care au depus Cereri unice de plată în anul 2022, suma totală fiind de peste 1 miliard de euro.

Conform unui comunicat de presă, cuantumurile pentru anul de cerere 2022 au fost stabilite prin Hotărârea de Guvern nr. 1209/2022 privind stabilirea pentru anul 2022 a cuantumului per hectar al plăţii unice pe suprafaţă, al plăţii redistributive şi a intervalelor de suprafaţă pentru care se acordă aceasta, al plăţii pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu, al plăţii pentru tinerii fermieri şi prin Hotărârea de Guvern nr. 1155/2022 privind aprobarea plafoanelor alocate schemelor de sprijin cuplat în sectorul zootehnic, precum şi pentru stabilirea cuantumului acestora pentru anul de cerere 2022.

În ceea ce priveşte nivelul avansurilor pentru plăţile directe şi pentru măsurile de dezvoltare rurală legate de suprafaţă şi de animale, statele membre pot plăti avansuri de până la 70 % în cazul plăţilor directe enumerate în anexa I la Regulamentul (UE) nr. 1307/2013 şi de până la 85 % în cazul sprijinului acordat în cadrul dezvoltării rurale, prevăzut la articolul 67 alineatul (2) din Regulamentul (UE) nr. 1306/2013.

Plăţile pentru schemele finanţate din FEGA (Fondul European de Garantare Agricolă) şi FEADR (Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurală) se fac în lei, la cursul de schimb valutar de 4,9490 lei/euro, stabilit de Banca Centrală Europeană şi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Campania de plăţi în avans se va derula în perioada 16 octombrie – 30 noiembrie 2022, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură urmând să finanţeze fermierii cu o sumă de peste 1 miliard de euro, atât pentru schemele finanţate din FEGA cât şi pentru măsurile finanţate din FEADR.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite