Ne găsiți și pe:

Fotbal

Se închide traficul rutier pe un tronson din Calea Torontalului – Calea Aradului

Publicat

pe

Pentru executarea lucrărilor la obiectivul „Modernizare str. Grigore Alexandrescu, tronson Calea Torontalului – Calea Aradului” ,  Primăria Municipiului Timișoara  anunță că se va închide  traficul rutier pe str. Grigore Alexandrescu (pe tronsonul cuprins între str. str. Calea Torontalului și Calea Aradului) în data de 17 decembrie 2020 în intervalul orar 10,00-17,00, în vederea dezafectării stâlpilor.

„Ne cerem scuze pentru disconfortul creat conducătorilor auto și recomandăm pe cât posibil evitarea zonei de lucrări“, anunță reprezentanții Primăriei Timișoara.

Fotbal

Crește eficiența la birou cu Feng Shui

Publicat

pe

Succesul nostru depinde de deciziile luate. Frica, focusul scăzut, îndoiala, nivelul scăzut de energie, neîncrederea te limitează în luarea măsurilor de a acționa în direcția bună. În plus, lucrul de acasă vine cu lucruri în plus care distrag atenția și reduc productivitatea.

Cu toții ne dorim venituri mai bune, dar pentru ca acest lucru să se întâmple trebuie să vedem oportunitățile și să profităm de ele.

Ar fi grozav dacă Feng Shui ar fi magic, pui o amuletă sau un cristal într-un loc și gata, problemele au dispărut, dar din păcate nu funcționează așa. Sunt câteva lucruri pe care le poți face în spațiul de lucru, acasă sau la birou, care să te ajute să iei decizii mai inspirate, să-ți manifești la maxim potențialul.

În primul rând, uită-te sub birou, ai ceva depozitat sub birou? Eliberează spațiul de sub birou, nu depozita nimic acolo. Care e poziția scaunului? Majoritatea au calculatorul și tastatura poziționate oblic, corpul fiind forțat să adopte o poziție nenaturală care duce la tensiune musculară. Aliniază poziția corpului cu tastura și calculatorul. Scaunul îți oferă suport, stabilitate pentru a te juta să te concentrezi? Biroul e solid, conferă loc de muncă suficient? Menține ordinea pe birou, va aduce ordine și în gânduri. Eliberează biroul de obiecte care distrag atenția, dosare vechi, îndepărtează sau deleagă, pentru a face loc noului. Deasupra biroului dacă sunt etajere încărcate, acestea creează presiune care poate da  chiar și dureri de cap.

Locația biroului este de asemenea foarte importantă. Sectorul academic este tradițional folosit pentru educația copiilor, pentru a lua note bune. Dar educația este și despre viață, marketing, leadership, management. Sectorul Estic în 2021 se bucură de prezența stelei 4 favorabile în carieră. Folosește această zonă pentru a studia, pentru a dobândi calitățile, abilitățile necesare pentru a avea succes. Dacă nu poți poziționa biroul în zona de Est, poți măcar să poziționezi biroul astfel încât să stai cu fața către direcția Est. Trebuie acordată atenție faptului că Est este și sectorul Trei Ucideri în 2021 și nu se recomandă ca în acest sector să fie realizate lucrări de renovare.

Un alt aspect este legat de animalele din Feng Shui-ul clasic. Cum stai asezat la birou și privești în față, în spate ai țestoasa, în față phoenixul, în dreapta tigrul și în stânga dragonul. În spate ai nevoie de un perete solid pentru suport și intimitate. În față ai nevoie de o priveliște frumoasă, un spațiu deschis pentru a face loc unui viitor luminos.

În ceea ce privește echilibrul dintre stânga și dreapta, în funcție de industria în care funcționezi poți activa partea yin (dragonul) sau pe cea yang (tigrul). Dacă de exemplu clientela ta e formată din femei, vei dori să activezi energia din partea stângă și vei pune aici calculatorul, telefonul și vei păstra acest capăt de birou liber, nu lipit de perete.

Dacă îți dorești relații bune cu clienții, reputație, faimă și bani îți vei pune biroul lipit de perete în partea stângă, așa cum au marii oameni de afaceri. Credeți că e coincidență că Bill Gates, George Soros, Warren Buffett, D. Trump (înainte de a fi președinte) au toți biroul lipit de perete în partea stângă? O fi coincidență sau beneficiază de sfaturile unui maestru Feng Shui? Chiar și numai aplicarea acestui lucru vă va oferi rezultate spectaculoase.

După ce ai găsit poziția ideală pentru biroul tău ne orientăm atenția asupra curgerii Qi-ului. Asigură-te că fiecare lucru are locul lui, păstrează pe birou doar lucruri care te inspiră, care te ajută să rămâi concentrat pe scopurile tale. Lumina și aerul curat vor crește energia spațiului. Adaugă flori proaspete, plante. O fântână sau un difuzor cu uleiuri esențiale (lămâie, salvie, lavandă, portocală, rozmarin, mentă) te vor învigora, te vor ajuta să ai mai multă claritate și concentrare mai bună.

Rămâi dedicat scopurilor tale și ia măsurile necesare astfel încât să împărtășești lumii frumusețea și măreția ta!

Articol de Claudia Irhasiu și Radu Irhasiu, specialiști Feng Shui

Citeste mai mult

Fotbal

Rangers merge mai departe în Europa League

Publicat

pe

Rangers cu Ianis Hagi titular, a câștigat duelul cu belgienii de la Antwerp și s-a calificat mai departe unde se va duela cu Slavia Praga, echipa lui Nicușor Stanciu.

Meciul de aseară a fost unul fascinant, cu șapte goluri marcate și cu o sumedenie de alte ocazii.

Chiar dacă Ianis nu a reușit să înscrie în victoria cu 5 la 2 împotriva belgienilor, el a fost foarte lăudat de către presa engleză pentru prestația sa.

La general Rangers s-a calificat cu scorul de 9 la 5.

Rangers: McGregor – Balogun, Goldson, Helander, Barisic, Davis, Kamara, Aribo, Kent, Hagi, Morelos

Rezerve: McLaughlin, Bassey, Patterson, Simpson, Zungu, Wright, Stewart, Arfield, King, Itten

Antrenor: Steven Gerrard

Antwerp: De Wolf – De Laet, Gelin, Le Marchand – Buta, Gerkens, Verstraete, Hongla, Lukaku – Rafaelov, Lamkel Ze.

MIRCEA PETROMAN

Citeste mai mult

Fotbal

Meciurile Champions League în România și Ungaria, fără spectatori

Publicat

pe

Noile măsuri anti Covid 19 au făcut UEFA să modifice unele meciuri din Champions League.

 Astfel, la București va avea loc meciul dintre Atletico Madrid vs Chelsea în data de 23 februarie 2021.
La Budapesta se vor juca meciurile Leipzig vs Liverpool pe 16 februarie 2021 si Monchengladbach vs Manchester City în data de 24 februarie 2021.
Singura problemă este că meciurile se vor juca fără spectatori în tribună.
Sperăm ca măcar anul acesta să treacă pandemia și publicul să se întoarcă în tribune.
MIRCEA PETROMAN

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite