Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Fotbal

SONDAJ. Aproximativ 80 la sută din populație dorește redeschiderea restaurantelor

Publicat

pe

Aproximativ 8 din 10 români consideră că restaurantele ar trebui redeschise, potrivit unui sondaj realizat de Curs la solicitarea Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), care şi-a propus să afle ce simte publicul legat de închiderea restaurantelor la interior în condiţiile actuale, potrivit unui comunicat al organizaţiei.

„Din dorinţa de a fi cât mai conectaţi cu oaspeţii care trec pragul restaurantelor şi pentru a continua dialogurile constructive, HORA a iniţiat demersul pentru realizarea unui sondaj de opinie. Ne exprimăm îngrijorarea cu privire la evoluţia industriei şi la consecinţele închiderii la interior a restaurantelor asupra angajaţilor din Horeca, dar si asupra oamenilor care dădeau sens eforturilor noastre, clienţii. Restaurantele nu doar deservesc comunitatea, ci le aparţin. Mâncarea bună adună oamenii împreună, serviciile bune îi fac pe oameni să se simtă bine veniţi şi relaxaţi, restaurantele sunt un context excelent de socializare.
În acest sens, ne-am propus să aflăm ce simte publicul legat de închiderea restaurantelor la interior în condiţiile actuale şi cât de importante sunt pentru ei”, se spune în comunicat.

Sondajul de opinie a fost realizat de CURS la începutul lunii noiembrie, la solicitarea HORA, şi relevă că: 78% din populaţia României consideră că restaurantele ar trebui redeschise; 80% din români sunt de acord total sau parţial că proprietarii de hoteluri, restaurante, cafenele trebuie despăgubiţi economic de către stat, industria Horeca fiind una dintre industriile cele mai afectate de măsurile economice luate în pandemie; 38% din populaţie consideră că este foarte important pentru viaţa lor socială să poată merge în mod regulat la restaurant sau la cafenea; 56% din români obişnuiau să iasă cel puţin o dată pe lună la restaurant înainte de impunerea măsurilor de închidere a restaurantelor; 48% din români ar merge mâine la restaurant dacă acestea ar fi redeschise cu normele sanitare şi de distanţare socială.

Studiul s-a efectuat faţă în faţă, în perioada 2-9 noiembrie, în rândul populaţiei adulte rezidente în România, în mediul urban, cu vârsta de peste 18 ani. Volumul eşantionului: 1067 respondenţi, 18+, cu o marjă de eroare +/-3% la un nivel de încredere de 95%.

„În marea de impredictibilitate şi evoluţie negativă, răspunsurile la sondaj ne-au adus speranţă şi ne dau încrederea şi puterea de a continua să găsim soluţii pentru a salva industria. Oamenii vor să meargă la restaurant. Considerăm că restricţionarea totală a vânzării şi a consumului în restaurant nu rezolvă dificultăţile statului în a asigura respectarea legii şi că prin aceste măsuri radicale se aduc doar mari prejudicii sectorului HORECA, deja îngenuncheat. Misiunea noastră rămâne aceeaşi, de a apăra interesele industriei de ospitalitate şi de a fi un sprijin pentru antreprenorii din domeniu, care în această perioadă de confuzie generală, au nevoie de ghidaj şi de o comunitate puternică”, se mai arată în comunicat.

Foto: Restaurant Colosseum Timișoara

Fotbal

Bărbat de 65 de ani prins în timp ce fura bulbi de lalele. Dorea să le planteze în propria grădină

Publicat

pe

Polițiștii locali, aflați în patrulare în zona centrală a orașului, au fost direcționați de dispeceratul instituției, în seara zilei de sâmbătă, în jurul orei 19.00, către Parcul Justiției unde s-a semnalat faptul că o persoană sustrage material dendrofloricol.

La fața locului au depistat un bărbat în vârstă de 65 de ani, cu domiciliul în Timișoara, care, dotat cu ustensile de grădinărit, scotea bulbi de lalele din parc.

De altfel, acesta avea într-o plasă un număr de 25 de bulbi deja scoși.

Bărbatul a declarat că intenționa să îi folosească în scop personal, cel mai probabil să-i planteze în grădină.

Cel în cauză a fost predat polițiștilor de la Secția 1 pentru continuarea cercetărilor sub aspectul săvârțirii infracțiunii de furt.

Acesta nu este singurul caz de acest gen. De-a lungul timpului polițiștii locali au mai depistat persoane care sustrăgeau flori din zona centrală și din parcuri, din locuri publice precum Piața Victoriei, Filarmonică, Parcul Camen Sylva, Parcul Poporului.

Foto: Poliția Locală Timișoara

Citeste mai mult

Fotbal

Încep Play-off-ul și Play-out-ul din Liga 1

Publicat

pe

De săptămâna viitoare încep play-off-ul și play-out-ul din Liga Națională de fotbal.

Primele șase echipe calificate în play-off sunt, FCSB – 32 puncte, Rapid – 28 puncte, CFR Cluj – 27 puncte, U Craiova – 23 puncte, Farul – 22 puncte și Sepsi  – 22 puncte.

Anul acesta câștigătoarea titlului va avea de trecut de 8 meciuri pentru a ajunge în grupele Champions League.

Câștigătoarea Cupei României va participa din Turul 2 preliminar din Europa League iar locul 2 și locul 7 vor participa în preliminariile Conference League din Turul 2.

Și în play-out lupta va fi una foarte crâncenă si pentru locul 7 care duce în Conference League dar și pentru salvarea de la retrogradare.

Mircea Petroman

Citeste mai mult

Fotbal

Lupta pentru titlu se joacă până la final în Superliga

Publicat

pe

Cu două etape rămase din sezonul regulat al Ligii Naționale de fotbal, lupta la titlu se va juca până la final între FCSB, Rapid și CFR Cluj.

Aceasta și datorită faptului că punctele se vor înjumatăți și diferența între ele va fi de 3, 4 puncte.

Chiar și lupta pentru celelalte trei echipe care intră în play-off este de asemenea strânsă, pe aceste locuri bătându-se șase echipe cu șanse reale.

La retrogradare se vor bate până la final Voluntari, Dinamo și Botoșani, fiecare din ele încercând să prindă locul de baraj, deoarece doar două echipe retrogradează direct în liga a doua.

Mircea Petroman

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite