Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Sport

Protest la Timișoara. Suporterii echipelor de fotbal deplâng lipsa infrastructurii sportive

Publicat

pe

Suporterii echipelor de fotbal din Timișoara, Drukeria, organizează, joi, un protest față de lipsa infrastructurii sportive din Timișoara, după ce au lansat o petiție pe aceeași temă, care a fost semnată de 1.700 de persoane.

Protestul se va desfăşura în centrul oraşului, unde sunt aşteptaţi sportivi şi susţinători ai sportului.

Întâlnirea va avea loc joi, la ora 17.00, în Piaţa Unirii. De aici, la 18.30, se va porni în marş pe traseul V. Alecsandri – Piaţa Libertăţii – Alba Iulia – Piaţa Operei – Primărie – bulevardul C.D. Loga – Consiliul Judeţean Timiş.

„Pe 25 mai ne dorim să ne adunăm cât mai mulţi timişoreni şi să ne spunem of-ul în stradă, în speranţa că împreună, prin vocile noastre, ne putem face auziţi şi lucrurile să se mişte în direcţia normală. Invităm toate cluburile sportive din oraş să adere la iniţiativa noastră, indiferent de ramurile sportive în care activează şi să încurajeze copiii, părinţii şi antrenorii să ni se alăture îmbrăcaţi în echipamentul lor, cu steaguri, mesaje sau orice materiale consideră că îi reprezintă. De asemenea, îndemnăm ca fiecare copil/sportiv să aducă o minge sau echipament din sportul pe care îl practică şi să transformăm zona centrală într-o mare arenă polisportivă. Lipsa infrastructurii sportive ne afectează pe toţi, indiferent că dorim să practicăm sport de menţinere, de masă sau sport de performanţă, de aceea ne-am bucura dacă aţi participa, în număr cât mai mare şi să fim împreună o voce puternică, aşa cum timişorenii au fost de atâtea ori, la nevoie“, au transmis reprezentanții Drukeria, într-un comunicat de presă.

O petiție cu titlul „Timișoara vrea respect“ a fost lansată online și a fost semnată de 1.700 de persoane.

Fotbal

Inter Milano și Manchester City joacă finala Champions League, la Istambul

Publicat

pe

În ultimul act al Champions League, pe 10 iunie la Istanbul, de la ora 22.00, se vor întâlni Inter Milano și Manchester City.

Dacă italienii nu au mai câștigat liga din 2010, pentru englezi acesta ar fii primul lor trofeu.

Așadar vom avea toate premizele unui meci memorabil pe un stadion de 80.000 de locuri care cu siguranță va fi arhiplin.

Mircea Petroman

Citeste mai mult

Fotbal

Semifinalele Champions League

Publicat

pe

Săptămâna aceasta s-au stabilit semifinalele din cea mai puternică competiție europeană de fotbal, Champions League.

În prima, se vor înfrunta Real Madrid vs Manchester City în 9 mai turul și 17 mai returul, o adevărată finală a competiției.

În a doua semifinală va fi un adevărat derby al orașului Milano între Inter și AC Milan. Turul va fii în 10 mai în timp ce returul în 16 mai.

Semifinalele Europa League vor avea loc în 11 și 18 mai. Întâlnirile vor avea loc între AS Roma vs Leverkusen respectiv Yuventus vs Sevilla.

În Conference League se vor disputa semifinalele între Fiorentina vs BASEL și West Ham vs Alkmaar. Turul va avea loc pe 11 mai iar returul pe 18 mai.

Citeste mai mult

Alte sporturi

Timișoara, gazda primului campionat european de padel – Romanian Challenge/Central European Padel Tour (CEPT)

Publicat

pe

În anul în care este Capitală Europeană a Culturii, Timișoara marchează o premieră majoră pentru sportul național: orașul de pe Bega este gazda primului campionat european de padel ce ajunge cu o etapă în țara noastră.

Un număr de 65 de sportivi, băieți și fete, din 12 țări, au răspuns provocării Central European Padel Tour (CEPT), competiție a profesioniștilor din Europa. „Provocarea românească” / Romanian Challenge  organizată de Central European Padel Tour se va desfășura în acest sfârșit de săptămână, între 21 și 23 aprilie la baza sportivă Padel Center (Dumbrăvița, strada Praga nr.6).

Sportivi profesioniști din Cehia, Croația, Germania, Italia, Moldova, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Spania, Tunisa și Ungaria vor evolua pe cele cinci terenuri ale clubului (trei acoperite și două în aer liber), terenuri furnizate de producătorul oficial pentru World Padel Tour. Mai multe detalii despre sportivii participanți sunt disponibile aici.

Central European Padel Tour (CEPT) este singurul turneu profesionist de padel în comunitatea europeană. Competiția se desfășoară pe parcursul unui an, cu etape lunare  în toate țările. Pentru prima dată în istoria acestei competiții importante, România a intrat în joc, prin găzduirea etapei naționale la Padel Center.

„Padelul este unul dintre sporturile cu cea mai rapidă creștere de pe planetă, în sensul numărului tot mai mare de practicanți. Dincolo de faptul că îi vedem pe marii fotbaliști sau tenismeni că joacă și padel sau că dețin cluburi de padel, ne bucurăm de amploarea pe care o câștigă acest sport în România. Țară care, din vara anului trecut a recunoscut oficial, prin Ministerul Sportului, prezența padelului în țara noastră. Este o bucurie și o recunoaștere în plus a calității și performanțelor sportivilor noștri faptul că suntem gazdele etapei din România a Central European Padel Tour”, a declarat Lucian Perescu, reprezentantul  Padel Center.

Meciurile din cadrul Romanian Challenge /Central European Padel Tour se vor desfășura de vineri, 21 aprilie, până duminică, 23 aprilie,  pe terenurile bazei sportive Padel Center (Dumbrăvița, strada Praga nr.6), după următorul program: vineri 18:00 – 20:00, sâmbătă 10:00 – 19:00, duminică 10:00 -15:00.

Publicul iubitor de sport, dar și cei care doresc să descopere un sport nou sunt așteptați în tribune.

***

Padelul, sportul cu cea mai rapidă creștere la nivel global, cu peste 25 de milioane de jucători în peste 90 de țări din întreaga lume (conform celor mai recente statistici ale Federației Internaționale de Padel), i-a cucerit deja pe marii tenismeni și sportivi ai lumii, precum Novak Djokovic, Rafael Nadal, Serena Williams, Iker Casillas, Lionel Messi etc.

Padelul este un sport de rachetă, aflat la intersecția dintre tenis și squash, care se joacă la dublu, pe terenuri înconjurate de pereți de sticlă. Născut în Mexic, în anul 1969, acest sport a dovedit, din start, cea mai mare dinamică la nivel mondial, cu milioane de adepți. De exemplu, în Spania, numărul jucătorilor de padel a depășit de mult numărul jucătorilor de tenis. Această țară este, de altfel, cea care organizează cele mai importante și numeroase turnee din cadrul World Padel Tour, competiția majoră dedicată acestui sport la nivel mondial.

Amintim și faptul că EOC – Comitetele Olimpice Europene au inclus padelul în programul celei de-a treia ediții a Jocurilor Europene, programată să aibă loc în Polonia în 2023.

***

Padel Center a inaugurat primul teren în anul 2015 și s-a implicat în popularizarea acestui sport. Clubul a inițiat singura competiție internă națională în acest sport, Liga Cluburilor de Padel și face demersuri pentru constituirea Federației române de padel. Totodată amintim și faptul că Padel Center a fost singurul club din România care a participat la International Cup Of Padel Clubs 2022, un turneu care a reunit 23 de cluburi din patru continente.

***

https://cepadeltour.com

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite