Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Sport

Ultimele vești despre ACS Poli Timișoara și Rapid București

Publicat

pe

La termenul de miercuri, 20 iulie, Curtea de Apel București a amânat judecarea dosarului privind falimentul Rapidului pentru data de 24 august. Din primele informaţii, procedura de citare nu a fost parcursă corect.

 

Cel mai probabil, giuleștenii nu vor juca în Liga 1, locul lor urmând să fie luat de ACS Poli Timișoara.

 

Pe 14 iunie, Tribunalul Bucureşti a hotărât intrarea în faliment a clubului Rapid Bucureşti, însă decizia nu este definitivă. Recent, Curtea de Apel Bucureşti a respins o cerere de suspendare provizorie a procedurii de intrare în faliment.

 

Lichidatorul judiciar desemnat de instanţă în acest caz, Aurel Brihac, a început deja demersurile pentru dizolvarea societăţii SC Rapid SA.

 

Adunarea Generală a Ligii Profesioniste de Fotbal a hotărât să amâne pentru 21 iulie acceptarea sau nu a echipei giuleştene în ediţia 2016-2017 a Ligii I.

 

Clubul a intrat în insolvenţă în anul 2012, având datorii de aproximativ 18 milioane lei, iar de atunci au fost deschise procese în instanţă de către mai mulţi jucători care nu şi-au primit salariile. De asemenea, clubul a fost dat în judecată de mai multe companii şi Direcţia Regională a Finanţelor Publice Bucureşti, pentru recuperarea unor datorii.

Citeste mai mult
Click pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fotbal

În ce stadiu sunt lucrările la stadionul Arena „Eroii Timișoarei“

Publicat

pe

La cinci luni de când Primăria Timișoara a dat startul lucrărilor la primul stadion construit în ultimii 60 de ani, fundațiile pentru peluzele și tribunele Arenei Eroii Timișoarei sunt aproape gata.

Investiția de peste 100 de milioane de lei a Primăriei prinde tot mai mult contur, iar lucrările avansează în ritm susținut, în ciuda tonelor de gunoaie care erau îngropate pe terenul viran de zeci de ani.

Stratul vegetal la peluze și tribune a fost decopertat în totalitate, săpăturile sunt gata în proporție de 90%, iar evacuarea deșeurilor este în plină derulare. În timpul săpăturilor, constructorul a dezgropat peste 70 de tone de deșeuri, de la deșeuri menajere la materiale de construcții și industriale, iar pentru a rezolva eficient problema a adus pe șantier un utilaj performant, care separă pământul de deșeuri. Pământul rezultat este refolosit la lucrările pentru fundații, iar deșeurile vor fi predate unei unități autorizate și specializate.

Atât la peluza 1, cât și la peluza 2 sunt complet finalizate lucrările de îmbunătățire a terenului cu coloane de piatră, egalizare, consolidare, montarea armăturilor, turnarea fundațiilor și montarea stâlpilor. La cele două  tribune (1 și 2), pregătirea și egalizarea terenului, montarea armăturilor, turnarea fundațiilor și consolidarea sunt toate în faza finală de execuție – procent de realizare de 90%. Urmează ca, de săptămâna viitoare, să fie montați stâlpii prefabricați care vor susține peluzele și tribunele.

Stadionul de pe Calea Buziașului va fi de categoria 4 UEFA și va avea 10.101 locuri în tribune, gazon natural pe teren și dotări ultramoderne. Pe o suprafață de aproape 53.000 mp, Primăria Municipiului Timișoara va amenaja o parcare cu peste 430 de locuri dar și o zonă verde tip parc cu acces liber, dotată cu mobilier urban, iluminat exterior și prevăzută cu echipamente de joacă pentru copii. Totodată, vor fi amenajate drumuri de acces și căi pietonale, inclusiv o zonă de accesibilitate pietonală tip piață publică la evacuarea din incinta stadionului.

Citeste mai mult

fotbal

Spania este noua Campioană Europeană la fotbal

Publicat

pe

Spania este noua campioană UEFA EURO 2024, după ce a învis Anglia în finala de la Berlin.

Pe Olympiastadion din Berlin, în fața a 74.475 de spectatori Spania și Anglia au făcut un adevărat spectacol în finala EURO 2024.

Cu prinții celor două țări în tribune și cu multe alte personaje celebre, naționala Spaniei a reușit să se impună cu scorul de 2 la 1 în cele 90 de minute regulamentare și să câștige o noua cupă europeană.

În tribune atmosfera a fost una magnifică, creată de fanii englezi care au luat peste 70% dintre bilete.

Anul acesta selecționata Angliei a încearcat să cucerească prima cupă europeană din palmares, după ce acum patru ani a pierdut finala chiar la Londra, pe stadionul Wembley, în fața Italiei la lovituri de departajare.

Mircea Petroman

Citeste mai mult

Fotbal

Anglia, a doua finalistă la EURO 2024

Publicat

pe

În cea de-a doua semifinală de la EURO 2024 s-au întâlnit Anglia și Olanda, pe Signal Iduna Park din Dortmund în fața a 60.926 de spectatori.

Ca și în prima semifinală, oaspeții au deschis repede scorul dar până la final au trebuit să se considere învinși cu scorul de 2 la 1.

În tribune a fost o atmosferă electrizantă, fiind aproape 70% din suporteri de partea olandezilor.

Duminică, de la ora 22.00, va avea astfel loc finala dintre Spania și Anglia, un meci la care redacția noastră va fi la fața locului.

Mircea Petroman

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite