Ne găsiți și pe:

Evenimente

Festivalul „24 de ore de teatru“, la Timișoara. Programul spectacolelor

Publicat

pe

Ca în fiecare an, de Ziua Internaţională a Teatrului, Teatrul Studenţesc Thespis al Casei de Cultură a Studenţilor din Timișoara organizează festivalul „24 DE ORE DE TEATRU”. 

Festivalul începe vineri seara, în 29 martie, la ora 18, cu CivicTalk #4 – Civismul în teatru, parte a proiectului Asociației Diogene – CIVICULTURA, o discuție despre promovarea valorilor civice prin spectacolele de teatru, despre folosirea teatrului ca platformă civică, ca rezistență politică etc. cu câțiva invitați din domeniu (Victor Dragoș – Basca/Solidart, Mădălina Ghițescu – actriță, Claudiu Fălămaș – actor la BIS Sibiu, Claudiu Mesaroș – Filosofie, Universitatea de Vest) în sala de spectacol a Teatrului Thespis.

Urmează apoi 13 spectacole proprii și unul invitat de la BIS Teatru Sibiu, cu Claudiu ”Charlie” Fălămaș (ora 22.00). Festivalul include și audiții și vizionări de spectacole celebre, în pauzele dintre spectacole. Ediția din acest an este Budget Free, din motive cunoscute. Noroc că avem multe spectacole .

De Ziua Mondială a Teatrului, miercuri, 27 martie, la ora 20.00, Teatrul Studențesc Thespis readuce pe scenă spectacolul „Autoportret absurd de țară”, textul fiind bazat pe articole omagiale pentru slava dictatorului Nicolae Ceaușescu și scrisori trimise la radio ‘Europa Liberă’, supapa dizidenților din acele vremuri și a românului disperat care asculta radioul în surdină, de frica vecinilor posibil turnători.

Toate spectacolele se desfășoară în studioul 202 ”Diogene Bihoi”, de la Casa Studenților, Bv. Regele Carol I, nr. 9, intrarea fiind, precum (sperăm încă!) gândirea, LIBERĂ! La mulți ani Teatrului!

Program 24 DE ORE DE TEATRU – ediția XVII
Vineri, 29 martie

18.00 CivicTalk #4 – dialog despre Civismul prin teatru
20.00 Dumnezeu de Woody Allen
21.30 Farmacia de Salahhè
22.00 CTRL+ALT+DEL (Disambiguation) performance Claudiu Fălămaș (Bis Teatru Sibiu)
23.00 De ce eu – Povestea unui viol după William Mastrosimone

Sâmbătă, 30 martie
00.00 Iubirea e un lucru foarte mare după Ion Băieșu
01.00 Eh, Joe? după Samuel Beckett
02.00 Sigur nu Godot după Matei Vișniec
03.00 Proiecții spectacole
09.00 Desene animate
11.00 Atelier de improvizație
13.00 Pescărușul după A.P. Cehov
15.00 Măicuța Maria Ignatius explică totul de Cristopher Durang
16.00 Comando către moarte de Alfonso Sastre
17.00 Mir de Victor Drăgan și Flaviu Suhastru
18.00 Douăzecișinouă de Salahhè
19.00 Autoportret absurd de țară de Moni Karman după scrisorile către Radio Europa Liberă
20.00 7 vieți fără tine spectacol de teatru-dans de Andra Duțeanu/Lavinia Oprescu-Stoia

Citeste mai mult
1 Comentariu

1 Comentariu

  1. timispress

    15 aprilie 2019 at 11:07

    test

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

Ora Pământului, la Timișoara. Ce evenimente se vor organiza

Publicat

pe

Municipiul Timişoara, „CAPITALA EARTH HOUR ROMÂNIA” în anul 2013, sărbătoreşte Ora Pământului sâmbătă, 30 martie 2019, între orele 20.30-21.30.

Pentru a marca Ora Pământului 2019, municipalitatea timişoreană, prin Casa de Cultură a Municipiului, în parteneriat cu Ministerul Culturii și Societatea Română pentru Astronomie Culturală, organizează în Piaţa Unirii cu începere de la orele 20.00, o diversitate de evenimente.

Astfel, la ora 20.00, vor fi montate telescoape astronomice prin care vizitatorii vor putea observa bolta cerească.

Între orele 20,30 și 21.30 vor fi prezente  coruri de copii din cadrul programului național Cantus Mundi, iar de la orele 21,30, Amaris Agni  vor sustine spectacolul “IELELE NOPŢII “,un moment artistic ce va îmbina dansul cu focul.

Earth Hour a fost organizat pentru prima dată de către WWF-Australia în Sydney, pe 31 martie 2007. Peste 2,2 milioane de oameni și 2000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o oră în acea seară, ca semn al conștientizării problemei schimbărilor climatice. Implicarea oamenilor de pe tot globul a făcut în doar câțiva ani ca Earth Hour să devină cel mai mare eveniment de mediu din istorie.

Citeste mai mult

Evenimente

Festivalul „Zilele Basarabilei“, la Timișoara. Cine va urca pe scenă

Publicat

pe

Primăria Timişoara, în colaborare cu Organizaţia Studenţilor Basarabeni, vă invită sâmbătă, 30 martie 2019, începând cu ora 18.30, în Piaţa Libertăţii, la un eveniment extrem de complex, parte integrantă a  Festivalului „Zilele Basarabiei”.

Timişorenii se vor putea bucura de un frumos program de cântece şi dansuri, prezentat în deschiderea evenimentului de Ansamblul „Spicuşor” din Republica Moldova  şi  Ansamblul “Timişul” al Casei de Cultură din Timişoara (solişti vocali Doriana Talpeş, Dumitru Stoicănescu şi Rodica Cantir), realizând o punte  de legătură  între Timişoara, Timiş, Banat şi Basarabia.

Organizaţia Studenţilor Basarabeni va  asigura prezenţa trupelor rock din  Basarabia „The Wax Road” şi „The Glimpse”  şi a interpretei Adriana Onceanu.
Primăria Timişoara a facilitat prezenţa la acest eveniment a tânărului artist şi compozitor din Republica Moldova Mark Stam.

Atât sâmbătă, 30 martie, cât şi duminică, 31 martie, se va desfăşura în Piaţa Libertăţii un târg al meşterilor populari cu mesajul “Descoperă Basarabia prin tradiţii”, ce va reuni meşteri populari din Republica Moldova şi meşteri locali. Iniţiativa aparţine unui tânăr meşter popular basarabean ce trăieşte în Timişoara – Andrei Racu.

Toţi cei care simt româneşte sunt invitaţi să participe la această manifestare de suflet.
 
MARK STAM –scurtă prezentare

Mark Stam a devenit cunoscut în Republica Moldova după ce a participat în 2013 la concursu l- „Moldova are Talent”, iar după apariţia sa pe YouTube a fost contactat de SpoialaBrothers cu propunerea de a începe un proiect muzical. Luna martie 2017 a marcat lansarea primului single, „A murit iubirea”, urmat de piesa în limba engleză „Days are coming” şi „Doar Noi”, în luna iulie a aceluiaşi an. Cele trei piese lansate până acum se încadrează în stilul pop, însă cântăreţul declară că el se regăseşte şi în R&B, Soul şi Folk.

În 2018 şi-a relansat cariera în România cu piesa „Doar Noi ”, în colaborare cu Alina Eremia, care a ocupat locul 1 în clasamentele radio din România. Aceasta a fost urmată de alte hituri precum „IMPAR” sau „Vina Mea” , ce l-au transformat pe Mark Stam în unul dintre cei mai de succes cântăreţi din România, cu peste 27 de milioane de vizualizări pe YouTube.

Citeste mai mult

Evenimente

Festivalul „Lada cu zestre“, la Dudeștii Vechi. Ce vor promova organizatorii

Publicat

pe

Festivalul „Lada cu zestre” deschide lacătele celei de-a XIII-a ediţii, sâmbătă, în localitatea timişeană Dudeştii Vechi, unde gospodinele din satul aparţinător Valcani vor pofti invitaţii la gustări tradiţionale din Banat.

„Avem mălai cu picmez (magiun), taşche (aluat din făină albă) cu brânză, sarme de post, păpricaş de golâmb (porumbel), zamă dă părădaisă (roşie), crumpi cu găluşcie. Sunt doar câteva dintre comorile culinare pe care gospodinele din Valcani le vor scoate din Lada cu zestre”, a declarat presei, vineri, managerul Centrului de Cultură şi Artă al Judeţului Timiş, Liliana Laichici, organizatorul evenimentului finanţat de Consiliul Judeţean Timiş.

Administraţia timişeană organizează în perioada 16 martie – 7 aprilie, în cadrul festivalului, în fiecare sfârşit de săptămână, evenimente care vor scoate la lumină valori ale folclorului timişean, dansuri şi cântece vechi, gastronomie tradiţională, graiul bănăţean, teatru popular, costume vechi şi colecţii diverse, dar şi meşteşuguri.

Peste 1.500 de artişti şi peste 50 de formaţii artistice vor participa în competiţie, iar sâmbătă vor fi prezentate jocuri populare româneşti din Comloşu Mare, hore şi jocuri din Pusta Banatului, dar şi doine în care regăsim nealterat spiritul Banatului. Comunitatea bulgarilor din Dudeştii Vechi a pregătit câteva surprize, între care dansuri bulgăreşti,”pita” tradiţională bulgărească făcută după reţete păstrate riguros din generaţie în generaţie, cornuri şi colaci cu nucă, mac şi brânză, o expoziţie de costume bulgăreşti vechi de peste 100 de ani.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite