Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Turism

Taberele dedicate pentru adulți, o opțiune pentru angajații stresați

Publicat

pe

Începând din luna mai, românii își pot lua și o altfel de vacanță la munte. Astfel, pe lângă relaxare, cei care aleg în loc de o vacanță individuală un boot camp dedicat pot beneficia, în același timp și de avantajele unui program complex de wellbeing și transformare integrativă ce însumează nutriție inteligentă, antrenamente fizice, slăbit sustenabil, relaxare, armonizare, dezvoltare personală, terapie holistică, transformare, regenerare și echilibrare corporală și psiho-emoțională.

Nivelul de stres, lipsa de timp cu care se confruntă românii angajați în corporații și stilul de viață dezorganizat, determină din ce în ce mai multe persoane să apeleze la ajutor specializat (psihologi, psihoterapeuți, medici sau nutriționiști) pentru a-și pune ordine în viață.  Acesta este unul dintre motivele pentru care, în ultima perioadă, taberele de relaxare pentru adulți au început să fie o opțiune din ce în ce mai populară și la noi în țară.

Nick Teodorescu, specialist în alimentație sănătoasă, paleoantropologie, psihoterapieși autor al unuia dintre cele mai citite bloguri de lifestyle sănătos din România (nick-teodorescu.eu), a lansat luna trecută în România Primordial Program, un concep unic atât pe plan local, cât și internațional. Împreună cu o echipă multidisciplinară de experți (antrenori, specialiști în nutriție, spiritualitate și bucătărie raw) acesta a pus cap la cap experiența sa de peste 15 ani în domeniu, studiul individual și pregătirea în cadrul unora dintre cele mai mari instituții de învățământ din lume (Universitatea Oxford din Marea Britanie, Universitatea Berkeley și Universitatea Cornell din S.U.A.) pentru a oferi, în premieră absolută, românilor cel mai complex program de transformare integrativă pentru adulți.

“Cei peste 15 ani de studiu, dedicare și experiență, dar mai ales numeroasele solicitări venite din partea cititorilor interesați de propria sănătate și de o viață mai bună, ne-au determinat pe mine și pe Mădălina Rascarache, partenera mea în această inițiativă, să trecem la un nivelul superior și să ne implicăm, în acest sens, total, cu toate cunoștințele, resursele și energia noastră în a le oferi acestor oameni ajutorul de care au nevoie pentru a face o schimbare pozitivă în viață. Din păcate, în acest moment asistăm deseori la situații în care transformările corporale nu mai sunt neapărat benefice și sănătății, mulți oameni punând mai mare accent pe procesul de slăbire rapid decât pe o transformare sustenabilă, pe termen lung. De asemenea motivația și încrederea oamenilor în forțele proprii a devenit din ce în ce mai scăzută și, de cele mai multe ori, bolile grave nu mai pot fi vindecate doar cu suport medicamentos, psihicul având și el un rol esențial în depășirea unor astfel de momente”, spune Nick Teodorescu

Primordial Programeste un program educațional complex care are ca durată 21 de zile, împărțite în două etape: primele 7 zile se vor desfășura sub forma unor tabere (boot camps), prima ediție având loc între 20-26 mai într-o atmosferă montană, feerică, la Fundata, jud. Brașov, iar următoarele 14 zile de după încheierea taberei se va pune în practică, în mediul privat al participanților, tot ceea ce s-a învățat în primele 7 zile, având la dispoziție materiale consistente și detaliate, un protocol (ghid) precis de nutriție, mișcare și, în general, de stil de viață, beneficiind, în plus, de susținere și consiliere continuă din partea trainerilor programului.

În ceea ce privește cele 7 zile petrecute în tabără, participanții vor mânca în exclusivitate hrană crudă, proaspătă, atât preparate “solide”, cât și smoothie-uri, sucuri și shot-uri energizante și pline de nutrienți, punându-se accentul pe ingrediente bogate din punct de vedere nutritiv și cu rol purificator, cu scopul de a curăța, oxigena și energiza organismul, pentru o funcționare optimă și cu eficiență maximă. De asemenea, vor avea loc workshop-uri și demonstrații de gătit, unde participanții vor învăța practic cum se prepară rapid cea mai sănătoasă și gustoasă hrană.

Zilnic, se va participa la drumeții pe munte și la jocuri și activități interactive, educative și distractive, în aer liber, la antrenamente, la sesiuni de meditație, yoga, respirație și relaxare susținute de Tania Bordianu, un instructor cunoscut din domeniu, la seminarii de nutriție, sănătate și wellbeingsusținute de creatorul programului, de invitați sau de alți membri ai echipei, la grupuri de dezvoltare personală și grupuri de discuții.

De asemenea, cele 21 de zile de program efectiv vor fi precedate de alte 7 zile în care, urmând indicațiile scrise (transmise în format electronic), participanții își vor putea pregăti corpul și mintea pentru o adaptare mai ușoară la schimbările pozitive survenite în cadrul taberei.

Prin ce diferă Primordial față de alte programe existente pe piață? “Spre deosebire de alte tabere existente în acest moment pe piață, Primordial este un program creat în scopul de a avea efecte de durată, pe termen lung. În România mai există programe relativ similare cu al nostru, care, însă, nu fac  altceva decât un simplu detox sau o ușoară “reîncărcare a bateriilor”, fără efecte pe termen lung. Decât nimic, este bine și atât, dar, cu siguranță, nu suficient. Noi nu ne mulțumim cu atât de puțin și, de aceea, mergem mult mai departe. Mai mult, conținutul programului va fi predat și pe module, în cadrul unor evenimente speciale organizate în țară sau în București”, a mai adăugat Nick Teodorescu.

Potrivit acestuia, în cele 7 zile de tabără participanții vor învăța exact ceea ce trebuie să facă pentru a-și schimba stilul de viață astfel încât să devină mai sănătoși, mai motivați să facă o schimbare pe termen lung, și, de asemenea, mai împliniți și mai împăcați cu ei înșiși și cu cei din jur, urmând ca în cele 14 zile post-tabăra să poată continua să pună în practică totul, sub atenta supravegherea a trainerilor Primordial, având la dispoziție materiale consistente și detaliate, un protocol (ghid) precis de nutriție, mișcare și, în general, de stil de viață.  Astfel, după cele 21 de zile de program, participanții vor avea integrat, la nivel fizic și mental, noi obiceiuri și un nou stil de viață, profund benefic și ușor de susținut, de către ei înșiși, fără intervenția sau ajutorul altcuiva, pentru tot restul vieții.

Turism

Vânătoare de comori arhitecturale în cartierul Elisabetin din Timișoara. Cum puteți să participați

Publicat

pe

Sâmbătă, 10 septembrie, are loc o nouă vânătoarea de comori arhitecturale în Timișoara, ceea ce înseamnă că, timp de 2 ore, pasionații de turism sunt invitați să admire, fotografieze mici și mari comori arhitecturale din cartierul Elisabetin printr-un joc urban, pe echipe, în aer liber.

Ce sunt „comorile arhitecturale”?

În primul rând, comorile arhitecturale nu sunt neapărat monumente de arhitectură sau clădiri impozante. Pot fi și mici detalii arhitecturale, care se găsesc pe case aparent banale și care vorbesc de alte vremuri, altă estetică. Sunt mici detalii dau farmec unei case, unui cartier, unui oraș.

Pratic, la vânătoare va trebui să cauți – și să găseșți! – uși, portaluri, ferestre, bovindouri, ancadramente, decorațiuni și multe altele.

Dacă nu aveți cunoștințe de arhitectură, aflați că nu sunt necesare!

Organizatorii vor ajuta participanții cu un kit de vânătoare: hartă, indicii, dicționar de termeni necunoscuți, etc), dar e bine să fiți pregătiți cu:

– 1-2 coechipieri (maximum 4 coechipieri)

– un aparat foto/un smartphone cu baterie încărcată

– atenție

– spirit de observație (la fel de important ca aparatul foto)

– spirit de aventură

– încălțări comode

Cum anume se desfășoară Vânătoarea de comori arhitecturale?

După ce ați cumpărat biletele o să întâmple următoarele lucruri:

  1. Primiți un mail de confirmare
  2. Cu o zi înainte de eveniment primiți mailul cu locul de întâlnire. Mailul este trimis manual, în jur de ora 18.00
  3. În ziua Vânătorii are loc întâlnirea la locul transmis în mail
  4. Faceți cunoștință cu echipele – aflați dacă o să vânați singur, în cuplu, sau împreună cu alți 4 prieteni. O echipă are maximum 5 persoane.
  5. Aflați cum se desfășoară totul, inclusiv partea de final.
  6. Fiecare echipă primește un kit de vânător
  7. Fiecare echipă are 5 minute pentru a face o strategie
  8. Se dă startul și se stă maximum 1 oră si 30 minute pe teren.
  9. Pe masură ce se găsesc comori, se face o fotografie fiecăreia.
  10. Reîntâlnire și discuții despre comori.

Cât costă?

Preț adult: 40 lei

Preț elev/student (până în 22 ani): 20 lei

Copii până în 12 ani au gratuitate dacă vin însoțiți de un părinte – organizatorii  au însă rugămintea să se păstreze raportul „1 părinte – 1 copil sub 12 ani”.

Evenimentul se va ține cu minimum 10 participanți adulți înscriși.

Cât durează? (Cu totul?)

Între orele 16.00 – 19.00

Partea de teren – de vânat! – o să dureze 2 ore, maximum.

Cum puteți să participați?

Luând bilete prin eventbook.ro: https://eventbook.ro/…/bilete-vanatoare-arhitecturala…
Pureți să achiziționați un bilet sau mai multe.

Scopul Vânătorii arhitecturale?

În general, obiectivele vânătorii arhitecturale e să te facă să fii turist în orașul tău, să descoperi o zonă relativ necunoscută din oraș, să te familiarizeze cu 2-3 termeni arhitecturali

Și să te simți bine, căci e o activitate distractivă!

Citeste mai mult

Turism

Secretarul general Corps Touristique Austria, director interimar la Asociația pentru Promovarea Timișoarei

Publicat

pe

Simion Giurcă, un profesionist cu o experiență de aproape 35 de ani în domeniul turismului, fost șef al Biroului de promovare și informare turistică al României din Viena, actual secretar general Corps Touristique Austria, va conduce Asociația pentru Promovarea Timișoarei.

„Simion Giurcă este un profesionist recunoscut atât în România, cât și în afara țării, un iubitor al orașului și un partener de nădejde. El va conduce această asociație care va coagula energiile creative ale municipiului, pentru a promova imaginea Timișoarei din toate punctele de vedere: turistic, investițional, cultural și educațional. Urez succes în continuare, atât lui cât și partenerilor cu care am fondat această asociație”, a declarat primarul Timișoarei și președintele asociației, Dominic Fritz.

Simion Giurcă ocupă în prezent și funcția de secretar general Corps Touristique Austria, iar în trecut a fost șeful Biroului de promovare și informare turistică al României la Viena, dar și directorul unei agenții locale mari de turism.

„În următoarea perioadă, vom supune aprobării Adunării Generale un Plan de măsuri pentru dezvoltarea și promovarea destinației Timișoara cu niște ținte ambițioase: dezvoltarea unei campanii de marketing online și offline pentru a crește numărul de vizitatori, implementarea unui sistem de contorizare și evaluare calitativă a numărului de vizitatori în Timișoara, stabilirea de relații cu diferite instituții relevante cum ar fi: Institutul Cultural Român, ambasade, dezvoltarea unui website de promovare a destinației și prezență în rețele de socializare și bineînțeles atragerea de noi surse de finanțare pentru activitățile Asociației. Pasul imediat următor este atragerea de profesioniști care să lucreze în cadrul Asociației pentru atingerea acestor ținte”, a declarat Simion Giurcă.

Asociația pentru Promovarea Timișoarei are ca principal scop conturarea și consolidarea unei imagini unice și atractive a municipiului, atât în plan național, cât și internațional, ca destinație turistică atractivă, centrul regional dinamic și pol de dezvoltare economico-socială, care oferă oportunități multiple pentru investiții, centru de tradiție renumit pentru studii, cercetare și încurajarea inițiativelor studențești, poartă aeriană internațională, centru cultural și artistic creativ, oraș deschis, multicultural, cosmopolit și primitor, care oferă condiții și șanse pentru locuit, muncă și trai.

Dezvoltarea destinaţiei Timişoara se bazează pe un parteneriat deschis, cu actori din sectorul social economic, dezvoltare urbană şi arhitectură, artă, cultură şi religie, politică şi administraţie, logistică şi mobilitate , mediul academic, ştiinţă şi educaţie, etc.

Din Consiliul director al asociației fac parte Corina Macri (Asociația Patronala Ho-Re – hoteluri și restaurante), Ioan Băla (Attrius Developments Srl – Iulius Town), Ludovic Satmari (Asociația Breasla Ghizilor) și Dominic Fritz (primarul Municipiului Timișoara și președintele Consiliului Director).

Citeste mai mult

Turism

New York Times recomandă vacanțele în munții României

Publicat

pe

Pădurile primare ale României, în special cele din Carpații Meridionali, numiți și Alpii Transilvaniei, au fost incluse în topul experienţelor de călătorie recomandate de New York Times pentru anul 2020.

Jurnaliştii de la NYT recomandă această zonă a ţării noastre pentru turiştii care doresc să experimenteze zone de sălbăticie fără a fi nevoie să meargă până la „capătul lumii”.

Pădurile transilvănene impresionează prin floră şi pentru faptul că sunt „casă” pentru urşi, lupi şi alte animale sălbatice.

În articol se aminteşte de Parcul Național Domogled – Valea Cernei (foto) sau zona montană Făgăraş care se evidenţiază prin Drumul Național 7C, supranumit Transfăgărăşan.

Publicaţia subliniază că în pofida eforturilor de conservare a acestor păduri, depuse inclusiv de Prinţul Charles, aceste bijuterii ale naturii au de suferit în continuare din cauza exploatărilor ilegale.

sursa foto: uvisitromania.com

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite