Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Sănătate

Remedii naturiste cu rol anticancerigen și diete recomandate bolnavilor

Publicat

pe

În condițiile unei poluări excesive, ale unei tendințe tot mai accentuate spre sedentarism și ale unei alimentații greșite, organismul uman resimte o nevoie acută de vitamine antioxidante care, utilizate corect, pot preveni diverse tipuri de cancer. Însă odată instalată boala, aceasta poate fi combătută cu o serie de remedii puse la îndemână de medicina naturistă, cu numeroase plante al căror rol anticancerigen a fost dovedit.

Predispoziția la cancer este o urmare a dereglării substratului genetic celular (ADN, ARN) și a reducerii capacității imunitare. Dacă sistemul imunitar este slăbit, celula normală devine malignă, iar prin diviziuni mitotice repetate se vor forma tumori cu exprimare clinică vizibilă sub formă de metastază.

Modernitatea a adus cu sine un mediu de viață stresant, o urbanizare în creștere, o îndepărtare de natura pură și multă poluare. Toate aceste condiții de viață favorizează apariția radicalilor liberi, atât de nocivi sănătății oamenilor.

La fel de implicați în producerea cancerelor sunt și alți factori, printre care sedentarismul, reducerea continuă a efortului fizic și renunțarea la activitățile desfășurate în aer liber. În aceste condiții, organismul uman are o nevoie acută de vitamine antioxidante. Consumul corect de vitamine determină evitarea cancerelor, a accidentelor cardiace și pulmonare, a cataractelor, a infecțiilor virale și bacteriene.

O vitamină importantă, cu efect anticancerigen, este vitamina E. Aceasta, prin efectul antioxidant, protejează membranele celulare, menține integritatea celulelor contra acțiunii distructive a radicalilor liberi și descompune toxinele solubile în grăsimi, având rolul de a preveni multe forme de cancer: digestiv, ovarian și de sân și de a încetini procesul de îmbătrânire. Pentru a o obține, e recomandat să consumăm germeni de cereale, semințe de floarea-soarelui, uleiuri vegetale (de soia, porumb, susan, floarea-soarelui), dar și salată verde, spanac, pătrunjel, mazăre crudă, gălbenuș de ou, ficat și untură de pește.

Și vitamina A este extrem de utilă în lupta împotriva cancerelor, prezentând un puternic rol antioxidant, distrugând radicalii liberi. Aceasta intervine cu precădere în prevenirea cancerului cerebral și a cancerului de piele. Principalul său rol este de întărire a sistemului imunitar, accelerând producerea de leucocite (globule albe) din sânge și producerea de anticorpi care distrug agenții patogeni. Vitamina A poate fi „procurată” din morcov, spanac, salata verde, ardei gras, pătrunjel, varză, broccoli, conopidă, tomate, tărâțe și germeni de grâu, praz, usturoi, dar și din pepene galben, dovleac, portocale, nectarine, mango, banane, afine, agrișe, mure, cireșe și măceșe. De asemenea, ficatul și untura de pește, precum și gălbenușul de ou, laptele și brânzeturile sunt bogate în vitamina A.

Plante cu rol anticancerigen
Odată instalată boala, aceasta poate fi combătută cu o serie de remedii puse la îndemână de medicina naturistă. Astfel, există numeroase plante cu un dovedit rol anticancerigen.
Spre exemplu, obligeana constituie un excelent remediu în perioada de conva-lescență după operațiile de extirpare a țesuturilor malignizate. Cele mai bune rezultate se obțin în cazul cancerelor localizate la nivelul colonului și cu extindere spre organele adiacente (ficat, pancreas, splină, uter, plămâni și sân).
Fitoterapeuta austriacă Maria Treben considera că obligeana face adevărate miracole, chiar și în cazuri foarte avansate. Cei mai mulți specialiști în fitoterapie recomandă, în boli canceroase, infuzia sau maceratul la rece, din care se ia câte o cană dimineața, pe stomacul gol, precum și seara, înainte de cină, într-o cură de trei luni consecutiv. După o pauză de o lună, se reia cura.

La fel de eficientă este și tinctura de obligeană, din care se iau câte 30 picături de 3-4 ori pe zi, cu 30 minute înainte de mese.

În cancerul de stomac, cele mai bune rezultate se obțin cu ceaiul preparat numai din rizomi de obligeană, dar pentru alte localizări ale cancerului (gastric, pancreatic, intestinal) eficacitatea tratamentului crește cu amestecuri de obligeană, coada-șoricelului și urzică vie.
Obligeana poate fi consumată de către bolnavii de cancer la nivelul colonului și sub formă de infuzie sau macerat din rădăcini – câte 30 picături de 3-4 ori pe zi, cu 30 minute înainte de mese.

Un puternic antioxidant natural este și cătina albă, preparată sub formă de ulei, care se consumă câte o lingură de trei ori pe zi, înainte de fiecare masă, cu puțină miere. La fel, efecte anticanceroase are și rapița, consumată sub formă de suc proaspăt obținut prin presarea tulpinilor și a frunzelor (două linguri suc în 250 ml apă), suc ce se fierbe 5 minute. Se beau două- trei căni pe zi.

Cu efecte clare în ridicarea capacității de rezistență generală a organismului sunt cunoscute și apreciate și trei specii de Echinacea: E. purpurea, E. angustifolia și E. pallida. Se urmează o cură de 6 săptămâni, sub formă de tinctură 20%, luând câte 30 picături diluate în puțină apă, de trei ori pe zi, înainte de mese. Pe lângă Echinacea se pot adăuga și alte plante cu proprietăți imunostimulatoare, ca mușețelul, cârmâzul sau ginsengul.

Nu trebuie neglijat nici consumul de ceai verde, care are efecte protectoare față de diferite tipuri de cancer, inclusiv la nivelul colonului.

Dieta bolnavilor de cancer
Un tip de regim alimentar implică zilnic patru-cinci mese, care constau din:
Dimineața, după trezire – o cană cu bulion de cartofi fierți cu legume și adaos de tărâțe și semințe de in;
La micul dejun – lapte acru cu tărâțe, semințe de in sau făină de urzici și măceșe, urmate de fructe proaspete;
La prânz – cartofi copți, lapte acru, o felie de pâine integrală, legume crude, usturoi și ceapă, suc de legume crude, varză acră nesărată și zeamă de varză acră diluată;
La ora 17 – un ceai cu pâine integrală;
La cină – se repetă alimentația de la prânz.

În primele zile de regim se consumă puțină hrană și apoi se trece la cantități normale cu supe de pasăre, supe de morcov sau de orez, brânză de vaci, spanac fiert, grâu încolțit (100 g/zi), salată de sfeclă roșie, morcov sau castraveți, sucuri de legume proaspete în amestec (morcov, sfeclă roșie, țelină, păstârnac, pătrunjel rădăcini), luate dimineața pe stomacul gol, având rol de oprire a multiplicării celulelor canceroase.

Permanent se vor consuma fructe proaspete (300-500 g/zi) dintre care să nu lipsească mere roșii, cireșe, piersici, fructe de pădure.

De asemenea, mierea de albine poate fi consumată în toate tipurile de cancer, înlocuind zahărul alb din alimentație, care este total lipsit de enzime și care este cancerigen. Mierea are proprietăți cicatrizante, vitaminizante, antispastice, antiseptice, calmante, expectorante și sedative (în special cea de tei). Fiind bogată în vitamine naturale, minerale și aminoacizi, mierea este un adjuvant excelent în tratamentul cancerelor.

Tot dintre produsele apicole, de mare ajutor în cazul bolnavilor de cancer este și tinctura de propolis 30%, din care se iau câte 2 picături la fiecare 5 kg/corp, de trei ori pe zi (de exemplu, la greutatea de 75 kg se vor lua câte 30 picături), cu 15 minute înainte de mesele principale, într-o cură de minimum 15 zile, sau se aplică local pe zona afectată de cancer.

La fel, păstura adunată din faguri – se consumă câte trei lingurițe pe zi, înainte de mesele principale, având efecte de stimulare a rezistenței organismului bolnav de cancer, ciroză sau ascită.

Prof. Univ. Dr. Constantin Milică, Ziarul Lumina

Citeste mai mult
Click pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sănătate

Distrofia unghială. Cauze și tratament

Publicat

pe

Distrofia unghială poate fi o sursă de frustrare și disconfort pentru mulți oameni.

La Podo Clinique, înțelegem impactul pe care această afecțiune îl poate avea asupra stimei de sine și a calității vieții. De aceea, oferim soluții eficiente și personalizate pentru a trata această problemă.

Procedura noastră pentru distrofia unghială este concepută pentru a restabili aspectul și sănătatea unghiilor afectate. Înainte de tratament, unghiile pot prezenta aspectul de subțiere, îngălbenire sau chiar deformare. După aplicarea procedurii noastre specializate, unghiile revin la un aspect sănătos și natural.

Utilizăm tehnici avansate și produse de înaltă calitate pentru a trata distrofia unghială în mod eficient și vă asigurăm că veți primi cele mai bune îngrijiri și rezultate.

Echipa noastră de specialiști vă stă la dispoziție pentru a vă oferi cele mai bune soluții pentru sănătatea picioarelor dumneavoastră!

Pășește cu încredere și contactează-ne pentru o consultație!

Programări la +𝟒𝟎 𝟕𝟒𝟎 𝟎𝟕𝟎 𝟎𝟓𝟐

 𝐰𝐰𝐰.𝐩𝐨𝐝𝐨𝐜𝐥𝐢𝐧𝐢𝐪𝐮𝐞.𝐫𝐨

Citeste mai mult

Sănătate

Biofeedback Remote: Evaluare și Prevenție pentru Un Corp în Echilibru

Publicat

pe

Biofeedback-ul remote reprezintă o metodă inovativă de evaluare și terapie energetică, ce pornește de la nivelul profund subconștient – lucrând cu traumele, echilibrând emoțiile, CHACKRELE, AURA, și ajutând la restabilirea sănătății inclusiv la nivel FIZIC- celular. În fapt, majoritatea patologiilor încep la aceste nivele energetice, perturbând apoi sistemele, organele și celulele corpului. Doar în acest stadiu, FIZIC,  poate fi stabilit un diagnostic medical de către un specialist.

Ce oferă o ședință de biofeedback?

Fiecare ședință durează 2 ore și include atât evaluarea energetică, cât și terapia.

Terapia se bazează pe rezultatele evaluării, fiind personalizată pentru fiecare individ, abordându-l holistic și unic.

Prevenția este cheia succesului – evaluările efectuate la fiecare 3 luni permit corectarea dezechilibrelor înainte ca acestea să se manifeste în plan fizic.

Beneficiile prevenției:

Identifică RISCURILE la nivel energetic, înainte de apariția bolii.

Menține un echilibru EMOTIONAL și FIZIC, prevenind dezechilibre majore.

Recomandare: O ședință de biofeedback remote la fiecare 3 luni pentru a monitoriza sănătatea și a preveni apariția riscurilor.

Rezervă acum o ședință pentru prevenție și echilibru complet:

Evaluare energetică și terapie cu aparatul SCIO – o ședință

Citeste mai mult

Sănătate

Dispozitivul Q-Vibe – un concept inovator pentru optimizarea stării de sănătate

Publicat

pe

HealthyVibe este un concept inovator prin care cei interesați sunt sprijiniți să-și optimizeze permanent starea de sănătate, să reducă la maxim apariția unor eventuale riscuri și să ajungă la parametrii optimi prin coaching terapeutic holistic.

Printre beneficiile terapiilor holistice se numără: obținerea unei stări de echilibru atât fizic cât și psihic, îmbunătățirea sistemului imunitar, reducerea stresului, a inflamațiilor și a infecțiilor, îmbunătățirea circulației sanguine, echilibrarea energetică dar și emoțională.

Dispozitivul Q-Vibe

Singurul dispenser de acest gen din România brevetat la nivel european și premiat momentan cu 5 medalii de aur la saloanele de specialitate atât în România cât și în străinătate este un adjuvant excelent în diverse patologii.

Dispozitivul Q Vibe reduce inflamațiile în mod natural, printr-o rețetă personalizată induce un efect relaxant natural, ajută la prevenirea bolilor cronice și optimizează sănătatea.

Dispozitivul se inserează într-o brățară din piele naturală și se încarcă, în funcție de o rețetă care este eliberată de Dr. Oana Codruța Băcean Miloicov.

Pentru pacienții cu diverse patologii și nevoi de sănătate, Dr. Oana Codruța Băcean Miloicov poate recomanda terapia cu dispozitivul generator de frecvențe terapeutice QVibe. Acest dispozitiv inovator utilizează terapia prin frecvențe pentru a sprijini procesele naturale de regenerare ale organismului, oferind o alternativă sigură și non-invazivă la tratamentele tradiționale.

Personalizarea tratamentului în funcție de numărul și vechimea patologiilor este o prioritate, asigurându-se că fiecare pacient primește îngrijirea optimă și adecvată nevoilor sale individuale.

Dr. Oana Codruța Băcean Miloicov, Medic Primar Medicină de Familie și Medic Primar Igienă, Terapeut în Terapii Complementare, pune la dispoziția pacienților săi o abordare completă și integrativă, asigurându-se că fiecare pas al procesului medical contribuie la o evaluare amănunțită și la un plan de tratament personalizat.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite