Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Actualitate

Începe Curățenia generală de primăvară, la Timișoara

Publicat

pe

În municipiul Timișoara, prin operatorul public de salubrizare Retim Ecologic Service S.A., se va organiza și desfășura acţiunea ecologică „Curăţenie generală de primăvară“, în perioada 16 aprilie 2018 – 13 mai 2018.

În cadrul acţiunii se colectează numai obiecte de uz casnic şi gospodăresc şi deşeuri vegetale rezultate din curăţirea arborilor plantaţi pe aliniamentele stradale şi a spaţiilor verzi din jurul imobilelor.

În conformitate cu prevederile art. 94 din Hotărârea Consiliului Local nr. 143/05.04.2016 privind aprobarea Regulamentului Serviciului de Salubrizare al Municipiului Timişoara şi a indicatorilor de performanţă ai Serviciului de Salubrizare:

(1) Se interzice proprietarilor de imobile (case individuale), asociaţiilor de proprietari/locatari, instituţiilor publice, agenţilor economici scoaterea şi depozitarea pe domeniul public în cadrul acţiunilor ecologice (Curăţenia generală de primăvară), de deşeuri din amenajări interioare (moloz) şi deşeuri din curăţirea pivniţelor şi podurilor (praf de cărbune, ţigle, cărămizi, faianţă şi gresie sparte).

(2) Este interzisă scoaterea şi depozitarea pe domeniul public a obiectelor de uz casnic/gospodăresc, a deşeurilor vegetale rezultate din curăţirea arborilor plantaţi pe aliniamentele stradale şi a spaţiilor verzi din jurul imobilelor ce se colectează în cadrul acţiunilor ecologice (Curăţenia generală de primăvară) mai devreme de o zi faţă de cea în care este programată colectarea, precum şi după ziua în care este programată colectarea în zonele şi cartierele din municipiul Timişoara.

(3) Proprietarilor de imobile (case individuale), asociaţiilor de proprietari/locatari, instituţiilor publice, agenţilor economici le revine obligaţia să depună în ordine, la bordura carosabilului, fără a împiedica circulaţia, resturile provenite din tăieri de corecţie (ramuri) tăiate la dimensiuni de maxim 1 metru şi legate în snopi, deşeurile şi obiectele ce se colectează în cadrul acţiunilor ecologice.

Pe această cale, facem apel către toți cetățenii municipiului să respecte prevederile legislației specifice în vigoare. În caz contrar, se vor aplica sancțiuni contravenționale conform prevederilor art. 115, alin. 3 din HCL 143/2016, cuprinse între 500 lei și 2000 lei.

Totodată, atenționăm cetățenii posesori de autoturisme, ca în ziua programată pentru ridicarea deșeurilor, să permită accesul utilajelor Retim Ecologic Service S.A. la depozitele formate, în vederea colectării eficiente a acestora.
Deşeurile vegetale mărunte şi/sau frunze vor fi colectate în saci de plastic şi vor fi depozitate la bordura carosabilului, în ziua planificată pentru acţiunea de curăţenie de primăvară.

Menţionăm că aruncarea sau abandonarea oricăror tipuri de deşeuri pe domeniul public în afara perioadei curăţenie de primăvară va fi sancţionată în conformitate cu prevederile HCL nr. 371/2007 privind constatarea şi sancţionarea contravenţiilor pe raza municipiului Timişoara, modificată şi completată, art. 3, alin. 1, litera a), cu amendă cuprinsă între 500 – 1000 lei pentru persoane fizice şi 1000 – 2500 lei pentru persoane juridice.

Pentru informaţii suplimentare, cetăţenii pot consulta pagina de internet a operatorului www.retim.ro și pagina de internet a Primăriei www.primariatm.ro.

Internațional

Samsung a confirmat lansarea unui ceas inteligent Galaxy Watch 7 Ultra

Publicat

pe

Se știa până acum că Samsung va lansa în această vară noi ceasuri inteligente la Paris în data de 10 iulie. Gigantul high-tech sud-coreean a ales în premieră această locație pentru că la Paris are loc Olimpiada de Vară din acest an. Dacă până acum știam că Samsung va lansa un Galaxy Watch 7 și un Galaxy Watch 7 Calssic/Pro, acum am aflat că vom primi și un Galaxy Watch 7 Ultra.

Este pentru prima dată când Samsung lansează un model “Ultra” pentru ceasurile sale inteligente, până acum am avut modele “Ultra” doar pentru cele mai bune telefoane sau tablete emblematice. Deci, sunt vești bune pentru cei care caută un nou ceas premium, un model nou high-end.

Potrivit site-ului francez PhonAndroid, compania a dezvoltat 8 versiuni beta diferite bazate pe One UI și aceast lucru reprezintă o confirmare a existenței lui Galaxy Watch 7 Ultra. Dar, Samsung ar putea sări peste modelul Pro, vehiculat anterior și am putea primi trei ceasuri noi: Galaxy Watch 7, Galaxy Watch 7 Classic și Galaxy Watch 7 Ultra.

Sunt informații că acest ceas inteligent se poate numi Galaxy Watch Ultra, deci fără numărul “7” în nume. Cele trei numere de model pentru Watch 7 Ultra au apărut deja din surse Samsung și sunt: SM-L705U, SM-L705N și SM-L705F. Aceste numere de model sunt pentru ceasurile care vor fi vândute în SUA (litera “U” din număr), Coreea de Sud (N) și pentru ceasul care va fi vândut la nivel global (F).

Inițial se părea că numele „Ultra” s-ar putea referi la modelul Galaxy Watch 7 Pro, dar se pare că nu este cazul. Samsung lucrează în prezent la o fază semnificativă de testare înainte de a lansa noul smartwatch pe piață.

Nu sunt multe detalii în acest moment despre acest ceas inteligent Galaxy Watch 7 Ultra. Acest lucru indică destul de clar intenția Samsung de a lansa o nouă variantă, probabil mult peste Samsung Galaxy Watch 6 Classic de anul trecut și peste Galaxy Watch 5 Pro din urmă cu doi ani. Ambele excelente.

Acest model premium “Ultra” va prezenta probabil hardware și materiale îmbunătățite destinate pasionaților de ceasuri dornici să plătească prețul și el premium. Sunt zvonuri că acest Galaxy Watch 7 Ultra ar putea fi o adevărată fiară în materie de rezistență, unele surse indicând o baterie masivă de aproape 600 mAh.

În același timp sunt și informații despre un Galaxy Watch 7 FE. Acest model Fan Edition mai accesibil se va baza în mare măsură pe modelul Galaxy Watch 4 din 2024. Totuși, este posibil ca acest model destinat fanilor să fie lansat mai târziu în acest an, în toamnă, de Samsung.

Sursa Foto:  google.com

Citeste mai mult

Cultură

Iuliana Tudor și Mihai Morar, la Ziua Porților Deschise la Școala Populară de Arte din Timișoara

Publicat

pe

Școala de Arte Timișoara, compartiment al Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș, organizează Ziua Porților Deschise în 10 mai 2024, începând cu ora 17:00, o zi în care toate specializările artistice ale școlii vin în întâmpinarea publicului cu un captivant caleidoscop de activități de la flashmob, la ateliere de arte vizuale, spectacole și expoziții.

Începând cu ora 17:00, se vor desfășura concomitent două Flashmob-uri  (în Piața Unirii și în Piața Libertății),  acolo unde Ansamblul Profesionist „Banatul“ și cursanții Școlii de Arte Timișoara, trupa CHIC DANCE, vor veni în pași de dans spre sediul Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș, str. E.Ungureanu, nr 1. Aici se vor desfășura ateliere de creație, pictură, olărit, design vestimentar. Tot în fața instituției va avea loc un spectacol inedit al Școlii de Arte Timișoara, în care vor fi implicați  cursanții și profesorii școlii, de la toate specializările.

Începând cu ora 18:30 va avea loc un tur ghidat al expoziției cursanților de la secțiile de arte vizuale (pictură, fotografie, sculptură și meșteșuguri).

Evenimentul va culmina la ora 19:30, în Sala Festivă a Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș, cu seminarul de cultură și artă – REPERE, avându-i ca invitați pe Iuliana Tudor și Mihai Morar.

Accesul este liber, în limita locurilor disponibile.

Evenimentul este finanțat de Consiliul Județean Timiș.

Prezintă Tania Stavilă Țunaș.

Școala de Arte Timișoara este compartiment al Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiș, instituție de cultură din subordinea Consiliului Județean Timiș, coordonată de profesor Liliana Laichici, manager.

Citeste mai mult

Locale

Parcul Lunei din Timișoara, o oază de frumos dintr-o rampă ilegală de deșeuri

Publicat

pe

Primăria Timișoara și cetățenii au colaborat pentru a transforma o fostă rampă ilegală de deșeuri într-un spațiu verde, pentru joacă și recreere.

Proiectul este realizat cu finanțare de la bugetul local, prin campania de bugetare participativă din 2023.

Managerii de cartier au lucrat îndeaproape cu locuitorii din zonă pentru a identifica nevoile existente.

Conceptul de amenajare este conturat în jurul ideii de fazele Lunii, realizat prin linii circulare, cu rondouri și alei care vor păstra direcțiile existente, folosite de locuitorii din zonă.

Parcul a fost realizat cu materiale naturale, printre care și unul dintre platanii îndepărtați recent din Parcul Catedralei, din motive de siguranță. Arborele a fost folosit pentru amenajarea de locuri de odihnă și a unor elemente decorative.

Au fost plantați 121 de arbori și 2.900 de arbuști și plante perene. A fost instalat mobilierul urban din lemn și în această săptămână ajung și se montează coșurile de gunoi.

Cetățenii din Zona Lunei s-au mobilizat exemplar și au reușit să obțină multe voturi pentru transformarea unui teren de aproape 5.000 de metri pătrați în parc.

Ultimul parc nou din Timișoara a fost Parcul Uzinei, inaugurat în 2009.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite