Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Administrație

Bani mai mulți pentru investiții, în județul Timiș. Spitalul Județean, printre beneficiari

Publicat

pe

Cresc sumele alocate pentru investiții în acest an la nivelul Consiliului Județean. O nouă rectificare a fost votată și aprobată astăzi.

Bugetul CJ Timiș a crescut cu 32 de milioane de lei, în urma unei realocări din bugetul național. Cea mai mare sumă, de aproximativ 30 de milioane lei, merge către investiții în Spitalul Județean, centrul de legume și fructe de la Tomnatic, bazinul de la Jimbolia și alte obiective importante din județul nostru.

Mai exact, proiectul centrului de colectare legume – fructe de la Tomnatic primește patru milioane lei în plus, alocarea în acest an urcând astfel la cinci milioane. Bugetul pentru bazinul de înot pe care Consiliul Județean îl construiește în Jimbolia crește cu două milioane lei, ajungând în acest an la un total de trei milioane. O sumă importantă, 2.5 milioane, este alocată și Centrului de recuperare Speranța pentru copiii cu dizabilități. De asemenea, 4.5 milioane merg către CSEI Alexandru Roșca din Lugoj, unde CJ Timiș ridică un internat pentru copiii cu diverse deficiențe, investiție pentru care suma alocată urcă în acest an la un total de 6 milioane lei.

„Am virat către investiții cât de mult s-a putut. Avem 24 de milioane la dezvoltare, iar opt la funcționare. Chiar și în cazul celor opt milioane destinate capitolului funcționare, cea mai mare parte este direcționată către lucrări importante desfășurate în județ. De exemplu, am alocat peste trei milioane pentru reparații la drumurile județene și alte 2.6 milioane pentru reparații la Spitalul Județean. Asta, doar pe capitolul funcționare, dincolo de ceea ce am alocat pe dezvoltare. Am fost și voi fi mereu de părere că doar prin investiții masive Timișul poate progresa și poate fi un exemplu pentru ieșirea din criza generată de noul coronavirus”, spune președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

De o creștere a bugetului, pe capitolul dezvoltare, beneficiază și Spitalul Județean, unde se vor efectua reabilitări și reparații capitale în valoare suplimentară de peste 1.1 milioane lei. De această dată, CJ Timiș alocă bani pentru modernizarea rețelei electrice. De asemenea, s-a alocat suma suplimentară de 500.000 lei pentru documentația necesară realizării unui centru medical în localitatea timișeană Lovrin.

În urma rectificării, Muzeul Satului Bănățean primește 500.000 lei pentru construcția unui han, inițial pentru contractarea serviciilor de proiectare. Lucrările de construire a patru case de tip familial și a trei locuințe protejate la Găvojdia, Lugoj și Periam beneficiază de 1.5 milioane lei în plus, suma totală alocată în acest an ridicându-se la 7.6 milioane. În cazul infrastructurii rutiere, bani suplimentari, pe capitolul dezvoltare, 2.5 milioane, au fost alocați pentru realizarea unei intersecții în Birda, DJ 595C cu DN 59B.

Administrație

Amenzi usturătoare pentru șantierele care nu respectă regulile de colectare a deșeurilor, la Timișoara

Publicat

pe

Din păcate, unii dezvoltatori imobiliari nu respectă regulile de colectare a deșeurilor din șantiere, punând în pericol atât mediul înconjurător, cât și sănătatea locuitorilor orașului nostru.

În ultimele săptămâni, colegii noștri de la Poliția Locală au aplicat amenzi serioase unor șantiere care au încălcat legea:

Pe strada Augustin Coman, un dezvoltator imobiliar a fost sancționat cu 60.000 lei pentru nerespectarea colectării pe fracții a deșeurilor din șantier. Aceeași societate a mai fost amendată cu 60.000 lei pentru aceeași faptă pe data de 28 martie 2024.

Pe strada Circumvalațiunii, un dezvoltator imobiliar a fost sancționat cu 60.000 lei pentru predarea fracției reciclabile din lucrări unui operator neautorizat. Societatea a mai fost amendată cu 60.000 lei pentru nerespectarea colectării pe fracții a deșeurilor din șantier pe data de 09.04.2024.

Pe șantierul de la FC Ripensia a fost aplicată o sancțiune de 60.000 lei pentru nerealizarea în totalitate și la termen a măsurilor dispuse cu privire la predarea deșeurilor unui operator neautorizat, conform prevederilor OUG 195/2005 privind protecția mediului.

Primăria Timișoara va continua să verifice șantierele și va aplica sancțiuni severe celor care nu respectă regulile.

Citeste mai mult

Administrație

Parcarea multietajată din zona Gării de Nord va avea 200 de locuri

Publicat

pe

Conceptul de arhitectură pentru parcarea multietajată pe care Primăria Timișoara o va construi în zona Gării de Nord a fost finalizat.

Conform documentației, viitoarea parcare, cu demisol, două etaje și terasă circulabilă, va avea 197 de locuri de parcare, zone pentru încărcarea vehiculelor electrice și rastele de biciclete.

„Zona Gării de Nord este extrem de aglomerată, iar numărul locurilor de parcare este limitat, astfel că vom demola garajele dintr-un cvartal de blocuri, pentru a construi o parcare cu aproape 200 de locuri. Conceptul de arhitectură este gata și urmează obținerea avizelor necesare pentru etapa de proiectare. Această parcare multietajată rezolvă aglomerația de mașini parcate peste tot vis-a-vis de gară, iar un alt proiect este gândit pentru a schimba fața acestei zone care a fost neglijată ani de zile. Vom amenaja piațeta, vom repara trotuarele și vom amenaja locuri de parcare la nivel în spatele blocurilor, astfel încât să nu mai avem mașini pe trotuare”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău.

Viitoarea parcare va fi construită în spatele blocurilor de pe bulevardul General Ion Dragalina și de pe strada Splaiul Nicolae Titulescu, unde se află mai multe garaje dezafectate.

Investiția include și amenajări care să permită accesul la parcare, locuri de joacă pentru copii, spații verzi, accese facile către blocuri, rastele pentru biciclete și iluminat public.

Valoarea contractului de proiectare a parcării multietajate este de 192.547,95 lei (TVA inclus), iar finanțarea este asigurată din banii obținuți de Timpark din taxa de parcare. Serviciile de proiectare sunt realizate de ARCADIA AEN ARCHITECTURE & PM SRL.

Citeste mai mult

Administrație

Parcare cu 86 de locuri în zona Girocului

Publicat

pe

Primăria Timișoara a finalizat parcarea cu 86 locuri, de la intersecția străzii Martir Ioan Stanciu cu strada Cosminului.

Parcarea a fost amenajată pe un teren dezafectat, din zona Girocului, ocupat de ruine.

Parcarea este realizată cu dale înierbate, permeabile, de beton pe o suprafață de peste 1.000 de metri pătrați și este prevăzută cu sistem de iluminat. Căile de acces în parcare și în interiorul parcării sunt din mixtură asfaltică.

În perioada următoare, vor fi plantați în zonă 27 de arbori mari care vor asigura umbră pentru zona de parcare.

Pentru plantarea arborilor – stejar, acer, frasin și liquidambar – accesul în parcare va fi restricționat temporar.

Foto: Primăria Timișoara

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite