Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Administrație

Grindeanu, în vizită la Spitalul de Copii: „O să urmăresc stadiul lucrărilor când vin acasă”

Publicat

pe

Premierul Sorin Grindeanu s-a aflat, sâmbătă, la Timișoara, unde a vizitat Spitalul de Copii „Louis Țurcanu”. Premierul s-a arătat nemulțumit de stadiul lucrărilor la Corpul B al unității sanitare.

Zilele trecute, Guvernul a aprobat suma de 7 milioane lei pentru continuarea lucrărilor la noul corp de clădire. Lucrările au început în 2014, cu o parte din bani de la bugetul local. Însă, din pricina neînțelegerilor dintre municipalitate și firma care a construit până acum noul corp de clădire, acestea s-ar putea să întârzie termenul final. Constructorul a reclamat mai multe erori de proiectare și a refuzat să mai lucreze. Astfel, contractul a fost suspendat, iar lucrările au fost preluate de o altă firmă. Este vorba despre S.C. Sulfatim SRL, care a fost girant la licitația câștigată de firma PROMPT.

“Am avut o întâlnire astăzi la noua clădire cu cei responsabili pentru construcție. Eu i-am rugat să nu mai meargă în acest ritm. Totuși, din 2013 și până acum, doar de la Guvern au fost alocate 23 de milioane și au fost cheltuite sub 10 în toți anii aceștia, din diverse cauze. Acum s-au dat cele șapte milioane pentru construcție. Eu sper să-i cheltuie ca să dau și alții de la Guvern, pentru că e un proiect important nu doar pentru Timișoara, ci pentru întreaga regiune. E un spital care deservește întreaga regiune și are medici extraordinari”, a spus premierul Sorin Grindeanu.

Premierul spune că va supraveghea personal stadiul lucrărilor, ori de câte ori va veni la Timișoara se va interesa de construcția obiectivului.

„S-au mai alocat bani și anii trecuți, dar au intrat anumite firme în insolvență și este situația pe care o vedem. Nu mă mai interesează ce cauze sunt, că s-a proiectat pe cinci sau pe șapte nivele, că proiectarea nu e bună. Știți că a durat aproape un an proiectarea și acum îmi spuneau cei de aici că nu e chiar bună și mai trebuie făcute modificări. O să urmăresc stadiul lucrărilor când vin acasă, o dată sau de două ori pe lună să văd și eu cum înaintează lucrările. În momentul de față se lucrează la structură și în perioada următoare ar trebui să fie gata, apoi o să se intre pe interior. După aceea o parte importantă este cea care ține de dotare”, a mai spus Grindeanu.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 100 de milioane lei.

Noul corp de clădire reprezintă o necesitate pentru Spitalul de Copii, în condiţiile în care mai multe corpuri de clădire au fost retrocedate, iar unele secţii au fost evacuate de către actualii proprietari. Imobilul va avea opt etaje (demisol+parter+6 etaje) și va găzdui Unitatea de Primiri Urgenţe, secţiile de radiologie, terapie intensivă, ortopedie, chirurgie, blocul operator, saloanele de prematuri, laboratoarele şi policlinică. Suprafaţa utilă va fi de peste 8.000 de metri pătraţi. Toate secţiile aflate în clădiri revendicate şi retrocedate vor fi mutate în acest loc.

 

Citeste mai mult
Click pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Administrație

AMENZI pentru operatorul de salubritate. Nu s-au respectat zilele de colectare a deșeurilor

Publicat

pe

Primăria Municipiului Timișoara lansează un nou apel către RETIM și ADID, responsabile de colectarea deșeurilor, să ia măsuri eficiente astfel încât echipele să respecte programul de colectare și să ajungă cât mai rapid în toate zonele orașului. În paralel, municipalitatea monitorizează situația generată de conflictul de muncă de la RETIM și aplică amenzi prin intermediul Poliției Locale.

Astfel, în urma verificărilor efectuate în zilele de 10, 11 și 12 mai, Poliția Locală a aplicat 55 de sancțiuni contravenționale către RETIM, în valoare totală de 137.000 lei, în baza HCL393/2023.

„Nu pot să accept ca timișorenii să fie victimele unui conflict de muncă la RETIM. Sunt de două săptămâni în contact permanent cu conducerea Retim și le-am cerut să găsească soluții urgente pentru a relua colectarea gunoiului conform graficelor asumate. Amintesc că nu Primăria, ci Agenția de Dezvoltare Intercomunitară Deșeuri are contractul cu RETIM. Chiar dacă pârghiile Municipiului sunt limitate, ne folosim de ele cu aceste amenzi istorice pentru nerespectarea graficelor de colectare. Monitorizăm situația pe teren cu echipele Poliției Locale și mulțumim cetățenilor care ne sesizează unde RETIM nu respectă contractul”, a declarat primarul Dominic Fritz.

Poliția Locală a aplicat amenzile pentru nerespectarea zilelor de colectare a deșeurilor, conform contractelor încheiate, pe străzile: Pop de Băsești, Vlădeasa, Piața Traian, Ion Mihalache, Grădinii, Norma, Cetății și Calea Aradului.

Cetățenii pot sesiza situațiile în care deșeurile nu au fost ridicate la dispeceratul Poliției Locale, la numărul 0256-246-112 și la Call Center-ul RETIM, la numărul 0374-885-692.

Citeste mai mult

Administrație

Amenzi usturătoare pentru șantierele care nu respectă regulile de colectare a deșeurilor, la Timișoara

Publicat

pe

Din păcate, unii dezvoltatori imobiliari nu respectă regulile de colectare a deșeurilor din șantiere, punând în pericol atât mediul înconjurător, cât și sănătatea locuitorilor orașului nostru.

În ultimele săptămâni, colegii noștri de la Poliția Locală au aplicat amenzi serioase unor șantiere care au încălcat legea:

Pe strada Augustin Coman, un dezvoltator imobiliar a fost sancționat cu 60.000 lei pentru nerespectarea colectării pe fracții a deșeurilor din șantier. Aceeași societate a mai fost amendată cu 60.000 lei pentru aceeași faptă pe data de 28 martie 2024.

Pe strada Circumvalațiunii, un dezvoltator imobiliar a fost sancționat cu 60.000 lei pentru predarea fracției reciclabile din lucrări unui operator neautorizat. Societatea a mai fost amendată cu 60.000 lei pentru nerespectarea colectării pe fracții a deșeurilor din șantier pe data de 09.04.2024.

Pe șantierul de la FC Ripensia a fost aplicată o sancțiune de 60.000 lei pentru nerealizarea în totalitate și la termen a măsurilor dispuse cu privire la predarea deșeurilor unui operator neautorizat, conform prevederilor OUG 195/2005 privind protecția mediului.

Primăria Timișoara va continua să verifice șantierele și va aplica sancțiuni severe celor care nu respectă regulile.

Citeste mai mult

Administrație

Parcarea multietajată din zona Gării de Nord va avea 200 de locuri

Publicat

pe

Conceptul de arhitectură pentru parcarea multietajată pe care Primăria Timișoara o va construi în zona Gării de Nord a fost finalizat.

Conform documentației, viitoarea parcare, cu demisol, două etaje și terasă circulabilă, va avea 197 de locuri de parcare, zone pentru încărcarea vehiculelor electrice și rastele de biciclete.

„Zona Gării de Nord este extrem de aglomerată, iar numărul locurilor de parcare este limitat, astfel că vom demola garajele dintr-un cvartal de blocuri, pentru a construi o parcare cu aproape 200 de locuri. Conceptul de arhitectură este gata și urmează obținerea avizelor necesare pentru etapa de proiectare. Această parcare multietajată rezolvă aglomerația de mașini parcate peste tot vis-a-vis de gară, iar un alt proiect este gândit pentru a schimba fața acestei zone care a fost neglijată ani de zile. Vom amenaja piațeta, vom repara trotuarele și vom amenaja locuri de parcare la nivel în spatele blocurilor, astfel încât să nu mai avem mașini pe trotuare”, a declarat viceprimarul Ruben Lațcău.

Viitoarea parcare va fi construită în spatele blocurilor de pe bulevardul General Ion Dragalina și de pe strada Splaiul Nicolae Titulescu, unde se află mai multe garaje dezafectate.

Investiția include și amenajări care să permită accesul la parcare, locuri de joacă pentru copii, spații verzi, accese facile către blocuri, rastele pentru biciclete și iluminat public.

Valoarea contractului de proiectare a parcării multietajate este de 192.547,95 lei (TVA inclus), iar finanțarea este asigurată din banii obținuți de Timpark din taxa de parcare. Serviciile de proiectare sunt realizate de ARCADIA AEN ARCHITECTURE & PM SRL.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite