Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Actualitate

Cel mai mare hackathon din sud-estul Europei, la Timişoara

Publicat

pe

Peste câteva zile, Timişoara va găzdui HackTM 2016, cel mai mare hackathon din sud-estul Europei. Începând de vineri, 20 mai, se va derula, practic, un adevărat maraton IT, însumând aproape 50 de ore de prezentări tehnice, programare şi multe altele.

Ediţia din 2016 a HackTM vine cu o premieră: evenimentul debutează printr-o zi de prezentări tehnice şi de dezvoltare personală. Şi asta, pentru că ne dorim să oferim participanţilor cât mai multe posibilităţi de a învăţa, din start, despre ce înseamnă să duci la capăt un proiect!

Vor fi prezentate tehnologii noi, care pot fi folosite în cadrul maratonului de programare. Subiectele sunt extrem de captivante! Poţi afla astfel detalii despre roboţii inteligenţi care pot fi „învăţaţi” să perceapă lumea din jurul lor.

Altă temă care aduce viitorul în prezent: cum se dezvolta maşinile care pot “vedea” şoseaua pe timpul nopţii. Poţi arunca o privire în lumea aparatelor conectate la internet, aşa numitul “Internet of Things”.

Vor fi prezentate echipamente hardware care pot fi programate să funcţioneze în moduri inovative, ca de exemplu pentru a realiza încuietori de uşi controlate de la distanţă, sau, de ce nu, toalete publice futuriste, care să comunice firmei de salubrizare când trebuiesc golite.

Nu vor lipsi nici prezentările din categoria Smart City şi nici cele ce evidenţiază rolul tehnologiei în viitorul educaţiei.

Experienţa ediţiilor trecute a HackTM a demonstrat că succesul unui proiect sau a unui produs nu ţine doar de latura tehnică. Ca urmare, organizatorii au programat sesiuni care să sensibilizeze participanţii vizavi de cât este de important designul unui produs, dar şi modul în care este el prezentat.

HackTM este organizat în tandem cu conferința internațională Smart Learning Ecosystems and Regional Development SLERD ce are loc în perioada 19-20 mai 2016 la Universitatea Politehnica Timișoara. Prezentările publice din cadrul conferințeisunt deschise și gratuite pentru cei care participă la HackTM 2016.

PROGRAMUL ZILEI DE VINERI, 20 MAI:
10:00   HackTalks 2016 Opening
10:30   Lag Compensation în Multiplayer Games (Răzvan Pat / iSoftBet)
11:00   Hacking the Design Spring (Ioana Iordan / New Haircut)
11:30   Big Data – Introduction (Radu Moldovan / Ness)
12:30   Break
13:30   Taming Big Data (Ivan Ivanov / Facebook)
            Efficient WiFi Chips for the IoT (Călin Crişan / SafeFleet)
14:00   Night Vision în Automotive (Felix Reste / Autoliv)
            Pragmatic Algorithms (Matthias Langer / Irian)
14:30   Intelligent Robots (Valentin Mureşan / Movidius)
            Source Code Quality Measurement by Means of Static Analysis (Tibor Bakota / Szeged IT Cluster)
15:00   Open Education (Diana Andone / UPT)
            Affordable IoT Wide Area Networks (Claudiu Suma / SafeFleet)
15:30   Detecting and Building What We Need: From Smart Learning Ecosystems
o Smart Cities (Carlo Giovanella / Universita di Roma)
            Developing an Effective Learning System (David Evans / JMEA Associates)
16:00   7 Steps for an Impactful Presentation (Paul Ardeleanu / SpeakersClub)
16:30   New Ways of Supporting Learning Across City 2.0 (Fred Garnett / London Knowledge Lab)
18:00   HackTM 2016 Opening Ceremony
18:30   Idea Pitching Session
19:00   Hacking Starts

Urmează, pe parcursul următoarelor două zile, o serie de sesiuni de programare. HackTM 2016 se încheie duminică, 22 mai la ora 18:00, când se anunţă echipele câştigătoare.  Vor fi premiate cele mai bune proiecte din fiecare categorie. De asemenea, proiectul cel mai impresionant și cu cea mai mare aplicabilitate va primi titlul HackTM Winner 2016.

HackTM 2016, în date şi cifre
Perioada de desfăşurare: 20–22 mai 2016;
Locaţie: Cantina UPT, din Complexul Studenţesc Timişoara;
Organizatorii evenimentului:Asociaţia Banat IT şi Timişoara Startup Hub.
8 categorii: Smart City, Education, Game Development, Robots, IoT (Internet of Things), eHealth, FinTech, Open;
Participanţi:peste 500 de programatori cu experienţă, dar şi începători,  grupaţi în echipe de maximum 5 participanţi;
Sponsori: peste 30 de companii si parteneri;
Aproape 100 de proiecte
Limba oficială a evenimentului: engleza

Citeste mai mult
Click pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Internațional

SOLSTIȚIU DE VARĂ. Începe vara astronomică

Publicat

pe

Solstițiul de vară din acest an va avea loc pe 20 iunie, mai devreme decât de obicei, marcând cea mai timpurie dată de la acest fenomen din ultimii 228 de ani.

În mod tradițional, solstițiul de vară are loc pe 21 iunie, dar în 2024, fenomenul astronomic va fi observat pe 20 iunie.

Această schimbare se datorează alinierii specifice a calendarului cu ciclurile orbitale ale Pământului și va continua să fie mai devreme la fiecare patru ani până în 2096, când se așteaptă să se producă cel mai timpuriu solstițiu al secolului.

Solstițiul de vară este cel mai lungă zi a anului, moment în care Soarele atinge cel mai înalt punct pe cer, iar emisfera nordică primește cea mai mare cantitate de lumină solară. Fenomenul marchează începutul verii din punct de vedere astronomic și este un moment de tranziție spre zile mai scurte, care vor continua să scadă treptat până la solstițiul de iarnă.

Solstițiul de vară apare atunci când Pământul ajunge în punctul său de orbită unde axa sa înclinată de 23,5 grade permite emisferei nordice să primească maximul de lumină solară, în timp ce emisfera sudică primește cea mai mică proporție de lumină.

Citeste mai mult

Locale

Patru puncte de prim ajutor în perioada caniculei, la Timișoara

Publicat

pe

Începând de joi, 20 iunie, în oraș vor funcționa patru puncte de prim ajutor pentru perioada de caniculă. Primăria Municipiului Timișoara asigură aprovizionarea cu apă îmbuteliată, iar Direcția de Sănătate Publică pune la dispoziție personalul sanitar.

Punctele de prim ajutor sunt amplasate în interiorul următoarelor locații:

Oficiul Poștal nr. 1, Timișoara – Bv. Revoluției din 1989 nr. 2

Opera Română Timișoara – Agenda de Bilete – Str. Mărășești. nr. 2

Oficiul Poștal nr. 5, Ghișeul nr. l, Timișoara – Str. 1 Decembrie, nr. 90;

Piața Agroalimentară Iosefin Timisoara.

Punctele funcționează zilnic, între orele 10:00 – 18:00, în spații climatizate.

Primăria Municipiului Timișoara cooperează cu Direcția de Sănătate Publică Timiș și Societatea Română de Cruce Roșie – Filiala Timiș pentru stabilirea modalităților de intervenție în caz de caniculă. Pe lângă distribuirea apei potabile, în  perioadele de cod portocaliu și roșu se asigură, la nevoie, și asistență medicală.

În peste 90 de locuri din Timișoara, respectiv parcuri, bulevarde și piețe publice există fântâni forate. Lista completă este disponibilă aici.

În plus, societatea Aquatim a montat 9 cișmele noi în această primăvară pentru timișoreni și animalele acestora de companie.  Ele se află în Parcul Copiilor, Parcul Civic, Parcul Central, Parcul Alpinet, Parcul Catedralei și Parcul Adolescenței.

Pe timpul caniculei, se recomandă adoptarea unor măsuri cu caracter preventiv:

Efectuați deplasările în primele ore ale dimineţii sau seara, pe cât posibil prin zone umbrite, alternând deplasarea cu repausul, în spaţii dotate cu aer condiţionat (magazine, spații publice);

Evitaţi aglomeraţiile, expunerea la soare, efortul fizic intens între orele 11.00- 18.00;

Purtaţi haine lejere, subţiri, deschise la culoare, pălării şi ochelari de soare;

Beţi 1,5-2 litri de lichide pe zi, nu prea reci, apă, sucuri naturale din fructe şi ceaiuri călduţe (soc, muşeţel, urzici);

Mâncaţi fructe şi legume (pepene, prune, roşii) sau iaurt (echivalentul unui pahar cu apă); mâncaţi echilibrat şi variat insistând pe produsele cu valoare calorică mică;

Evitaţi băuturile ce conţin cofeină (cafea, ceai, cola) sau zahăr (sucurile carbogazoase) în cantitate mare;

Evitaţi alimentele cu un conţinut sporit de grăsimi, în special de origine animală;

Nu consumaţi alcool (inclusiv bere) pentru că vă deshidratează;

Menţineţi legătura cu persoanele în vârstă (rude, vecini, persoane cu dizabilităţi), interesându-vă de starea de sănătate a acestora şi oferiţi-le asistenţă ori de câte ori au nevoie;

Nu lăsaţi copiii/animalele de companie singuri/singure în autoturisme;

Cereţi sfatul medicului de familie la cel mai mic semn de suferinţă, manifestat de dumneavoastră sau copilul dumneavoastră;

Creaţi un ambient care să nu suprasolicite capacitatea de adaptare a organismului;

Dacă suferiți de diferite afecţiunii, continuați tratamentul, conform indicaţiilor medicului. Este foarte util ca în perioada caniculară să vă consultați medicul curant, în vederea adaptării schemei terapeutice la condiţiile existente;

Pentru ameliorarea condiţiilor la locul de muncă, se va reduce intensitatea și ritmul activităţilor fizice, se va alterna efortul dinamic cu cel static şi alternarea perioadelor de lucru cu perioadele de repaus, în locuri umbrite ori ventilate corespunzător.

Foto: Arhivă

Citeste mai mult

Din țară

COD PORTOCALIU de caniculă în județul Timiș

Publicat

pe

Meteorologii au emis Cod portocaliu de căldură, caniculă, disconfort termic accentuat, miercuri, în judeţele Arad, Timiş, Caraş-Severin, Hunedoara, Alba, Sibiu, Vâlcea, Gorj, Mehedinţi, Dolt, Olt, Argeş, Dâmboviţa, Ilfov, Giurgiu, Teleorman şi în municipiul Bucureşti.

„Valul de căldură se va intensifica în Banat, Oltenia, jumătatea de vest a Munteniei, precum şi în sudul Crişanei şi sud-vestul Transilvaniei, unde se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa, în general, între 33 şi 37 de grade, va fi caniculă şi disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Noaptea va fi tropicală, cu temperaturi minime ce se vor situa în jurul valorii de 20 de grade”, au transmis meteorologii.

Potrivit ANM, în zilele viitoare valul de căldură va persista în cea mai mare parte a ţării, iar disconfortul termic se va menţine accentuat.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite