Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Actualitate

Cel mai mare hackathon din sud-estul Europei, la Timişoara

Publicat

pe

Peste câteva zile, Timişoara va găzdui HackTM 2016, cel mai mare hackathon din sud-estul Europei. Începând de vineri, 20 mai, se va derula, practic, un adevărat maraton IT, însumând aproape 50 de ore de prezentări tehnice, programare şi multe altele.

Ediţia din 2016 a HackTM vine cu o premieră: evenimentul debutează printr-o zi de prezentări tehnice şi de dezvoltare personală. Şi asta, pentru că ne dorim să oferim participanţilor cât mai multe posibilităţi de a învăţa, din start, despre ce înseamnă să duci la capăt un proiect!

Vor fi prezentate tehnologii noi, care pot fi folosite în cadrul maratonului de programare. Subiectele sunt extrem de captivante! Poţi afla astfel detalii despre roboţii inteligenţi care pot fi „învăţaţi” să perceapă lumea din jurul lor.

Altă temă care aduce viitorul în prezent: cum se dezvolta maşinile care pot “vedea” şoseaua pe timpul nopţii. Poţi arunca o privire în lumea aparatelor conectate la internet, aşa numitul “Internet of Things”.

Vor fi prezentate echipamente hardware care pot fi programate să funcţioneze în moduri inovative, ca de exemplu pentru a realiza încuietori de uşi controlate de la distanţă, sau, de ce nu, toalete publice futuriste, care să comunice firmei de salubrizare când trebuiesc golite.

Nu vor lipsi nici prezentările din categoria Smart City şi nici cele ce evidenţiază rolul tehnologiei în viitorul educaţiei.

Experienţa ediţiilor trecute a HackTM a demonstrat că succesul unui proiect sau a unui produs nu ţine doar de latura tehnică. Ca urmare, organizatorii au programat sesiuni care să sensibilizeze participanţii vizavi de cât este de important designul unui produs, dar şi modul în care este el prezentat.

HackTM este organizat în tandem cu conferința internațională Smart Learning Ecosystems and Regional Development SLERD ce are loc în perioada 19-20 mai 2016 la Universitatea Politehnica Timișoara. Prezentările publice din cadrul conferințeisunt deschise și gratuite pentru cei care participă la HackTM 2016.

PROGRAMUL ZILEI DE VINERI, 20 MAI:
10:00   HackTalks 2016 Opening
10:30   Lag Compensation în Multiplayer Games (Răzvan Pat / iSoftBet)
11:00   Hacking the Design Spring (Ioana Iordan / New Haircut)
11:30   Big Data – Introduction (Radu Moldovan / Ness)
12:30   Break
13:30   Taming Big Data (Ivan Ivanov / Facebook)
            Efficient WiFi Chips for the IoT (Călin Crişan / SafeFleet)
14:00   Night Vision în Automotive (Felix Reste / Autoliv)
            Pragmatic Algorithms (Matthias Langer / Irian)
14:30   Intelligent Robots (Valentin Mureşan / Movidius)
            Source Code Quality Measurement by Means of Static Analysis (Tibor Bakota / Szeged IT Cluster)
15:00   Open Education (Diana Andone / UPT)
            Affordable IoT Wide Area Networks (Claudiu Suma / SafeFleet)
15:30   Detecting and Building What We Need: From Smart Learning Ecosystems
o Smart Cities (Carlo Giovanella / Universita di Roma)
            Developing an Effective Learning System (David Evans / JMEA Associates)
16:00   7 Steps for an Impactful Presentation (Paul Ardeleanu / SpeakersClub)
16:30   New Ways of Supporting Learning Across City 2.0 (Fred Garnett / London Knowledge Lab)
18:00   HackTM 2016 Opening Ceremony
18:30   Idea Pitching Session
19:00   Hacking Starts

Urmează, pe parcursul următoarelor două zile, o serie de sesiuni de programare. HackTM 2016 se încheie duminică, 22 mai la ora 18:00, când se anunţă echipele câştigătoare.  Vor fi premiate cele mai bune proiecte din fiecare categorie. De asemenea, proiectul cel mai impresionant și cu cea mai mare aplicabilitate va primi titlul HackTM Winner 2016.

HackTM 2016, în date şi cifre
Perioada de desfăşurare: 20–22 mai 2016;
Locaţie: Cantina UPT, din Complexul Studenţesc Timişoara;
Organizatorii evenimentului:Asociaţia Banat IT şi Timişoara Startup Hub.
8 categorii: Smart City, Education, Game Development, Robots, IoT (Internet of Things), eHealth, FinTech, Open;
Participanţi:peste 500 de programatori cu experienţă, dar şi începători,  grupaţi în echipe de maximum 5 participanţi;
Sponsori: peste 30 de companii si parteneri;
Aproape 100 de proiecte
Limba oficială a evenimentului: engleza

Citeste mai mult
Click pentru a comenta

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Din țară

RESTRICȚII de circulaţie în Ungaria pentru autovehiculele de mare tonaj în perioada Sărbătorilor Pascale Catolice

Publicat

pe

CNAIR informează participanții la trafic care derulează operațiuni de transport rutier internațional de marfă prin punctele de trecere a frontierei cu Ungaria, că în perioada: 28 martie (joi), ora 22:00 – 29 martie (vineri), ora 22:00 și 30 martie (sâmbătă), ora 22 – 01 aprilie (luni), ora 22:00, circulaţia tuturor vehiculelor de transport marfă cu o capacitate mai mare de 7,5 tone va fi restricționată.

Restricţiile nu se referă la mijloacele de transport care efectuează transporturi de mărfuri periculoase, de animale vii, de produse alimentare perisabile ori celor supuse unui anumit regim de temperatură.

Măsura întreprinsă de autoritățile ungare pentru celebrarea Sărbătorilor Pascale Catolice vizează perioada mai sus menționată.

„Recomandăm conducătorilor auto ca la ridicarea restricţiilor să utilizeze toate punctele de trecere a frontierei existente la granița cu Ungaria, în vederea evitării blocajelor cauzate de afluxul mare de trafic“, explică CNAIR.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale și autostrăzi pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 și pot accesa pe prima pagina în caseta din stânga: www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situatia Drumurilor Naţionale, dar și pagina de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ și de TWITTER, @CNADNR.

 

Citeste mai mult

Locale

Târgul de Paști din Timișoara, ediția 2024. Concert cu ocazia Paștilor catolice

Publicat

pe

Cea de-a XV-a ediție a Târgului de Paști din Timișoara va avea loc în perioada 31 martie – 6 mai 2024.

Evenimentul se va desfășura în trei zone emblematice ale orașului: Piața Libertății, Piața Sfântul Gheorghe și Piața Traian, fiecare spațiu aducându-și contribuția unică la atmosfera festivă.

Târgul de Paști este un punct de întâlnire între tradiție și modernitate, un spațiu unde muzica și activitățile de divertisment se vor împleti armonios pentru a crea o atmosferă de sărbătoare, accesibilă tuturor membrilor comunității.

Veți putea să apreciați talentul artizanilor locali, să vă delectați cu specialități culinare tradiționale și internaționale și să vă bucurați de momente de neuitat alături de familie și prieteni.

Pentru deschiderea târgului, deoarece se sărbătoresc Paștile catolice a fost pregătit un program special.

Program 31 martie 2024

12:00, Piața Unirii: Alaiul Primăverii

18:00, Piața Libertății: concert extraordinar cu

Orchestra simfonică „Lira“, în interpretarea căreia va putea fi ascultată „Primăvara“ de Glazunov, „Primăvara“ de Vivaldi, „Voci de primăvară“, de J. Strauss, uvertura la „Oberon“, de C. M. vin Weber și „Dansul săbiilor“, de A. Haciaturian.

Citeste mai mult

Locale

CAMPANIE. Dezinsecție pentru eliminarea căpușelor, la Timișoara

Publicat

pe

Primăria Municipiului Timișoara organizează o campanie de eliminare a căpușelor. Acțiunea este programată să aibă loc în perioada 2-6 aprilie 2024, în măsura în care vremea permite desfășurarea în siguranță a operațiunilor.

Tratamentele vor fi efectuate terestru și se vor desfășura între orele 21:00 și 05:00. În această perioadă, rugăm locuitorii să evite pe cât posibil zonele în care se desfășoară acțiunea de dezinsecție, pentru a preveni orice incidente neplăcute.

Totodată, Primăria Municipiului Timișoara recomandă apicultorilor ca, în perioada menţionată, să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării albinelor și să scoată stupii în afara ariei de stropire.

Personalul implicat în efectuarea lucrărilor este calificat şi autorizat în conformitate cu  legislaţia în vigoare, fiind dotat cu echipament de protecţie corespunzător.

Produsele folosite sunt avizate de Comisia Naţională pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sănătăţii şi se regăsesc în Registrul Naţional al Produselor Biocide avizate pentru profilaxia sanitar-umană de către Ministerul Sănătăţii (Cymina Plus, având substanţă activă Cipermetrin şi concentraţie specifică pentru combaterea căpuşelor). Substanţele fac parte din Grupa III de toxicitate (pesticide non-agricole), Tip 18 (insecticide, acaricide şi produse pentru combaterea artropodelor).

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite