Ne găsiți și pe:

Cultură

Cursuri de actorie pentru copii la Teatrul Merlin

Publicat

pe

   
Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” organizează cursuri de actorie pentru copii combinate cu  construcție păpuși (pentru 5-16 ani), cursuri de scriere creativă scenariu original și adaptare scenică după povești cunoscute (pentru 10-14 ani) și cursuri de desen și pictură (pentru 5-12 ani). 

Cursurile de actorie vor fi împărțite pe două grupe de vârstă: de la 5 la 9 ani și de la 10 la 16 ani. Una dintre grupele de la 10 la 16 ani va fi organizată în limba germană, de aceea se impune citirea și exprimarea în mod cursiv în limba germană, iar al doilea curs se va desfășura în limba română.  Fiecare grupă va fi formată din 10 cursanți.

Castingul va avea loc în data de 30 martie, la ora 17:00, la sediul Teatrului „Merlin”, ocazie cu care participanții sunt rugați să pregătească o poezie, urmând ca în a doua etapă să dea o probă de lectură la prima vedere.

Tutorii celor trei cursuri de actorie vor fi actori ai Teatrului Merlin și invitatul special, actorul și regizorul Nelson Dimitriu, care se va ocupa și de varianta în limba germană a cursului.

Activitățile se vor desfășura în incinta sălii Bastion a Teatrului „Merlin” ( Bastionul Theresia), data exactă a începerii cursului precum și programul acestuia se va stabili ulterior cu cei admiși.

Finalitatea acestui proiect va fi în luna decembrie 2016, când se vor prezenta pe scenă spectacolele realizate sau, după caz, expoziții, iar perioada de organizare va fi în două module: aprilie- iulie, respectiv septembrie- decembrie, cu o frecvență săptămânală.

Pentru celelalte două cursuri, doritorii sunt rugați să se înscrie telefonic la secretariatul teatrului, la numărul 0256/493.049.

Cultură

„Prima mea bibliotecă“, Editura Litera – O colecție exclusivă, creată pentru micii cititori

Publicat

pe

Editura Litera lansează noua colecție „Prima mea bibliotecă“, disponibilă la toate chioșcurile de presă din țară și prin abonament exclusiv pe litera.ro.

Peter Pan, Moby Dick, Comoara din insulă, Oliver Twist, Pinocchio, Grădina secretă sunt doar câteva dintre cele 60 de volume ale colecției.

Din 18 ianuarie, colecția apare la toate chioșcurile de presă din țară, primul volum (Călătoriile lui Gulliver) având preț special de 4.99 lei. Acesta va fi  urmat de volumele Robinson Crusoe, Aventurile lui Tom Sawyer, Cei trei muschetari și alte povești clasice pentru copii. Volumele colecției pot fi achiziționate și prin abonament exclusiv pe litera.ro/abonamentprimabiblioteca, cu multiple beneficii, cadouri garantate și livrare gratuită.

Imaginația marilor scriitori a dat naștere celor mai frumoase povești din toate timpurile, iar biblioteca de familie este cel mai potrivit loc pentru a le descoperi. „Prima mea bibliotecă” adună operele marilor clasici ai literaturii universale într-o ediție exclusivă, creată pentru a stârni curiozitatea fiecărui copil.

Cele 60 de volume ale colecției „Prima mea bibliotecă“ prezintă texte adaptate, ținând cont de episoadele-cheie ale fiecărei opere literare. Acestea au fost create de o echipă de ilustratori cu experiență, care au îmbogățit poveștile cu imagini pentru a spori spiritul de observație și creativitatea micilor cititori.

Prin abonamentul exclusiv, cititorii Litera vor primi patru volume lunar, la un preț special de 69,96 lei pentru prima lună și 99,66 lei pentru următoarele luni.

Fiecare carte a colecției se încheie cu informații interesante despre operă și autor – o ilustrare a motivelor pentru care aceasta a ajuns un reper al literaturii clasice universale.

Pe litera.ro cititorii pot descoperi alte două abonamente exclusive: Mari clasici ai literaturii, o colecție cu cele mai importante și revoluționare opere din literatura lumii, și Mari idei ale matematicii, o incursiune fascinantă în lumea principalelor concepte și teorii ale matematicii.Iată lista completă a volumelor colecției „Prima mea bibliotecă“:

https://youtu.be/usJg0UM59sE

Citeste mai mult

Cultură

A doua sesiune de înscrieri la Școala de Arte Timișoara. La ce secții mai sunt locuri disponibile

Publicat

pe

Școala de Arte Timișoara pregătește sesiunea a II-a de înscrieri, pentru toți cei ce doresc să pătrundă în tainele muzicii, dansurilor sau artelor vizuale.

Când? În perioada 9 – 20 ianuarie.

Detalii despre toate cele ce vă sunt necesare găsiți în link-ul următor, în Regulamentul Intern de Organizare și Funcționare al Școlii de Arte: cecart.ro/scoala-de-arte.

La ce specializare vă puteți înscrie? Vă spunem precis că mai avem locuri disponibile la următoarele secții:

Canto muzică populară – (4 locuri)

Canto muzică ușoară / clasică – (6 locuri)

Vioară – (2 locuri)

Saxofon – (1 loc)

Chitară – (1 loc)

Acordeon/ armonică sârbească – (20 locuri)

Cantori bisericești – (locuri nelimitate)

Design vestimentar/ de interior – (locuri nelimitate)

Cine- foto – (locuri nelimitate)

Pictură/ artă decorativă/ iconografie – secția adulți – (6 locuri)

Pictură/ grafică – secția copii – (2 locuri)

Sculptură/ Meșteșugari – (locuri nelimitate)

Instructori/ Interpreți Dansuri populare – (locuri nelimitate)

Dans Modern/ Balet – (locuri nelimitate)

Examenele de admitere vor avea loc în data de 26 ianuarie, între orele 12 – 18.

Citeste mai mult

Cultură

Spectacolul „Eminescu“, de Ziua Culturii Naționale, la Teatrul Național din Timișoara

Publicat

pe

Cu ocazia ZILEI CULTURII NAȚIONALE, Teatrul Național din Timișoara programează spectacolul EMINESCU, scenariu de Mihaela Lichiardopol pe texte din poezia, proza și publicistica lui Mihai Eminescu. Spectacolul va avea loc duminică, 15 ianuarie 2023, de la ora 19, în Sala Mare.

„Pentru că toate acestea / Trebuiau să poarte un nume”, România a dat Culturii sale naționale chipul și numele lui Mihai Eminescu. Incandescent, pătimaș, Poetul răzbate de dincolo de simbol. Iar de dincolo de Poet, își face drum Omul. În această întâlnire fundamentală dintre spirit și emoție se conturează harta unui destin: destinul unui om care, prin arta sa, ne-a călăuzit pe drumul propriei noastre culturi și al propriei noastre limbi. Astfel, în 15 ianuarie, de Ziua Culturii Naționale, scena Teatrului Național devine, în rostirea verbului eminescian, un punct de incandescență culturală și un epicentru spiritual de mare forță.

Distribuția spectacolului îi reunește pe trei dintre cei mai apreciați actori ai Teatrului Național din Timișoara – Ana Maria Cojocaru, Cătălin Ursu și Cristian Szekeres. Scenariul și regia artistică sunt semnate de Mihaela Lichiardopol, spațiul scenografic aparține Gabrielei Strugaru-Popa, iar video și sound designul sunt create de Sebastian Hamburger.
Biletele pot fi achiziționate on-line pe www.tntm.ro sau fizic, de la Agenția de bilete „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2, orar: marți – duminică, între orele 11 – 19, tel. 0256 201 117.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite