Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Cultură

Festivalul „24 de ore de teatru” 2016, ediţia a XIV-a

Publicat

pe

În acest week-end, Teatrul Studenţesc Thespis al Casei de Cultură a Studenţilor, prezintă a 14-a ediţie a Festivalului de teatru „24 de ore de teatru” la Timişoara. Evenimentul va începe vineri, în 25 martie seara, la orele 2o, şi se va termina după o noapte şi o zi, sâmbătă după ora 21.

În program sunt incluse 13 spectacole, dintre care trei invitate, două ale Facultăţii de Teatru şi Muzică din Universitatea de Vest și un spectacol aparte, care se va juca succesiv pentru un singur spectator, în conceptul de teatru senzorial labirint, prezentat de Teatrul Labirint Asylum (accesul se face pe bază de rezervări pe site-ul asylumlabyrinth.ro). Vor avea loc de asemenea proiecţii cu spectacole legendare de teatru și un atelier pentru spectatorii interesaţi de arta circului.

Toate spectacolele au loc la sediul Teatrului Thespis din Casa Studenţilor, de vineri seara până sâmbătă seara. Accesul este gratuit la toate evenimentele, acesta fiind cadoul făcut publicului său de către Teatrul Thespis şi Casa Studenţilor, cu ocazia sărbătoririi Zilei Mondiale a Teatrului, din data de 27 martie, zi pe care o sărbătoresc toate teatrele din lume. Totodată, festivalul continuă să sprijine şi candidatura oraşului Timişoara la titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021.

Program 24 DE ORE DE TEATRU – ediția XIV

Sâmbătă, 26.03.2016, ora 20.00
20.00 Autoportret absurd de țară – Teatrul Thespis
21.00 Regele moare – Teatrul Thespis
22.00 Măicuța Maria Ignatius explică totul – Teatrul Thespis
23.00 Teatrul Labirint Asylum (teatru senzorial), (intrare pe bază de rezervări/spectacolul în care TUești personajul principal)
01.00 Homo homini lupus sau Adevărata poveste a Scufiței Roșii – Teatrul Thespis
02.00 Iona – Teatrul Thespis
03.00 Proiecții spectacole de teatru
08.00 Proiecții desene animate
10.00 Atelier de jonglerii cu Serious Road Trip și Școala de Circ
12.00 Teatrul Labirint Asylum (teatru senzorial)
(intrare pe bază de rezervări/spectacolul în care TUești personajul principal)
14.00 Prinde ursul, taie-i coada – UVT, Facultatea de Muzică și Teatru, Actorie – anul I
16.00 Îmblânzirea scorpiei (fragment) – UVT, Facultatea de Muzică și Teatru, Actorie – anul II
17.00 137 de elefanti – Teatrul Thespis
18.00 Douăzecișișase – Teatrul Thespis
19.00 Monoloagele vaginului – Teatrul Liber Diogene
20.00 Iubirea e un lucru foarte mare – Teatrul Thespis

Intrarea este gratuită la toate evenimentele.

Cultură

COMEMORARE. Conferința „35 ani de libertate sau 35 de ani de dezamăgire? Revoluția din 1989 și ce ar fi putut să fie” și Recviemul IN MEMORIAM

Publicat

pe

Conferința 35 ani de libertate sau 35 de ani de dezamăgire? Revoluția din 1989 și ce ar fi putut să fie” deschide seria de evenimente din săptămâna Revoluției de la Timișoara. Conferința are loc duminică, 15 decembrie, de la ora 16:00, la Cinema Timiș. Accesul este gratuit, dar e nevoie de înscriere pe https://short-link.me/M-ce.
Vor participa:Oliver Jens Schmitt, istoric, fost președinte și actual membru al Secției de Istorie a Academiei Austriece de Științe de la Viena. Este un fin cunoscător al istoriei și realităților românești și un excelent vorbitor al limbii române. În ultimele săptămâni a reintrat în atenția publicului din România explicând și analizând din perspectivă istorică premisele care au dus la rezultatele alegerilor prezidențiale din 2024 și ascensiunea extremei drepte în România.

Elena Calistru, președinte și cofondator al Asociației Funky Citizens. ONG-istă cu vechime de peste 10 ani, este un model de implicare civică și o apărătoare ferventă a valorilor democratice.

Alin Gavreliuc, profesor de psihologie socială și psihologie interculturală la Universitatea de Vest din Timișoara. Este autorul mai multor cărți de psihologie socială și interculturală, precum și a peste 50 de articole în reviste și volume de specialitate din țară și străinătate.

Dezbaterea va fi moderată de Anca Suciu, jurnalistă, realizatoarea emisiunii „Studio Politic” la Digi24, unde pune politicienii față în față cu efectele pe care le au acțiunile lor.

„Este datoria noastră să ne amintim și să nu mai permitem ca vremurile de dinainte de 89 să se întoarcă. Timișoara noastră, veșnic curajoasă și iubitoare de libertate e un model pe care trebuie să ne încăpățânam să-l apărăm pe mai departe și să-l exportăm oriunde e nevoie de el”, spune primarul Dominic Fritz.

După conferință, timișorenii sunt invitați la Recviem IN MEMORIAM, dedicat victimelor comunismului, la Filarmonica Banatul, duminică, 15 decembrie 2024, de la ora 19:00,

Evenimentul îmbină teatrul și muzica simfonică într-un concept aparte ce presupune recitarea a șapte monologuri scrise special cu această ocazie de Mona Donici, în direcția de scenă a regizorului Levente Kocsárdi, urmate de interpretarea lucrării vocal-simfonice. Pe scena Sălii Capitol vor urca artiștii Orchestrei simfonice „Remus Georgescu” și Corului „Ion Românu” ale Filarmonicii Banatul Timișoara, sub conducerea dirijorului Vincent Kozlovski.

Conceptul, ce a presupus crearea unei lucrări alcătuite din șapte părți, scrise de compozitori din tot atâtea state foste membre ale blocului comunist unde au avut loc revoluții, îi aparține maestrului GABRIEL BEBEȘELEA. Biletele se pot cumpăra pe https://short-link.me/M-ck.

Programul ”35 de ani de libertate” este centralizat pe site-ul https://35libertate.primariatm.ro/. Aici cei interesați pot afla detalii despre expozițiile, conferințele, piesele de teatru, concertele, tururile ghidate, filmele sau dezbaterile care au loc în Timișoara în această perioadă. Site-ul este actualizat periodic, în funcție de programarea următoarelor evenimente.

 

Citeste mai mult

Cultură

Concerte extraordinare de Crăciun și Anul Nou, la Filarmonica Banatul Timișoara

Publicat

pe

Filarmonica Banatul Timișoara invită publicul la Concertul extraordinar de Crăciun și Concertul extraordinar de Anul Nou, două dintre cele mai așteptate concerte ale sfârșitului de an. Spectatorii vor avea ocazia să se delecteze cu lucrări îndrăgite din repertoriul național și internațional, special alese pentru a crea o atmosferă de sărbătoare. Peste 600 de iubitori ai muzicii și-au rezervat deja un loc, astfel că le recomandăm melomanilor care vor să petreacă o seară memorabilă în compania muzicii clasice să își cumpere din timp bilete.

Programul lunii decembrie aduce în atenția melomanilor și un concert simfonic dedicat creațiilor compozitorului Anton Bruckner, cu ocazia a două sute de ani de la nașterea acestuia. Un spectacol dramatic-simfonic, dar și trei recitaluri pentru copii completează tabloul muzical al ultimei luni din an.

Programul complet:

Vineri, 6 decembrie 20024, ora: 19:00 | Sala Capitol

Concert vocal-simfonic | Dirijor: RADU POPA, Soliști: DIANA ȚUGUI – soprană

MIHAELA IȘPAN – mezzosoprană, MARIUS BUDOIU – tenor, GELU DOBREA – bas

Vineri, 6 decembrie 2024, ora 19:00, la Sala Capitol ne delectăm cu marile opere ale lui Anton Bruckner, în cadrul unui concert vocal-simfonic de excepție, cu ocazia a 200 de ani de la nașterea compozitorului. Orchestra simfonică și Corul Filarmonicii Banatul Timișoara, sub conducerea maestrului Radu Popa va interpreta „Te Deum”, în do major, WAB 45, o compoziție ce aduce în prim-plan muzica sacră, interpretată de artiștii noștri și cei patru soliști invitați: Diana Țugui (soprană), Mihaela Ișpan (mezzosoprană), Marius Budoiu (tenor) și Gelu Dobrea (bas).

Continuând cu Simfonia nr. 2 în do minor, WAB 102, concertul va explora bogăția și complexitatea sonoră caracteristice lui Bruckner. Orchestrația grandioasă va face ca experiența sonoră să fie cu atât mai impresionantă.

Sâmbătă, 7 decembrie 2024, ora 11:00 | Sala Capitol

Recital educativ Muzică din desene animate (2-7 ani)

Sâmbătă, 7 decembrie 2024, la ora 11:00, la Sala Capitol vă invităm să pătrundeți în lumea magică și plină de veselie a desenelor animate! Destinat copiilor cu vârste între 2 și 7 ani, recitalul educativ va aduce la viață muzica din cele mai iubite desene animate. Ana David și Carmen Iuga la vioară, Darius Tereu la violoncel, Bogdan Preda la flaut și Andreea Olariu la pian, vor interpreta aranjamente minunate realizate de Cristian Spătaru.

Cu siguranță, micuții vor fi încântați să recunoască melodiile îndrăgite ce fac parte din universul lor de joacă. În plus, alături de actorul Ionuț Marian Pîrvulescu, prezentatorul evenimentului, experiența va fi interactivă și plină de amuzament.

Miercuri, 11 decembrie 2024, ora 15:00 | Sala Capitol

Recital educativ Colinde în jurul lumii | Ansamblul VOCES TIMISIENSES

Recitalul Colinde în jurul lumii va aduce bucuria sărbătorilor de iarnă în inimile copiilor, printr-o călătorie sonoră fascinantă în diverse colțuri ale lumii. Ansamblul VOCES TIMISIENSES, sub bagheta dirijorului Lucian Onița, va interpreta colinde tradiționale din diferite culturi, oferind tinerilor spectatori ocazia să descopere frumusețea și diversitatea tradițiilor muzicale de Crăciun. Vom fi ghidați în călătoria noastră de actorul Adrian Jivan.

Duminică, 15 decembrie 2024, ora 19:00

Spectacol dramatic-simfonic Recviem IN MEMORIAM dedicat victimelor comunismului Dirijor: VINCENT KOZLOVSKI, soliști: LUIZA FATYOL – soprană, MARTINIANA ANTONIE – mezzosoprană, MARIUS BUDOIU – tenor, CRISTIAN HODREA – bas

La 35 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989, cinstim memoria eroilor căzuți în lupta pentru libertate printr-un spectacol dramatic-simfonic. Evenimentul îmbină teatrul și muzica simfonică într-un concept aparte ce presupune recitarea a șapte monoloage scrise special cu această ocazie de Mona Donici, în direcția de scenă a regizorului Levente Kocsárdi, urmate de interpretarea lucrării vocal-simfonice Recviem IN MEMORIAM dedicat victimelor comunismului.

Orchestra și Corul Filarmonicii Banatul Timișoara, sub conducerea dirijorului VINCENT KOZLOVSKI, îi vor avea alături pe soprana Luiza Fatyol, mezzosoprana Martiniana Antonie, tenorul Marius Budoiu și basul Cristian Hodrea.

Vineri, 20 decembrie 2024, ora 19:00 | Sala Capitol

Concert vocal-simfonic extraordinar de Crăciun | Dirijor: CIPRIAN TEODORAȘCU, soliști: CRISTINA MARIA OLTEAN – soprană, ȘTEFAN KORCH – tenor

Una dintre cele mai mari bucurii în preajma sărbătorilor de iarnă este să ascultăm colinde. Și, pentru că iubim tradițiile muzicale românești prilejuite de sărbătoarea Crăciunului, dar și pentru că ne încântă cele din repertoriul universal, reunim cele mai îndrăgite colide din repertoriul românesc și universal într-un singur concert.

Astfel, vineri, 20 decembrie 2024, de la ora 19:00, la Sala Capitol, vă invităm să ne bucurăm împreună cu Orchestra și Corul Filarmonicii Banatul Timișoara, sub conducerea dirijorală a lui Ciprian Teodorașcu, de cele mai frumoase colinde din lume. Soliștii concertului, soprana Cristina Maria Oltean și tenorul Ștefan Korch vor da culoare acestui program de sărbătoare. Corul va fi pregătit de maestrul Iosif Todea.

Luni, 30 decembrie 2024, ora 19:00 | Sala Capitol

Concert vocal-simfonic extraordinar de Anul Nou | Dirijor: RADU POPA, soliști: PAULA IANCIC – soprană, COSMIN IFRIM – tenor

Întâmpinăm cu bucurie apropierea Anului Nou printr-un concert vocal-simfonic de excepție, luni, 30 decembrie 2024. Sub îndrumarea maestrului Radu Popa, membrii Orchestrei și Corului Filarmonicii Banatul Timișoara ne vor încânta cu un program special ales pentru această ocazie festivă.

Alături de soprana Paula Iancic și tenorul Cosmin Ifrim, artiștii noștri vor interpreta lucrări celebre semnate de J. Strauss, G. Verdi, C. Orff, B. Smetana, C. Chaplin și A. Hopkins.

Publicul este invitat să celebreze alături de noi dragostea pentru muzica clasică, într-o seară de neuitat.

Biletele pot fi achiziționate de pe site-ul Filarmonicii Banatul Timișoara, de la casieria instituției și de pe myticket.ro: https://shorturl.at/BlJvr

Citeste mai mult

Cultură

Spectacolul „Din suflet de român“, dedicat Zilei Naționale, la Timișoara

Publicat

pe

Centrul de Cultură şi Artă al Județului Timiș marchează Ziua Națională a României prin organizarea spectacolului „Din suflet de român”.

Spectacolul va avea loc sâmbătă, 30 noiembrie 2024, de la ora 18.30, la sala „Capitol“ a Filarmonicii „Banatul“ din Timișoara.

Invitați în recital sunt: Andreea Voica, Petrică Miulescu-Irimică, Ciprian Roman, Cristian Fodor, Antonela Ferche-Buțiu, Liviu Buțiu, Doriana Talpeș, Ciprian Pop, Mona Lisa Șufan, Radu Cristian și Cristian Tomoni.

Spectacolul va fi prezentat de Felicia Stoian, iar dirijorul Sebastian Roșca va asigura calitatea muzicală.

Jocuri coregrafiate de maeștrii Brândușa și Nicolae Stănescu vor fi interpretate de dansatorii Ansamblului Profesionist Banatul.

De asemenea în cadrul evenimentelor dedicate Zilei Naționale va fi organizat și concertul „Din vise dragi poeme” de către Muzeul Național de Artă Timișoara în parteneriat cu Opera Națională Timișoara.

Soliștii Operei – Crina Vezentan, Gabriela Toader, Gabriel-la Varvari, Remus Alăzăroae, Marius Goșa și Gelu Dobrea – vor interpreta lucrări din repertoriul compozitorilor români, acompaniați la pian de Leonard Bonea și Maksym Borinov.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite