Ne găsiți și pe:
pergole retractabile

Cultură

Festivalul „24 de ore de teatru” 2016, ediţia a XIV-a

Publicat

pe

În acest week-end, Teatrul Studenţesc Thespis al Casei de Cultură a Studenţilor, prezintă a 14-a ediţie a Festivalului de teatru „24 de ore de teatru” la Timişoara. Evenimentul va începe vineri, în 25 martie seara, la orele 2o, şi se va termina după o noapte şi o zi, sâmbătă după ora 21.

În program sunt incluse 13 spectacole, dintre care trei invitate, două ale Facultăţii de Teatru şi Muzică din Universitatea de Vest și un spectacol aparte, care se va juca succesiv pentru un singur spectator, în conceptul de teatru senzorial labirint, prezentat de Teatrul Labirint Asylum (accesul se face pe bază de rezervări pe site-ul asylumlabyrinth.ro). Vor avea loc de asemenea proiecţii cu spectacole legendare de teatru și un atelier pentru spectatorii interesaţi de arta circului.

Toate spectacolele au loc la sediul Teatrului Thespis din Casa Studenţilor, de vineri seara până sâmbătă seara. Accesul este gratuit la toate evenimentele, acesta fiind cadoul făcut publicului său de către Teatrul Thespis şi Casa Studenţilor, cu ocazia sărbătoririi Zilei Mondiale a Teatrului, din data de 27 martie, zi pe care o sărbătoresc toate teatrele din lume. Totodată, festivalul continuă să sprijine şi candidatura oraşului Timişoara la titlul de Capitală Culturală Europeană în 2021.

Program 24 DE ORE DE TEATRU – ediția XIV

Sâmbătă, 26.03.2016, ora 20.00
20.00 Autoportret absurd de țară – Teatrul Thespis
21.00 Regele moare – Teatrul Thespis
22.00 Măicuța Maria Ignatius explică totul – Teatrul Thespis
23.00 Teatrul Labirint Asylum (teatru senzorial), (intrare pe bază de rezervări/spectacolul în care TUești personajul principal)
01.00 Homo homini lupus sau Adevărata poveste a Scufiței Roșii – Teatrul Thespis
02.00 Iona – Teatrul Thespis
03.00 Proiecții spectacole de teatru
08.00 Proiecții desene animate
10.00 Atelier de jonglerii cu Serious Road Trip și Școala de Circ
12.00 Teatrul Labirint Asylum (teatru senzorial)
(intrare pe bază de rezervări/spectacolul în care TUești personajul principal)
14.00 Prinde ursul, taie-i coada – UVT, Facultatea de Muzică și Teatru, Actorie – anul I
16.00 Îmblânzirea scorpiei (fragment) – UVT, Facultatea de Muzică și Teatru, Actorie – anul II
17.00 137 de elefanti – Teatrul Thespis
18.00 Douăzecișișase – Teatrul Thespis
19.00 Monoloagele vaginului – Teatrul Liber Diogene
20.00 Iubirea e un lucru foarte mare – Teatrul Thespis

Intrarea este gratuită la toate evenimentele.

Cultură

CONCERT la Timișoara. Peste 350 de artiști pe scena din Parcul Rozelor

Publicat

pe

Timișoara sărbătorește anul acesta 25 de ani de înfrățire cu orașul german Gera. Momentul aniversar este marcat printr-o serie de schimburi culturale și diplomatice între cele două orașe.

Un proiect cultural de amploare în cadrul evenimentului aniversar este spectacolul „Gurre-Lieder” de Arnold Schoenberg, realizat de către Filarmonica Banatul din Timișoara, în colaborare cu Filarmonica Altenburg Gera.

Producția implică patru concerte susținute de peste 350 de artiști de la Filarmonica Banatul, Opera Națională din Timișoara, Liceul de muzică „Ion Vidu” Timișoara, Corul de copii Rutheneum Gera, Orchestra și corul Althenburg Gera Theater.

Primele două spectacole au avut loc, săptămâna trecută, la Gera, iar acum a venit rândul Timișoarei să ofere acest moment artistic. Cele două reprezentanții ale concertului „Gurre-Lieder” de Arnold Schoenberg vor fi susținute de către artiștii din cele două orașe partenere, în zilele de joi și vineri, de la ora 19.00, în Parcul Rozelor din Timișoara. Acest proiect cultural este finanțat de Primăria Timișoara și de Ministerul Federal al Culturii din Germania.

Cu ocazia evenimentelor care celebrează un sfert de veac de înfrățire româno-germană între Timișoara și Gera, ne vom bucura de prezența unor oficialități de rang înalt din Germania: vicepreședinta Bundestag-ului, Kathrin Göring-Eckardt, ambasadorul Republicii Federale Germane în România, E.S. Dr. Peer Gebauer, primarul orașului Gera, Julian Vonarb, precum și importanți membri ai delegațiilor germane.

Vineri, de la ora 17:30, vicepreședinta Parlamentului Germaniei, dna Kathrin Göring-Eckart și primarul Timișoarei, dl. Dominic Fritz, vor susține declarații de presă, în Sala de Consiliu a Primăriei, urmate de o întâlnire oficială la care va participa și domnul Julian Vonarb, primarul orașului Gera.

Oaspeții germani vor participa sâmbătă, de la ora 10.30, în Sala de Consiliu a Primăriei Timișoara, la ceremonia festivă – aniversarea a 25 de ani de la înfrățirea dintre Timişoara şi Gera.

Citeste mai mult

Cultură

Vernisaj expoziție de pictură: „Călătorie în Univers”, la Timișoara

Publicat

pe

Asociația „Inițiativă în Educație” organizează vernisajul expoziției „Călătorie în Univers”.

Expoziția cuprinde lucrări ale artistei Corina Chirilă reprezentative pentru tematica spațiului cosmic.

„Lucrările ne invită pe fiecare dintre noi într-o călătorie în Univers. O călătorie care ne poartă de la Big Bang și structura Universului la nivel de macrocosmos până la frumusețea planetei albastre, casa noastră. O călătorie printre galaxii, nebuloase planetare, sisteme solare în formare, planete și corpuri cerești”, împărtășește artista.

Corina Chirilă este un biolog ce se exprimă liber prin forme și culori, prin desen și pictură. Absolventă a Facultății de Biologie și a programului de masterat „Biotehnologie în Protecția Mediului”, artista abordează în creațiile sale teme științifice din domeniul astronomiei și al biologiei.

Vernisajul va avea loc joi, 21 septembrie, de la ora 18:00 la 19:00 la sediul CronicLove Productions, Palatul Salamon Brück, str. Florimund Mercy, nr. 9, etaj 2, din Timișoara. Intrarea este liberă.

Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 21 – 30 septembrie și va găzdui evenimente și ateliere educaționale pentru elevi, profesori și pentru întreaga comunitate din Timișoara.  Programul complet poate fi consultat pe site-ul www.timisoara2023.eu.

Evenimentul este organizat în cadrul proiectului „Spațiul de cultură”. Proiectul creează contexte educaționale interdisciplinare cu conținut cultural, artistic și științific pentru activarea, dezvoltarea și implicarea comunității locale, valorificarea patrimoniului cultural local și european și întărirea relațiilor culturale europene și face parte din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023” și este finanțat prin programul Grow Timișoara 2023, derulat de Centrul de Proiecte Timișoara, cu sume alocate de la bugetul de stat, prin buget de la Ministerul Culturii.

Mai multe detalii puteţi găsi pe site-ul https://timisoara2023.eu/ro/evenimente/calatorie-in-univers-expozitie-de-pictura/ și pe pagina de Facebook a asociației https://www.facebook.com/InitiativaInEducatie

Despre Asociația Inițiativă în Educație:

Asociația Inițiativă în Educație susține si contribuie la îmbunătățirea mediului educațional și cultural prin crearea de contexte de învățare și dezvoltare pentru elevi, profesori și părinți din județul Timiș. Viziunea noastră este ca prin educație putem dezvolta competențe, caractere, cultură și stil. Putem dezvolta autonomie, încredere, armonie și curaj.

Citeste mai mult

Cultură

Spectacol de teatru și ateliere de dezvoltare personală, teatru și improvizație, la Lugoj

Publicat

pe

Spectacolul de teatru „Eu și mai multe femei“ – one man show cu Zoltan Lovas, actor la Teatrul Clasic „Ioan Slavici“ din Arad, în regia lui Nicolae Brânzeu, va fi prezentat la Casa Bredicenilor din Lugoj în cadrul unui proiect finanțat din bugetul local al Municipiului Lugoj.

Proiectul mai cuprinde ateliere de dezvoltare personală, teatru și improvizație pentru elevi.

Spectacolul „Eu și mai multe femei“ va avea loc joi, 21 septembrie 2023, de la ora 19.30, în curtea de la Casa Bredicenilor.

Aceesul publicului va fi gratuit.

„Abia aștept întâlnirea cu publicul din Lugoj. O să aduc pe scenă, pe lângă multe emoții, zâmbete și suspans. Am structurat acest spectacol în patru mari capitole: istorii din studenția mea, morțile pe care… le-am trăit pe scenă, rolurile în care mi-am arătat trupul gol în fața publicului și travestiurile pe care le-am jucat. Vă promit o întâlnire în care veți râde, dar veți și lăcrima. Așa… ca-n viață”, transmite Zoltan Lovas.

De asemenea, în cadrul aceluiași proiect, în 21 septembrie, Zoltan Lovas împreună cu Nicolae Mihai Brînzeu, regizor și asist.univ.dr. la Facultatea de Muzică și Teatru de la Universitatea de Vest din Timișoara vor preda ore de dezvoltare personală, teatru și improvizație pentru elevii din Lugoj, tot la Casa Bredicenilor.

Spectacolul de teatru și atelierele se vor desfășura în cadrul proiectului „Teatru. De la joc la spectacol“ finanțat din bugetul local al Municipiului Lugoj.

Citeste mai mult

Articole recente

TIMIȘOARA Vremea

Cele mai citite